Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο φίλος μου δέχεται τρομερές πιέσεις από τον γιο του και έχουν €800 για να φτιάξουν PC από το μηδέν... Το μόνο που έχουν είναι πληκτρολόγιο/ποντίκι, χρειάζονται όλα τα άλλα.

Θεωρητικά, ο μικρός ορκίζεται ότι θα παίζει μόνο Fortnite και PUBG, αλλά δεν τον πιστεύω. Δεν ξέρω τί γίνεται σε αυτά τα κατώτατα στρώματα της αγοράς, οπότε παρακαλώ την βοήθειά σας.

Ποσό που διαθέτουμε : €800

Χρήση υπολογιστή : Gaming όσο καλύτερα γίνεται

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Μόνο ηχεία

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Από ένα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Όχι

Το κατάστημα από όπου θα γίνει η αγορά είναι το VisionStudio.

Δεν τρελαίνομαι τα components να είναι ετοιμοπαράδοτα, ας έχουμε και μία αναμονή 10 ημερών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ιδανική σύνθεση θα ήταν με ξεχωριστό budget η οθόνη.

ως έχει είναι σπαζοκεφαλιά :P

edit. ενδεικτικά τι ευνοώ βγάζοντας οθόνη και αγοράζοντας gpu και ίσως ram που μπαίνουν εύκολα από άλλο κατάστημα θα είσαι κοντά στο budget.

temp.png.24ce75736da003934887dddce098e9b0.png

ιδανικά περίμενε του δυνατούς λύτες. αλλά η παραπάνω πρόταση είναι vfm

Επεξ/σία από Leleouras
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Untitled.jpg

Προσθέτει αργότερα σκληρό δίσκο για παραπάνω χώρο και ram αν του χρειαστεί. Τις μνήμες μπορεί να δοκιμάσει να τις κλοκάρει όσο πάνε. Εμένα από 2133MHz που ήταν η ονομαστική τους ταχύτητα, στη συγκεκριμένη μητρική τρέχουν στα 2933MHz cl16 1.35V.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

PS4 έχει, αλλά για κάποιον λόγο του καρφώθηκε του μικρού το PC...

Εγώ ετοίμασα αυτή τη σύνθεση, απλά όντως θα αλλάξω την 1050 με την 570. Δεν βγαίνουμε στα  €800 και σύντομα θα έχουμε πρόβλημα απόδοσης, αλλά τί να κάνουμε. Για εμένα, ας αγοράσει ο πατέρας αυτά που μπορεί και μετά, αν ζοριστεί ο μικρός, ας κολυμπήσει μόνος του, 15 χρονών είναι. 

Καλός ο 2600 που προτείνετε, αλλά δεν χωράει με τίποτα στο budget. Σωστή η λογική σας να στήσουμε γερά την βάση, αλλά, όπως είπα, ας στρωθεί ο μικρός μετά να διαβάσει, να ψάξει, να ασχοληθεί τέλος πάντων.

https://drive.google.com/file/d/1cHiNfXOkUPr0uIn4iG-lFngxwQrMhsgs/view?usp=sharing

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Καλός ο 2600 που προτείνετε, αλλά δεν χωράει με τίποτα στο budget.

Ο 1600 είναι 20€ φθηνότερος αν υπάρχει τόση οικονομική στενότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ο r5 1400 καθώς και ο i3 8100 μια χαρά το πάνε το game δοκιμασμένα, πολύ πάνω από την κονσόλα. Με μια 1050 παίζεις medium 1080p 60αρι και με 1050ti πας και σε high. Δοκισμενα όλα σε pc φίλου. Για το pubg μιλαω

Ο 1600 είναι εντελώς  overkill, καθώς πλησιάζει τα 144 hz... 

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
3 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Γνώμη μου, να κοιτάξει σε μεταχειρισμένα για combo παλαιώτερου συστήματος και να τελειώνει εκεί το θέμα. 

Αυτό θα έκανε κάποιος που ασχολείται και έχει όρεξη και υπομονή...

Δημοσ.

Εγω εαν ημουν 15, ειχα ps4 και ζητουσα και 800 ευρω pc για gaming απο τον πατερα μου, θα μου εφερνε το ps4 στο κεφαλι και δικαιολογημενα. 

• Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, vagsta είπε

Εγω εαν ημουν 15, ειχα ps4 και ζητουσα και 800 ευρω pc για gaming απο τον πατερα μου, θα μου εφερνε το ps4 στο κεφαλι και δικαιολογημενα. 

plot twist, ο πατερας παιζει ολη μερα με το ps4 🤣

18 ώρες πριν, Voodooman είπε

PS4 έχει, αλλά για κάποιον λόγο του καρφώθηκε του μικρού το PC...

Εγώ ετοίμασα αυτή τη σύνθεση, απλά όντως θα αλλάξω την 1050 με την 570. Δεν βγαίνουμε στα  €800 και σύντομα θα έχουμε πρόβλημα απόδοσης, αλλά τί να κάνουμε. Για εμένα, ας αγοράσει ο πατέρας αυτά που μπορεί και μετά, αν ζοριστεί ο μικρός, ας κολυμπήσει μόνος του, 15 χρονών είναι. 

Καλός ο 2600 που προτείνετε, αλλά δεν χωράει με τίποτα στο budget. Σωστή η λογική σας να στήσουμε γερά την βάση, αλλά, όπως είπα, ας στρωθεί ο μικρός μετά να διαβάσει, να ψάξει, να ασχοληθεί τέλος πάντων.

https://drive.google.com/file/d/1cHiNfXOkUPr0uIn4iG-lFngxwQrMhsgs/view?usp=sharing

εχασα κατι? μια χαρα σου χωρεσε και 570 και 2600 ο τανασεν... αμα ο λογος ειναι το 20ρικο παραπανω, να τσονταρει ο μικρος απο τα καλαντα :P

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

plot twist, ο πατερας παιζει ολη μερα με το ps4 🤣

εχασα κατι? μια χαρα σου χωρεσε και 570 και 2600 ο τανασεν... αμα ο λογος ειναι το 20ρικο παραπανω, να τσονταρει ο μικρος απο τα καλαντα :P

Δυστυχώς τα 240GB του SSD είναι λίγα. Προτιμάει να έχει παραπάνω χωρητικότητα, παρά ταχύτερο επεξεργαστή. Μικρός είναι, θα μάθει!..

Δημοσ.

Βαλε μια Α320 μητρική , έναν Ryzen R3 2200G και μια RX570 4GB και θα παίζει και τα δυο παιχνίδια που τον ενδιαφέρουν με 50-60fps σε 1080p Ultra. Και χοράει και 500GB SSD που είναι αρκετός.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Voodooman είπε

Δυστυχώς τα 240GB του SSD είναι λίγα. Προτιμάει να έχει παραπάνω χωρητικότητα, παρά ταχύτερο επεξεργαστή. Μικρός είναι, θα μάθει!..

Άσκησε βέτο :P 

Αν  θέλει 500ρι ssd http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=63806&cat=6&sub=318&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 

ας πάει σε φθηνότερο τροφοδοτικό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=59313&cat=17&sub=165&pmanuf=undefined&sort=3&step=2

φθηνότερα ηχεία http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=51450&cat=32&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

και ας μαζέψει άλλα 15€... έλεος δλδ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...