Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν ένα πράγμα θα σας πω! Τακτικό service και θα ζήσει για πάρα πολύ το αυτοκίνητο! 

Ενδεικτικά Nissan primera 1.6 της μάνας μου, αγορασμένο μεταχειρισμένο (προσεγμενο) από πελάτισσα! Η αγορά έγινε το 2002 κάπου κει, ε μέχρι σήμερα πηγαίνει ρολόι και το μόνο θέμα ήταν η κρεμαριερα όπου κάνει θόρυβο κάποιες φορές αλλά λύνεται με συμπλήρωση υγρών που και που μέχρι να τα φτύσει τελείως! (δε διαφωνώ ότι καίει, αλλά μπορείς να κάνεις καλή εξοικονόμηση... Επισης έχει γκάζι και δε ζοριζεται συν το ότι είναι ατμοσφαιρα και χίλιες φορές 1600 ατμόσφαιρα πάρα 1000 τούρμπο!! Καλή συμπεριφορά και καλό πάτημα για ότι αφορά σταθερότητα!)  Η άποψη μου είναι αυτή και θα παραμείνει έτσι! Χίλιες φορές οικογενειακό αυτοκίνητο (δηλαδή αυτοκίνητο σαλονιού που λέμε μεγάλο) για κράτημα και ασφάλεια παρά τα σημερινά κουβαδάκια!! 

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, olimpiakos 7 είπε

Λοιπόν ένα πράγμα θα σας πω! Τακτικό service και θα ζήσει για πάρα πολύ το αυτοκίνητο! 

Ενδεικτικά Nissan primera 1.6 της μάνας μου, αγορασμένο μεταχειρισμένο (προσεγμενο) από πελάτισσα! Η αγορά έγινε το 2002 κάπου κει, ε μέχρι σήμερα πηγαίνει ρολόι και το μόνο θέμα ήταν η κρεμαριερα όπου κάνει θόρυβο κάποιες φορές αλλά λύνεται με συμπλήρωση υγρών που και που μέχρι να τα φτύσει τελείως! (δε διαφωνώ ότι καίει, αλλά μπορείς να κάνεις καλή εξοικονόμηση... Επισης έχει γκάζι και δε ζοριζεται συν το ότι είναι ατμοσφαιρα και χίλιες φορές 1600 ατμόσφαιρα πάρα 1000 τούρμπο!! Καλή συμπεριφορά και καλό πάτημα για ότι αφορά σταθερότητα!)  Η άποψη μου είναι αυτή και θα παραμείνει έτσι! Χίλιες φορές οικογενειακό αυτοκίνητο (δηλαδή αυτοκίνητο σαλονιού που λέμε μεγάλο) για κράτημα και ασφάλεια παρά τα σημερινά κουβαδάκια!! 

Ποια τωρινα αυτοκινητα αποκαλεις κουβαδακια;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, LeonV12 είπε

Μπα αμα του ειχε καψει φλατζα θα ειχε γεμισει τον κοσμο με νερο και λαδια.Ασε που στο παγουρι απο το βρασιμο θα γινοταν χαμος και θα του ειχε αναψει θερμοκρασια.Απλα ειναι αυτο που ειπες...Japan,πανε και χωρις λαδι 😂

εχω γραψει 5 φορες οτι δεν εχει αναψει λαμπακι δεν εχω θεμα θερμοκρασιας το ψυγειο ειναι καθαρο οπως και η σταθμη

4 ώρες πριν, olimpiakos 7 είπε

Τώρα αν έκαψες φλάντζα περίμενε καμία 500ρια....

πως το συμπερανες αυτο???πρπει αναγκαστικα ενα οχημα που 15χρονια δεν εχει θεμα με τα λαδια οταν καψει μια φορα να παει για κεφαλαρι??οι περισσοτεροι κυκλοφορουν με μπουκαλια λαδι οταν πανε 45 χιλιομετρα να κανουν μια βουτια τα καλοκαιρια και συμπληρωνουν

15 ώρες πριν, meletis_m είπε

Κακό δέν θα κάνεις να αλλάξεις το λάδι στο κιβώτιο σχέσεων , ανά 60.000 μου φαίνεται δίνου αλλαγή ή όταν αλλάξεις σέτ  συμπλέκτη.

Πήγαινε το στο άλλο συνεργείο να σου κάνει και ένα γένικο έλεγχο ( και στο σύστημα διεύθυνσης )

Λογικά θα κρατάς κάπου ημερομηνία - χιλιόμετρα αλλαγων των αναλώσιμων

Όσο για το φίλτρο καμπίνας το κόστος είναι 10-15€ , καλό κάνει να είναι καθαρό εάν χρησιμοποιείς καλοριφέρ - A/C

το συστημα διευθυνσης που κολλαει και τι να ελενξει?τι λετε ρε παιδια -το φιλτρο καμπινας το αλλαξα μονος

5 ώρες πριν, LeonV12 είπε

Οσο για τις βαλβολινες καθε 50 τις αλλαζουμε.Και ανα 30 τις βαλβολινες του διαφορικου για τα πισωκινητα.

αυτο παλι???γνωριζεις οτι αναφερει σε καθε οχημα ανα ποσα χιλιομετρα πρπει να αλλαζουν οι βαλβολινες? στο βιβλιο του κατασκευαστη?γνωριζεις οτι σε συγκεκριμενα οχηματα αναφερει να μην γινει αλλαγη!!!!ο μηχανικος μου ειπε μετα τα 80 και αν

Επεξ/σία από di maria kun
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, olimpiakos 7 είπε

Τα πόλης που λέμε τα 1000ρια! 

Έλα να σε πάω μια βόλτα με το φιεστάκι το χιλιαράκι και θα μου πείς για κράτημα με το αμάξι σαλονιού. Φίλος έιχε almera του 02 κ πήρε τώρα κουβαδάκι κ τρίβει τα μάτια του.. Οκ σκυλιά αλλα μέχρι εκεί. off topic close. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε μήπως του έχει βάλει τηγανολαδο;

Ενας φίλος που δεν ηξερε τι λάδι του βάζουν μου ειχε πει... "Εγω τον εμπιστεύομαι γιατί το αμάξι δουλεύει... Ας μου βάζει και τηγανολαδο".:lol: Ο φίλος μου εχει δώσει πολλά λεφτά στον συγκεκριμένο μάστορα για επισκευές καθε τρις και λιγο. Οπότε κάποιοι τα θέλει ο κ@λος τους.d025.gif

Κάποτε που δεν γνώριζα πολλά πλήρωνα να μου βάλουν το καλύτερο λάδι στο μηχανάκι, ετσι τους έλεγα, και έπαιρναν ενα μεγάλο μπιτόνι με χύμα λάδι και μου έριχναν στο καρτερ.

Με λίγα λόγια μου έτρωγαν λεφτα για να μου καταστρέφουν την περιουσία. Πλέον παω παντα με το δικο μου λαδι, τους αρέσει δεν τους αρέσει.

Φίλε TS φρόντισε να μαθεις τα βασικά, τουλάχιστον στο τι λαδι παίρνει το αμαξι, και την επόμενη φορα πηγαινε με το λαδάκι σου και πλήρωσε μονο την εργασία...

Επεξ/σία από thant
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostakis81 είπε

Ρε μάγκες χαλαρώστε

Σιγά το πράγμα

15 χρονών αυτοκίνητο θα ήταν περίεργο να μην έκαιγε τίποτα

Ποσό σκοπεύεις να το κρατήσεις το αυτοκίνητο ?

Ήδη είναι στο τέλος της δεύτερης ζωής του και πάει για την τρίτη (μο ζωής 7 έτη)

Δηλαδη το δικο μου που ειναι 20 χρονων και με 350.000  ποσες φορες πεθανε.:DΤι ειναι Wolverine, η toyotaρα αθανατη.Βεβαια τσιμπαει λιγο λαδακι απο τα τσιμουχακια, αλλα δεν τρελενομαι.

• Like 3
Δημοσ.

Στην Αμερική το average vehicle age είναι 11,6 χρόνια, στην Ευρώπη 11 (Γερμανία 9, Γαλλία 9, Ιταλία 11, Ισπανία 12, Ελλάδα 14, Ολλανδία 10, Βέλγιο 8, Σουηδία 10, Φινλανδία 11, Αγγλία 8,5), αλλά insomnia κλασσικά μοιράζει ΕΛ γνώση με τέτοια σχόλια,

Αναφορά σε κείμενο

Ήδη είναι στο τέλος της δεύτερης ζωής του και πάει για την τρίτη (μο ζωής 7 έτη)

¯\_(ツ)_/¯

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NT1G είπε

αλλά insomnia κλασσικά μοιράζει ΕΛ γνώση με τέτοια σχόλια,

¯\_(ツ)_/¯

e ναι μια ερωτηση εκανα γιατι εκατσε το διημερο που ειναι κλειστα και θα καραφλιασω με αυτα που διαβαζω

Δημοσ.
4 ώρες πριν, olimpiakos 7 είπε

Η άποψη μου είναι αυτή και θα παραμείνει έτσι! Χίλιες φορές οικογενειακό αυτοκίνητο (δηλαδή αυτοκίνητο σαλονιού που λέμε μεγάλο) για κράτημα και ασφάλεια παρά τα σημερινά κουβαδάκια!! 

Συνέχισε να έχεις αυτή την άποψη, απλά κάθε πρωί άναψε και κανένα καντήλι σε κανέναν Άγιο για σιγουριά…

• Like 3
Δημοσ.
Στις 2/1/2019 στις 4:43 ΜΜ, di maria kun είπε

καλησπερα τυχαια ευτυχως ειπα να ελενξω τα λαδια και διαπιστωσα οτι ειναι περιπου ενα εκατοστο πιο κατω απο την σπειροειδη ενδειξη στο σωληνακι(θα βαλω και φωτο)

αυτο σημαινει χαμηλη σταθμη σωστα-πηρα ενα μαστορα που το παω και ειναι κλειστα εφυγε και ανοιγει παρασκευη-πηγα και σε ενα αλλον και αυτος κλειστα-με ειπε να αγορασω ενα 10,40 απο βενζιναδικο να συμπληρωσω,δεν μπορβω να αφησω και το αμαξι δουλευω το βραδυ

1)στα 15 χρονια δεν συμπληρωσα ποτε λαδι παιζει να χανει απο καπου?παιζει να το εκαψε να ηταν ψιλο η κατι τετοιο?στο ψυγειο δεν βλεπω υπολλειματα εκανα ενα ελεγχο

2)δειτε λιγο την πικ και πειτε μου μεχρι την μεση του σπειροειδη δεν πρεπει να βαλω προβλεπομενα??ο μαστορας μου ειπε μεχρι την γραμμη-εκει στο μαυρο δεν ειναι που σημειωσα??

https://imgur.com/a/Sszuh7m

3)δειτε και το κοκκινο και πειτε μου ειναι πολυ χαμηλο??βεβαια τωρα  οτι εγινε εγινε

4)πηρα το πιο ακριβο που ειχε στο βενζινα απο πισω λεει μαλιστα οτι ειναι για νισσαν παιζει ρολο αν ειναι διαφορετικο απο του μαστορα??(πιθανον του μαστορα θα ναι κατωτερο)

5)ποσα λιτρα παιρνουν κανονικα τα αυτοκινητα ???????-(αυτο που αγορασα ειναι 1 λιτρο μαρκα καστρολ/ξερω θα το ριξω μεχρι την μεση

Αν και εχουν απαντησει ολοι και φανταζομαι θα το εχεις λυσει τωρα το αμαξι :)

1)15 χρονια το παρακολουθουσες περιοδικα η τωρα σου ηρθε και το κοιταξες?

2)τερμα το σπειροειδη θα γεμισεις .Καλο ειναι να αλλαξεις το λαδι γιατι δεν ειναι καλο να εχεις διαφορετικες ποιοτητες.

3) Ειναι πολυ χαμηλα αλλα εφοσον βρεχεται απο λαδι δεν εχει προκληθει ζημια (αυτη η μαυριλα ειναι παστα λαδιου ή καρβουνιλα κολλημενη?) 

4)απαντησα στο 2

5)συνηθως 4.

Φανταζομαι οτι εβγαλες τον δεικτη τον σκουπισες καλα τονβουτηξες και μετρησες? 

Παρακολουθεις τακτικα την σταθμη να δεις αν οντως καιει(τοσο πολυ) ή το λαδι που εβαλες δεν το γουσταρει :)

• Like 2
Δημοσ.

Είναι απίστευτο πως μέσα σε σχεδόν μιάμιση σελίδα έχουν γραφτεί τόσες ανοησίες. :lol:

Στα του TS, υπάρχουν πολλά σενάρια για τα οποία μπορεί να βρέθηκε το αυτοκίνητο σε αυτή την κατάσταση. Οπότε πας σε έμπιστο συνεργείο του λες να αλλάξει λάδια, βλέπεις τι βάζει (ιδανικά του τα πας εσύ) και το παρακολουθείς για να δεις αν όντως καίει λάδια ή έχει κάποια διαρροή ή τελικά το αυτοκίνητο είναι μια χαρά και κάποιος έκανε μ.......α.

Ο δείκτης της θερμοκρασίας σου είναι στη μέση συνεχώς ή έχει αυξομειώσεις;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, toyo73 είπε

Δηλαδη το δικο μου που ειναι 20 χρονων και με 350.000  ποσες φορες πεθανε.:DΤι ειναι Wolverine, η toyotaρα αθανατη.Βεβαια τσιμπαει λιγο λαδακι απο τα τσιμουχακια, αλλα δεν τρελενομαι.

corolla του 2000 με 400.000 έχει μια δεκαετία να δεί σέρβις, εκτός απο αυτά που είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια. άρχισε να καίει λάδι πρίν καμία 2ετία και ποιο πρίν αλλαγή γινόταν κάθε 50.000 και άμα.. υπολογίζω μέσα σε 20 χρόνια δεν έχω φτάσει 1000 ευρώ σε σέρβις γενικά΄. και στο δρόμο να μου μείνει τα έβγαλε με τα παραπάνω τα λεφτά του. α και ποτε δεν μου έβγαλε το παραμικρό.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jimse είπε

corolla του 2000 με 400.000 έχει μια δεκαετία να δεί σέρβις, εκτός απο αυτά που είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια. άρχισε να καίει λάδι πρίν καμία 2ετία και ποιο πρίν αλλαγή γινόταν κάθε 50.000 και άμα.. υπολογίζω μέσα σε 20 χρόνια δεν έχω φτάσει 1000 ευρώ σε σέρβις γενικά΄. και στο δρόμο να μου μείνει τα έβγαλε με τα παραπάνω τα λεφτά του. α και ποτε δεν μου έβγαλε το παραμικρό.

εισαι η εξαιρεση και οχι ο κανονας...

αλλαζετε τα λαδια σας τυποι...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...