voltmod Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Στα τέλη του 2019 πρόκειται να δούμε τη νέα γενιά της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, και η εταιρεία που οδηγεί τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα δεν είναι άλλη από την Sony. O επικεφαλής του τμήματος αισθητήρων της Sony, Satoshi Yoshihara την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της νέας γενιάς αισθητήρων 3D, μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν οι κατασκευαστές smartphones, συμπεριλαμβανομένης και της Apple. «Οι κάμερες έφεραν την επανάσταση στα τηλέφωνα, και λαμβάνοντας υπόψη όσα έχω δει, έχω την ίδια προσδοκία και για το 3D. Ο ρυθμός (υϊοθέτησης) θα ποικίλει ανά πεδίο (εφαρμογής), αλλά θα δούμε σίγουρα (τους κατασκευαστές) να υϊοθετούν το 3D, είμαι σίγουρος για αυτό» δήλωσε ο Satoshi Yoshihara. Αν και βεβαίως το πεδίο εφαρμογών των καμερών 3D νέας γενιάς είναι τεράστιο και υπάρχουν αναρίθμητες δυνατότητες και χρήσεις, ενδεχομένως μία συναρπαστική εφαρμογή τους είναι στην αναγνώριση προσώπου που αναμένεται να είναι ακόμα ακριβέστερη και πιο αξιόπιστη από την τρισδιάστατη σάρωση προσώπου που εισήγαγε η Apple με το Face ID. Η αρχή λειτουργίας της συγκεκριμένης μεθόδου αναγνώρισης προσώπου, που μιμούνται και άλλοι κατασκευαστές smartphones (π.χ Huawei, Xiaomi), περιστρέφεται γύρω από την προβολή «κουκίδων» αόρατου φωτός πάνω στο πρόσωπο του χρήστη και την μέτρηση των παραμορφώσεων στο σχηματιζόμενο τρισδιάστατο πλέγμα. Οι νέες κάμερες 3D της Sony χρησιμοποιούν όμως «παλλόμενα» σήματα λέιζερ και μετράνε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να «επιστρέψει» ο παλμός πίσω (μοιάζει με το σύστημα «ηχοεντοπισμού» των νυχτερίδων). Η Sony υποστηρίζει ότι αυτή η νέα μέθοδος δημιουργεί ένα λεπτομερέστερο μοντέλο του προσώπου του χρήστη και μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και από απόσταση 5 σχεδόν μέτρων (η Ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε την ιστοσελίδα Sony Depthsensing για να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας της και τις εφαρμογές της, σε αυτόνομα αυτοκίνητα, drones, ρομπότ κ.ά). Η μαζική παραγωγή των νέων 3D cameras της Sony έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του καλοκαιριού του 2019, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε την τεχνολογία σε ορισμένες ναυαρχίδες του 2019 που θα παρουσιαστούν στο δεύτερο μισό της χρονιάς. PhoneArena Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Hatsos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μπράβο στην Sony που καινοτομεί. Από τις λίγες εταιρείες που αγαπώ και σέβομαι. 3
pcos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 αν ξεχωριζει κινεζους που ειναι ολοι ιδιοι, τοτε θα ειναι κορυφαιο. 1
aris1986 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, pcos είπε αν ξεχωριζει κινεζους που ειναι ολοι ιδιοι, τοτε θα ειναι κορυφαιο. Δεν είναι. Το ίδιο όλοι μαύροι ίδιοι είναι, όλοι οι Έλληνες μελαχρινοί με μούσια, όλοι οι Ιταλοί κτλπ. Απλά δεν τους έχεις σαν εικόνα καθημερινή και όταν δεις πολλούς μαζεμένους λες όλοι ίδιοι είναι. 4
Retromaniac Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, pcos είπε αν ξεχωριζει κινεζους που ειναι ολοι ιδιοι, τοτε θα ειναι κορυφαιο. Και στους Κινέζους φαινόμαστε εμείς ίδιοι. Είναι φοβερό πράγμα ο εγκέφαλος. Μαθαίνει να αναγνωρίζει χαρακτηριστικά στην φυλή που μεγαλώνει το άτομο. Μην σου κάνει εντύπωση ότι σε αυτούς φαίνονται πολύ διαφορετικοί ο ένας από τον αλλον ενώ εμείς τους φαινόμαστε ίδιοι. 5
pcos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 μαρεσει που με πηρατε στα σοβαρα εγω παντως τους ξεχωριζω διοτι βλεπω πολλες ασιατικες σειρες και ταινιες 😛 1
sakekosan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 26 λεπτά πριν, pcos είπε μαρεσει που με πηρατε στα σοβαρα εγω παντως τους ξεχωριζω διοτι βλεπω πολλες ασιατικες σειρες και ταινιες 😛 Ναι αλλά μπορείς να ξεχωρίσεις Κινέζους από Ιάπωνες; Εκεί σε θέλω! 😛
pcos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 35 λεπτά πριν, sakekosan είπε Ναι αλλά μπορείς να ξεχωρίσεις Κινέζους από Ιάπωνες; Εκεί σε θέλω! 😛 yes. και απο κορεατες! δεν ξερω πως
thanos75x Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Νομίζω ότι η έκθεση του ματιού σε ακτίνα laser είναι επιβλαβή πόσο μάλλον όταν θα χρειάζεται να γίνεται σε καθημερινή βάση και συνεχόμενα για το πόσες φορές θα ξεκλειδώνεται το κινητό. Δεν ξέρω κατά πόσο θα καθιερωθεί τελικά και με τι κόστος υγείας του αμφιβληστροειδή ύστερα από μελλοντικές έρευνες που θα δείξουν αν τελικά ήταν καλό ή κακό μέσο ξεκλειδώματος...
panoskabal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Η τεχνολογια ειναι πολυ καλη και μπραβο και ζήτω που οι εταιρειες βγαζουν τέτοιες καινοτομίες........αλλα αν δεν βελτιωνουν στην πραξη το βιωτικο επιπεδο των ανθρώπων ειτε ειναι αχρηστες ειτε εξυπηρετουν πονηρα συμφεροντα και συμφεροντα μαρκετινγκ..... Το ηλεκτρονικο φακελωμα και η νεα ταξη της παγκοσμιοποίησης βρισκει συμμαχο την τεχνολογια.....(και δεν βλέπω εργα με νεφελίν ουτε ακουω Λιακόπουλο) Ετσι με το-- face control 3d---θα περπατας στο δρομο και αλλοι περατικοι με τα κινητα ή με τις καμερες θα ξερουν ποιος εισαι, που μένεις, που δουλευεις, τι βγαζεις, τι αρωστια έχεις, με ποιον εισαι ,αν χρωστας, τι τρώς, κ.λ.π............πάντος στην τσεπη σου δεν θα βαζεις τιποτα παραπανω ...μόνο θα πληρώνεις τους δεκαδες λογαριασμους που θα σου ερχονται γι όλα αυτα και δεν θα μπορεις να κανεις και αλλιώς.... 1
maxx71 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 η Sony πουλάει πατέντες όπως "το" iphone 4 και επίσης αισθητήρες CMOS σε όλα (σχεδον;) τα brand names κινητών ενώ οι δίκες της κάμερες είναι λίγο χειρότερες απο το χάλια για ευνοήτους λογούς. παράλληλα οι τηλεοράσεις της (που είναι κορυφή ακόμα και αν δεχτούμε ότι "συνεργάζεται" με άλλες εταιρείες) είναι πανάκριβες ρε φίλε..
zodiacskipper Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, thanos75x είπε Νομίζω ότι η έκθεση του ματιού σε ακτίνα laser είναι επιβλαβή πόσο μάλλον όταν θα χρειάζεται να γίνεται σε καθημερινή βάση και συνεχόμενα για το πόσες φορές θα ξεκλειδώνεται το κινητό. Δεν ξέρω κατά πόσο θα καθιερωθεί τελικά και με τι κόστος υγείας του αμφιβληστροειδή ύστερα από μελλοντικές έρευνες που θα δείξουν αν τελικά ήταν καλό ή κακό μέσο ξεκλειδώματος... Δεν θα πετυχει ετσι και αλλιως φιλε... το 19 θα εχουν φτιαχτει αρκετα καλοι αναγνωστες δαχτυλικων αποτυματων κατω απο την οθονη... πιθανον να δουμε ολοκληρη την οθονη να αναγνωριζει το δαχτυλο..
nero62 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Τρελή εξέλιξη. Σε μερικά χρόνια όπως ακριβώς στις ταινίες. 5 μέτρα σήμερα 100 μέτρα σε λίγο καιρό. Και η sony οδηγεί. 11 ώρες πριν, panoskabal είπε Η τεχνολογια ειναι πολυ καλη και μπραβο και ζήτω που οι εταιρειες βγαζουν τέτοιες καινοτομίες........αλλα αν δεν βελτιωνουν στην πραξη το βιωτικο επιπεδο των ανθρώπων ειτε ειναι αχρηστες ειτε εξυπηρετουν πονηρα συμφεροντα και συμφεροντα μαρκετινγκ..... Το ηλεκτρονικο φακελωμα και η νεα ταξη της παγκοσμιοποίησης βρισκει συμμαχο την τεχνολογια.....(και δεν βλέπω εργα με νεφελίν ουτε ακουω Λιακόπουλο) Ετσι με το-- face control 3d---θα περπατας στο δρομο και αλλοι περατικοι με τα κινητα ή με τις καμερες θα ξερουν ποιος εισαι, που μένεις, που δουλευεις, τι βγαζεις, τι αρωστια έχεις, με ποιον εισαι ,αν χρωστας, τι τρώς, κ.λ.π............πάντος στην τσεπη σου δεν θα βαζεις τιποτα παραπανω ...μόνο θα πληρώνεις τους δεκαδες λογαριασμους που θα σου ερχονται γι όλα αυτα και δεν θα μπορεις να κανεις και αλλιώς.... Όχι αυτό που λες δεν είναι εφικτό. Ένα παράδειγμα είναι οι πινακίδες αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί έχουν λογισμικό χιλιοκλειδωμένο όπου μπορούν με τον αριθμό πινακίδας να δουν μέχρι και τι σώβρακο χρώμα φοράς. Δεν μπορεί όμως να το κάνει ο καθένας. Οι αστυνομικοί και κάποιοι πολύ προχωρημένοι χάκερ όπου δεν θα ασχοληθούν με σένα και με μένα για κανένα λόγο. Μόνο αν έχουν πολύ έντονο συμφέρον. 11 ώρες πριν, thanos75x είπε Νομίζω ότι η έκθεση του ματιού σε ακτίνα laser είναι επιβλαβή πόσο μάλλον όταν θα χρειάζεται να γίνεται σε καθημερινή βάση και συνεχόμενα για το πόσες φορές θα ξεκλειδώνεται το κινητό. Δεν ξέρω κατά πόσο θα καθιερωθεί τελικά και με τι κόστος υγείας του αμφιβληστροειδή ύστερα από μελλοντικές έρευνες που θα δείξουν αν τελικά ήταν καλό ή κακό μέσο ξεκλειδώματος... Ανάλογα την συχνότητα το χρώμα και την ένταση φίλε μου. Μην φανταστείς ότι θα έχει στην κυριολεξία κάποια ακτίνα laser κόκκινη η πράσινη που σε σκανάρει όπως βλέπουμε στις ταινίες. Θα είναι κάποια αόρατη ακίνδυνη χαμηλής συχνότητας και έντασης συστοιχίας ακτίνες λέιζερ όπως αυτές που έχουν οι οπίσθιες κάμερες των κινητών για να εστιάσουν. 1 ώρα πριν, zodiacskipper είπε Δεν θα πετυχει ετσι και αλλιως φιλε... το 19 θα εχουν φτιαχτει αρκετα καλοι αναγνωστες δαχτυλικων αποτυματων κατω απο την οθονη... πιθανον να δουμε ολοκληρη την οθονη να αναγνωριζει το δαχτυλο.. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κινητό με δακτυλικό αποτύπωμα. Ίσως έτσι για εξέλιξη και αλλαγή να βάλουν σε όλη την οθόνη όπως είπες. Αλλά το μέλλον πιστεύω είναι η αναγνώριση προσώπου και ως πρόσθετη ασφάλεια ίσως κάτι σαν όλη η οθόνη αισθητήρας με υπέρηχους για το δάχτυλο.
mordred Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 12 ώρες πριν, thanos75x είπε Νομίζω ότι η έκθεση του ματιού σε ακτίνα laser είναι επιβλαβή πόσο μάλλον όταν θα χρειάζεται να γίνεται σε καθημερινή βάση και συνεχόμενα για το πόσες φορές θα ξεκλειδώνεται το κινητό. Δεν ξέρω κατά πόσο θα καθιερωθεί τελικά και με τι κόστος υγείας του αμφιβληστροειδή ύστερα από μελλοντικές έρευνες που θα δείξουν αν τελικά ήταν καλό ή κακό μέσο ξεκλειδώματος... Κάτι τέτοιο;
gjp1000 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 20 ώρες πριν, thanos75x είπε Νομίζω ότι η έκθεση του ματιού σε ακτίνα laser είναι επιβλαβή πόσο μάλλον όταν θα χρειάζεται να γίνεται σε καθημερινή βάση και συνεχόμενα για το πόσες φορές θα ξεκλειδώνεται το κινητό. Δεν ξέρω κατά πόσο θα καθιερωθεί τελικά και με τι κόστος υγείας του αμφιβληστροειδή ύστερα από μελλοντικές έρευνες που θα δείξουν αν τελικά ήταν καλό ή κακό μέσο ξεκλειδώματος... να στειλεις mail στην sony να τους το πεις γιατι ειναι λιγο χαζοι εκει μην τους βλεπεις που ειναι 1000 χρονια μπροστα οι Ιαπωνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα