Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, paylidis είπε

Κάποτε (θα έχει πια μια δεκαετία) είχα κάνει παρόμοια πατάτα και είχα βρει το autosaved file καπου μέσα στο φάκελο Windows. Θα πρότεινα μια αναζήτησή εκεί να σου βγάλει τα πιο πρόσφατα αρχεία (σημερινά)

δυστυχως δεν πρεπει να υπαρχει εκει..

φαινεται οτι δεν κανει καν autosave παροτι η επιλογη ειναι πατημενη...

21 λεπτά πριν, Arkin είπε

Είναι κρίμα πραγματικά. Για σιγουριά κάθε τόσο πάτα την δισκέτα ώστε να κάνει αποθήκευση. Δεν χρειάζεται να βγαίνεις. 

την δισκετα παταω ναι... παντα σε ολη μου την ζωη και πολλες σελιδες σε word εβγαινα με Χ και περιμενα να με ρωτησει...

σημερα δεν εγινε...

τραβα βγαλε ακρη... απλα να σπαταλησω αλλη μια ωρα να γραφω αυτα που πρεπει.. τουλαχιστον τα θυμαμαι

Δημοσ.

Για αυτό άλλη φορά καλύτερα να γράφεις στα Google docs που κάνουν αυτόματη αποθήκευση με κάθε αλλαγή του κειμένου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 05/01/2019 at 12:31, opcorsa said:

Καλημερα.

Μετα απο γραψιμο 3 ωρων για ενα σοβαρο αρθρο με παραπομπες και λοιπα παταω Χ να βγω ρωτωντας με αν θελω να αποθηκευτουν οι αλλαγες και το Word βγηκε χωρις καν να με ρωτησει αν θελω να αποθηκευσω. Δεν ξερω τι εγινε, και δεν βγαζω ακρη με τα ξενογλωσσα how to's υπαρχει περιπτωση να κανω ανακτηση οσων χαθηκαν? ή να σπασω τον υπολογιστη να τελειωνουμε?

ευχαριστω

Το αρχείο το πρωτοδημιούργησες στον υπολογιστή που δούλεψες ή ήταν attachment σε Email, που το άνοιξες και συνέχισες από ‘κει;

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Το αρχείο το πρώτοδημιούργησες στον υπολογιστή που δούλεψες ή ήταν attachment σε Email, που το άνοιξες και συνέχισες από ‘κει;

το αρχειο το  δημιουργησα εγω στον υπολογιστη που δουλευω, και το δουλευω καμια 10ρια μερες, δηλαδη ειναι καμια 200ρια kb ...απλα δεν "εσωσε" το σημερινο 3ωρο χαμαληκι μου...

Επεξ/σία από opcorsa
  • Sad 1
Δημοσ.

Μου έχει τύχει το ίδιο, με το autosave να σώζει το αρχείο προσωρινά ακόμα και όταν ο υπολογιστής κρασαρε. 

Στον δίσκο, πρέπει να υπάρχει ένας φάκελος με το όνομα σου και κάπου εκεί έχει τα libraries με τα προσωρινά αρχεία του Microsoft word, δεν έχω windows PC αυτή τη στιγμή μπροστά μου για να σου πω το ακριβές path). 

Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ για να έχει σώσει το ένα αρχείο με την βιβλιογραφία και το άλλο όχι είναι να έκανες τις αλλαγές ταυτόχρονα στο ίδιο αρχικό word file? Αλλά και πάλι θα σε ρωτούσε εάν θες να κανείς overwrite..

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε

Μου έχει τύχει το ίδιο, με το autosave να σώζει το αρχείο προσωρινά ακόμα και όταν ο υπολογιστής κρασαρε. 

Στον δίσκο, πρέπει να υπάρχει ένας φάκελος με το όνομα σου και κάπου εκεί έχει τα libraries με τα προσωρινά αρχεία του Microsoft word, δεν έχω windows PC αυτή τη στιγμή μπροστά μου για να σου πω το ακριβές path). 

Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ για να έχει σώσει το ένα αρχείο με την βιβλιογραφία και το άλλο όχι είναι να έκανες τις αλλαγές ταυτόχρονα στο ίδιο αρχικό word file? Αλλά και πάλι θα σε ρωτούσε εάν θες να κανείς overwrite..

οχι οχι... 2 αρχεια word δουλευα ταυτοχρονα, για να μην γινει μαλα@@κια παναθεμα με

ενα μεγαλο με το κυριος μερος ενος Paper

και ενα πολυ μικροτερο με την βιβλιογραφια σε APA

Και παταω Χ στο μεγαλο , δεν με ρωταει τιποτα, και πριν προλαβω να καταλαβω τι εγινε  κλεινω και το απο διπλα του με την βιβλιογραφια και εκει με ρωτησε (2-3 βιβλια ειχα προσθεσει μονο) ...και εκει καταλαβα οτι εγινε βλακεια, ξανα φορτωνω το μεγαλο αρχειο με το αρθρο και δεν ειχε σωσει τιποτα...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, opcorsa είπε

το θεμα ειναι οτι ξεκιναω να ξαναγραφω οτι εχασα.... τωρα που τα εχω φρεσκα... γ@@ την μικροσοφτ απλα.... 

παροτι επρεπε να κραταει backup αρχεια δεν τα ειδα πουθενα... ουτε στο appdata ουτε στο roaming ουτε πουθενα

απλα να σου χαλασει την ημερα.. δεν υπαρχει αλλος λογος... κακομοιρια

συζητουσα με εναν ΙΤ φιλο μου μπας και βοηθησει απο το τηλ και μου ειπε τα χειροτερα για το word... μου λεει καλυτερα γραφε σε google docs και μετα περνα τα στο word

To ότι το office είναι σπασμένο αλλά βρίζουμε την microsoft ειλικρινά με ξεπερνάει.

Πάντως εγώ τόσα χρόνια με word και καθημερινή χρήση δεν μου έχει συμβεί να μην ζητήσει αποθήκευση. Μου έχει συμβεί να κρασάρει κατά την αποθήκευση, μου έχει συμβεί να πατήσω να μην γίνει αποθήκευση (αρκετές φόρες δυστυχώς) αλλά απλά να κλείσει.... ποτέ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό που αναφέρει παραπάνω ο paylidis.

• Like 4
Δημοσ.

Δυστυχώς σε όλους μας έχει συμβεί να χάσουμε αρχεία προτού προλάβουμε να τα αποθηκεύσουμε. Προσπάθησε να συνηθίσεις να πατάς το Ctrl + S ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και λέω αυτή τη συντόμευση ώστε να μην χρειάζεται να πάρεις τα χέρια σου από το πληκτρολόγιο και να τα μεταφέρεις στο ποντίκι.

• Like 1
Δημοσ.

Η όλη ιστορία είναι αρκετά περίεργη. Είτε πρόκειται για ψέμα, είτε ο ΟΡ έπρεπε να πάθει μπας και μάθει (που δεν το βλέπω). 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι είναι για paper. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΡ έχει κάποια ακαδημαϊκή στέγη. Η συνηθισμένη πρακτική σε ακαδημαϊκό περιβάλλον δεν είναι η χρήση του Word. Εάν όμως χρησιμοποιείται το Word, τότε δεν υπάρχει λόγος για σπασμένο μιας και οι φοιτητές (ή το προσωπικό) έχει πρόσβαση σε τέτοια λογισμικά. Εκτός από αυτό, εάν κανείς κάνει χειροκίνητα τις αναφορές, είτε είναι η πρώτη του εργασία (και άρα όχι paper αλλά εργασία) είτε είναι τόσο άσχετος που λυπάμαι τους reviewers. 

Εάν μιλάμε για επαγγελματικό περιβάλλον, όπου κάποιοι γράφουν ένα paper, τότε η χρήση σπασμένου Word είναι ακριβής χαρακτηρισμός του επιπέδου του επαγγελματικού αυτού περιβάλλοντος. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Η όλη ιστορία είναι αρκετά περίεργη. Είτε πρόκειται για ψέμα, είτε ο ΟΡ έπρεπε να πάθει μπας και μάθει (που δεν το βλέπω). 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι είναι για paper. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΡ έχει κάποια ακαδημαϊκή στέγη. Η συνηθισμένη πρακτική σε ακαδημαϊκό περιβάλλον δεν είναι η χρήση του Word. Εάν όμως χρησιμοποιείται το Word, τότε δεν υπάρχει λόγος για σπασμένο μιας και οι φοιτητές (ή το προσωπικό) έχει πρόσβαση σε τέτοια λογισμικά. Εκτός από αυτό, εάν κανείς κάνει χειροκίνητα τις αναφορές, είτε είναι η πρώτη του εργασία (και άρα όχι paper αλλά εργασία) είτε είναι τόσο άσχετος που λυπάμαι τους reviewers. 

Εάν μιλάμε για επαγγελματικό περιβάλλον, όπου κάποιοι γράφουν ένα paper, τότε η χρήση σπασμένου Word είναι ακριβής χαρακτηρισμός του επιπέδου του επαγγελματικού αυτού περιβάλλοντος. 

τυπε ωραιο κραξιμο αλλα δυστυχως σε εμενα δεν πιανει...

προφανως ειναι paper και μαλιστα  για μεταπτυχιακό

τωρα το οτι λεω και ψεμματα, αλλο κουφο

το συστημα που την ανεβαζω θελει word αποκλειστικα, γιατι σου κανει τοσο εντυπωση? οι αναφορες πως γινονται αυτοματα για πες μου? ειπα χρησιμοποιω ΑPA (γκουγκλαρε το ) οποτε η βιβλιογραφια ναι πρεπει να γραφτει

το οτι το word ειναι σπασμενο γιατι σου κανει εντυπωση? πολλες εγκριτες εταιρειες και "σοβαρα" σαιτ και περιοδικα με αυτα δουλευουν αιωνες τωρα (κακως αλλα αλλο αυτο)

το μονο που περναει απο το μυαλο μου μεσα στην υπερενταση ειναι μηπως με το Χ οντως ρωτησε και κατα λαθος σε κλασματα πατησα οχι οπως αναφερθηκε...

αν και δεν νομιζω...στο yt υπαρχουν video how to recover files με μυρια views οποτε ειναι Bug του προγραμματος... δυστυχως..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Fortistis είπε

Καλά μην λέμε και ότι θέλουμε.

Φοιτητής σε ανοιχτό πανεπιστήμιο. Δέχονται μόνο doc και docx. Και αν το κάνεις σε open office, google docs, pages πολύ πιθανόν θα μην βγει ακριβώς όπως την είχες γράψει στην στοίχιση. Επίσης από όσο έχω δει, η microsoft δίνει λειτουργικά (έως windows server) αλλά από office δεν δίνει word ή excel.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Καλά μην λέμε και ότι θέλουμε.

Φοιτητής σε ανοιχτό πανεπιστήμιο. Δέχονται μόνο doc και docx. Και αν το κάνεις σε open office, google docs, pages πολύ πιθανόν θα μην βγει ακριβώς όπως την είχες γράψει στην στοίχιση. Επίσης από όσο έχω δει, η microsoft δίνει λειτουργικά (έως windows server) αλλά από office δεν δίνει word ή excel.

Ακριβώς. Φοιτητής και όχι paper. 

Δημοσ.

ειναι περιπλοκο το τι κανω εγω με την "εργασια" paper whatever you name it

αλλο ρωτησα , για αλλο λογο ανοιχθηκε το θεμα

Δημοσ.

Ctr+s να σου γινει "υποσυνείδητη" συνήθεια, οπως ειπε και καοοιος αλλος.

Για τα χαμενα κείμενα, κλαιν, 3 ωρες ειναι οπως ειοες.

Δημοσ.

Αχχ σε νιώθω 😕 , την είχα πάθει κι εγώ πριν λίγα χρόνια και από τότε όταν είναι να γίνει σοβαρή δουλειά σε word  όχι μόνο παίζω ανά 5λεπτό με το ctrl+S  αλλά τραβάω copy όλο το κατεβατό κείμενο που γράφω σε άλλο πρόγραμμα...(σε διπλανή οθόνη) έτσι ώστε να βλέπω και αυτά που γράφω πιο πάνω χωρίς να σκρολάρω, και άμα γίνει η οποιαδήποτε "κλοουνιά" να έχω διπλές πιθανότητες "ανάκτησης" του κόπου μου~!

Μάθετε να βάζετε το <<redundancy>> στην ζωή σας ;) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...