Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως να βάλουμε κανά φίλτρο βρύσης ρε σεις; Ειναι ταλαιπωρια τώρα το καλοκαίρι ανα 2-3 μέρες κουβαλάω εξάδες. Για μένα όπως έχω πει δεν έχω βρει άλλο ανώτερο πέραν της Σαμαρίνας. Στο Μασούτη στο Ίλιον το βρίσκω 2.30ε.

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ το ίδιο. Χρόνια έπινα ΘΕΟΝΗ. Το οποίο εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι Top. Ομως από τότε που δοκίμασα Σαμαρινα... Δεν υπάρχει επιστροφή. Άλλη φάση. Έχει μια λεπτότητα διαύγεια. Ενώ η ΘΕΟΝΗ είναι βαρύ νερό. (Σε σχέση με τη Σαμαρινα πάντα) Η Σαμαρινα είναι Light. Επίσης για όποιον ασχολείται κ με espresso είναι η καλύτερη επιλογή από εμφιαλωμένα γιατί με χαμηλά άλατα κ νάτριο κάνει καλό (το λιγότερο κακό)  στα boiler των μηχανών. Επίσης αυτή η λεπτότητα κ διαυγεια του μου αρέσει κ στη πιο καθαρή γεύση του καφέ που δίνει. Το μόνο μείον ότι είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή του κ δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα. Γιατί εκτός του ότι το φέρνει μόνο ο Μασουτης αραιά κ που είναι σε προσωρινή έλλειψη. Πάντως εάν δεν μπορώ να βρω Σαμαρινα πάω σε ΘΕΟΝΗ hands down. 

Επεξ/σία από logica1
  • Like 2
Δημοσ.
22 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Ούτε θυμάμαι να υπάρχουν επώνυμα νερά νερά 6άδα 1.5 lt με ροζ καπάκι

«Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο»

• Like 2
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
17 ώρες πριν, ncdbill είπε

1- Σαμαρινα

2- Θεονη

Με διαφορα τα καλυτερα νερα για μενα. Αν δεν υπαρχουν αυτα τοτε Κορπη.

Είχα δοκιμάσει το Θεόνη, μου φάνηκε το πιο καθαρό, μετά γύρισα πάλι σε Ζαγόρι.

Το Ζαγόρι απο1.14€/6αδα πήγε 1.40€ και το Θεόνη απο απο 1.39€-1.68€.Ομως εκεί που τα βρίσκω, δεν έχει άλλα αξιόλογα.Εχει το Ιόλη, πήρα 1 φορά και μου φάνηκε σαν να είχε κάποια λασπωμένη γεύση.

Για το Βίκος ακούω καλά λόγια.

Το Σαμαρίνα πόσο έχει η 6άδα;Πού το βρίσκεις;

Δημοσ.
Στις 6/1/2019 στις 12:30 ΠΜ, ELMastas είπε

Συμφωνώ με τα παραπάνω για τα εμφιαλωμένα και ιδιαίτερα το καλοκαίρι,με αυτά που μένουν στόν ήλιο σε υψηλές θερμοκρασίες σε φορτηγά ακατάλληλους χώρους κλπ πολύ ώρα,για το Θεόνη δεν ξέρω αλλά δεν μου άρεσε και τόσο ένα μπουκάλι που είχα πάρει απο το ΑΒ επειδή ζούμε στήν Ελλάδα και έχουμε κατά καιρούς ακούσει και δει πολλά,ίσως μα γίνονται κόλπα και μας δίνουν διαφορετικό νερό απο αυτό της πηγής...το Ζαρός (και οχι Ζάρος)^_^ έχει πάρει βραβείο καλύτερου νερού διεθνώς για το 2017  αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάπου εδω στήν Αθήνα αν υπάρχει σε κάποια αλυσίδα να το κοιτάξω.Δυστυχώς πολλά προιόντα καλά είναι μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος ενω θα έπρεπε να είναι και τουλάχιστον στα Μεγάλα Αστικα΄Κέντρα Αθήνα-Σαλονίκα αυτό είδα πως συμβαίνει πολύ καιρό με πράγματα όπως την γκαζόζα Τέρψη απο την Νάουσα και τα αναψυκτικά της που είναι Κορυφαία και δεν έχουν καμμία σχέση με τα άλλα που έχουμε εδω είχα βρεί πιο παλιά και έπαθα πλάκα με το που άνοιγες το μπουκάλι μοσχοβολούσε και ήταν υπέροχο ποτό.

Σχετικά με το Νερό και τα φίλτρα νερού αξίζει να πάρει κανείς ένα γιατί εκτός απο το να πίνει θα το χρησιμοποιεί και για πλύσιμο φρούτων σαλάτων πατάτες κλπ γιατί αν τα πλύνεις με αυτό της βρύσης απορροφούν αμέσως το χλώριο και άλλες ουσίες...

Είχα το Doulton το Pappas που ήταν αξιοπρεπή και αυτά είχαν και μερικοί ακόμα συγγενείς τα τελευταία 2 χρόνια άλλαξα και έβαλα Imperial Camelot που είναι πιστεύω το καλύτερο μόνο και μόνο απο υλικά και ποιότητα κατασκευής φαίνεται απο χιλιόμετρα μακριά,απο τότε που έγινε έτσι ώσστε να πληρώνεις μόνο το ανταλακτικό κάθε χρόνο συμφέρει. 

Για τα Micron μην ψαρώνετε και πολύ γιατί ενώ παίζουν ρόλο μετά απο κάποιο μέγεθος γίνονται απλά κόλπο μάρκετινγκ,οι βλαβεροί μικροοργανισμοί Κύστες και ενώσεις,έχουν μέχρι κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος,απο κει και κάτω,εφόσον το φίλτρο σου είναι μικρότερο απο αυτά και δουλεύει σωστά,όσο και πιο μικρό να είναι σε Micron (η ακόμη μικρότερο μπορούν να κατασκευαστούν σε ακόμα μικρότερη κλίμακας..)δεν παίζει κανένα ρόλο,καλό είναι,αν μπορείτε να δώσετε κάτι παραπάνω σε χρήματα,ώστε το φίλτρο σας,να είναι αξιόπιστο,καλής ποιότητας και να συγκρατεί αν γίνεται πάνω απο 99% τις διάφορες βλαπτικές ουσίες,ενώ να αφήνει να περνάνε οι "ευεργετικές" ουσίες του νερού και να μην το κάνουν "αποσταγμένο"όπως κάποια αντίστροφης όσμωσης.

Του ΑΒ είχα πάρει μερικές εξάδες και όπως άνοιξα το μπουκάλι μου μύριζε χλώριο το έχυσα όπως ήταν στον νεροχύτη και οι εξάδες έμειναν στην άκρη. 

Εγώ παίρνω σε μεγάλες ποσότητες μιας και έχω χώρο 25αδες μικρά μπουκαλάκια ΘΕΩΝΗ και 6άδες από κάβα και μου κόβει κάτι λίγα στην τιμή 

Αν και παίρνω μερικές φορές το Λουτράκι (ύδρια) που είναι γλυκό νερό 

Δημοσ.

Το βασικό νομίζω δεν είναι η μάρκα/ποιότητα του νερού καθεαυτού, αλλά ο τρόπος που το έχουν μεταχειριστεί μέχρι να καταλήξει στα χέρια μας.

• Like 5
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Qwerty_ είπε

Του ΑΒ είχα πάρει μερικές εξάδες και όπως άνοιξα το μπουκάλι μου μύριζε χλώριο το έχυσα όπως ήταν στον νεροχύτη και οι εξάδες έμειναν στην άκρη. 

Εγώ παίρνω σε μεγάλες ποσότητες μιας και έχω χώρο 25αδες μικρά μπουκαλάκια ΘΕΩΝΗ και 6άδες από κάβα και μου κόβει κάτι λίγα στην τιμή 

Αν και παίρνω μερικές φορές το Λουτράκι (ύδρια) που είναι γλυκό νερό 

Πιθανώς να ήταν "μαιμού"πράγματα που κάνουν κάποιες φορές ακόμη και μεγάλες εταιρίες στήν χώρα μας και θα βάζουν νερό "βρύσης".. η όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω μπορεί να μην το είχαν μεταχειριστεί σωστά.

Το Σαμαρίνα δεν το βρίσκω δυστυχώς αλλά το Θεόνη το έχω βρει και είναι πολύ καλό όσες φορές πήρα γιατί κατά τα άλλα χρησιμοποιώ καλό φίλτρο για το νερό,εδω και πολύ καιρό.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ggiorgos7 είπε

Acqua panna ,θεόνη ,aqua carp.

Το aqua carpatica είναι καλό αλλά ακριβό οπότε καλό ειναι και το θεώνη

8 ώρες πριν, ELMastas είπε

Πιθανώς να ήταν "μαιμού"πράγματα που κάνουν κάποιες φορές ακόμη και μεγάλες εταιρίες στήν χώρα μας και θα βάζουν νερό "βρύσης".. η όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω μπορεί να μην το είχαν μεταχειριστεί σωστά.

Το Σαμαρίνα δεν το βρίσκω δυστυχώς αλλά το Θεόνη το έχω βρει και είναι πολύ καλό όσες φορές πήρα γιατί κατά τα άλλα χρησιμοποιώ καλό φίλτρο για το νερό,εδω και πολύ καιρό.

Μύριζε νερό πισίνας no joke

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά ηθελα να δοκιμασω ιολη ή/και το λουτρακι Υδρια, γιατί ήθελα να πινω ενα νερό με περισσότερο μαγνήσιο, και μετά διάβασα αυτο απο το ΠΑΚΟΕ για το εξασθενές χρώμιο και αυτα τα 2 νερά οπότε το άφησα...

https://www.pakoe.gr/wp-content/uploads/2012/12/O__.pdf

Στις 10/6/2020 στις 8:25 ΠΜ, lazarefa είπε

Ανακάλυψα τώρα το θέμα και ας καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου. Καταρχάς να πω ότι λόγω μικροπροβλήματος στα νεφρά (άμμος) κι επειδή τα καλοκαίρια περνάω αρκετό καιρό σε νησί που υδροδοτείται με υδροφόρες και υπάρχει μεγάλη διακύμανση στη σκληρότητα/αγωγιμότητα του νερού κι όχι μόνο (έχω μετρήσει ο ίδιος με αγωγιμόμετρο αγωγιμότητα από 400κάτι μέχρι και 2400...(η υψηλή τιμή παραμονές δεκαπενταύγουστου που το νησί είχε βουλιάξει από κόσμο), εστιάζω περισσότερο σε θέματα αλάτων/σκληρότητας και δευτερευόντως στη γεύση καθαυτή (που είναι και κάπως πιο υποκειμενικό θέμα). Με βάση λοιπόν την δική μου εμπειρία, τα καλύτερα νερά είναι (κατά σειρά, και με την επιφύλαξη ελάχιστων που δεν έχω δοκιμάσει ) τα: Πηγές Κωστηλάτας, Σαμαρίνα, Θεόνη, Ζαρός, Νερά Κρήτης, Σαμαριά, Ζαγόρι. Από αυτά δυστυχώς το Πηγές Κωστηλάτας είναι εξαιρετικά δυσεύρετο και η αίσθησή μου είναι ότι γίνεται τον τελευταίο χρόνο κάποιος πόλεμος στην εταιρεία από ανταγωνιστικά συμφέροντα. Ακολουθούν με διαφορά όμως, Ιόλη και Αύρα. Βίκος, Κορπή,  μπορεί να έχουν σχετικά ισορροπημένη γεύση, ωστόσο οι τιμές σκληρότητάς τους είναι τόσο ψηλές που για μένα δεν αξίζουν για καθημερινή πόση. Από τα χειρότερα νερά επίσης ότι βγαίνει στην περιοχή του Λουτρακίου (ενδεικτικά, Ήβη Λουτράκι, Υάς).

να ρωτησω καλοπροαιρετα πως γινεται να ειναι καλυτερο το Σαμαρια απο το Αυρα, οταν το Σαμαρια ειναι επιτραπεζιο ενω το αυρα ειναι φυσικο μεταλικο νερό; 2) μια επισημανση, επειδη μιλατε για σκληροτητα, το αυρα που λετε οτι ακολουθει με διαφορα απο τα προηγουμενα που αναφερατε, εχει σκληροτητα 172 mg/L ενώ το ζαγόρι έχει 210mg/L , δηλαδή το Αυρα έχει μικροτερη σκληροτητα απο το ζαγορι.

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/4/2022 στις 8:51 ΜΜ, George10001 είπε

Γενικά ηθελα να δοκιμασω ιολη ή/και το λουτρακι Υδρια, γιατί ήθελα να πινω ενα νερό με περισσότερο μαγνήσιο, και μετά διάβασα αυτο απο το ΠΑΚΟΕ για το εξασθενές χρώμιο και αυτα τα 2 νερά οπότε το άφησα...

Ειναι γνωστο εδω και χρονια απο αναλυσεις που εχουν γινει οτι τα Λουτρακι, Σουρωτη, Ιολη εχουν υψηλα επιπεδα εξασθενους χρωμιου.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
Στις 17/4/2022 στις 8:51 ΜΜ, George10001 είπε

να ρωτησω καλοπροαιρετα πως γινεται να ειναι καλυτερο το Σαμαρια απο το Αυρα, οταν το Σαμαρια ειναι επιτραπεζιο ενω το αυρα ειναι φυσικο μεταλικο νερό; 2) μια επισημανση, επειδη μιλατε για σκληροτητα, το αυρα που λετε οτι ακολουθει με διαφορα απο τα προηγουμενα που αναφερατε, εχει σκληροτητα 172 mg/L ενώ το ζαγόρι έχει 210mg/L , δηλαδή το Αυρα έχει μικροτερη σκληροτητα απο το ζαγορι.

Μιλάς για κάτι που έγινε το 2011. Ακολούθησε αίτημα διερεύνησης του ΕΦΕΤ στην EFSA για το εξασθενές, γνωμοδότησε η EFSA, κατήργησε το όριο η California, το εργοστάσιο της Λουτράκι εξαγοράστηκε, ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα...κοσμογονικά πράγματα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχει βρει καποιος κανενα εμφιαλωμενο νερο με υψηλοτερο μαγνησιο απο οτι ασβεστιο και να Μην ειναι λουτρακι που εχει εξασθενές χρώμιο;

Δημοσ.

Απλα για οσους είμαστε στην Αττικη, το νερό της βρύσης μας είναι πολυ καλύτερο από το καλύτερο εμφιαλωμένο. Βάζεις ένα φίλτρο στη μπαταρία να σου αφαιρεί το χλώριο, και μια χαρά. Έχετε δει τα εμφιαλομενα που είναι στοιβαγμένα στις υπαίθριες αποθήκες και τα βαράει ο ήλιος για ώρες,  ίσως και μέρες? 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...