Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύστημα που ετοιμάζομαι να στήσω.

CPU : Ryzen 5 2400G

GPU για τώρα θα έχω του επεξεργαστή και αργότερα upgrade σε κάπια κάρτα

Motherboard Asrock B450M-Pro4

RAM Corsair Vengeance LPX 8GB (2X4GB) DDR4 2666MHz Black

Power Supply EVGA 500 W1

Storage : Έχω ήδη

Case Έχω ήδη

Έχω τις εξής ερωτησεις.

1) Είδα αυτήν της αξιολογίση στο Skroutz για την συκγεκριμένει μητρική και με προβλημάτισε λίγο γιατι έγω έχω οθόνη η οπία δεν έχει HDMI port έχει μόνο VGA port δήλαδή δεν θα μπορώ να τρέξω το PC με VGA καλόδιο ?

Η αξιολόγιση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! 
Η μητρική ουσιαστικά δεν έχει VGA - D-Sub έξοδο. Αν πάρετε επεξεργαστή με ενσωματωμένα Vega γραφικά, όπως ο 2200/2400G, η D-Sub δεν θα λειτουργήσει. Αυτό το ξέρουν ελάχιστοι ανά τον κόσμο και οφείλεται στο γεγονός ότι οι νέες τεχνολογίες στα γραφικά έχουν καταργήσει το αναλογικό σήμα για θέμα αξιοπιστίας, προς αποφυγή παρεμβολών. 
Οπότε πρόκειται για απάτη εν μέρη. Αν το συνδυάσετε με 7th Gen A8 9600 APU όπου δεν διαθέτει Vega γραφικά το πιο πιθανό είναι να παίξει η αναλογική έξοδος εικόνας, καθώς έχει Radeon™ R7 Series και όχι Radeon™ Vega 8 Graphics.

2) Η RAM μήπως θέλει αλλαγή σε κάτι άλλο ?

3) Κάπια αλλαγή που μπορώ να κάνω στο συγκεκριμένω σύστημα ?

4) Μήπως ύπαρχει κάνενα θέμα συμβατότητας με τα κομάτια που επέλεξα ?

Καλή χρονιά !

Επεξ/σία από Gonzy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Για την μητρική δεν γνωρίζω τι γίνεται όσον αφορά στο ζήτημα που σε απασχολεί, συνεπώς ας γράψει κάποιος κάτοχος ή κάποιος που ξέρει τι γίνεται με τις υποδοχές hdmi, vga κτλ στη συγκεκριμένη.

2) Μνήμες, πήγαινε σε 3200 χρονισμό για να δουλέψει όπως πρέπει ο 2400g -> https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=7407415%2C9195204

3) Προσωπικά θα άλλαζα το τροφοδοτικό, βάζοντας κάποιο με 5 χρόνια εγγύηση : https://www.skroutz.gr/s/8570592/Corsair-CX-Series-CX550M.html με προοπτική αναβάθμισης σε νέα gpu στο μέλλον.

4) Δεν υπάρχει ασυμβατότητα σε αυτά που επέλεξες.

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση που μας αναφέρεις, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έφταιξε και δεν έπαιξε η D-SUB έξοδος. Η μητρική έχει πάντως D-SUB και για να υπάρχει θα πρέπει να λειτουργεί. Έχω την ίδια αλλά δεν έχω τρόπο να τη δοκιμάσω γιατί δεν έχω apu.

Πάντως οι περισσότερες gpu πλέον δεν έχουν d-sub vga output και φαντάζομαι μόνο με κονβέρτορα θα δίνουν σήμα σε παλιές οθόνες.   

Καλό θα ήταν να βρεις μια οθόνη με DVI-D ή HDMI πάντως.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/1/2019 στις 8:43 ΜΜ, Gonzy είπε

Σύστημα που ετοιμάζομαι να στήσω.

CPU : Ryzen 5 2400G

GPU για τώρα θα έχω του επεξεργαστή και αργότερα upgrade σε κάπια κάρτα

Motherboard Asrock B450M-Pro4

RAM Corsair Vengeance LPX 8GB (2X4GB) DDR4 2666MHz Black

Power Supply EVGA 500 W1

Storage : Έχω ήδη

Case Έχω ήδη

Έχω τις εξής ερωτησεις.

1) Είδα αυτήν της αξιολογίση στο Skroutz για την συκγεκριμένει μητρική και με προβλημάτισε λίγο γιατι έγω έχω οθόνη η οπία δεν έχει HDMI port έχει μόνο VGA port δήλαδή δεν θα μπορώ να τρέξω το PC με VGA καλόδιο ?

Η αξιολόγιση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! 
Η μητρική ουσιαστικά δεν έχει VGA - D-Sub έξοδο. Αν πάρετε επεξεργαστή με ενσωματωμένα Vega γραφικά, όπως ο 2200/2400G, η D-Sub δεν θα λειτουργήσει. Αυτό το ξέρουν ελάχιστοι ανά τον κόσμο και οφείλεται στο γεγονός ότι οι νέες τεχνολογίες στα γραφικά έχουν καταργήσει το αναλογικό σήμα για θέμα αξιοπιστίας, προς αποφυγή παρεμβολών. 
Οπότε πρόκειται για απάτη εν μέρη. Αν το συνδυάσετε με 7th Gen A8 9600 APU όπου δεν διαθέτει Vega γραφικά το πιο πιθανό είναι να παίξει η αναλογική έξοδος εικόνας, καθώς έχει Radeon™ R7 Series και όχι Radeon™ Vega 8 Graphics.

2) Η RAM μήπως θέλει αλλαγή σε κάτι άλλο ?

3) Κάπια αλλαγή που μπορώ να κάνω στο συγκεκριμένω σύστημα ?

4) Μήπως ύπαρχει κάνενα θέμα συμβατότητας με τα κομάτια που επέλεξα ?

Καλή χρονιά !

Είσαι ωραίος με τους τόνους σου, το συντακτικό σου οκ. Αλλά αμάν βρε με το ωμέγα στον τίτλο. Άντε άλλαξε το μη σε μπανάρει ο Μπαμπινιώτης 

Στα υπόλοιπα, τροφοδοτικό και μνήμες που πρότειναν οι από πάνω μου και είσαι κομπλέ... 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
Στις 15/1/2019 στις 2:04 ΜΜ, leros2004 είπε

Είσαι ωραίος με τους τόνους σου, το συντακτικό σου οκ. Αλλά αμάν βρε με το ωμέγα στον τίτλο. Άντε άλλαξε το μη σε μπανάρει ο Μπαμπινιώτης 

Στα υπόλοιπα, τροφοδοτικό και μνήμες που πρότειναν οι από πάνω μου και είσαι κομπλέ... 

Σου ξέφυγε το "κάπια"!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...