razkal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, lenovo2014 είπε Εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα είχα γίνει καπνός Το αυτο. οσο πιο πολυ τα ζυγιζεις, τοσο πιο πολλα "εμποδια" θα βρισκεις. Καλο σου ταξιδι edit: στην alexandra καλο ταξιδι, οχι στον lenovo Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από razkal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost.Dog Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Βγάλε φτερά και πέτα!! Εδώ βλέπουμε ανθρώπους 40+ μέχρι και.. 50+, να τα μαζεύουν όπως-όπως και να φεύγουν για ένα καλύτερο αύριο. Να μαζεύουν παιδιά, σκυλιά, υποχρεώσεις γέρους, χρέη, και γενικά το "κτίσιμο" μιας ολόκληρης ζωής, και ομως, φεύγουν πρόθυμα και με ενθουσιασμό (και χωρίς να διαθέτουν τις προδιαγραφές, ή τις "βοήθειες" τις δικές σου)! Μη φοβάσαι, εδώ είναι η Ελλάδα, δεν πάει πουθενά. Πολλοί θα ζήλευαν τη θέση σου. Την Ελλάδα, και σε... 20 χρονια (που λέει ο λόγος) να γυρίσεις, ΙΔΙΑ και ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΗ θα τη βρεις. Βυθισμένη στη μιζέρια της, στα χρέη της, στην "κρίση" της, στην πολιτική της αστάθεια (βλέπε σήψη) και γενικά στο ΤΕΛΜΑ που βιώνει εδώ κι έναν αιώνα. Φυγε όσο ειναι καιρός και δεν θα το μετανιώσεις. Στο χερι σου ειναι 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Έχε κατα νου πως στην Ελλάδα ότι και να πάθεις , η υγεία είναι τσάμπα. Στην Αμερική πληρώνεις πανάκριβη ασφάλεια και κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο για το πιο απλό πράγμα έχει από 1000$ να πληρώσεις απο την τσέπη σου αυτο ειναι εν μερει αληθεια. το καθεστως ασφαλειας και ιατρικης περιθαλψης εδω ειναι ΠΟΛΥ διαφορετικο απο οτι στην Ελλαδα. Σε γενικες γραμμες, ο καθε εργοδοτης εχει διαφορετικo πλανο για τους εργαζομενους του, δεν υπαρχει το στανταρ ΙΚΑ κλπ. Οι περισσοτερες θεσεις σε νορμαλ εταιριες παρεχουν μια ικανοποιητικη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη. Φυσικα υπαρχουν τα premiums και out of pocket maximum, deductibles κλπ οποτε ναι μεν εχεις μια ασφαλεια αλλα στο τελος σιγουρα θα πληρωσεις κατι. Ενδεικτικα εγω που ειχα προβλημα με τη μεση μια απλη ακτινογραφια κοστισε 700 δολλαρια ενω ενα MRI 3000. φυσικα, καλυφθηκαν κατα 95% απο την ασφαλιστικη που εχω λογω της δουλειας μου. Εαν δεν ειχα ομως, αυτο το ποσο θα με χρεωνε το νοσοκομειο. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από Rabican 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε Βγάλε φτερά και πέτα!! Εδώ βλέπουμε ανθρώπους 40+ μέχρι και.. 50+, να τα μαζεύουν όπως-όπως και να φεύγουν για ένα καλύτερο αύριο. Να μαζεύουν παιδιά, σκυλιά, υποχρεώσεις γέρους, χρέη, και γενικά το "κτίσιμο" μιας ολόκληρης ζωής, και ομως, φεύγουν πρόθυμα και με ενθουσιασμό (και χωρίς να διαθέτουν τις προδιαγραφές, ή τις "βοήθειες" τις δικές σου)! Μη φοβάσαι, εδώ είναι η Ελλάδα, δεν πάει πουθενά. Πολλοί θα ζήλευαν τη θέση σου. Την Ελλάδα, και σε... 20 χρονια (που λέει ο λόγος) να γυρίσεις, ΙΔΙΑ και ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΗ θα τη βρεις. Βυθισμένη στη μιζέρια της, στα χρέη της, στην "κρίση" της, στην πολιτική της αστάθεια (βλέπε σήψη) και γενικά στο ΤΕΛΜΑ που βιώνει εδώ κι έναν αιώνα. Φυγε όσο ειναι καιρός και δεν θα το μετανιώσεις. Στο χερι σου ειναι ^ μου θύμισες τον εαυτό μου όταν έφυγα το 2009 και γύρισα σχετικά πρόσφατα η πηγαινοερχόμουν από επαγγελματικά ταξίδια. Αν μου έλεγες πως θα είναι το κέντρο 10 χρόνια πριν θα αδυνατούσα να το πιστέψω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kti23 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δεν είμαι τρομερά γνώστης του θέματος , αλλά έχω συγγενείς τόσο στη Νέα Υόρκη-Jersey όσο και στην California(oceanside συγκεκριμένα) και έτυχε να μείνω και στις δύο περιοχές για περίπου ένα μήνα(ήμουν τυχερός γιατί δούλευε NY ο πατέρας μου εκείνη την εποχή). Εάν είσαι διατεθειμένη να αποδεχθείς τον αμερικανικό τρόπο ζωής και οι συγγενείς μπορούν να προσφέρουν μια βοήθεια στο ξεκίνημα(έστω κάπου να μείνεις), ακόμα και ανειδίκευτη μπορείς να έχεις σίγουρα μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Πόσο μάλλον τώρα που έχεις την υπηκοότητα και θα σου είναι εύκολο να πας. Από ότι γνωρίζω βέβαια το κόστος είναι διαφορετικό ειδικά καλιφόρνια και επομένως θα πρέπεις να καταληξεις σε ένα σημείο που θα παίρνεις κάτι παραπάνω από τον μέσο όρο για να πεις οτί ζείς ευχάριστα και όχι απλά επαρκώς. Βέβαια αυτό εξαρτάται και απο την περιοχή που μένεις, συν και όλα τα μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν όπως έξοδα περίθαλψης τα οποία είναι τεράστια όσο καλή ασφάλεια και να έχεις. Είναι ένας προορισμός που και έγω σκέφτομαι αν και πλέον είναι πιο δύσκολο να πας χωρις υπηκοότητα οπότε το έχω παραμερίσει κάπως για αρχή. Υ.Γ: Συγνώμη αν είναι κάπως άκυρο αλλά επειδή έχει κλειδωθεί το αντίστοιχο topic και έχω παρόμοιες απορίες πρέπει να ξαναρχίσω άλλο ; 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Narayan είπε Το στηρίζεις κάπου αυτό ή απλά επαναλαμβάνεις αυτά που παπαγαλίζουν τα ΜΜΕ; Όπως γράφτηκε πιο πάνω, στις ΗΠΑ όποιος έχει όρεξη για δουλειά προκόβει, όποιος δεν έχει καταφεύγει σε άλλες λύσεις. Εκτός κι αν ξέρεις πολλούς μαύρους που τους πήραν σηκωτούς από την 9 to 5 δουλειά τους μόνο και μόνο επειδή είναι μερικές αποχρώσεις πιο σκούροι από τον κο. Goldberg που δουλεύει στο διπλανό γραφείο από αυτούς. Συμφωνώ πάντως πως στο UK δεν βλέπεις τόσες ανισότητες. Ο Mohinder από την Ινδία έχει ίσες πιθανότητες με τον Usman από τη Νιγηρία και με τον James από το Brighton να προσληφθούν στα McDonalds, ενώ στις ΗΠΑ λόγω affirmative action (= ρατσισμός με τη βούλα του κράτους) θα προτιμήσουν τον μαύρο ή τον Μεξικανό για να πετύχουν το επιθυμητό diversity. Πρώτον, όπως είπα και πριν, έχω ζήσει στις ΗΠΑ για ένα διάστημα, οπότε όχι, δεν βασίζομαι