aggelos87 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) EDIT: Μάλλον έκανα βλακεία, έπρεπε να το αναρτήσω στην κατηγορία Δίκτυα και ασφάλεια. Αν ενοχλεί ας μεταφερθεί Καλησπέρα! Πριν αναλύσω αυτό που θέλω να κάνω ας σας παρουσιάσω πρώτα το πρόβλημα μου: Μένω σε περιοχή που δεν υπάρχει κάλυψη από δίκτυο σταθερής οπότε για την πλοήγηση μου στο διαδίκτυο βασίζομαι αποκλειστικά στο 4g με αποτέλεσμα να πληρώνω κάθε μήνα κάτι ωραιότατα 60άρια+ στην wind. τα περισσότερα δεδομένα τρώγονται στο youtube φυσικά. Η κοσμοτέ τα δεδομένα της τα προσφέρει πανάκριβα αλλά έχει αυτό το πολύ ελκυστικό play now unlimited για απεριόριστο streaming, έστω και σε 480p Αυτό που θέλω να κάνω τώρα: Ουσιαστικά να έχω 2 4g συνδέσεις ενεργές και με κάποιον τρόπο να επιλέγω από ποια θα περνάει τι. Δηλαδή 1η σύνδεση: wind, πακέτο με πολλά gb που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μου πλην streaming 2η σύνδεση: cosmote, με λίγα gb, που θα χρησιμοποιείται μόνο για streaming (youtube, netflix κλπ) Οι δυο αυτές συνδέσεις με τον υπολογιστή μπορούν να γίνουν είτε μέσω 2 wifi(αν γίνεται) είτε μέσω 1 wifi και ενός ethernet. Και στις 2 περιπτώσεις θα χρησιμοποιούνται 2 διαφορετικά router. Το πρόβλημα μου είναι πως θα μπορέσω να κάνω σωστά το 'φιλτράρισμα'. Δηλαδή μπαίνω στο youtube? χρησιμοποίησε την 2η σύνδεση. Μπαίνω οπουδήποτε αλλού; Χρησιμοποίησε την 1η Το πρώτο που σκέφτηκα είναι να χρησιμοποιώ τον chrome για surfαρισμα και τον firefox για streaming. Υπάρχει η δυνατότητα να πω στον κάθε browser ξεχωριστά ποια σύνδεση να χρησιμοποιήσει και να χρησιμοποιεί αυτή και μόνο αυτή αποκλειστικά; Κάποιος άλλος τρόπος για να καταφέρω αυτό που θέλω ίσως; Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από aggelos87
jkoukos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Υπάρχει αλλά θέλεις κανονικό router με πολλαπλές θύρες WAN, μέσω του οποίου κάνεις τις κατάλληλες επιλογές. Γιατί η μία σύνδεση είναι ασύρματη. Δεν μπορεί και αυτή να είναι ενσύρματη;
aggelos87 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Πρότεινα μια ενσύρματη και μία ασύρματη λόγο του εξοπλισμού που ήδη διαθέτω. Αυτή την στιγμή διαθέτω: 1 adsl router το οποίο επιπλέον δέχεται πάνω του στικάκι για 3g/4g 1 στικάκι 4g που το συνδέω στην παραπάνω συσκευή 1 mobile wifi. Μια συσκευή δηλαδή που απλά παίρνει την sim και εκπέμπει wifi για να συνδεθείς. Σε επίπεδο λογισμικού στα windows μπορώ να σκαλίσω κάτι; Αν πάμε σε αυτό που μου προτείνεις θα χρειαστώ επιπλέον ένα adsl router όμοιο με το παραπάνω (+στικάκι) και άλλο ένα ρουτερ που να υποστηρίζει την λειτουργία που μου ανέφερες; Κατάλαβα σωστά; Το κόστος για ένα τέτοιο ρούτερ;
M@dB0x Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Εγω εχω κανει κατι παρομοιο καπου, με το booster του ΟΤΕ που εχω βαλει ακομη ενα adsl router και του εχω βαλει το adsl καλωδιο πανω και το booster μονο με το 4G και τα κανω load balance και επιλεγω που και τι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα