Προς το περιεχόμενο

κρύα σώματα καλοριφέρ

janus5555

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, παρατηρώ ότι τα σώματα καλοριφέρ δεν ζεσταίνονται ομοιόμορφα, κυρίως στη βάση τους χαμηλά και στην πλαϊνή πλευρά "απέναντι" από την είσοδο του νερού παραμένουν κρύα. Δοκίμασα να κάνω εξαέρωση, έβγαλα μια ποσότητα νερού, (πλέον το νερό που βγαίνει αν ανοίξω τη βαλβίδα εξαέρωσης όταν έχω αναμένη τη θέρμανση, είναι ζεστό, αν έχει κάποια σημασία αυτό). Γιατί συμβαίνει αυτό; Τί άλλο μπορώ να κάνω; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα... Καποιο προβλημα θα εχουν τα καλοριφερ η  ενταση που δινεται απο τον λεβητα... Θα πρεπει να φωναξεις  καποιον εξειδικευμενο τεχνικο..

Οταν το σωμα ειναι κρυο κατω και στο πλάι τοτε εχεις προβλημα κυκλοφοριας του νερου

Τι συστημα θέρμανσης έχεις ξέρεις;

Ατομικη σε πολυκατοικία, δικο σου λέβητα, μονοσωληνιο, δισωληνιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κάνεις εξαέρωση ΠΡΙΝ ανάψει η θέρμανση και όχι μόνο σε αυτο το σώμα αλλά σε όλα.  Ιδιαίτερα δε στα σώματα που είναι υψηλότερα π.χ. σε πάνω οροφο. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία μετα απο μερικες μέρες (παλι με κλειστή τη θέρμανση και κρύα τα σώματα).

Αν μετά από τα παραπάνω εξακολουθείς να έχεις προβλημα φωνάζεις ένα υδραυλικό καλό ή μηχανολόγο να δει το κύκλωμα, κυκλοφορητες, πιεσεις κλπ

Επεξ/σία από nkar
  • Like 1

2 ώρες πριν, janus5555 είπε

Καλημέρα, παρατηρώ ότι τα σώματα καλοριφέρ δεν ζεσταίνονται ομοιόμορφα, κυρίως στη βάση τους χαμηλά και στην πλαϊνή πλευρά "απέναντι" από την είσοδο του νερού παραμένουν κρύα. Δοκίμασα να κάνω εξαέρωση, έβγαλα μια ποσότητα νερού, (πλέον το νερό που βγαίνει αν ανοίξω τη βαλβίδα εξαέρωσης όταν έχω αναμένη τη θέρμανση, είναι ζεστό, αν έχει κάποια σημασία αυτό). Γιατί συμβαίνει αυτό; Τί άλλο μπορώ να κάνω; 

Κλασσική περίπτωση δοχείου διαστολής κατά 99%. Δες αν είναι ξεφούσκωτο (με μέτρηση) το πας σ ένα βουλκανιζατέρ στο γεμίζει αέρα κατά προτίμηση άζωτο. το καρφώνεις αλύπητα στο 1,5-1,8 bar και δες μετά να ψαχτείς αλλιώς αν δεν...

Η μετρηση του δοχείου διαστολής γινεται με απομονωμένο το δοχειο απο το κύκλωμα.  Δε μπορεί να την κάνει ιδιώτης μόνος του.  Πόσο μάλλον να το πάρει να το πάει στο Βουλκανιζατέρ. Θελει υδραυλικό για να το  αποσυνδέσει (σχεδόν πάντα πρέπει να αδειάσει το κύκλωμα θερμανσης  από το νερό)

Επίσης η πίεση δεν είναι 1.5 με 1.8 αλλά εξαρτάται από το μανομετρικο του κυκλώματος. (Αλλο αν το 99% των "μαστόρων" το βάζει στο 1.5bar).

• Like 2

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω ατομικό λεβητάκι φυσικού αερίου, εσωτερικού χώρου. Η πίεση είναι περίπου 1bar. 

28 λεπτά πριν, janus5555 είπε

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω ατομικό λεβητάκι φυσικού αερίου, εσωτερικού χώρου. Η πίεση είναι περίπου 1bar. 

Μομοσωληνιο ή δισωληνιο

Αν ειναι μονοσωληνιο και το σύστημα σχετικα καινούργιο δες αν ολες οι βανες των σωμάτων ειναι στο φουλ, αν ειναι λιγο παλιο υπάρχει περίπτωση καιποιο απα αυτα τα βανακια να εχει κολλήσει και να μην στέλνει νερο σε κανένα επομενο σωμα (η πιο απλη περίπτωση)

Οπως και να εχει θέλει ελεγχο

Επισεις "παιξε" λιγο με τις βανες δεξια αριστερά μπας και ξεκολλήσουν

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, janus5555 είπε

Το ιδιο ακριβως προβλημα μου παρουσιαζετε και εμένα 1 με 2 φορες τον χρονο... οχι ομως σε ολα τα σώματα .....στα πιο απομακρυσμενα

Καπου κραταει αερα η εγκατασταση.

Η λυση...

Κλεισε την εισαγωγη σε ολα τα σώματα και αφησε μόνο το τελευταιο.... 

Με τον τροπο αυτο θα ζεσταθει κανονικα όλο το σώμα...

Αφησε το να δουλεψει 5 -10 λεπτα και ανοιξε και ενα αλλο σώμα  (κατα προτιμηση το αμεσως προηγουμενο) ... και μετα  με τον ιδιο τροπο το επομενο .... ωστε σιγα σιγα να μπουν στο κυκλωμα ολα τα σώματα....

Κανονικα ετσι θα φυγει ο αερας που εχει εγκλωβιστει στις σωληνώσεις και θα σου δουλεψουν κανονικα....και θα συνεχισουν να δουλευουν κανονικα....

Κοιτα στο τελος και την πιεση μηπως εχει πεσει...

Επεξ/σία από teot
  • Like 2

Αν καταλαβαίνω σωστά είναι δισωλήνιο (δύο σωλήνες παροχής από το πάτωμα σε κάθε σώμα). Η πίεση τώρα που ξανακοίταξα είχε όντως πέσει, την ανέβασα περίπου στο 1,5bar.  Ανοιγόκλεισα τις βαλβίδες μπας και έχει κολλήσει κάποια. Με κλειστή τη θέρμανση έκανα εξαέρωση και στο σώμα του μπάνιου που είναι πιο ψηλά- τύπου κρεμάστρα πετσέτας- θα δω όταν ξανανοίξω θέρμανση πως θα πάει.

Δισωληνιο και κρυα ολα τα σώματα δεν παίζει, ειναι κατι γενικό, ειτε ο καυστήρας σου τα έπαιξε, ειτε δεν έχεις ανοίξει πλήρως τις κεντρικές βάνες και τα κολεκτερ,

Ποσα χρονια το εχεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η οικοδομή είναι του 2008, μια δεκαετία λοιπόν, εμένα είναι ο πρώτος μου χειμώνας εδώ άρα δεν ξέρω αν είναι κάτι τωρινό ή το θέμα υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι κρύα, δε ζεσταίνοντια ομοιόμορφα, η βάση τους είναι κρύα. 

Επεξ/σία από janus5555

2 ώρες πριν, janus5555 είπε

Η οικοδομή είναι του 2008, μια δεκαετία λοιπόν, εμένα είναι ο πρώτος μου χειμώνας εδώ άρα δεν ξέρω αν είναι κάτι τωρινό ή το θέμα υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι κρύα, δε ζεσταίνοντια ομοιόμορφα, η βάση τους είναι κρύα. 

Δοκιμασες αυτο που εγραψα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...