σε αυτά που "παπαγαλίζουν" τα ΜΜΕ. Αλλά ας δούμε μερικά στοιχεία για το "αμερικάνικο όνειρο", ότι δηλαδή αν δουλεύεις σκληρά σίγουρα θα πετύχεις. Μπορεί να ίσχυε κάποτε αυτό, αλλά πλέον το λεγόμενο social mobility (δηλαδή η μετάβαση από χαμηλότερη κοινωνικοοικονομική τάξη σε ανώτερη) είναι πολύ χειρότερο στις ΗΠΑ από -πρακτικά- όλες τις δυτικές κοινωνίες, ασχέτως αν ο κόσμος νομίζει ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα της ευκαιρίας. Δυο διαγράμματα που βρήκα με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα. "Perceived" είναι το τι νομίζει ο κόσμος. Ο κόσμος πιστεύει στο αμερικάνικο όνειρο, αλλά το όνειρο είναι πλέον μάλλον σουηδικό: Δεν είναι το αντικείμενο της συζήτησης, οπότε δε θέλω να επεκταθώ στο πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη, στις πιθανότητες να μπεις φυλακή αν είσαι λευκός ή όχι, στο επίπεδο των σχολείων ανάλογα με τις γειτονιές, στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας κτλ., αλλά οι παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις (φύλο, φυλή, πού ζεις, πόσα λεφτά είχαν οι γονείς σου κτλ) είναι πολύ πιο σημαντικοί από όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Και τέλος πάντων, η κοπέλα που σκέφτεται να πάει δε θα βρεθεί σε γκέτο, οπότε δεν την αφορά τόσο το φυλετικό κομμάτι (μόνο εμμέσως για την κοινωνία στην οποία θα ζει). Αυτό που θα ήθελα να ξέρει είναι ότι το να έχει ένα δίκτυο υποστήριξης εκεί είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι ιστορίες που το φτωχαδάκι δουλεύει σκληρά και γίνεται πλούσιος είναι η εξαίρεση στις ΗΠΑ. Απλώς οι λίγοι που τα καταφέρνουν μπορούν να γίνουν πολυεκατομμυριούχοι και διάσημοι. 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξάνδρα28 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Ο θείος σου ήταν άνεργος στην Αμερική? Για την στήριξη πολυετών σπουδών θα σου πω το εξής: Ο γιος μου τελείωσε οικονομικά, αλλά δεν τον ενδιέφερε και ενώ σπούδαζε ασχολιόταν με ό,τι ήταν σχετικό με animation γιατί ήθελε να δουλέψει σε εταιρία computer games. Τέλειωσε το στρατιωτικό του μετά τις οικονομικές σπουδές και πήγε δύο χρόνια σε ιδιωτική σχολή ενώ δούλευε, απλά για να μπει σε ένα πρόγραμμα, να μάθει δηλαδή να τελειώνει μια εργασία με συγκεκριμένα απαιτούμενα σε συγκεκριμένο χρόνο. Το επίπεδο της σχολής/κολέγιο, παρόλο που συνεργάζεται με πανεπιστήμιο του εξωτερικού, δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που μαθαίνουν έξω! Και αυτά που είχε μάθει μόνος του ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που είχε το πρόγραμμα σπουδών. Το portfolio που έκανε όσο ήταν στη σχολή δεν τον βοήθησε καθόλου. Βρήκε δουλειά στο εξωτερικό, στην εταιρία που ήθελε, και τον προσέλαβαν χωρίς προϋπηρεσία, γιατί τους αρεσαν πάρα πολύ τα video που είχε κάνει μόνος του με τα προγράμματα που είχε μάθει μόνος του! Το ταλέντο σε συνδυασμό με την αγάπη και το πάθος τια το αντικείμενο και κυρίως την επιμονή και την προσπάθεια που κατέβαλε για να μάθει όσα έμαθε ανταμείφθηκαν! Αν λοιπόν κι εσύ αγαπάς την γραφιστική και δεν βρέθηκες στη σχολή γιατί έτυχε αλλά ήταν προτεραιότητα και προσωπική επιλογή θα τα καταφέρεις. Συμφωνω απολυτα οχι αλλος θειος στην Ελλαδα ειναι γραφιστας.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donalhioy Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 φυγε και παρε και μενα μαζι 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Έφυγα πριν 6 μήνες στα 24 μου, μονος και χωρίς κανέναν συγγενή ή φίλο και μετακόμισα στην Αγγλια. Χωρίς να ξερω πως ειναι στις ΗΠΑ και χωρίς να θελω να μπω σε σύγκριση με την Αγγλια, θα σου πω οτι αξίζει να το κανεις. Στην ηλικία αυτη μπορείς να πάρεις το ρίσκο και να δοκιμάσεις πραγματα. Σε παίρνει να δοκιμάσεις και να δεις πως θα βγει. Προσωπικά πιστευω πως δε θα το μετανιώσεις, η κατάσταση στην Ελλάδα δυστυχώς τα τελευταία 10 χρονια συνεχώς και χειροτερεύει και θα χρειαστούν πολλές δεκατίες ακόμη για να υπάρξει κάποια αλλαγή (που προσωπικά πιστευω οτι δε θα υπάρξει ποτε). Εφόσον δε εχεις και υπηκοότητα και συγγενείς ή έστω άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν για να κανεις την αρχή, γνωμη μου ειναι πως έπρεπε να εχεις ήδη φυγει χωρίς να το σκέφτεσαι και να το αναλύεις τοσο πολυ. Το ξερω πως σκέφτεσαι πως αυτη τη στιγμή εχεις έστω κατι εδω και πως θα τα αφήσεις ολα και θα φυγεις, ομως δες, τι προοπτικές εχεις εδω; Τι μέλλον θα εχεις; Αφου δεν εχεις τιποτα να σε κρατάει εδω στην Ελλάδα, φυγε να δοκιμάσεις. Δεν χάνεις τιποτα και αν δεν το κανεις το μονο που θα λες σε μερικά χρονια και θα αναρωτιέσαι ειναι "τι θα γινόταν αν ειχα φυγει". Κλείσε ενα εισιτήριο και καλή τύχη σε ο,τι και αν κανεις. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eMike Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, sphinxgr είπε Για συγγενείς και τύπους που θέλουν να σε βοηθήσουν πάντα κράτα μικρό καλάθι. Στα λόγια όλοι καλοί είναι είναι. Στις πράξεις ελάχιστοι. Μικρό καλάθι λοιπόν για να μην απογοητευτείς. Εγώ θα έδινα πολύ μεγάλη βάση σε αυτό... 6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, georgeγ είπε οσον αφορα την διασκεδαση θα μπορουσα να απαντησω οτι και οι τσιγγανοι διασκεδαζουν περισσοτερο απο εμας με κλαρινα,γλεντια κτλ παρολα αυτα κανεις μας δεν παει να γινει τσιγγανος 😂 edit θελω να πω οτι κριτηριο για το ποια ζωη θα διαλεξουμε δεν μπορει να ειναι η διασκεδαση Τι σου κάνει εντύπωση; Η διασκέδαση είναι που μετράει. Εδώ, μελλοντικοί φοιτητές συμπληρώνουν το μηχανογραφικό έχοντας υπ' όψη τις απαντήσεις στο insomnia για το ποιά πόλη προσφέρει την καλύτερη (νυχτερινή) διασκέδαση. Στο τέλος βέβαια, δεν παίρνουν ούτε πτυχίο, αλλά δεν πειράζει. Πέρασαν τέλεια στη φοιτητική ζωή. Κοπελιά, φύγε και μην το σκεφτεσαι. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από Lanike71 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nightwalker1990 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 με λιγα λογια το Φορουμ ψηφιζει ενα μεγαλο NAI!!!!! Δοκιμασε να πας δοκιμαστικα 1 μηνα να δεις αν σ'αρεσει εστω η ζωη, ο τροπος η κουλτουρα.... μεχρι να *δεσεις* με το γενικο συνολο θα παρει λιγο χρονο ομως μην το σκεφτεσαι... και να πας με το σκεπτικο οτι θες κατι καλυτερο οχι ν'αγχωνεσαι θα βρω δεν θα βρω κατι... Το mind game ειναι που παιζει ρολο τα υπολοιπα ειναι tricky... Οσο για τους συγγενεις οποιοσδηποτε ειναι θα το δεις σε πραξεις οπως ειπαν ποιο πανω.... Την αποφαση θα την παρεις εσυ και στην τελικη.... καλυτερα να μετανιωσεις για κατι που εκανες παρα που δεν εκανες... Τα λαθη μας βγαινουν σε καλο μερικες φορες..... Δεν εχεις να χασεις κατι αντιθετως εχεις παρα πολλα να κερδισεις. Εμεις θα σεβαστουμε την γνωμη σου οποια κι αν ειναι παντως. Χαμογελα... η ζωη ειναι ωραια οταν μας δινονται ευκαιριες και της κλεινουμε την πορτα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Στην Αμερική η ανεργία είναι ουσιαστικά ΜΗΔΕΝ (έχει την δομική). Οποιος έχει μυαλό και έχει όρεξη για δουλειά θα προοδεύσει ΣΙΓΟΥΡΑ με όποιον κλάδο και να ασχοληθεί. https://qz.com/1414865/the-us-unemployment-rate-is-at-a-48-year-low-so-why-are-so-many-americans-still-out-of-work/ Δεν είναι ΜΗΔΕΝ. Οι επίσημοι αριθμοί, όπως και στην Ελλάδα, δεν περιέχουν όλους όσους είναι "οικονομικά μη ενεργοί". Ήτοι άτομα που δεν έχουν δουλειά ούτε εισόδημα το τελευταίο έτος και δεν ψάχνουν γιατί δεν βρίσκουν. Αυτοί δεν καταγράφονται σαν άνεργοι, και το βλέπεις αυτό και στους επίσημους αριθμούς στην Ελλάδα μιας και οι τεχνικές μετρήσεων είναι ίδια. Όπως θα δεις παραπάνω, τα άτομα σε απασχόληση στην Αμερική είναι λιγότερα απ' ό,τι το 2010, με έναν πληθυσμό που είχε αύξηση. To employment rate είναι ενδεικτικό για το μέγεθος τις πραγματικής ανεργίας για τους ενήλικες https://tradingeconomics.com/united-states/employment-rate Ναι το 40% δεν εργάζεται ή δεν είναι οικονομικά ενεργό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donalhioy Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Apoll είπε Ναι το 40% δεν εργάζεται ή δεν είναι οικονομικά ενεργό. εχει να κανει με την απασχοληση ή με το αν εχεις εσοδα? η πρωτη περιπτωση δεν εχει τους εισοδηματιες και η δευτερη την μαυρη εργασια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsioulak Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, jmmys είπε Στις ΗΠΑ όποιος έχει ασφάλεια έχει απείρως καλύτερες παροχές υγείας απο οτι ένας ασφαλισμενος Ελλάδα. Οποιος εχει βαρβατη ασφαλεια ειτε απο καλη εργασια ειτε απο μονος του (ειτε και τα δυο). Ναι η ποιοτητα των παροχων υγειας ειναι καλυτερες σε ουσα για οποιον εχει να τις πληρωσει, εδω στην Ελλαδα ειναι μετριες (στην καλυτερη) για ολους, και αυτο επειδη τις πληρωνουμε ολοι μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα