Προς το περιεχόμενο

Heimkino set denon

andreas-d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, T. Jefferson είπε

Το subwoofer πρέπει να ακολουθεί το υπόλοιπο σύστημα. Δεν γίνεται με αυτά που έχεις να βλέπεις το συγκεκριμένο Yamaha. Αν ήθελες Yamaha, το λιγότερο που πρέπει να κοιτάξεις είναι το NS-SW300... .

Πάρε το Polk. Έχει και κώνο που κοιτά προς τα εμπρός και προς τα κάτω έχει powerport το οποίο λειτουργεί στη λογική του κώνου που κοιτά προς το έδαφος. Συνεπώς κάνει και τα δύο (σχεδόν, δεν πάει ακριβώς έτσι).

Ή πάρε ένα SVS να τελειώνεις μια για πάντα με το θέμα subwoofer.

Οκ πάω για το Polk, θα περιμένω λιγο γιατι απο χθες 398€ σήμερα το έχει 335€ αλλα πριν ενα μήνα περίπου που έψαχνα τότε για η εια το είχε 292€ πιστεύω θα το ξανά βάλει.

SVS πάει ψηλά .

κατι ακόμα  το subwoofer μπορώ να το βάλω στο πλαϊνο τοίχο με κλίση προς τη θέση ακρόασης? τα ηχεία αν μετα τη μέτρηση μου τα βάλει small μπορώ να τα βάλω large η δεν πρέπει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πρέπει κατ' αρχήν να κατανοήσεις ότι ο ενισχυτής σου δεν έχει σύστημα ισοστάθμισης. Ένα απλό σύστημα μέτρησης στάθμης και απόστασης είναι. Το small ή large είναι αυτό που ο κατασκευαστής θεωρεί ότι είναι το ηχείο.
Δηλαδή ό,τι νά'ναι.
Επιπλέον, ακόμα και μεγαλύτερο μοντέλο ενισχυτή να είχες που θα είχε Audyssey (δηλαδή κανονικό σύστημα ισοστάθμισης) το small ή large πάλι δεν αποφασίζεται από αυτό (το σύστημα).

Πες σε ένα επαγγελματία να έρθει να στα ρυθμίσει όλα, γιατί προβλέπω να μπερδεύεσαι πιο πολύ με το subwoofer. ήδη δεν έχεις σωστά το bass management. Φαντάσου τι έχει να γίνει αν προσθέσεις και το sub.

Αλλιώς... RTFM.

2 ώρες πριν, T. Jefferson είπε

Πρέπει κατ' αρχήν να κατανοήσεις ότι ο ενισχυτής σου δεν έχει σύστημα ισοστάθμισης. Ένα απλό σύστημα μέτρησης στάθμης και απόστασης είναι. Το small ή large είναι αυτό που ο κατασκευαστής θεωρεί ότι είναι το ηχείο.
Δηλαδή ό,τι νά'ναι.
Επιπλέον, ακόμα και μεγαλύτερο μοντέλο ενισχυτή να είχες που θα είχε Audyssey (δηλαδή κανονικό σύστημα ισοστάθμισης) το small ή large πάλι δεν αποφασίζεται από αυτό (το σύστημα).

Πες σε ένα επαγγελματία να έρθει να στα ρυθμίσει όλα, γιατί προβλέπω να μπερδεύεσαι πιο πολύ με το subwoofer. ήδη δεν έχεις σωστά το bass management. Φαντάσου τι έχει να γίνει αν προσθέσεις και το sub.

Αλλιώς... RTFM.

Βρε πάλι τα ίδια θα λέμε, δε φέρνω επαγγελματία γιατι πολύ απλά θέλω να (μάθω μόνος μου) δες το σα χόμπι και να τα κάψω δε με πειράζει. Έμαθα τόσα στη ζωή μου γιατι αυτό ειναι τόσο ακατόρθωτο? δε θα γίνω επαγγελματίας αλλα τουλάχιστον θα το παλεύω όπως τόσα αλλα παιδια σε αλλα φόρουμ που διαβάζω, δε νομιζω να ειναι ακατόρθωτο  το λες και το ξαναλές λες και ειναι αστροφυσική. Όπως και ότι δεν εχω σωστά το bass management. Γιατι το λες αυτό, 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φέρε επαγγελματία. Η ακουστική είναι επιστήμη. Κλάδος της Φυσικής. Στα fora το πολύ-πολύ να σου πούνε ποιο πράμα είναι καλύτερο από ένα άλλο να αγοράσεις/προτιμήσεις.
Δες τι τάξης φίλτρο χρησιμοποιεί στο crossover o Denon και αναλόγως των ηχείων που έχεις, το ρυθμίζεις σε σχέση με τις επιλογές που έχει διαθέσιμες και της ακουστικής του χώρου σου.

Αυτά. Δεν θα ασχοληθώ άλλο.

Επεξ/σία από T. Jefferson

Το klipsch R12 sw παίζει σε καλύτερη τιμή απο το Polk hts10.

299€ το πρώτο και 337€ το δεύτερο αξίζει η διαφορά δεδομένου ότι το ενα ειναι ποιο παλιό μοντέλο αλλα 12"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λες και αν το ένα είναι καλύτερο από το άλλο θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις σωστά προκειμένου να εκμεταλευτείς αυτό που θα σου προσφέρει παραπάνω. 😁

Room acoustics describes how sound behaves in an enclosed space.

Zones

The way that sound behaves in a room can be broken up into roughly four different frequency zones:

The first zone is below the frequency that has a wavelength of twice the longest length of the room. In this zone, sound behaves very much like changes in static air pressure.

Above that zone, until wavelengths are comparable to the dimensions of the room, room resonances dominate. This transition frequency is popularly known as the Schroeder frequency, or the cross-over frequency and it differentiates the low frequencies which creates standing waves within small rooms from the mid and high frequencies.

The third region which extends approximately 2 octaves is a transition to the fourth zone.

In the fourth zone, sounds behave like rays of light bouncing around the room.

https://en.wikipedia.org/wiki/Room_acoustics

Πάρε ό,τι βρεις. Έτσι κι αλλιώς κουκουρούκου θα παίζει χωρίς ρύθμιση από επαγγελματία.

Επεξ/σία από T. Jefferson

2 ώρες πριν, andreas-d είπε

Το klipsch R12 sw παίζει σε καλύτερη τιμή απο το Polk hts10.

299€ το πρώτο και 337€ το δεύτερο αξίζει η διαφορά δεδομένου ότι το ενα ειναι ποιο παλιό μοντέλο αλλα 12"

Αν θές άκουσέ με. Κανένα από τα 2 . Δώσε κάτι παραπάνω και πήγαινε εκεί, για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία.

https://www.skroutz.gr/s/4125324/Yamaha-NS-SW300.html

Tα klipsh έχουν μεγάλα ποσοστά βλαβών . Τα polk καινούργια μόδα. Το yamaha σκίζετο  10 χρόνια συνέχεια. Δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Μην σε ξεγελά το 10αρι sub. Bάζει κάτω πολλά ακριβότερα subs.

Kαι μην πτοείσαι με το σετάρισμα του συστήματος σου . Στο τέλος θα βρεις την άκρη και θα σου μείνει η εμπειρία.

Άπλα αναζητείσαι  βοήθεια σε πιο εξειδικευμένα site και forum  

• Thanks 1

8 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Αν θές άκουσέ με. Κανένα από τα 2 . Δώσε κάτι παραπάνω και πήγαινε εκεί, για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία.

https://www.skroutz.gr/s/4125324/Yamaha-NS-SW300.html

Tα klipsh έχουν μεγάλα ποσοστά βλαβών . Τα polk καινούργια μόδα. Το yamaha σκίζετο  10 χρόνια συνέχεια. Δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Μην σε ξεγελά το 10αρι sub. Bάζει κάτω πολλά ακριβότερα subs.

Kαι μην πτοείσαι με το σετάρισμα του συστήματος σου . Στο τέλος θα βρεις την άκρη και θα σου μείνει η εμπειρία.

Άπλα αναζητείσαι  βοήθεια σε πιο εξειδικευμένα site και forum  

Οικονομικά μέχρι το Yamaha ns sw200 που βγαίνει στα 240€ μπορώ να πάω. 

το σεταρισμα δε το φοβάμαι ξερω ότι θα βγάλω άκρη 

12 ώρες πριν, T. Jefferson είπε

Λες και αν το ένα είναι καλύτερο από το άλλο θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις σωστά προκειμένου να εκμεταλευτείς αυτό που θα σου προσφέρει παραπάνω. 😁

Room acoustics describes how sound behaves in an enclosed space.

Zones

The way that sound behaves in a room can be broken up into roughly four different frequency zones:

The first zone is below the frequency that has a wavelength of twice the longest length of the room. In this zone, sound behaves very much like changes in static air pressure.

Above that zone, until wavelengths are comparable to the dimensions of the room, room resonances dominate. This transition frequency is popularly known as the Schroeder frequency, or the cross-over frequency and it differentiates the low frequencies which creates standing waves within small rooms from the mid and high frequencies.

The third region which extends approximately 2 octaves is a transition to the fourth zone.

In the fourth zone, sounds behave like rays of light bouncing around the room.

https://en.wikipedia.org/wiki/Room_acoustics

Πάρε ό,τι βρεις. Έτσι κι αλλιώς κουκουρούκου θα παίζει χωρίς ρύθμιση από επαγγελματία.

