Προς το περιεχόμενο

Μετακόμιση απο την Ελλάδα στην Αμερική

Αλεξάνδρα28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, haHa είπε

Oλα τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις δικες σου που δεν στηριζονται σε δεδομενα. 

Οταν μαλιστα παρουσιαστηκε κατι με δεδομενα, δεν το καταλαβες(ισως τα Αγγλικα σου δεν ειναι καλα και δεν καταλαβες την ερευνα) και αρχισες να γραφεις οτι "παίζει ρόλο και ο πρότερος έντιμος βίος του κατηγορούμενου" κλπ.
Οταν βεβαια σου εξηγησαμε οτι η ερευνα ελαβε υποψη της τετοιους παραγοντες, παλι αρχισες να γραφεις διαφορες αστηριχτες υποθεσεις.

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/11/16/black-men-sentenced-to-more-time-for-committing-the-exact-same-crime-as-a-white-person-study-finds/?noredirect=on&utm_term=.1fd1879efe65

Μπορεις να παραθεσεις στοιχεια για αυτην την υποθεση που εκανες(παντα οσον αφορα τα αποτελεσματα της συγκεκριμενης ερευνας); Φαινεται οτι γνωριζεις καλα την συγκεκριμενη ερευνα και υποστηριζεις οτι παρολο οτι ηταν controlled για διαφορους παραγοντες, δεν εκαναν controlled το επιπεδο των δικηγορων. Δωσε σε παρακαλω τα στοιχεια που εχεις.

Αν δεν εχεις, τοτε προφανως ειναι αλλο ενα επιχειρημα 5χρονου, σαν τα παρπανω αστηριχτα που ισχυριστηκες .

Τελος. τα straw man επιχειρηματα που συνεχιζεις να παραθετεις, δειχνουν πολλα. Εν αναμονη νεων straw man επιχειρηματων.

Περιμένω ακόμα τα δεδομένα που στηρίζουν πως υπάρχει συστημικός ρατσισμός κατά των μαύρων. Είπα αρχικά πως δεν θέλω να επεκταθώ, αλλά θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλα στοιχεία π.χ. υποτροφίες για κολλέγια που είναι ανοικτές ΜΟΝΟ σε μαύρους ή θέσεις εργασίας που πάλι είναι ΜΟΝΟ για African American / Latino αλλά θα μας πάει μακριά η κουβέντα. 

Όχι, δεν είναι προσωπική μου άποψη πως οι μαύροι αμοίβονται με εκατομμύρια σε NBA και NFL και πως υπάρχουν πάρα πολλοί επιτυχημένοι μαύροι σε άλλους τομείς της Αμερικάνικης κοινωνίας. Είναι στοιχείο που δείχνει πως έχουν τις ίδιες -αν όχι περισσότερες- ευκαιρίες να εξελιχθούν στην κοινωνία. Το ότι το απορρίπτεις επειδή δεν ταιριάζει στο φιλελέ narative και το βαπτίζεις "άποψη" δεν σημαίνει πως δεν ισχύει.

Τέλος, δεν μπορώ να λάβω σοβαρά τα περί straw man κτλ. όταν, ελείψη επιχειρημάτων, έχεις κάνει τρεις φορές το ίδιο ad hominem εις βάρος μου :lol:

Αλεξάνδρα να μας συγχωρείς και καλή τύχη στο Νέο Μεξικό!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 2/1/2019 στις 7:53 ΜΜ, Γιαούρτι είπε

ότι τώρα συγκρίνουμε ελλάδα-αμέρικα.

και μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερα εδώ επειδή εκεί δεν έχει διασκέδαση.

εντάξει το τερματίσαμε.

Φίλε μου ΄΄Loser '' υπάρχουν και στις ΗΠΑ ...

Δεν είναι βέβαιο ότι αν αλλάξεις χώρα θα αλλάξεις και κοινωνική-οικονομική θέση...

Αν καθαρίζεις τουαλέτες στα 23 σου κατά πάσα πιθανότητα , τουαλέτες θα καθαρίζεις και στα 63 σου ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Narayan είπε

Όχι, δεν είναι προσωπική μου άποψη πως οι μαύροι αμοίβονται με εκατομμύρια σε NBA και NFL και πως υπάρχουν πάρα πολλοί επιτυχημένοι μαύροι σε άλλους τομείς της Αμερικάνικης κοινωνίας. Είναι στοιχείο που δείχνει πως έχουν τις ίδιες -αν όχι περισσότερες- ευκαιρίες να εξελιχθούν στην κοινωνία. Το ότι το απορρίπτεις επειδή δεν ταιριάζει στο φιλελέ narative και το βαπτίζεις "άποψη" δεν σημαίνει πως δεν ισχύει.

Αλλο ενα straw man επιχειρημα!!

----------------------------------------------------------

Ας τα ξαναπαρουμε απο την αρχη:

3 ώρες πριν, Narayan είπε

Χώρια τα άπειρα παραδείγματα "μέχρι να παγώσει η κόλαση" μαύρων επιχειρηματιών, πολιτικών, επιστημόνων που έχουν πιάσει την καλή μέσα στο (τάχα μου) συστηματικό ρατσιστικό σύστημα που τους ανέδειξε.

Μπορεις να παραθεσεις ενα μηνυμα που λεει οτι ΚΑΝΕΝΑΣ μαυρος δεν μπορει να πιασει την καλη ωστε να εχει νοημα η απαντηση σου; 

3 ώρες πριν, Narayan είπε

1) Στην λήψη μιας δικαστικής απόφασης παίζει ρόλο και ο πρότερος έντιμος βίος του κατηγορούμενου, οπότε το να λέμε πως ο μόνος παράγοντας που αλλάζει είναι το χρώμα του δέρματος του τελευταίου είναι εσφαλμένο (και ρατσιστικό). 

Απο το αρθρο:

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/11/16/black-men-sentenced-to-more-time-for-committing-the-exact-same-crime-as-a-white-person-study-finds/?noredirect=on&utm_term=.1fd1879efe65

Αναφορά σε κείμενο

Black men who commit the same crimes as white men receive federal prison sentences that are, on average, nearly 20 percent longer, according to a new report on sentencing disparities from the United States Sentencing Commission (USSC).

These disparities were observed “after controlling for a wide variety of sentencing factors,” including age, education, citizenship, weapon possession and prior criminal history.

Το οτι γραφεις οτι "παίζει ρόλο και ο πρότερος έντιμος βίος του κατηγορούμενου", ενω το αρθρο γραφει οτι η επιστημονικη ερευνα ελαβε υποψη της διαφορους παραγοντες (εκ των οποιων prior criminal history κλπ) δειχνει πολλα...

Σε δυσκολεψαν τα Αγγλικα και προεβεις στο σχολιο περι 'προτερου εντιμου βιου' ή ειναι κατι αλλο για να γραψεις ενα τοσο αστοχο σχολιο που το ιδιο το αρθρο περιγραφει οτι εχει ληφθει υποψη;

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1

Θα επρεπε να το σκεφτεσαι σαν μια κινηση με μηδενικο ρισκο.

Στην ηλικια σου και μην εχωντας κατι σημαντικο να σε κραταει εδω (πχ να αφησεις αντρα/γυναικα/παιδια) ακομα και εαν αποτυχεις και γυρισεις πισω θα εχεις δοκιμασει και θα εχεις μια εμπειρια.

Εαν δεν κανεις την δοκιμη θα υπαρχει παντα αυτο το "τι θα ειχε γινει αν ειχα παει"

• Like 3

Στις 2/1/2019 στις 2:27 ΜΜ, Αλεξάνδρα28 είπε

Καλησπερα και χρόνια πολλά.. Ηθελα να αναφερω τις σκέψεις μου... Ειμαι 23 γεννηθης στην California στις ΗΠΑ αλλα ζω στην Ελλαδα απο ενός έτους .. Ο θειος μου ζει στο νεο Μέξικο και τα πρωτα μου ξαδερφια ακομη στην California.. Δυστηχως η ζωη μου εδω ειχε ασχημη τροπη σταματησα σπουδες κ αγωνιζομαι μονη μου για να συντηρω σπιτι οχημα και τα έξοδα μου εντελως μονη και μερικως χρεωμενη.. Ειχα προταση απο τον θειο μου να παω εκει και να αρχισω απτην αρχη για να φτιαξω το μελλον μου καθοτι ειμαι Αμερικανιδα .. Μου ειναι δυσκολο να παρω αυτη την αποφαση καθως δεν ξερω πως θα ναι η ζωή σε σχεση με την Ελλαδα αν θα μπορεσω να σπουδασω και να προσαρμοστω με τη γλωσσα σε καλυτερο επιπεδο απο αυτο που ειμαι... Φοβαμαι να χασω κι αλλο χρονο απτη ζωη μου ρισκαροντας μονη μου σε μια μεγαλη χωρα και ιδιως στο νεο μεξικο για αρχη.. Αξιζει να φυγω η να προσπαθω μια ζωη για επιβιωση στην Ελλαδα ; Ευχαριστώ εκ των προτερων και μονο για τον κόπο να τα διαβασετε :):)

Καλή χρόνια και σε σένα, 

ημουν σε μια παρόμοια κατάσταση με σένα. Η διαφορά είναι ότι εγώ έχω γερμανική και ελληνική υπηκοότητα. Γονείς στην Γερμανία και εγώ Ελλάδα χωρίς να βλέπω προοπτικές. Οι γονεισ μου με είπαν να έρθω Γερμανία στο Μόναχο και θα δούμε τι θα κάνουμε. Μετά από λίγους μήνες ήρθα, πήγα να μάθω την γλώσσα, η πρώτη δουλειά που έκανα ήταν σε γηροκομείο. Καλή εμπειρία αλλά δεν ήταν για μένα.  Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου; Τι επάγγελμα θα μπορούσα να κάνω που να θέλω να πηγαίνω στην δουλειά ακόμα και βράδυ; Άσχετα με το ποσό δύσκολο είναι να το καταφέρω. Κατέληξα στο επάγγελμα του πιλότου. Το θέμα ήταν πως θα φτάσω μια μέρα να κάθομαι στο πιλοτήριο; Η θα πληρώσω εγώ την σχολή η θα μάθω ένα επάγγελμα και μετά μπορείς να κανείς αίτηση σε σχολή πιλότων. Το επόμενο πρόβλημα ήταν πιο επάγγελμα θα μάθω; Μηχανοδηγός η αλλιώς οδηγός τρένου. Πλέον είμαι στο τρίτο και τελευταίο έτος της εκπαίδευσης μηχανοδηγών της DB, το καλοκαίρι παίρνω πτυχίο και μετά το επόμενο βήμα πιλότος. Πιο πάνω διάβασα ένα ποστ από ένα μέλος που έμεινε Αμερική και είπε ότι καλά είναι αλλά πρέπει να έχεις όρεξη να δουλεύεις. Και θα μου πεις γιατί τα λες όλα αυτά ρε μπάρμπα; Γιατί βλέπω ότι διστάζεις και αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχεις κάποιο όραμα ως προς το τι θα κανείς όταν πας. Εγώ σε ενθαρρύνω να πας, όσο είσαι Ελλάδα σκέψου τι θα ήθελες να κανείς,  βάλε στόχο ψάξε στο Ίντερνετ , χτίσε το μονοπάτι για να τον φτάσεις και θα δεις ότι τα αλλά θα γίνουν από μόνα τους. Η Αμερική όπως και η Γερμανία είναι χώρα των ευκαιριών. Συγνώμη για το κατεβατό αλλά θέλω να αναλύω την σκέψη μου. Σου εύχομαι τα καλύτερα ότι και αν επιλέξεις να κανείς. 

• Like 5

Να συμπληρώσω στο παραπάνω μήνυμα μόνο, ότι οι ευκαιρίες δε χαρίζονται ούτε στις ΗΠΑ ούτε στη Γερμανία, κερδίζονται. 

Έχω σχεδόν 20 χρόνια στο εξωτερικό, κυρίως Γερμανία και ΗΠΑ. 

• Like 3

Φαντασου πως θα ήθελες να ζεις την ζωή σου σε 10 - 20 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα τι βιοτικό επίπεδο, το φυσικό περιβάλλον, επάγγελμα κλπ. Πολύ σημαντικό ποιους ή τι ανθρώπους θα ήθελες να έχεις γύρω σου και στην ζωή σου . Προσπάθησε να το φανταστείς και σύμφωνα με τον τρόπο που θες επέλεξε που είναι καλύτερα Ελλάδα, Αμερική ή ίσως κάποια άλλη χώρα !!

• 1 χρόνο αργότερα...

Ρε παιδιά έχετε ζήσει Αμέρικα και λέτε ότι είναι κλάσης ανώτερη η ότι βλέπετε από ταινίες? Εγώ 1 μήνα την έζησα και δεν εμένα μονιμα με την καμια, ένοιωσα μεγάλη υποκρισία σ αυτή τη χώρα, οντως υπερβολική ευγένεια εξω μεταξύ άγνωστων και απο την αλλη σε καθαρίζω με ένα από τα 15 όπλα που έχω έτσι και βρεθείς απρόσκλητος στη yard μου. Όπως ακριβώς το γράφω, στεγνα. Δε θα σταθω σε μανχαταν η σε αλλες γνωστες μεγαλουπολεις γιατι εκει ετσι κι αλλιως θελεις πολλα λεφτα να ανταπεξελθεις, αλλά στα επαρχιακά μέρη αν πας από Ελλάδα θα πάθεις σοκ, σαν να πας να μείνεις σε επαρχιακή πόλη της Ελλάδας χωρίς καφενεία, καφετέριες, πλατείες, να μην βλέπεις άνθρωπο.να περπατάει, μόνο αμάξια και σπίτια. 

Ίσως σε άλλες περιοχές να είναι.καλυτερα αλλά απ ότι είδα εκεί αν δεν το φυσάς λίγο τα καλύτερα τα ξεχνάς. Φαγητό, τεράστιο πλήγμα για εμένα, αφορμή να φάει άκυρο πιθανή σκέψη μακροχρόνιας διαμονής. 

Αστόρια - ν υορκη θα μπορούσα να μεινω, τώρα πιο έξω στυλ πενσυλβανια ούτε γι αστείο. Έπαθα σοκ γιατί εινσι σαν τις περιοχές που έβλεπα σε ταινίες με τις μονοκατοικίες τα δέντρα κτλ και ενθουσιαζομουν, αλλα οταν τις εζησα φρικαρα αλλά έζησα και λίγο την καθημερινότητα τους. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, george_gr1 είπε

Ρε παιδιά έχετε ζήσει Αμέρικα και λέτε ότι είναι κλάσης ανώτερη η ότι βλέπετε από ταινίες? Εγώ 1 μήνα την έζησα και δεν εμένα μονιμα με την καμια, ένοιωσα μεγάλη υποκρισία σ αυτή τη χώρα, οντως υπερβολική ευγένεια εξω μεταξύ άγνωστων και απο την αλλη σε καθαρίζω με ένα από τα 15 όπλα που έχω έτσι και βρεθείς απρόσκλητος στη yard μου. Όπως ακριβώς το γράφω, στεγνα. Δε θα σταθω σε μανχαταν η σε αλλες γνωστες μεγαλουπολεις γιατι εκει ετσι κι αλλιως θελεις πολλα λεφτα να ανταπεξελθεις, αλλά στα επαρχιακά μέρη αν πας από Ελλάδα θα πάθεις σοκ, σαν να πας να μείνεις σε επαρχιακή πόλη της Ελλάδας χωρίς καφενεία, καφετέριες, πλατείες, να μην βλέπεις άνθρωπο.να περπατάει, μόνο αμάξια και σπίτια. 

Ίσως σε άλλες περιοχές να είναι.καλυτερα αλλά απ ότι είδα εκεί αν δεν το φυσάς λίγο τα καλύτερα τα ξεχνάς. Φαγητό, τεράστιο πλήγμα για εμένα, αφορμή να φάει άκυρο πιθανή σκέψη μακροχρόνιας διαμονής. 

Αστόρια - ν υορκη θα μπορούσα να μεινω, τώρα πιο έξω στυλ πενσυλβανια ούτε γι αστείο. Έπαθα σοκ γιατί εινσι σαν τις περιοχές που έβλεπα σε ταινίες με τις μονοκατοικίες τα δέντρα κτλ και ενθουσιαζομουν, αλλα οταν τις εζησα φρικαρα αλλά έζησα και λίγο την καθημερινότητα τους. 

καλα κανεις και τα γραφεις γιατι ολοι βλεπουν χολιγουντιανες ταινιες απο νεα υορκη, λος αντζελες και χαβαι λας βεγκας ενω υπαρχουν καμμια 40αρια ακομα πολιτειες...

(τρεχα κανενα ντιτροιτ με τη φτωχια ή κανενα σικαγο με παγετο και εγκληματικοτητα να γινεις...λοκαλι)

Αντε να πηγαινεις στο σουπερ μαρκετ της γειτονιας 4 χλμ απο σπιτι (!) και να σε λενε τυχερο, καμμια 10χλμ για σινεμα κτλ...

αν εισαι σε πολη  χωρις μειονοτητες θα υπαρξει μεγαλη περιοδος για προσαρμογη (δουλεια σπιτι και αντιστροφα)..

το μοναδικο που ισχυει ειναι οτι αν σου αρεσει η δουλεια και εχεις ορεξη θα προοδευσεις..

το κερασακι στη τουρτα: Αμερικη και ημερες αδειας καθως και υγειονομικη περιθαλψη (και τα δυο σα τις καρετα καρετα....κοντευουν να εξαφανιστουν!)

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

Αντε να πηγαινεις στο σουπερ μαρκετ της γειτονιας 4 χλμ απο σπιτι (!) και να σε λενε τυχερο, καμμια 10χλμ για σινεμα κτλ...

αν εισαι σε πολη  χωρις μειονοτητες θα υπαρξει μεγαλη περιοδος για προσαρμογη (δουλεια σπιτι και αντιστροφα)..

το μοναδικο που ισχυει ειναι οτι αν σου αρεσει η δουλεια και εχεις ορεξη θα προοδευσεις..

Νομίζω ισχύουν και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Το δε πρώτο και σε πολλές περιοχές της επαρχίας μας.

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

το κερασακι στη τουρτα: Αμερικη και ημερες αδειας καθως και υγειονομικη περιθαλψη (και τα δυο σα τις καρετα καρετα....κοντευουν να εξαφανιστουν!)

Αυτό ναι, είναι τραγικό.

Εν τω μεταξύ, καλά θα ήταν αυτός που ανοίγει το θέμα, να μας λέει και στο τι έκανε τελικά. Μη δίνουμε και τσάμπα συμβουλές...

Επεξ/σία από Lanike71

Όπως την αντιλήφθηκα εγώ την εκεί κατάσταση πρέπει οπωσδήποτε να βγάζεις αρκετά χρηματα και να έχεις την δυνατότητα να πηγαίνεις διακοπές, να φευγεις, να υπερκαταναλωνεις, διαφορετικά εγκλωβιζεσαι, απομονώνεσαι και δεν βρίσκεις νόημα του τι κάνεις. Στην Αμερική δε κάθεσαι απλά και μόνο να βγαίνει η καθημερινότητα, θα νοιώσεις σαν αντικείμενο, εκεί θα πας να μείνεις μόνο εάν καταφέρεις να βγάζεις πολλά λεφτά,  δεν υπάρχει άλλο νόημα πέρα από τα λεφτά, γι αυτό μιλάνε συνέχεια για λεφτά. 

Είναι ένα μέρος που δεν μπορείς να πάρεις γνώμες για το αν θα πας η όχι, πρέπει να πας να το ζήσεις λίγο και να αποφασίσεις, μιλάμε για ζωή και η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά η μεγάλα suv, είναι πολυδιάστατη. 

Αυτό που "κοροιδευουμε" εδώ κάποιον που έχει ένα τζιπάκι, ένα κινητό και τα χρωστάει όλα, στην Αμερική είναι ο κανόνας, χωρίς χρέος είσαι ένα τίποτα, δε χωράς πουθενά. Αν πας να μεινεις για μια νορμαλ δουλειά και δεν κατέχεις τεχνικές γνώσεις, μαστοριλικια, για προσωπικές σου δουλειες, θα ζεις με την λεκάνη κάτω από τη βρύση που στάζει για 2 χρόνια, γιατί ο μάστορας εκεί παίρνει κεφαλια.  Οπότε εκεί αν ζήσεις με ένα τυπικό μισθό 3000 -4000 δολλάρια, δεν ζεις, προσπαθείς να επιβιωσεις.

• Like 2

44 λεπτά πριν, george_gr1 είπε

Όπως την αντιλήφθηκα εγώ την εκεί κατάσταση πρέπει οπωσδήποτε να βγάζεις αρκετά χρηματα και να έχεις την δυνατότητα να πηγαίνεις διακοπές, να φευγεις, να υπερκαταναλωνεις, διαφορετικά εγκλωβιζεσαι, απομονώνεσαι και δεν βρίσκεις νόημα του τι κάνεις. Στην Αμερική δε κάθεσαι απλά και μόνο να βγαίνει η καθημερινότητα, θα νοιώσεις σαν αντικείμενο, εκεί θα πας να μείνεις μόνο εάν καταφέρεις να βγάζεις πολλά λεφτά,  δεν υπάρχει άλλο νόημα πέρα από τα λεφτά, γι αυτό μιλάνε συνέχεια για λεφτά. 

Είναι ένα μέρος που δεν μπορείς να πάρεις γνώμες για το αν θα πας η όχι, πρέπει να πας να το ζήσεις λίγο και να αποφασίσεις, μιλάμε για ζωή και η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά η μεγάλα suv, είναι πολυδιάστατη. 

Αυτό που "κοροιδευουμε" εδώ κάποιον που έχει ένα τζιπάκι, ένα κινητό και τα χρωστάει όλα, στην Αμερική είναι ο κανόνας, χωρίς χρέος είσαι ένα τίποτα, δε χωράς πουθενά. Αν πας να μεινεις για μια νορμαλ δουλειά και δεν κατέχεις τεχνικές γνώσεις, μαστοριλικια, για προσωπικές σου δουλειες, θα ζεις με την λεκάνη κάτω από τη βρύση που στάζει για 2 χρόνια, γιατί ο μάστορας εκεί παίρνει κεφαλια.  Οπότε εκεί αν ζήσεις με ένα τυπικό μισθό 3000 -4000 δολλάρια, δεν ζεις, προσπαθείς να επιβιωσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι Αμερικάνοι θέλουν να φύγουν μετανάστες στην λατινική Αμερική που μας μοιάζει(τεμπελιά , διασκέδαση & ταπεραμεντο). Ο Τραμπ μάλιστα φτιάχνει τείχος για να τους μαντρώσει τους δικούς του μην φύγουν νότια.

• Like 1

4 ώρες πριν, george_gr1 είπε

δωσε πονο.....γραψε και αλλες λεπτομερειες.οχι οτι ενδιαφερομαι για μετοικηση.αλλα ειναι καλο να μαθαινουμε τα πραγματικα δεδομενα,και η αληθεια ειναι οτι δεν λεγονται τα αρνητικα καποιων καταστασεων,κυριως διοτι αυτος που τα εξιστορει,δεν θελει να τα θυμαται αλλα και δεν θελει να παραδεχτει οτι αυτο που επελεξε και εκανε,ηταν βλακεια......

17 ώρες πριν, george_gr1 είπε

Εκατσες ένα μήνα και είδες απο μέσα όλη την Αμέρικα ;Μπράβο!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...