kinezos69 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Θέλω να αναβαθμίσω το λάπτοπ ενός φίλου που έχει εργοστασιακά windows 8.1 διότι σέρνεται και ταυτόχρονα να ξηλωθούν και όλες οι εφαρμογές που έχει φορτωμένες η Lenovo. Το μηχάνημα είναι αδύνατο με 2 gb RAM και επεξεργαστή AMD. Μπορώ να το βάλω win10? Υπάρχει τρόπος(ακόμη) της δωρεάν αναβάθμισης?
kinezos69 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Ναι, μπορείς. το "μπορείς" απαντάει στην πρώτη, στην δεύτερη ή και στις δύο ερωτήσεις?
micos000 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Βασικά απαντάει στο "Μπορώ να το βάλω Win10;" Ναι, θα δουλέψει η αναβάθμιση, το έκανα πρόσφατα σε λάπτοπ με 7. Απλά έβαλα το κλειδί των 7 και ενεργοποιήθηκαν. Όσο για τα specs... θα μπουν τα 10άρια αλλά κοίτα να βάλεις τουλάχιστον 4gb ram και έναν ssd (αν έχει μηχανικό δίσκο). Μερικά λάπτοπ με 2gb ram έχουν ένα ντιμάκι στην μία μπάνκα και έχουν άλλη μια ελεύθερη οπότε με ένα ακόμα ίδιο 2gb ram ντιμάκι είσαι εντάξει. Ξεβίδωσε το μικρό καπάκι από κάτω και δες τι γίνεται με τις μνήμες. Εννοείτε ότι θα βάλεις την 64bit έκδοση των 10 για να αναγνωρίσει τα 4gb. 1
kinezos69 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, micos000 είπε Βασικά απαντάει στο "Μπορώ να το βάλω Win10;" Ναι, θα δουλέψει η αναβάθμιση, το έκανα πρόσφατα σε λάπτοπ με 7. Απλά έβαλα το κλειδί των 7 και ενεργοποιήθηκαν. Όσο για τα specs... θα μπουν τα 10άρια αλλά κοίτα να βάλεις τουλάχιστον 4gb ram και έναν ssd (αν έχει μηχανικό δίσκο). Μερικά λάπτοπ με 2gb ram έχουν ένα ντιμάκι στην μία μπάνκα και έχουν άλλη μια ελεύθερη οπότε με ένα ακόμα ίδιο 2gb ram ντιμάκι είσαι εντάξει. Ξεβίδωσε το μικρό καπάκι από κάτω και δες τι γίνεται με τις μνήμες. Εννοείτε ότι θα βάλεις την 64bit έκδοση των 10 για να αναγνωρίσει τα 4gb. Πάνω στο λάπτοπ δεν βλέπω κάποιο κλειδί των windows. Υπάρχει περίπτωση να το αναγνωρίσει μόνο του?
*Kopanos* Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δεν κοιτάς προς Linux καλύτερα (Ubuntu). Εβαλα σε λαπτοπ που μπαίνουν μικρα παιδιά και πάει σφαίρα και δεν τους ενόχλησε η αλλαγή απο Windows 10. 1
kinezos69 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε Δεν κοιτάς προς Linux καλύτερα (Ubuntu). Εβαλα σε λαπτοπ που μπαίνουν μικρα παιδιά και πάει σφαίρα και δεν τους ενόχλησε η αλλαγή απο Windows 10. δεν έχω φορτώσει ποτέ Linux και το φοβάμαι. 1
*Kopanos* Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, kinezos69 είπε δεν έχω φορτώσει ποτέ Linux και το φοβάμαι. Αν βάλεις ubuntu 16.04 θα δεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, κάνε μια δοκιμή και δεν θα χάσεις. Πάντως με παλιο μηχάνημα με Windows θα σπάσουν τα νεύρα σου.
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, kinezos69 είπε Πάνω στο λάπτοπ δεν βλέπω κάποιο κλειδί των windows. Υπάρχει περίπτωση να το αναγνωρίσει μόνο του? Από τα 8 και μετά δεν υπάρχει αυτοκόλλητο με κλειδί στα pc/laptop. Το κλειδί αποθηκεύεται στο bios και κλειδώνει με το hardware (στις oem εκδόσεις). Αν κάνεις αναβάθμιση στα 8.1. δε θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα. Το κλειδί σου θα αναβαθμιστεί κι αυτό για τα 10. Αν κάνεις καθαρή εγκατάσταση θα επιλέξεις στην αρχή ότι δεν έχεις κλειδί και θα προχωρήσεις μέχρι τέλος. Όταν συνδεθείς στο ίντερνετ θα ενεργοποιηθούν μόνα τους τα 10άρια. Αν θέλεις μπορείς όμως να εξάγεις το κλειδί σου με το magical jelly bean key finder. Η δωρεάν έκδοση είναι αρκετή.
Green Dragon Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, *Kopanos* είπε Δεν κοιτάς προς Linux καλύτερα (Ubuntu). Εβαλα σε λαπτοπ που μπαίνουν μικρα παιδιά και πάει σφαίρα και δεν τους ενόχλησε η αλλαγή απο Windows 10. 3 ώρες πριν, kinezos69 είπε δεν έχω φορτώσει ποτέ Linux και το φοβάμαι. και εγώ θα σου προτείνω Linux ( ubuntu p.x. 18.04 ) και θα κάνεις όλες σου τις δουλειές γρήγορα, παρά να σου σπάνε τα νεύρα τα Windows που θα σέρνονται. Εγώ έκανα τη μετάβαση πριν 15 μέρες και δεν ξαναγυρνάω Win. Υπάρχουν οδηγοί παντού στο net και ότι χρειάζεσαι θα βρίσκεις εύκολα την απάντηση είτε google ή ρωτώντας εδώ. Είναι πανεύκολο φίλε μου!
Fotia Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Πάντα υπαρχει και περίπτωση στα Win 10 να υπάρχουν ψιλο κολλήματα και καθυστερήσεις λόγω hardware του laptop. H Lenovo είναι δύστροπη με νέους drivers
bromiaris Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Αγόρασα Lenovo G500 το 2014, με Intel Celeron 1005M (1.90 GHz), 4 gb ram, 500άρι σκληρό μηχανικό δίσκο και γνήσια win7, στα 239 ευρώ. Ήθελα ότι πιο φτηνό υπήρχε για σερφάρισα, όποτε πήγαινα στο πατρικό μου σπίτι, αλλά σέρνονταν μέχρι να ξεκινήσει… Μετά έβαλα win10, φυσικά χωρίς καμία βλακεία της Lenovo, και έναν 250άρι ssd με 33 ευρώ και το λαπτοπ ανάσανε… είναι σαν να έχω νέο σύγχρονο μηχάνημα…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα