sir_platanight Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα και καλη χρόνια σε όλους!!! θα ήθελα την βοηθεια σας πως θα μπορούσα να μοιράσω συγκεκριμένη ταχύτητα στην τηλεόραση που παίζει το Netflix ετσι ώστε να μην μου κολλάει το παιχνίδι! Με το προηγούμενο ρουτερ που ειχα, ειχα φτιάξει ένα γκεστ δίκτυο με 10/1 και δεν ειχα θέμα, απλά επειδή αναγκαστικά εβαλα του ΟΤΕ λόγω voip πλέον δεν έχω αυτή την επιλογή!!!τι συσκευή μπορώ να βάλω για να κάνω το ίδιο!!!το Netflix γονατίζει όλο το bandwidth. Ευχαριστω εκ των προτέρων.
jkoukos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Ποιο router είχες πριν; Υπάρχει πιθανότητα να το βάλεις και αυτό πίσω από το Speedport και να δουλεύει όπως πριν. Διαφορετικά κοίτα το TL-WR940N.
sir_platanight Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Σε ειχα ρωτήσει για bridge αλλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται!!!ειχα το archer vr400, το οποίο το πούλησα!!τωρα έχω το speedport plus.
sir_platanight Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Πρέπει να γίνει bridge και με αυτο;;η είναι πιο απλή η διαδικασία;;;
jkoukos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Παίρνεις το TL-WR940N (ή άλλο παρόμοιο) και το ρυθμίζεις ως router πίσω από το Speedport.
sir_platanight Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Είναι εύκολο να γίνει από κάποιον με βασικές γνώσεις;;
sir_platanight Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Πέραν τις ρυθμίσεις του tplink πρέπει να κάνω και στο speedport ρυθμίσεις η τις κανεί το tp link?
sir_platanight Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Επειδή έχω ψηθεί να δοκιμάσω να το κάνω θέλω να μου πείτε δυο πραγματα 1) κάνει αυτό εδώ; https://www.e-shop.gr/tp-link-archer-c20-ac750-wireless-dual-band-router-p-PER.612764 2)χρειάζεται ρυθμίσεις και το speedport?
jkoukos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Παρόμοια είναι με μόνη διαφορά ότι το C20 δουλεύει και στους 5GHz, αντί μόνο στους 2,4GHz που λειτουργεί το ασύρματο το 940. Κανονικά δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση στο Speedport, εκτός μιας αλλαγής στην περιοχή που δίνει διευθύνσεις ο DHCP. Π.χ. του ορίζεις να δίνει από 192.168.1.2 έως .200 και βάζεις στον νέο router σταθερή ΙΡ 192.168.1.201. Και αυτό για να έχει πάντα την ίδια ΙΡ ο νέος router που να μην την έχει δώσει σε άλλη ο DHCP του Speedport και να μην υπάρξει ποτέ διένεξη. Αν αργότερα δεις ότι κάποια συσκευή που συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα στον νέο router χρειάζεται άνοιγμα πόρτας, θα πρέπει να το κάνεις και στο Speedport. Τέλος αν θέλεις να έχεις πρόσβαση από συσκευή του Speedport σε συσκευή του νέου router θα χρειασθεί κανόνας static route στο πρώτο.
sir_platanight Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ωραία!!!το έχω παραγγείλει ήδη!!εχω και dual band repeater οποτε αυτό επρεπε να πάρω!!!πιστευω να τα καταφέρω..Ευχαριστω και πάλι για τον χρόνο σου!! Το τελευταίο σκέλος δεν το καταλαβαίνω!!!οι συσκευές όλες στο καινούριο ρουτερ δεν θα συνδεθούν;και μια ερώτηση ακόμα..το WiFi από το speedport το κλείνω; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από sir_platanight
jkoukos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μισό λεπτό για να συνεννοηθούμε. Τα συγκεκριμένα είναι σκέτα ασύρματα router και παίζουν πίσω από το Speedport. Θεώρησα ότι το ήθελες μόνο για το Netflix, αλλά φυσικά μπορείς να το έχεις ως κύριο router για όλες τις συσκευές. Βάζοντάς το πίσω από το Speedport έχεις 2 router, άρα 2πλό ΝΑΤ και αν θέλεις να ανοίξεις κάποια πόρτα υποχρεωτικά θα το κάνεις 2 φορές. Την πρώτη στο Speedport προς την WAN IP του C20 και την δεύτερη στο C20 προς την ΙΡ του υπολογιστή. Υπάρχει και η λύση να μην έχεις 2πλό ΝΑΤ, είτε ορίζοντας την WAN IP του C20 ως DMZ στο Speedport, είτε να κάνει και αυτό ταυτόχρονα κλήση ΡΡΡ.
sir_platanight Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Ναι ξέρω τι είναι!!!μαλλον μόνο αυτό ξέρω μόνο όμως...εγώ νόμιζα ότι θα διαχειριζόταν τα πάντα!!!δεν με ενοχλεί όμως...αρα το PlayStation που το έχω πάνω στο speedport το αφήνω εκεί;;;εγώ θέλω απλά να φτιάξω ένα γκεστ δίκτυο και να δώσω συγκεκριμένη ταχύτητα ετσι ώστε να μην μου τρώει όλη τη σύνδεση το νετφλιξ...θα είναι συνδεδεμένη μόνο η τηλεόραση σε αυτό!!!τπτ άλλο..αρα η διαδικασία μένει ως έχει;;
jkoukos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Όχι βρε 'σύ. Πάλι τα πάντα θα διαχειρίζεται απλά αναγκαστικά πίσω από το Speedport αφού το θέλεις υποχρεωτικά για την VoIP τηλεφωνία. Απλά, επειδή θα έχεις 2 router πλέον, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που ξεπερνιούνται με τους τρόπους που ανέφερα. Μιά-δυό ρυθμίσεις θα κάνεις και μετά τα ξεχνάς για πάντα. Αν ωστόσο νομίζεις ότι περιπλέκονται τα πράγματα, βάλτο μόνο για το Netflix και άσε όλα τα άλλα όπως είναι τώρα. Μόνο που είναι κρίμα να έχεις τέτοια συσκευή μόνο για ένα πράγμα.
sir_platanight Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε συ δίκιο έχεις αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να κάνω κάτι παραπάνω!!!Παρολα αυτά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω...εγώ συνδέω αυτό με την wan πόρτα του speedport και σεταρω απλά το WiFi του να παίζει η τηλεόραση με τη συγκεκριμένη ταχύτητα που θέλω ετσι ώστε να μην μου τρώει το bandwidth και να μπορώ να παίζω ταυτόχρονα όπως εκανα με το vr400;;; Απλα ειχα την εντύπωση ότι όλα θα πέρναγαν σε αυτό!!! το WiFi του speedport θα μείνει ανοιχτό δλδ;; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από sir_platanight
jkoukos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Αν το βάλεις μόνο για το Netflix, τότε οι άλλες συσκευές θα συνδέονται στο Speedport άρα αυτό δεν θα το πειράξεις. Αν το βάλεις για όλες τις συσκευές, κλείνεις το ασύρματο του Speedport. Οι ρυθμίσεις για να δουλέψει το νέο router, είναι οι ίδιες και στις 2 περιπτώσεις, σύμφωνα με τον οδηγό που έδωσα παραπάνω. Αυτό που αλλάζει είναι οι ρυθμίσεις που πράπει να κάνεις στο Speedport, με το μόνο που έχεις να κάνεις είναι 2 πράγματα. Πρώτον ρύθμιση του DHCP και δεύτερον ορισμό του DMZ. Όταν με το καλό τα πάρεις, θα τα δούμε τότε ποια βήματα ακριβώς και με την σειρά θα κάνεις στις 2 συσκευές για να δουλεύουν όλα σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα