Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και καλη χρονια! Οπως λεει και ο τιτλος ηρθε η ωρα να αλλαξω το μονιτορ μου και σκεφτομαι να παρω κατι σε 144hz freesync μιας και εχω την rx 580 και θα το εκμεταλλευτω κ στο μελλον.

Τα λεφτα που διαθετω ειναι 250-260 ευρω αναλογως και την οθονη/ευκαιρια.

Προς το παρον ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2 αλλα δε μπορω να αποφασισω.

https://www.skroutz.gr/s/14009824/Viewsonic-XG2402.html#

https://www.skroutz.gr/s/14427163/AOC-G2590PX.html

Δεν ειχα ποτε καμια απο τις 2 μαρκες αν και εμπιστευομαι λιγο περισσοτερο την viewsonic (Προκαταληψη περισσοτερο). ΑΟC εχουν 2 φιλοι μου και ειναι απολυτα ευχαριστημενοι. Σκεφτομαι ομως αν θα ειναι καλο το color quality κλπ.

Εγω ερχομαι απο LG 23EA63 (IPS) και ξερω οτι ισως εχω μια δυσαρεστη εκπληξη οσον αφορα το panel σε ταινιες κλπ αλλα στα παιχνιδια που παιζω (fps-dota, offline story games) θα δω τρελη διαφορά οσον αφορα το tearing.

Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο? Ή μηπως καποια ενσταση για αυτα τα μονιτορς? Επισης κοιταω κ στις αγγελιες για κατι καλο.

Επεξ/σία από Mikeasdf
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δεν θα εδινα 250ευρο το 2019 για μονιτορ 1080π ακομα και εαν ηταν 144hrz αποψη μου https://www.skroutz.gr/s/8600952/Asus-PB277Q.html εδω εισαι νομιζω καλητερα και σε εταιρια και σε αναλυση και η αληθεια ειναι οτι πανω απο 75 hrz  δυσκολα τα πιανεις εκτος εαν παιζεις παιχνιδια τυπου dota η counter me γραφικα dx10 8ετων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το tearing που κολάει; εννοείς ότι δεν έχει freesync το monitor σου και αυτό που θα πάρεις θα έχει; 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
Στις 2/1/2019 στις 9:33 ΜΜ, Mikeasdf είπε

Εγω ερχομαι απο LG 23EA63 (IPS) και ξερω οτι ισως εχω μια δυσαρεστη εκπληξη οσον αφορα το panel σε ταινιες κλπ αλλα στα παιχνιδια που παιζω (fps-dota, offline story games) θα δω τρελη διαφορά οσον αφορα το tearing.

Το tearing σίγουρα θα το γλιτώσεις λόγω freesync. Βασικά ακόμα και χωρίς freesync, αν έπιανες με την κάρτα σου τόσα fps (144) δεν θα καταλάβαινες πολλά από tearing.

Για το θέμα IPS vs TN, να ξέρεις ότι όταν θα βάλεις το TN δίπλα στην IPS θα πάθεις μια ψιλοκαταθλιψούλα. Είχα πάρει (και επέστρεψα) την συγκεκριμένη AOC και όταν την έβαλα δίπλα σε μια Dell Dell P2414H (IPS) που είχα έτριβα τα μάτια μου. Μετά από πολύ καλιμπράρισμα ψιλο-έστρωσε αλλά και πάλι όμως δίπλα στην IPS έμοιαζε λες και η οθόνη βρισκόταν σε πένθος. Ξεβαμμένα χρώματα, μια αηδία.

Είχε και ένα καμμένο πίξελ ακριβώς στην μέση της οθόνης (το κερασάκι στην τούρτα). Ευτυχώς το άμαζον την πήρε πίσω χωρίς πολλά πολλά (όπως πάντα).

Πίστεψέ με, θα πετάξεις τα λεφτά σου. Μην πας σε TN αν έχεις συνηθίσει σε IPS.

Δημοσ.

Παιδια η αγορά εγινε εδω και 2μιση βδομαδες (δεν ενημερωσα γιατι ξεχασα μιας κ δεν ειχα παρει κ απαντηση). Τελικα κατεληξα στην δευτερη που προτεινα μιας και ολες οι αλλες δεν ειχαν διαθεσιμοτητα κ επρεπε να περιμενω 1 μηνα +

Δε μπορω να πω πως μαρεσαν τα χρωματα αλλα οπως προαναφερθηκε με calibration τα βολεψα και συνηθισα. Την IPS μου την εχω σβηστή και οταν εχω χώρο θα την βαλω διπλα να βλεπω εκει ταινιες κλπ οποτε ειμαι καλυμμενος :)

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις

Δημοσ.

φιλε εκανες μεγαλο τραγικο λαθος  που την αγορασες

διαβασε εδω και θα  καταλαβεις

There’s actually only one of those models which I do recommend, and that’s the AOC C24G1. There is a bit of discussion around these models and a quick comparison in this thread, which is well worth a read.

Essentially, the C24G1 offers richer colours and far superior contrast to the G2590PX. And it doesn’t have any annoying interlace pattern artifacts, which are actually a key reason that I don’t specifically recommend the G2590PX over the 24″ 144Hz TN models using the older panel. Like the ViewSonic XG2402. I have now recommended the C24G1 (and similar models, in the past) to gamers from a wide variety of ‘gaming backgrounds’ and the vast majority are perfectly happy with the responsiveness. It is explored in detail in the review and I don’t really think there’s anything worth adding to that. Except that the VA panel you’re currently using undoubtedly has a lower refresh rate and inferior pixel responsiveness – what model is it? So don’t judge based on that. The ‘Strong’ setting is actually faster for some pixel transitions than the G2590PX/FX, but it comes at the expense of overhoot as per the review.

The ‘FX’ model is the same as the ‘PX’ except that it has a simpler and less ergonomically flexible stand. I would also add, as I’ve mentioned in other threads, that the ‘interlace pattern artifacts’ that I found particularly obnoxious on the G2590PX are not observed by everyone and not something everyone finds bothersome. So whilst I can’t personally recommend the monitor, I can say that some users are very much enjoying using the monitor. I am sure at some point in the future I’ll try another model using a similar panel, which might help confirm whether it’s an issue that varies between individual units or models using the same panel. Or whether it’s simply different user sensitivity to the issue. Nothing’s ever simple when it comes to monitors, you know.

Δημοσ.

Δε με πολυνοιαζουν τα χρωματα οταν παιζω παιχνιδια, αλλαζω settings και τα βρισκω. Για ταινιες κλπ θα βαζω την IPS οποτε κλαιν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν σε  νοιαζει δηλαδη αυτο το review απο εναν παρα  πολυ εμπειρο αναλύτη οπως εινε ο, pcm?

πια IPs εχεις  φιλε μου?

το review το διαβασες? η απλα κλαιν mind?και οτι  γινει?

η  AOC C24G1 εινε καλύτερη απο αυτην  που αγορασες

αυτην δεν εχεις? https://www.skroutz.gr/s/2896051/LG-23EA63V.html και https://www.skroutz.gr/s/14427163/AOC-G2590PX.html

και συγκρινεις αυτες  που εχεις  με  την  AOC C24G1?

η Viewsonic XG2402  εινε καλυτερη απο την https://www.skroutz.gr/s/14427163/AOC-G2590PX.html

αγαπητε  μου

Επεξ/σία από minecraft_fnaf_2008
Δημοσ.

Φιλε μου ο,τι και να λενε οι αναλυτες εγω τωρα σου μιλαω βασει του τι βλεπω με τα ματια μου.Η οθονη συνηθιζεται με τις μερες και τη χρηση.Ενταξει μπορει να ειναι κατα τι καλυτερες αλλα δεν πιστευω οτι θα χει καμια τρελη διαφορα. Τα πανελ ειναι ολα το ιδιο απ'οσο ειχα διαβασει σε αυτες.

Εχω μια παλια LG 24αρα IPS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...