Προς το περιεχόμενο

Επιδότηση ενοικίου 2019

vairass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 643
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Δεν είναι μια χαρά και μην το απλουστεύεις τόσο πολύ. 

Και αναφέρω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα, ότι όλη η ιστορία είναι για κλάματα. Στο πόδι φτιαγμένα, για το θεαθήναι. 

1. Άνθρωπος που πήγε στο νοίκι το 2018 και έχει χαμηλό εισόδημα,  πως θα το πάρει το επίδομα;;;;

2. Άνθρωπος που μένει στο νοίκι από παλιότερα και το 2018 έχασε τη δουλειά του, πως θα πάρει το επίδομα;;;; Με τα εισοδηματικά κριτήρια του 17;;;

Αναφέρω πρόχειρα 2 περιπτώσεις και φαντάζομαι πόσες άλλες θα προκύψουν. 

Αυτοί θα το ΠΑΡΟΥΝ με τις δηλώσεις του 2018 που θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Δεν είναι μια χαρά και μην το απλουστεύεις τόσο πολύ. 

Και αναφέρω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι όλη η ιστορία είναι για κλάματα. Στο πόδι φτιαγμένα. 

1. Άνθρωπος που πήγε στο νοίκι το 2018 και έχει χαμηλό εισόδημα,  πως θα το πάρει το επίδομα;;;;

2. Άνθρωπος που μένει στο νοίκι από παλιότερα και το 2018 έχασε τη δουλειά του, πως θα πάρει το επίδομα;;;; Με τα εισοδηματικά κριτήρια του 17;;;

Αναφέρω πρόχειρα 2 περιπτώσεις και φαντάζομαι πόσες άλλες θα προκύψουν. 

Καλά εσείς περίμενατε να ανοίξει η πλατφόρμα για να  μάθετε τι εισοδήματα είχατε;
Λες και ξυπνήσατε χτες στην χώρα.
Σας εξήγησαν ήδη, οι φορολογικές δηλώσεις, ως οικονομικό έτος, αφορούν το προηγούμενο έτος.
Τι να κάνουμε δηλαδή, έτσι συνέβαινε πάντα.

Για φέτος δεν έχουμε κάνει ακόμα δηλώσεις και όταν θα κάνουμε, πάλι δεν θα μετράει το 2019 αλλά το 2018.
Στο υπουργείο να "μυρίσουν τα νύχια τους" για τα εισοδήματα ή να μας "εμπιστευτούνε";
Καταλαβαίνω την περίπτωση της κόρης σας, αλλά σίγουρα κάποιοι θα αδικηθούν.
Το θέμα είναι εάν τα κριτήρια καλύπτουν την πλειοψηφία.

Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Άρα το τεκμαρτό για το σπίτι είναι 1920€. Τα υπόλοιπα έως τα 5008€, πως προκύπτουν ?

Δεν ξέρω, πως υπολογίζεται αυτό ? ξέρει κανείς ?

Μόλις τώρα, topmail είπε

48 m2

Καταρχην πρεπει να δεις το τελευταιο Ε1 που κατεθεσες το 2018 και που αφορα οικονομικα 2017.Τι εχεις δηλωσει;Εχεις καταθεσεις;Ποια η κατασταση σου τοτε (οικογενειακη,που εμενες κτλ).Οπως σου ειπα κ πριν 7008 τεκμαρτο ειναι υψηλο για εναν που ειναι μονος και δεν εχει τιποτα στο ονομα του.Αν ισχυουν οπως τα λες θα επρεπε να εχεις δαπανες διαβιωσης  3000(αγαμος) + 1920 (48τμ σπιτι) =4920 τεκμαρτο και θα ησουν οκ.Οποτε κατι αλλο συμβαινει.

7 λεπτά πριν, chsam είπε

Καταρχην πρεπει να δεις το τελευταιο Ε1 που κατεθεσες το 2018 και που αφορα οικονομικα 2017.Τι εχεις δηλωσει;Εχεις καταθεσεις;Ποια η κατασταση σου τοτε (οικογενειακη,που εμενες κτλ).Οπως σου ειπα κ πριν 7008 τεκμαρτο ειναι υψηλο για εναν που ειναι μονος και δεν εχει τιποτα στο ονομα του.Αν ισχυουν οπως τα λες θα επρεπε να εχεις δαπανες διαβιωσης  3000(αγαμος) + 1920 (48τμ σπιτι) =4920 τεκμαρτο και θα ησουν οκ.Οποτε κατι αλλο συμβαινει.

οκ φιλε  μου αυριο θα παω σε λογιστη να ρωτησω. ευχαριστω πολυ για τις πληροφορίες ολων.

4 λεπτά πριν, topmail είπε

οκ φιλε  μου αυριο θα παω σε λογιστη να ρωτησω. ευχαριστω πολυ για τις πληροφορίες ολων.

Αρα δηλ επρεπε να εχω 4920 + 2000 το εισοδημα μου = 6920 συνολικο εισοδημα ?

13 λεπτά πριν, topmail είπε

Αρα δηλ επρεπε να εχω 4920 + 2000 το εισοδημα μου = 6920 συνολικο εισοδημα ?

Οχι το τεκμαρτο 4920 ειναι αυτο που η εφορια θεωρει οτι πρεπει να εχεις συμφωνα με την διαβιωση σου και ειναι το συνολικο στην περιπτωση σου. Αν το πραγματικο σου εισοδημα ηταν μεγαλυτερο απο το τεκμαρτο πχ 5200, τοτε αυτα τα 5200 θα ηταν το συνολικο.Παντα δηλαδη σαν συνολικο εισοδημα θεωρειται οποιο απο τα δυο τεκμαρτο ή πραγματικο ειναι μεγαλυτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, chsam είπε

Οχι το τεκμαρτο 4920 ειναι αυτο που η εφορια θεωρει οτι πρεπει να εχεις συμφωνα με την διαβιωση σου και ειναι το συνολικο στην περιπτωση σου. Αν το πραγματικο σου εισοδημα ηταν μεγαλυτερο απο το τεκμαρτο πχ 5200, τοτε αυτα τα 5200 θα ηταν το συνολικο.Παντα δηλαδη σαν συνολικο εισοδημα θεωρειται οποιο απο τα δυο τεκμαρτο ή πραγματικο ειναι μεγαλυτερο.

Καταλαβα. Παιζει να συμβαίνει αυτο γιατι δεν εχω βαλει καθολου αποδειξεις δαπανων στην δηλωση μου ?

Σε ευχαριστω πολυ.

Επεξ/σία από topmail

5 λεπτά πριν, topmail είπε

Καταλαβα. Παιζει να συμβαίνει αυτο γιατι δεν εχω βαλει καθολου αποδειξεις δαπανων στην δηλωση μου ?

Σε ευχαριστω πολυ.

Δε νομιζω, αφου οι αποδειξεις χρησιμευουν στην μειωση φορου, δηλαδη χωρις αποδειξεις απλα πληρωνεις καποιον φορο.Δεν εχεις κανει καθολου αγορες με καρτα;Συμφωνα με το εισοδημα σου για να εχεις εκπτωση φορου χρειαζοσουν αποδειξεις 200 ευρω.

3 λεπτά πριν, chsam είπε

Δε νομιζω, αφου οι αποδειξεις χρησιμευουν στην μειωση φορου, δηλαδη χωρις αποδειξεις απλα πληρωνεις καποιον φορο.Δεν εχεις κανει καθολου αγορες με καρτα;Συμφωνα με το εισοδημα σου για να εχεις εκπτωση φορου χρειαζοσουν αποδειξεις 200 ευρω.

Δεν μπορω να καταλαβω τι εχει γινει, αυριο τελικα..ο λογιστης ..

Μόλις τώρα, topmail είπε

Δεν μπορω να καταλαβω τι εχει γινει, αυριο τελικα..ο λογιστης ..

Μονο ετσι για να εισαι σιγουρος, απλα ενημερωσε μας κ εδω για να ξερουν και οσοι αντιμετωπιζουν παρομοια θεματα.

4 λεπτά πριν, Ather είπε

Ότι άνθρωπος πλήρωνε ενοίκιο και έζησε ένα χρόνο με εισόδημα 2000€; Μόνο αν υπήρχαν αποθέματα από προηγούμενες χρονιές.

Αυτα ειναι που του "χρεωνει¨ η εφορια, τα 1920 αντικειμενικη δαπανη σπιτιου για τα 48τμ και τα 3000  διαβιωσης για αγαμο που λεω κ πιο πανω.

7 λεπτά πριν, chsam είπε

Αυτα ειναι που του "χρεωνει¨ η εφορια, τα 1920 αντικειμενικη δαπανη σπιτιου για τα 48τμ και τα 3000  διαβιωσης για αγαμο που λεω κ πιο πανω.

Άγαμος είναι 3000 έγγαμος 5000. Το σπίτι κατ' ελάχιστο είναι 1920. Αν είναι σε ακριβότερη ζώνη, ή μονοκατοικία αυξάνει ή έχει βοηθητικούς χώρους αυξάνει. Υπάρχει και η άποψη που λέει "ας βρει τρόπο να με βρει το κράτος, πώς με φορολογείς με τεκμήρια;"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...