Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σκεφτόμαστε για νέο αμάξι με τον πατέρα μου και κάνουμε πίσω λόγω της εφορίας. Τα εισοδήματα μας είναι πολύ χαμηλά και ουσιαστικά θα χαλάσουμε κάποια λεφτά που έχουμε στην άκρη από προηγουμενα χρόνια. Καμιά χρόνια δεν είναι πάνω από 12-13 χιλιάδες και το αυτοκίνητο κάνει 12200. Θα έχουμε θέμα με την εφορία ε; Υπάρχει καμία λύση; Σκεφτόμαστε και για συνιδιοκτησία αλλά και πάλι μάλλον θα το φάμε το τεκμήριο. Έχει κανείς λογιστικές γνώσεις πάνω στο θέμα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Tην αγορα μπορεις να την "χρεωσεις" και σε προηγούμενα οικονομικά ετη, αν ειχες περίσσευμα

Ετσι ακριβως..Για το ετησιο τεκμηριο κοιτα ποσο εχει και αν μπορειτε να το καλυψετε .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
5 minutes ago, NikosKallithea said:

Tην αγορα μπορεις να την "χρεωσεις" και σε προηγούμενα οικονομικά ετη, αν ειχες περίσσευμα

Είναι πολλά έτη πίσω, υπάρχει κι άλλο αμάξι, και δεν ξέρω. Τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματα είναι χαμηλά. Μπορούν να συνδυαστούν παραπάνω από ένα έτη?

Αν υπάρχει κανένας άνθρωπος εδώ μέσα να συζητήσουμε με βάσει τα νούμερα μου και αν είναι αποδεκτή η αγορά νέου αυτοκινήτου, θα δεχόμουν με μεγάλη χαρά

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, malthampoukos είπε

Είναι πολλά έτη πίσω, υπάρχει κι άλλο αμάξι, και δεν ξέρω. Τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματα είναι χαμηλά. Μπορούν να συνδυαστούν παραπάνω από ένα έτη?

Αν υπάρχει κανένας άνθρωπος εδώ μέσα να συζητήσουμε με βάσει τα νούμερα μου και αν είναι αποδεκτή η αγορά νέου αυτοκινήτου, θα δεχόμουν με μεγάλη χαρά

Λογιστή δεν έχετε να βρείτε τι ανάλωση κεφαλαίου μπορείτε να κάνετε ; 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, malthampoukos είπε

Μην λυπηθεις λιγα ευρω για μια απαντηση  απο ειδικο που ισως σε βοηθησει πολυ να αποφασισεις  αποφευγοντας μετεπειτα προβληματα .

• Like 1
Δημοσ.

Έχετε δίκιο, απλά τόσα χρόνια δεν χρειάστηκα ούτε εγώ ούτε οικογενειακός κάποιον λογιστή και δεν ξέρω κανέναν οικονομικό και αξιόπιστο 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, malthampoukos είπε

Έχετε δίκιο, απλά τόσα χρόνια δεν χρειάστηκα ούτε εγώ ούτε οικογενειακός κάποιον λογιστή και δεν ξέρω κανέναν οικονομικό και αξιόπιστο 

Με δεδομενα δικα σου στοιχεια μονο ασχετος λογιστης δεν θα μπορει να σου πει .Δεν ειναι κατι δυσκολο η περιπτωση σου .Αντε να σου παρει 20-30 ευρω για μια πληροφορια .ολο και καποιος γνωστος σου θα ξερει καποιον .

Δημοσ.
5 ώρες πριν, malthampoukos είπε

Καλησπέρα σκεφτόμαστε για νέο αμάξι με τον πατέρα μου και κάνουμε πίσω λόγω της εφορίας. Τα εισοδήματα μας είναι πολύ χαμηλά και ουσιαστικά θα χαλάσουμε κάποια λεφτά που έχουμε στην άκρη από προηγουμενα χρόνια. Καμιά χρόνια δεν είναι πάνω από 12-13 χιλιάδες και το αυτοκίνητο κάνει 12200. Θα έχουμε θέμα με την εφορία ε; Υπάρχει καμία λύση; Σκεφτόμαστε και για συνιδιοκτησία αλλά και πάλι μάλλον θα το φάμε το τεκμήριο. Έχει κανείς λογιστικές γνώσεις πάνω στο θέμα; 

12.000 ευρώ τι είναι; Το δικο σου εκκαθαριστικο εφορίας, του πατερα σου;

Ένας που δηλώνει 12-13 χιλιάρικα το χρονο εισόδημα και θέλει να πάρει ενα αμάξι 12.000 ευρώ,δεν θα κάτσει η εφορία να ασχοληθει μαζί του.

Τι αμάξι;Καινούριο ή μεταχειρισμένο με πολλά κυβικά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Ένας που δηλώνει 12-13 χιλιάρικα το χρονο εισόδημα και θέλει να πάρει ενα αμάξι 12.000 ευρώ,δεν θα κάτσει η εφορία να ασχοληθει μαζί του.

Η εφορία ασχολείται με κάθε αγορά αυτοκινήτου και μαλιστα τα τεκμήρια βγαίνουν αυτόματα

2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Τι αμάξι;Καινούριο ή μεταχειρισμένο

Δεν έχει καμία σημασία στην αγορά.

Δημοσ.

Εννοω δεν θα έχει πρόβλημα με την εφορία.

Αν πάρει μεταχειρισμένο με πολλά κυβικά ή καινουριο με λιγα κυβικά,μια χαρά παίζει ρολο για τα τεκμήρια.

Δημοσ.

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. 

Σκέψου ότι εγώ πήρα περισυ αμάξι 26 χιλ. ενώ ήμουν άνεργος 2 χρόνια. Δουλεύει βέβαια η γυναίκα αλλά μου είπε ότι τα εισοδήματα από τα προηγούμενα χρόνια (όχι κάτι ιδιαίτερο από μισθό) φτάνουν να καλύψουν την αγορά. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sargus είπε

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. 

Σκέψου ότι εγώ πήρα περισυ αμάξι 26 χιλ. ενώ ήμουν άνεργος 2 χρόνια. Δουλεύει βέβαια η γυναίκα αλλά μου είπε ότι τα εισοδήματα από τα προηγούμενα χρόνια (όχι κάτι ιδιαίτερο από μισθό) φτάνουν να καλύψουν την αγορά. 

Κάθε άλλο παρά λογική είναι η σκέψη σου. Το ότι εσύ κάλυψες την αγορά με ανάλωση κεφαλαίου από προηγούμενα έτη, δεν σημαίνει ότι μπορεί να το καλύψει ο οποιοσδήποτε.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ο ts πρέπει να κάτσει να υπολογίσει για τα προηγούμενα έτη τη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο δηλωθέν και στο τεκμαρτό εισόδημα, μόνο τότε θα ξέρει αν μπορεί να καλύψει το τεκμήριο αγοράς.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Κάθε άλλο παρά λογική είναι η σκέψη σου. Το ότι εσύ κάλυψες την αγορά με ανάλωση κεφαλαίου από προηγούμενα έτη, δεν σημαίνει ότι μπορεί να το καλύψει ο οποιοσδήποτε.

Ακριβώς αυτό σημαίνει. Ότι μπορεί να το καλύψει ο οποιοσδήποτε (δυνητικά). Δε σημαίνει όμως ότι θα το καλύψει ο οποιοσδήποτε (σίγουρα). 

Δημοσ.
Στις 3/1/2019 στις 4:05 ΜΜ, malthampoukos είπε

1. Πρέπει να δείτε ποια ειναι τα τεκμήρια διαβίωσης που έχετε πχ αν έχετε κάποια ακίνητα, άλλα οχήματα κτλ. https://www.forin.gr/tools/tekmhria

2. Το ποσό των 12.200 της αγοράς του οχήματος θα προστεθεί στα παραπάνω τεκμήρια.

3. Αν το εισόδημα των προηγουμένων ετών ήταν μεγαλύτερο απο τα τεκμήρια διαβίωσης τότε η διαφορά μπορεί λογιστικά να θεωρηθεί αποταμίευση. Εσεις για να αποφύγετε τα τεκμήρια μπορείτε να κάνετε ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...