Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kκαλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την συνδεσμολογια του home cinema μου. Δεν μπορώ να το κάνω να παίζει από την τηλεόραση ( να βγάζει ήχο από την tv ) . Παίζει μόνο αν βάλω dvd

Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε η να μου πει τι καλώδια πρέπει να πάρω και που να τα συνδέσω η ακόμα καλύτερα να έρθει να το δει από κοντά και να το κάνει να δουλέψει? ( Θα δώσω 15 ευρω )

Τα μοντέλα είναι  (Samsung HT-Z210 Home Theatre System Cinema και η LG 43LF5400)

Μένω Θεσσαλονίκη κέντρο

6981213749

Μιχάλης

DSC_0238.JPG

DSC_0243.JPG

DSC_0244.JPG

Επεξ/σία από rockmike
Δημοσ.

Καλη Χρονιά φίλε μου.

Νομιζω οτι στην περίπτωσή σου δεν γίνεται. Η μονη εισοδος στο Home cinema είναι η οπτική (optical in). Η TV ομως δεν σου δινει τετοια έξοδο! (Optical out).

Δημοσ.
Μόλις τώρα, flash17 είπε

Καλη Χρονιά φίλε μου.

Νομιζω οτι στην περίπτωσή σου δεν γίνεται. Η μονη εισοδος στο Home cinema είναι η οπτική (optical in). Η TV ομως δεν σου δινει τετοια έξοδο! (Optical out).

Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Υπάρχει κάποιος ανταπτορας γνωρίζεις ? Δεν γνωρίζω πολλά είναι το πρώτο μου home cinema και το πήρα μέσα από εδώ. Νόμιζα ότι όλα είναι συμβατά με τα ανάλογα καλώδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Κοίτα αν η τηλεόραση έχει έξοδο για ακουστικά. Αν δεν έχει, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί η συγκεκριμένη τηλεόραση φαίνεται ότι δεν έχει καμία έξοδο ήχου. Κάτι που δεν καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες, είναι ότι βλέπω δύο ζευγάρια καλωδίων ήχου (κοκκινο-ασπρο βύσμα) πάνω στην τηλεόραση. Το ένα το βάζεις στο home cinema. Το άλλο που πάει;
Έτσι όπως τα έχεις τώρα, το ένα ζευγάρι που το έχεις βάλει στο home cinema είναι μάλλον αχρείαστο γιατί συνδέεις την είσοδο ήχου της τηλεόρασης με την είσοδο ήχου του home cinema.

Επεξ/σία από fitriolis
Δημοσ.

Οπως ειπε και ο φιλος fitriolis το προβλημα στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι η TV η οποια δεν δινει καμία εξοδο ήχου. 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες παίδες μου να είστε καλά

12 ώρες πριν, fitriolis είπε

Καλησπέρα. Κοίτα αν η τηλεόραση έχει έξοδο για ακουστικά. Αν δεν έχει, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί η συγκεκριμένη τηλεόραση φαίνεται ότι δεν έχει καμία έξοδο ήχου. Κάτι που δεν καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες, είναι ότι βλέπω δύο ζευγάρια καλωδίων ήχου (κοκκινο-ασπρο βύσμα) πάνω στην τηλεόραση. Το ένα το βάζεις στο home cinema. Το άλλο που πάει;
Έτσι όπως τα έχεις τώρα, το ένα ζευγάρι που το έχεις βάλει στο home cinema είναι μάλλον αχρείαστο γιατί συνδέεις την είσοδο ήχου της τηλεόρασης με την είσοδο ήχου του home cinema.

Αυτο ειναι το θεμα!!! Δεν ηξερα που να βαλω τι χαχα!!! Δεν πειραζει... Για ταινιες καλο ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η συνδεση μπορει να γινει

με καλωδιο scart σε scart  full ομως τυπου αμφιδρομο, αν ειναι και εισοδος (μαλλον οχι) αλλα δεν χανεις κατι αν μπορεις να κανεις δοκιμη,

αλλιως με ανταπτορα scart σε rca στην tv, απο το rca πας με καλωδιο rca-mini jack stereo και συνδεεις απο την μπροστινη εισοδο ηχου

https://www.google.com/search?client=firefox-b-ab&biw=1916&bih=944&tbs=isz%3Al&tbm=isch&sa=1&ei=yJ8wXOiRAf6CjLsP4LGfiAg&q=scart+to+rca&oq=scart+to+rca&gs_l=img.12...0.0..2307...0.0..0.0.0.......0......gws-wiz-img.xcejB0G9keU

https://media2.24aul.ru/imgs/561297f27a26e31498f2e05d/domashniy-kinoteatr-samsung-ht-z210-v-rezhime-protect-4-6217263.jpg

επισης θα εχεις και καλυτερη εικονα με το scart - scart αν αυτο περνα την εικονα με την τριαδα component

γιατι τωρα εχεις συνδεση εικονας μονο με ενα rca το composite που ειναι το χειροτερο σημα εικονας με διαφορα

διαφορετικα μπορεις να βαλεις και 3 σε 3 rca αφου εχει τετοια εξοδο το dvd σου

Επεξ/σία από xrhstosiak
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, xrhstosiak είπε

με καλωδιο scart σε scart  full ομως τυπου αμφιδρομο, αν ειναι και εισοδος (μαλλον οχι) αλλα δεν χανεις κατι αν μπορεις να κανεις δοκιμη,

αλλιως με ανταπτορα scart σε rca στην tv, απο το rca πας με καλωδιο rca-mini jack stereo και συνδεεις απο την μπροστινη εισοδο ηχου

https://www.google.com/search?client=firefox-b-ab&biw=1916&bih=944&tbs=isz%3Al&tbm=isch&sa=1&ei=yJ8wXOiRAf6CjLsP4LGfiAg&q=scart+to+rca&oq=scart+to+rca&gs_l=img.12...0.0..2307...0.0..0.0.0.......0......gws-wiz-img.xcejB0G9keU

https://media2.24aul.ru/imgs/561297f27a26e31498f2e05d/domashniy-kinoteatr-samsung-ht-z210-v-rezhime-protect-4-6217263.jpg

επισης θα εχεις και καλυτερη εικονα με το scart - scart αν αυτο περνα την εικονα με την τριαδα component

γιατι τωρα εχεις συνδεση εικονας μονο με ενα rca το composite που ειναι το χειροτερο σημα εικονας με διαφορα

Φιλε μου καλησπερα!!! Μπορει να γίνει δηλαδη? Καλεσε με οποτε μπορεις να μου πεις τι πρεπει να αγορασω και που να συνδεσω τι αν εχεις χρονο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, xrhstosiak είπε

Δε νομίζω ότι έχει νόημα η σύνδεση που λες. Για να ακούγεται ο ήχος από τα ηχεία του home cinema και όχι από αυτά της τηλεόρασης όταν παίζει τηλεοπτικός σταθμός, πρέπει ξεκάθαρα να υπάρχει έξοδος ήχου της τηλεόρασης και να έχει συνδεθεί με είσοδο ήχου στο home cinema. Εσύ με αυτό που περιγράφεις, παίρνεις την έξοδο ήχου από το home cinema, την περνάς στην τηλεόραση και μετά πάλι πίσω στο home cinema. Άρα ότι ήχος παράγεται από το dvd μόνο θα ακούγεται από το home cinema.

Δημοσ.

το scart το βυσμα ( το full)

εχει και stereo audio input και sterero audio output

οποτε θελει απλα το output αυτο να το οδηγησει στο  audio input που εχει στο μπροστινο μερος ο ενισχυτης του

το εχω κανει με πολυ παλαιοτερη τηλεοραση δυσκολο να μην το υποστηριζει αυτη που ειναι πιο καινουργια

απλα θελει σωστα καλωδια / ανταπτορες  δεν κανουν ολα

scart_adap.gif

αρα θες τα 2 παρακατω, εκτος αν ο ενισχυτης σου δεν εχει εισοδο μπροστα και βρηκα λαθος φωτογραφια πιο πανω

adapter-scart-to-rca-svideo-nanowire.jpg

FL30150.jpg

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, xrhstosiak είπε

το scart το βυσμα ( το full)

εχει και stereo audio input και sterero audio output

οποτε θελει απλα το output αυτο να το οδηγησει στο  audio input που εχει στο μπροστινο μερος ο ενισχυτης του

το εχω κανει με πολυ παλαιοτερη τηλεοραση δυσκολο να μην το υποστηριζει αυτη που ειναι πιο καινουργια

απλα θελει σωστα καλωδια / ανταπτορες  δεν κανουν ολα

scart_adap.gif

αρα θες τα 2 παρακατω, εκτος αν ο ενισχυτης σου δεν εχει εισοδο μπροστα και βρηκα λαθος φωτογραφια πιο πανω

adapter-scart-to-rca-svideo-nanowire.jpg

FL30150.jpg

Οκ, τώρα κατάλαβα τη λογική. Απλά πρέπει να δει αν το scart της τηλεόρασης βγάζει και τον ήχο από κει. Μπορεί να είναι μόνο για είσοδο. Πάντως το home cinema είδα ότι έχει και εισόδους ήχου στο πίσω μέρος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο μπροστα εχει το ΑUX IN 1 και το usb τα αλλα δεν τα εχει.

Θα το τσεκαρω την δευτερα και θα σας πω!

Ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σας πραγματικα!!!

Επεξ/σία από rockmike
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα HDMI από το Samsung στην LG. Για την καλύτερη δυνατή μεταφορά εικόνας και ήχου από το Samsung στην LG. Ξέχνα τις άλλες συνδέσεις για την εικόνα ειδικά. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλεις 1080p αλλά και χωρίς μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και από αναλογικό σε ψηφιακό.

Για τον ήχο της TV προς το Home Cinema, αν το Scart της TV υποστηρίζει και έξοδο, τότε θέλεις ή Scart σε RCA για να στείλεις με τα RCA ήχο στο AUX IN 2 του Home Cinema. Δεν βλέπω δυστυχώς το scart που έχει το Home Cinema να λειτουργεί αμφίδρομα. Εάν λειτουργούσε έτσι τότε θα χρειαζόσουν ένα απλό scart σε scart.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Έκανα οτι ειπε ο φιλος xrhstosiak και ναι δουλεύει. Απλα δίνει ηχο μονο στα 3 μπροστα. Δεν εχουν ηχο τα 2 πισω και το woofer. Κάνω κατι λαθος? Μεχρι εχθές δουλευαν οταν εβαζα dvd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...