andreas-d Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Ενα τρακάρισμα μου άλλαξε τα οικονομικά και τελικά εχθές παράγγειλα τον denon avr x550bt 220€ και για αρχή τα Polk t15 94€. Στην πορεία θα προσθέσω subwoofer και πιθανώς και το κεντρικό. φυσικα θα διαβάσω όσο μπορώ το manual αλλα μια ποιο γρήγορη βοήθεια ως προς το στήσιμο τον δυο ηχείων θα με βοηθούσε αφάνταστα. ελληνικά σίγουρα δε θα έχει και με τα μέτρια γερμανικά μου θα δυσκολευτώ. η αγορά έγινε απο amazon.de στην τηλεόραση(smart tv Samsung) θα συνδεθεί με hdmi arc το ps4 να το αφήσω όπως ειναι τωρα στην tv
andreas-d Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Όλη τη σειρά Polk T θα πάρω στην πορεία Polk t50 113€ stk. Polk t30 89€. Ο Denon τα σηκώνει όλα. απο ρυθμίσεις θα χρειαστεί κάτι ιδιετερο η όχι.
Pleo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, andreas-d είπε Όλη τη σειρά Polk T θα πάρω στην πορεία Polk t50 113€ stk. Polk t30 89€. Ο Denon τα σηκώνει όλα. απο ρυθμίσεις θα χρειαστεί κάτι ιδιετερο η όχι. Α, ΟΚ. Γιατί τόσο τα Τ15 όσο και τα Teufel που κοιτάς είναι κάπως μικρά για κύρια ηχεία. Τον 550ΒΤ, τον έχω ακούσει με τα T50, T30, T15 και PSW110 σε σετ 5.1. Ξέρω και που είναι στημένα στην Αθήνα σε κατάστημα που τα έχει στημένα προς επίδειξη/ακρόαση σε πλήρες 5.1 σύστημα. Πολύ καλό Value όλο αυτό το σύστημα. Παίζει φανταστικά για τα λ7 του. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από Pleo 1
andreas-d Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, Pleo είπε Α, ΟΚ. Γιατί τόσο τα Τ15 όσο και τα Teufel που κοιτάς είναι κάπως μικρά για κύρια ηχεία. Τον 550ΒΤ, τον έχω ακούσει με τα T50, T30, T15 και PSW110 σε σετ 5.1. Ξέρω και που είναι στημένα στην Αθήνα σε κατάστημα που τα έχει στημένα προς επίδειξη/ακρόαση σε πλήρες 5.1 σύστημα. Πολύ καλό Value όλο αυτό το σύστημα. Παίζει φανταστικά για τα λ7 του. Τα παρέλαβα σήμερα όλα άψογα δε τα λες και μικρά τα T15 για τον χώρο μου αλλα κάτω απο το 50 κάπως χαμηλά. Ειναι νορμαλ το μικρόφωνο ποσό μακριά απο τα ηχεία πρέπει να το εχω για την καλύτερη μέτρηση εχω ενα θέμα μόνο πως να το κάνω ώστε να το ανοίγω εγώ και όχι με την τηλεόραση αυτόματα γιατι εχω τη μικρή που ανοίγει για δυο λεπτά και μετα την κλείνει θα καεί στο τέλος.
Pleo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 53 λεπτά πριν, andreas-d είπε Τα παρέλαβα σήμερα όλα άψογα δε τα λες και μικρά τα T15 για τον χώρο μου αλλα κάτω απο το 50 κάπως χαμηλά. Ειναι νορμαλ το μικρόφωνο ποσό μακριά απο τα ηχεία πρέπει να το εχω για την καλύτερη μέτρηση εχω ενα θέμα μόνο πως να το κάνω ώστε να το ανοίγω εγώ και όχι με την τηλεόραση αυτόματα γιατι εχω τη μικρή που ανοίγει για δυο λεπτά και μετα την κλείνει θα καεί στο τέλος. Δεν είναι θέμα χώρου αλλά θέμα δυνατότητας πρόσληψης ισχύος. Η Polk μπορεί να λέει έως 100W αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι για τόσα. Τεσπα. Δεν κατάλαβα την ερώτηση σε σχέση με το μικρόφωνο. Το μικρόφωνο υπάρχει για να ρυθμίσει ο ενισχυτής τις αποστάσεις από τη θέση ακρόασης και τις σχετικές στάθμες μεταξύ των ηχείων. Την μέτρηση την κάνεις στη θέση ακρόασης. Το άλλο που ρωτάς, απλά βγάλε εκτός το HDMI Control (CEC) να ανάβεις όποτε επιλέγεις εσύ.
andreas-d Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, Pleo είπε Δεν είναι θέμα χώρου αλλά θέμα δυνατότητας πρόσληψης ισχύος. Η Polk μπορεί να λέει έως 100W αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι για τόσα. Τεσπα. Δεν κατάλαβα την ερώτηση σε σχέση με το μικρόφωνο. Το μικρόφωνο υπάρχει για να ρυθμίσει ο ενισχυτής τις αποστάσεις από τη θέση ακρόασης και τις σχετικές στάθμες μεταξύ των ηχείων. Την μέτρηση την κάνεις στη θέση ακρόασης. Το άλλο που ρωτάς, απλά βγάλε εκτός το HDMI Control (CEC) να ανάβεις όποτε επιλέγεις εσύ. Οκ. αυτό με το μικρόφωνο το κατάλαβα, το hdmi control Cec απο που το βγάζω εκτός? παντως και με αυτά τα ηχεία ειμαι οκ. αν έπαιρνα και το κεντρικό θα ήταν καλύτερα η να πάω για τα t50 η subwoofer η επόμενη κίνηση. ποιο πολύ μουσική ακούω και λιγο Netflix. Ps4 παίζω παντα με ακουστικά ευχαριστώ για τη βοήθεια σου τα σχόλια σου και εδω και σε άλλο φόρουμ ήταν ο λόγος που έκανα αυτή την επιλογή
Pleo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) H σειρά T είναι ένα γνωστό μυστικό στους κύκλους όσων ασχολούνται με τον ήχο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα οικονομικά sub της Polk της σειράς PSW έγιναν E.O.L. (δυστυχώς) και έτσι το όνειρο του απόλυτου VFM 5.1 πέταξε. Τυχερός όποιος βρει κάποιο subwoofer PSW πια... . Θα τα χρειαστείς τα T50 για πολλούς λόγους. Μη σε φοβίζει το μέγεθος. Είναι εύκολα έως πανεύκολα ηχεία για να οδηγηθούν από εισαγωγικούς ενισχυτές AV. Στα Τ50 το μυστικό βρίσκεται τους παθητικούς ακτινοβολητές όπου με λίγη ενέργεια έχεις μεγάλη απόδοση. Πάντως τα T15 δεν αντέχουν για κύρια ηχεία στο setup σου. Πήγαινε safe και φτιάξτο όπως το προτείνει η Polk. Με τα Τ50 για front. Στο HDMI setup θα βρεις τη ρύθμιση που σου είπα. http://manuals.denon.com/AVRX550BT/EU/EN/DRDZSYibrnoupy.php# Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από Pleo
andreas-d Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Pleo είπε H σειρά T είναι ένα γνωστό μυστικό στους κύκλους όσων ασχολούνται με τον ήχο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα οικονομικά sub της Polk της σειράς PSW έγιναν E.O.L. (δυστυχώς) και έτσι το όνειρο του απόλυτου VFM 5.1 πέταξε. Τυχερός όποιος βρει κάποιο subwoofer PSW πια... . Θα τα χρειαστείς τα T50 για πολλούς λόγους. Μη σε φοβίζει το μέγεθος. Είναι εύκολα έως πανεύκολα ηχεία για να οδηγηθούν από εισαγωγικούς ενισχυτές AV. Στα Τ50 το μυστικό βρίσκεται τους παθητικούς ακτινοβολητές όπου με λίγη ενέργεια έχεις μεγάλη απόδοση. Πάντως τα T15 δεν αντέχουν για κύρια ηχεία στο setup σου. Πήγαινε safe και φτιάξτο όπως το προτείνει η Polk. Με τα Τ50 για front. Στο HDMI setup θα βρεις τη ρύθμιση που σου είπα. http://manuals.denon.com/AVRX550BT/EU/EN/DRDZSYibrnoupy.php# Το έφτιαξα το hdmi,. Τα T50 τα εχω στο καλάθι στο Amazon μη με κουρδιζεις άλλο, έρχονται και τα γενέθλια μου τέλος του μήνα να το φέρω σιγά σιγά(δώρο τα ηχεία)
Pleo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Εγώ τι να σε κουρδίσω; Η Sound United κουρδίζει βρε, όχι εγώ. Ωραία brands έχει BTW 😍 Να δες πως το εξηγεί ένας εκ των συντελεστών της. 1
andreas-d Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Γιατι όμως τον πουλάνε για 130W pro canal ενώ στο link που παραθέτεις βλέπω 90W
Pleo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andreas-d είπε Γιατι όμως τον πουλάνε για 130W pro canal ενώ στο link που παραθέτεις βλέπω 90W Ποιονανε; Το Denonα; Σε ποιες συνθήκες; Έχει 2-3 αν θυμάμαι καλά ανακοινώσιμες τιμές ισχύος. Αναλόγως προϋποθέσεων όπως πάντα. Εκείνη που σε ενδιαφέρει είναι η ανακοινώσιμη ισχύς σε πλήρες φάσμα, με χαμηλή αρμονική παραμόρφωση σε φορτίο 8 Ωμ. Δηλαδή η πρώτη: Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive) 70 W Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive) 90 W Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive) 130 W Όπως πάντα η ισχύς ανακοινώνεται στα δύο κανάλια, καθώς ως γνωστόν σε φορτίο περισσότερων καναλιών πέφτει σημαντικά και σε ορισμένες περιπτώσεις δραματικά. Ωστόσο αυτό αφορά σήμα πλήρους φάσματος, που δεν είναι η συνθήκη ακριβώς στο Home Cinema λόγω ανακατεύθυνσης σημαντικού μέρους ενεργοβόρων συχνοτήτων αλλά ισχύει και το γεγονός ότι ταυτόχρονη ισχύς σε όλα τα κανάλια είναι σπάνια συνθήκη. Τέλος πάντων, με λίγα λόγια ο ενισχυτής σου είναι καλύτερος σε θέματα διαχείρισης ισχύος από έναν αντίστοιχο yamaha/pioneer/onkyo. Βαριέμαι να ψάχνω τις πραγματικές μετρήσεις... Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2019 από Pleo
andreas-d Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Στις 4 Μαρτίου 2019 στις 9:04 ΜΜ, Pleo είπε Και για front ηχεία τι θα βάλεις; Ποσό δίκιο είχες . Σε μουσική κάτι του λείπει???? και δε ξερω τη. σε δυνατή ένταση μου θυμίζει κάτι κασετόφωνα του 80 βέβαια με fm η με Ίντερνετ ράδιο σε flac που δοκίμασα απο YouTube ο θεός να τα κάνει flac πάντως επαιζε καλα. επομενη κίνηση subwoofer η με τα Polk t50 θα δω φως. Και τα δυο μαζί δε γίνεται προς το παρόν σε subwoofer μέχρι 150€ μπορώ υπάρχει κάτι αξιόλογο
Pleo Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν κάνουν για front και sub να βάλεις. Αυτό γιατί συμπιέζουν πολύ γρήγορα σε μεγάλες στάθμες. Είναι για μικρότερο stereo set-up να παίξουν αυτά. Και Sub να βάλεις που θα συμπληρώσεις το χαμηλό, πάλι δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν από μια ένταση κι απάνω. Άσε που θα πρέπει να τα κροσάρεις πολύ ψηλά, που σημαίνει ότι το sub θ' αρχίζει να παίζει σε συχνότητες που δεν είναι ιδανικές γι' αυτό. Για αρχή εγώ θα έπαιρνα τα T50. Απλά να ξέρεις το sub δεν θα το αποφύγεις, γιατί αυτό είναι που θα δώσει το κινηματογραφικό χαμηλό και όχι το ηχείο δαπέδου. Τουλάχιστον ο Denon έχει καλό bass management (ανακατεύθυνση χαμηλών συχνοτήτων) και μπορείς να κάνεις καλό παιχνίδι. Σε αυτήν την κατηγορία τιμής τουλάχιστον είναι μεγάλο bonus. Υ.Γ. Από YouTube δεν βγάζουμε ποτέ συμπέρασμα. Και Sub όχι κάτι μικρότερο από 10ιντσο. Πρέπει να ακολουθεί το υπόλοιπο σύστημα και αυτό. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από Pleo
andreas-d Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 43 λεπτά πριν, Pleo είπε Δεν κάνουν για front και sub να βάλεις. Αυτό γιατί συμπιέζουν πολύ γρήγορα σε μεγάλες στάθμες. Είναι για μικρότερο stereo set-up να παίξουν αυτά. Και Sub να βάλεις που θα συμπληρώσεις το χαμηλό, πάλι δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν από μια ένταση κι απάνω. Άσε που θα πρέπει να τα κροσάρεις πολύ ψηλά, που σημαίνει ότι το sub θ' αρχίζει να παίζει σε συχνότητες που δεν είναι ιδανικές γι' αυτό. Για αρχή εγώ θα έπαιρνα τα T50. Απλά να ξέρεις το sub δεν θα το αποφύγεις, γιατί αυτό είναι που θα δώσει το κινηματογραφικό χαμηλό και όχι το ηχείο δαπέδου. Τουλάχιστον ο Denon έχει καλό bass management (ανακατεύθυνση χαμηλών συχνοτήτων) και μπορείς να κάνεις καλό παιχνίδι. Σε αυτήν την κατηγορία τιμής τουλάχιστον είναι μεγάλο bonus. Υ.Γ. Από YouTube δεν βγάζουμε ποτέ συμπέρασμα. Και Sub όχι κάτι μικρότερο από 10ιντσο. Πρέπει να ακολουθεί το υπόλοιπο σύστημα και αυτό. Ωραία θα πάρω τα t50 σε μουσική που με ενδιαφέρει ποιο πολύ θα ειμαι οκ. τα t15 μπορώ να τα αφήσω και αυτά μπροστά η θα πρέπει οπωσδήποτε να τα βάλω πισω. να φανταστείς ηλεκτρολόγος εγκατάστασης ειμαι κάθε μέρα κάνουμε εγκαταστάσεις σε σπίτια για 5.1 buss system και πολλα και στο δικό μου πριν δυο χρονια μπήκα μέσα όλα καινούργια και δεν έκανα εγκατάσταση, αλλα ευτυχώς κάτω εχω υπόγειο και απάνω γυψοσανίδα όποτε στην πορεία θα γίνει σωστά. το ξύλινο πάτωμα βοηθάει η χαλάει τον ήχο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα