Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Καλη χρονια με υγεια,αγαπη και ευτυχια!Πριν 10 μερες εστησα ενα καινουριο συστημα με επεξεργαστη amd ryzen 5 2400g,Μητρικη asus a320m-k και μνημες ram teamgroup delta force rgp 3000mhz (2 modules των 4 gb).Το προβλημα ειναι οτι η μητρικη λειτουργει τις μνημες στα 2400Mhz και οχι στα 3000Μhz.Ψαχνοντας στο μενου του bios εχει επιλογη docp profile.Επελεξα 3000mhz αλλα συνεχιζει να βλεπει μονο 2400mhz.Δοκιμασα και χαμηλοτερες συχνοτητες αλλα το ιδιο γινεται και παλι.Ειμαι ασχετος με αυτο το θεμα.Μπορει καποιος να βοηθησει?Ανεβασα βιντεο απο το μενου του bios της μητρικης στο youtube για να δειτε!Ευχαριστω πολυ!!

Εχω κανει αναβαθμιση στο τελευταιο bios.

https://www.teamgroupinc.com/en/product/delta-rgb-ddr4

https://www.teamgroupinc.com/en/catalog/act.php?act=1&index_id=1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρονια πολλα. Αυτο το προβλημα το εχει απο την αρχη της η πλατφορμα ryzen ας το πουμε ετσι και χρειαζεται πιο καλες ακριβες μητρικες και μνημες για να φτασουν οι ραμ στην πληρη ταχυτητα τους.Βεβαια αυτο συνεχως βελτιωνεται,αλλα δεν εχει λυθει τελειως.(Να κοιτας συχνα το site της Asus για bios updates της μητρικης σου.)

Προς το παρον θα τις λειτουργεις ετσι και καποια στιγμη που κανεις δεν ξερει ποτε ακριβως θα ειναι αυτη,θα λυθει το ζητημα εντελως.Παντως μιας και εχεις budget συστηματακι, μην νομιζεις οτι χανεις πολλα για τις εργασιες σου η τα  παιχνιδια σου. Μονο με ισχυρους ryzen και δυνατα,απαιτητικα  games κανει αισθητη διαφορα η ram.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβώς κάνεις?

Σε βλέπω στο 00:09 να ενεργοποιεις τον αυτόματο χρονισμό. Για να μπει όμως σε λειτουργεία πρέπει να κάνεις save και reboot.

Χωρίς επαννεκίνηση δεν θα αλλάξει. Μετά από αυτό σε έχασα δεν κατάλαβα τι έκανες.

8 λεπτά πριν, benign είπε

Χρονια πολλα. Αυτο το προβλημα το εχει απο την αρχη της η πλατφορμα ryzen ας το πουμε ετσι και χρειαζεται πιο καλες ακριβες μητρικες και μνημες για να φτασουν οι ραμ στην πληρη ταχυτητα τους.Βεβαια αυτο συνεχως βελτιωνεται,αλλα δεν εχει λυθει τελειως.

Προς το παρον θα τις λειιτουργεις ετσι και καποια στιγμη που κανεις δεν ξερει ποτε ακριβως θα ειναι αυτη,θα λυθει το ζητημα εντελως.Παντως μιας και εχεις budget συστηματακι, μην νομιζεις οτιι χανεις πολλα για τις εργασεις σου η παιχνιδια σου. Μονο με ισχυρους ryzen και δυνατα,απαιτητικα  games κανει αισθητη διαφορα η ram.

Κατά την δική μου άποψη χάνει αρκετά από το σύστημα του. Τουλάχιστον από την προσωπική μου εμπειρία.

Δημοσ.

Καλησπερα!Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Δεν εχει επιλογη στην μητρικη για ενεργοποιηση xmp profile.Εχει μονο αυτο το docp.Στο βιντεο απλως σας δειχνω πως ειναι το μενου στο bios για να καταλαβετε.Εγω παντως δεν καταλαβα πολλα! :P  Να το αφησω ετσι οιπως εχει και να ελπιζω σε αναβαθμιση του Bios?>Δεν παιζω παιχνιδια εγω καθολου.Πολυ σπανια θα παιξω.Συνηθως κανενα βιντεο θα κανω rendering και αυτο οχι συχνα.Η χρηση που κανω στην ουσια ειναι απλη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gustom2008 είπε

Καλησπερα!Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Δεν εχει επιλογη στην μητρικη για ενεργοποιηση xmp profile.Εχει μονο αυτο το docp.Στο βιντεο απλως σας δειχνω πως ειναι το μενου στο bios για να καταλαβετε.Εγω παντως δεν καταλαβα πολλα! :P  Να το αφησω ετσι οιπως εχει και να ελπιζω σε αναβαθμιση του Bios?>Δεν παιζω παιχνιδια εγω καθολου.Πολυ σπανια θα παιξω.Συνηθως κανενα βιντεο θα κανω rendering και αυτο οχι συχνα.Η χρηση που κανω στην ουσια ειναι απλη.

Αυτή την ρύθμιση που εκανες στο 00:09 οπώς σου είπα, βάλ' το στο profile κάνε save kai reboot, χωρίς να πειράξεις κάτι άλλο και δες αν θα χρονιστούν στα 3000mhz.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Αυτή την ρύθμιση που εκανες στο 00:09 οπώς σου είπα, βάλ' το στο profile κάνε save kai reboot, χωρίς να πειράξεις κάτι άλλο και δες αν θα χρονιστούν στα 3000mhz.

Το εκανα.Το εχω ξανακανει πολλες φορες αλλα τζιφος...Ειναι γενικα θεμα των amd αυτο με τις μνημες?Δηλαδη αν ειχα intel θα επαιζε κατευθειαν?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gustom2008 είπε

Το εκανα.Το εχω ξανακανει πολλες φορες αλλα τζιφος...Ειναι γενικα θεμα των amd αυτο με τις μνημες?Δηλαδη αν ειχα intel θα επαιζε κατευθειαν?

Δεν γνωρίζω τον λόγο που δεν γίνεται, αλλά δεν φταίει ο επεξεργαστής γι' αυτό.

1) Φταιεί η μητρική ή το bios

2) φταίνε οι μνήμες - που είναι λίγο πιο δύσκολο.

Άρα για εμένα κοίτα αν έχεις την τελευταία έκδοση bios από την asus, δεύτερον επικοινώνησε μαζί τους ίσως σου δώσουν λύση και τρίτον μπορείς να τις κλοκάρεις μόνος σου χειροκίνητα δηλαδή. 3000 μπορεί να μην φτάσουν αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι από το να δοκιμάσεις. Βέβαια θέλει λίγο ψάξιμο εδώ μέσα έχουν ανέβει αρκετά καλοί οδηγοί για το πως να το κάνεις.

Υ.Γ.: Στο σύστημα της υπογραφής τις είχα στα 3200 με xmp. Μετά από 5 μήνες έκανα αναβάθμιση bios και απλά έπαιρνα επαννεκινήσης δεν μπορούσαν να παίξουν στα 3200. Μετά από επικοινωνία με την gigabyte μου έστειλαν τροποποιημένη έκδοση των bios που στην ουσία έδινε λίγα παραπάνω δέκατα του βολτ στις μνήμες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Δεν γνωρίζω τον λόγο που δεν γίνεται, αλλά δεν φταίει ο επεξεργαστής γι' αυτό.

1) Φταιεί η μητρική ή το bios

2) φταίνε οι μνήμες - που είναι λίγο πιο δύσκολο.

Άρα για εμένα κοίτα αν έχεις την τελευταία έκδοση bios από την asus, δεύτερον επικοινώνησε μαζί τους ίσως σου δώσουν λύση και τρίτον μπορείς να τις κλοκάρεις μόνος σου χειροκίνητα δηλαδή. 3000 μπορεί να μην φτάσουν αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι από το να δοκιμάσεις. Βέβαια θέλει λίγο ψάξιμο εδώ μέσα έχουν ανέβει αρκετά καλοί οδηγοί για το πως να το κάνεις.

Υ.Γ.: Στο σύστημα της υπογραφής τις είχα στα 3200 με xmp. Μετά από 5 μήνες έκανα αναβάθμιση bios και απλά έπαιρνα επαννεκινήσης δεν μπορούσαν να παίξουν στα 3200. Μετά από επικοινωνία με την gigabyte μου έστειλαν τροποποιημένη έκδοση των bios που στην ουσία έδινε λίγα παραπάνω δέκατα του βολτ στις μνήμες.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.Εκανα αναβαθμιση στο bios  με το που εστησα το συστημα.δεν ξερω να κλοκαρω,ειμαι παντελως ασχετος.Το μονο που μπορω να κανω ειναι να επικοινωνησω με την asus!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...