Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια  σας παιδια τις προαλλες ειχε πεσει λιγο γαλα στο πισω καθισμα του αυτοκινητου αλλα δεν το πηρα χαμπαρι αμεσως και το τωρα μετα απο 5 μερες εχει αφησει ενα στιγμα πανω στο καθισμα ξερετε κανενα τροπο να το βγαλω εγω μονος μου;  ή πρεπει να το παω καπου; ευχαριστώ 

Δημοσ.

....δεν μας λές τι όχημα έχεις. Αν έχεις κάλυμμα η όχι.

Το ύφασμα / υλικό μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς είναι?

Έχει ελαφριά αδιάβροχοποιήση η όχι? 

Το κάθισμα ξεκουμπωνει?

Μπορείς να αφαιρέσεις το ύφασμα απο το αφρώδες γέμισμα απο κάτω?

Το έχεις αφήσει μέρες έτσι? Ιδανικα το γάλα θέλει μουλιασμα για αρκετή ώρα σε κρύο νερό (όχι ζεστό, όχι χλιαρό) κ μετά  καθάρισμα με υγρό απορρυπαντικό ρούχων.

Αν ο λεκές έχει εισχωρήσει/ ποτησει κ  επιμένει τότε προσθέτεις μαγειρική σόδα(αν αντέχει κ το ύφασμα φυσικά/το δοκιμάζεις σε μη εμφανές σημείο πρώτα).

Προσπαθείς να τρίβεις απαλά  όχι έντονα κ με δύναμη. Ένα μαλακό βουρτσακι πάντα βοήθεια ή μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Γενικά με σωστό εξοπλισμό, υπομονή κ όχι βιαστικές επιπόλαιες κινήσεις τέτοιοι λεκέδες καθαρίζουν εύκολα χωρίς να καταστρέφεις το σαλόνι του αυτοκινήτου.

Αν δεν το έχεις γενικά, το πας σε ειδικό κ συνήθως σου χαϊδεύει λιγάκι τα οπίσθια!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TechnoState είπε

Αν δεν το έχεις γενικά, το πας σε ειδικό κ συνήθως σου χαϊδεύει λιγάκι τα οπίσθια!

Ο ειδικός έχει ΙΚΑ, εφορία, ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, δημοτικά τέλη κλπ κλπ χωρίς να υπολογίσουμε κόστος εργασίας και υλικά που θα χρησιμοποιήσει…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.... σωστός φίλε bromiaris. Κ επειδή κ εγώ πληρώνω φόρους λογαριασμούς κλπ κ προτιμώ να εξοικονομήσω λίγα χρήματα .... είδα ,έψαξα,  πειραματίστηκα,  έμαθα κ τελικά δεν είναι είναι τόσο δύσκολο (γι αυτή την εργασία πάντα) ένα σωστό αποτέλεσμα.

.... επίσης μελλοντικά, υπάρχει ειδικό spray αδιάβροχοποιήσης για υφάσματα. Διαρκεί αρκετά (βέβαια θέλει λίγο προσοχή με την έντονη ζέστη-μην αφήνεις το αυτοκίνητο να βράζει τους καλοκαιρινούς μήνες). Παρόλο το κόστος του, σίγουρα προλαμβάνει καταστάσεις κ σε σώζει απο χειρότερες.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.

....ξεκουμπωνει ολόκληρο το κάτω μέρος εύκολα. Το ανεβάζεις σπίτι, βγάζεις όλο το κάλυμμα κ το δουλεύεις με ησυχία κ προσοχή.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, TechnoState είπε

....δεν μας λές τι όχημα έχεις. Αν έχεις κάλυμμα η όχι.

Το ύφασμα / υλικό μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς είναι?

Έχει ελαφριά αδιάβροχοποιήση η όχι? 

Το κάθισμα ξεκουμπωνει?

Μπορείς να αφαιρέσεις το ύφασμα απο το αφρώδες γέμισμα απο κάτω?

Το έχεις αφήσει μέρες έτσι? Ιδανικα το γάλα θέλει μουλιασμα για αρκετή ώρα σε κρύο νερό (όχι ζεστό, όχι χλιαρό) κ μετά  καθάρισμα με υγρό απορρυπαντικό ρούχων.

Αν ο λεκές έχει εισχωρήσει/ ποτησει κ  επιμένει τότε προσθέτεις μαγειρική σόδα(αν αντέχει κ το ύφασμα φυσικά/το δοκιμάζεις σε μη εμφανές σημείο πρώτα).

Προσπαθείς να τρίβεις απαλά  όχι έντονα κ με δύναμη. Ένα μαλακό βουρτσακι πάντα βοήθεια ή μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Γενικά με σωστό εξοπλισμό, υπομονή κ όχι βιαστικές επιπόλαιες κινήσεις τέτοιοι λεκέδες καθαρίζουν εύκολα χωρίς να καταστρέφεις το σαλόνι του αυτοκινήτου.

Το διαβάζω και γελάω. Επίσης πες μας πότε έχει κατασκευαστεί το κάθισμα, πόσο % περιεκτικότητα σε ύφασμα έχει (για να άφησε στάμπα λογικά θα είναι ύφασμα), πόσες φορές κάθεσαι κατά μέσο όρο τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι μικρότερη των 20 βαθμών και πόσο % αντίπυρική προστασία έχει.

Σοβαρά τώρα, μου είχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό με εμετό. Το πήγα σε ένα πρατήριο που πραγματοποιεί βιολογικούς καθαρισμούς, ξεκούμπωσε το κάθισμα (δεν χρειάζεται) και το ρούφηξε σε 2 λεπτά. Μου πήρε 1 ευρώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

....κ όμως φίλε, τα υφάσματα αυτής της χρήσης τηρούν προδιαγραφές ασφαλείας πλέον όπως πχ είναι  απο βραδυφλεκτα υλικά. 

Το ότι εσύ είσαι οκ με το να κάθεσαι στα εμποτισμένα υπόλειμματα εμετού κάποιου (σε καμιά περίπτωση δεν έχει κάνει το σωστό καθάρισμα το πρατήριο βενζίνης σου...κ αυτό θα στο πει επαγγελματίας κ όχι εγώ) άλλου ατόμου,  δεν είναι σε καμία περίπτωση κανόνας υγιεινής.

Το αυτοκίνητο μου δεν το βρήκα σε κλήρωση, δεν μου το παρέχει ο εργοδότης/leasing, ούτε μου το πήρε ο πατέρας, το δούλεψα μέχρι τελευταία βίδα. Οπότε αξίζει για μένα αυτή η προσήλωση στην λεπτομέρεια κ φυσικά μέσα θέλω να είναι "νοσοκομείο"

Επίσης ο σωστός βιολογικός καθαρισμός γίνεται απο ελάχιστους, επαγγελματίες. Όλοι έχουμε γνωστό, που ελάχιστους μήνες μετά τον βιολογικό άρχισαν να ξεκολλάνε οι ταπετσαρίες.....κ μάντεψε, το κόστος διογκώθηκε (ταπετσερης)

Επεξ/σία από TechnoState

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...