Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια εχω αγορασει εναν καινουργιο ssd θα ηθελα να περασω τα 10 που εχω τωρα στον hdd στον ssd χωρις usb και dvd  μπορειτε να μου πειτε αν γινεται αυτο και αν ναι πως?

Δημοσ.

Αν έχεις σταθερό, θα συνδέσεις εσωτερικά τον ssd ως δεύτερο δίσκο και θα κάνεις τη μεταφορά. Αν έχεις λάπτοπ, χρειάζεσαι έναν τρόπο να συνδέσεις τον ssd. Χωρίς USB πώς θα το κάνεις; Είτε θα αγοράσεις μια εξωτερική θήκη είτε θα βρεις από κάποιον γνωστό να δανειστείς.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε

Σταθερο εχω και την μεταφορα πως θα την κανω? ο λογος που θελω να το κανω ειναι καθαρα για να τρεχει πιο γρηγορα το pc μου η αν κουμπώσω απλα τον ssd χωρις να τα περασω θα ειναι το ιδιο γρηγορος δεν ξερω? 

Δημοσ.

Για να έχεις καλύτερη απόδοση πρέπει το λειτουργικό να τρέχει από τον ssd. Διαφορετικά δεν έχει νόημα. Υπάρχουν προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά, όπως το Macrium Reflect, το EaseUS Partition Master και άλλα. Αν ο ssd είναι Samsung συνοδεύεται από δικό του πρόγραμμα. Αλλά πώς να σου απαντήσει κανείς χωρίς να δίνεις πληροφορίες για το σύστημά σου;

(α) Πόση χωρητικότητα έχει ο σκληρός δίσκος σου και ποια χωρητικότητα έχει ο ssd; Και ποιον ssd έχεις;

(β) Πόσα gb του σκληρού δίσκου είναι κατειλημμένα;

(γ) Ο σκληρός δίσκος σου δουλέυει κανονικά ή μήπως έχει κάποιο bad sector;

(δ) Ποιο λειτουργικό σύστημα έχει ο υπολογιστής σου;

(ε) Η μητρική σου υποστηρίζει ahci? Ποια μητρική έχεις;

Παρομοιες ερωτήσεις έχουν γίνει εκατοντάδες τον τελευταίο καιρό. Θα έπρεπε κάποιος να γράψει έναν οδηγό, γιατί συνέχεια γράφουμε τα ίδια και τα ίδια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kikos1313 είπε

ο δισκος μου εχει 1 ΤΒ και ο new o ssd ειναι ο samsung 860 evo 250gb εχω τα 10 η μητρικη μου ειναι H97M-D3H gigabyte...

με αυτα τα προγραμματα που μου εστειλες υπαρχουν οδηγιες πως να γινει η διαδικασια ?

Δημοσ.

Θα χρησιμοποιήσεις το Samsung Data Migration Software: https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/tools/

Πήγαινε στη σελίδα αυτή και θα βρεις το πρόγραμμα καθώς και οδηγούς σε διάφορες γλώσσες (δυστυχώς όχι στα ελληνικά). To πρόγραμμα αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να εξαιρέσεις όσα αρχεία θέλεις από τον αρχικό δίσκο, γιατί βέβαια δεν θα χωράνε όλα στον ssd.

Όταν τελειώσεις τη μεταφορά, θα πρέπει να ορίσεις μέσα στο BIOS τη σειρά της εκκίνησης, να ψάχνει δηλαδή πρώτα για τον ssd.

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ οταν τελειωσω την διαδικασια θα σου πω αν εγινε επιτυχως..

Και παλι ευχαριστω που ενδιαφερθηκες

Δημοσ.

Δεν μπορείς να επιλέξεις τι θέλεις να πάρεις από τον hdd και να βάλεις στον ssd. Εκτός και αν έχεις τον hdd χωρισμένο σε partitions και σε ένα partition έχεις μόνο τα win και μερικές εφαρμογές.
Αν δεν τον έχεις χωρισμένο πρέπει θα πρέπει να αντιγραφούν στον ssd ότι υπάρχει στον hdd. Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα. Ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτή την κλωνοποίηση γιατί τα gb που υπάρχουν στον hdd είναι αρκετά σε σχέση με την χωρητικότητά του ssd. Αν στον hdd έχεις και αρχεία τότε μετέφερέ τα σε ένα εξωτερικό δίσκο έτσι ώστε ο hdd να έχει συνολικά δεσμευμένη χωρητικότητα περίπου 200GB.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε

τον εχω χωρισει στα 2 και εχω βαλει τα αρχεια που χρειαζομαι στον εναν και στον αλλο εχω τα windows

Δημοσ.

Στο partition που έχεις τα win πόσα gb είναι δεσμευμένα? Πρέπει να είναι περίπου 200-220GB για να μπορείς να κάνεις την κλωνοποίηση.

Δημοσ.

'Οχι. Δεσμευμένα είναι αυτά που πιάνουν χώρο. Λίγα έχεις άρα μπορείς να κάνεις την κλωνοποίηση με το macrium π.χ. που ανέφερε και φλιλος πιο πάνω. Δεν είναι δύσκολο. Μερικά βηματάκια μόνο. Δες ένα βιντεάκι στο youtube. 

Δημοσ.

Απ ό,τι φαίνεται δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά να υπενθυμίσω ότι το πρόγραμμα της Samsung μπορεί να εξαιρέσει αρχεία και φακέλους από το μεταφορά. Αντιγράφω από τις οδηγίες: 14. The files in the user's Library folder are listed by default on the screen for selecting files to   exclude during cloning. 15. To exclude files that are not in the Library folder, you can search for them by scanning folders.   Program Files, Windows files, and Recycle Bin files are not scanned. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...