Τελικά λεβεντακο μου είσαι μεγάλο troll είπες δε θα ξανά ασχοληθείς και τσουπ σαν την π@ρδη μας λες πάλι τα ίδια, και καλα εγώ ειμαι 47ετων και εχω μάθει να ξεχωρίζω τους μ@λ@κιες απο χιλιόμετρα, αλλα βλέπω και σε αλλα παιδια πάλι τα ίδια γράφεις μήπως μπαγλαμαδακο ψαρευεις πελάτες στα φόρουμ. είσαι τεχνικός η άνεργος. Σίγουρα σε κατι θα είσαι καλός τουλάχιστον προσπάθησε να το κανείς και άσε τα troll 

11 ώρες πριν, andreas-d είπε

Τελικά λεβεντακο μου είσαι μεγάλο troll είπες δε θα ξανά ασχοληθείς και τσουπ σαν την π@ρδη μας λες πάλι τα ίδια, και καλα εγώ ειμαι 47ετων και εχω μάθει να ξεχωρίζω τους μ@λ@κιες απο χιλιόμετρα, αλλα βλέπω και σε αλλα παιδια πάλι τα ίδια γράφεις μήπως μπαγλαμαδακο ψαρευεις πελάτες στα φόρουμ. είσαι τεχνικός η άνεργος. Σίγουρα σε κατι θα είσαι καλός τουλάχιστον προσπάθησε να το κανείς και άσε τα troll 

O Jeferson η με οποιαδήποτε άλλο nick name είναι εδώ η στα άλλα forum δεν λέει βλακείες . Ότι μπορείς να αρπάξεις από τα λεγόμενά του κράτα το. Και στις προτάσεις του στα μηχανήματα αλλά  και στις πληροφορίες που δίνει.

Απλά στα τεχνολογικά φόρουμ οι περισσότεροι είμαστε μαμούνια.

Ξέρω παιδιά που πήραν  umik mini dsp παιδεύτηκαν να στήσουν το σύστημά τους κανά μήνα  και στο τέλος φέραν εγκαταστάτη μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουν ότι το στήσανε σωστά.

Σε αυτούς τους ανθρώπους ΔΕΝ ΛΕΣ   # δεν μπορείς να το κάνεις ,φέρε έναν άνθρωπο που ξέρει # γιατί στο τέλος ότι και να γίνει θα το καταφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο!! 

2 ώρες πριν, TEOKOS είπε

O Jeferson η με οποιαδήποτε άλλο nick name είναι εδώ η στα άλλα forum δεν λέει βλακείες . Ότι μπορείς να αρπάξεις από τα λεγόμενά του κράτα το. Και στις προτάσεις του στα μηχανήματα αλλά  και στις πληροφορίες που δίνει.

Απλά στα τεχνολογικά φόρουμ οι περισσότεροι είμαστε μαμούνια.

Ξέρω παιδιά που πήραν  umik mini dsp παιδεύτηκαν να στήσουν το σύστημά τους κανά μήνα  και στο τέλος φέραν εγκαταστάτη μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουν ότι το στήσανε σωστά.

Σε αυτούς τους ανθρώπους ΔΕΝ ΛΕΣ   # δεν μπορείς να το κάνεις ,φέρε έναν άνθρωπο που ξέρει # γιατί στο τέλος ότι και να γίνει θα το καταφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο!! 

Αν ξέρεις βοηθάς αυτό εχω μάθει στη ζωή μου μπορεί το παιδί να ειναι γνωστής και μπράβο του αλλα με το να επαναλάμβανει το ίδιο σε ολους δε βοηθάει και όχι μόνο αυτό ειναι και σίγουρος ότι ο άλλος δε θα τα καταφέρει, τέλος πάντων ας μη το συνεχίσουμε άλλο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανένα αντιθέτως μπορούμε να γίνουμε χρήσιμοι αν θελουμε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια και είσαι στο γερμανιστάν,με λίγο ψάξιμο στα μεταχειρισμένα όπως eBay, Kleinanzeige, Facebook κτλ., μπορείς να βρεις μπάσο της Teufel.Στην Γερμανία αγοράζουν πολλοί τέτοια.

Εγώ έχω το Teufel 5500 SW thx . Κοντά 30 κιλά μηχάνημα,και από τα παλιά καλά της Teufel.

Με κάνα 300άρι και λίγη τύχη το βρίσκεις μαζί με τα Spikes.

Έχει δύο μειονεκτήματα:Είναι λιγάκι ογκώδες (30άρι)για μικρά δωμάτια,και το δεύτερο ότι βαράει πολύ δυνατό μπάσο και από τα χαμηλά κιόλας.Οπότε θα χρειαστείς και τους ανάλογους δορυφόρους.

Για να σταματήσει και ο τσακωμός 💤

Επεξ/σία από palawiaris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...