Προς το περιεχόμενο

Μετακόμιση απο την Ελλάδα στην Αμερική

Αλεξάνδρα28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Αμερική η ανεργία είναι ουσιαστικά ΜΗΔΕΝ (έχει την δομική). Οποιος έχει μυαλό και έχει όρεξη για δουλειά θα προοδεύσει ΣΙΓΟΥΡΑ με όποιον κλάδο και να ασχοληθεί.

Μονο τεμπέληδες δεν προοδευουν Αμερική σήμερα. Προοδο εννοώ αξιοπρεπή εργασία με προοπτικές δεν εννοώ να γίνεις εκατομυριουχος. Φίλος που είναι ΤΕΧΑΣ πήγε υπάλληλος σε βενζινάδικο-μινι μαρκετ έβγαζε 3.500$/μήνα για οκτάωρο αλλά επειδή δούλευε πολλές υπερωρίες "καθάριζε" 55Κ τον χρόνο. Σε 2 χρόνια βρήκε καλύτερη εργασία και έφυγε από αυτή την εργασία. Δεν είχε φίλους , μόνο μια αμερικάνα που γνώρισε στο φατσοβιβλίο και του βρήκε αυτή την δουλειά. Ακόμη και σήμερα μου λέει ότι το ΤΕΧΑΣ σήμερα ΑΝΕΤΑ απορροφά 1εκ επιπλέον εργαζόμενους αν υπήρχαν διαθέσιμοι.

ΥΓ

Κατα την άποψη μου , ποιο ποιοτική ζωή έχεις στο ΝΕΟ ΜΕΧΙΚΟ αν έχεις μέτριο εισόδημα παρά στην CA.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, pace είπε

Αλεξάνδρα, έχεις τίποτα να σε κρατάει εδώ? Κάποιον άνθρωπο? Γονείς? Αδέρφια? Χωρίς προσόντα, το να πας σε ένα ξένο μέρος να ξεκινήσεις από το μηδέν είναι επικίνδυνο....πουθενά δεν είναι εύκολη η ζωή αν στηρίζεσαι μόνο στα πόδια σου και δεν έχεις κάποιο "βύσμα" όπως το λένε και σε καμία χώρα δεν χαρίζουν χρήμα αν δεν βγάζουν από εσένα. Και χωρίς εφόδια δεν βλέπω πως θα το καταφέρεις αυτό. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος σχεδόν σε όλους τους τομείς και τουλάχιστον απ' ότι ξέρω από τη δική μου τη δουλειά, εκεί ζεις για να δουλεύεις μόνο. Αν είχες κάποια ειδίκευση θα ήταν πιο πιθανό να πετύχεις αλλά έτσι δεν βλέπω πως θα τα καταφέρεις. 

Αν είναι να πας εκεί και να είσαι στην ίδια κατάσταση, θεωρώ ότι είναι καλύτερα να το παλέψεις εδώ από το να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Τουλάχιστον όσο μπορείς να το παλεύεις...  

Καλημέρα, :) όπως εχω αναφερει κ πιο πανω εδω ειμαστε σπασμενοι οικογενειακως επειδη μας τυχανε πολλες στραβες κ εχω χασει κ τν ρναν γονεα δν υπαρχει στηριξη περα απτη εγνοια εννοειτε..  Αλλα εκει εχω ανθρωπους θα με καθοδηγισουν πρωροι συγγενεις μ πετυχημενοι.. Με παροχη διαμονης και ολα.. Θα με καθοδηγισουν κ ισως κ οι ισιοι να εχουν να μ δωσουν επαγγελματικη αποκατασταση δν ειναι μονο οι σπουδες.. Εγω το συζητω για μενα προσωπικα και η αλλαγη αυτη.. Βασεις κεει υπαρχουν τωρα πως θα ειναι κ αν θα ναι οπως τα σκεφτομαι δεν το ξερω.. Απλα συλλεγω πληροφοριες :)

20 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Καλημέρα και καλή Χρονιά. Σου εύχομαι να πάρεις την απόφαση να φύγεις, με την προϋπόθεση να είσαι έτοιμη να αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά και να το έχεις πάρει απόφαση. Ο φόβος της αποτυχίας είναι ακινητοποιητικός παράγοντας που μας κάνει να μην αρπάζουμε τις ευκαιρίες. Από την άλλη, οι δυσκολίες που έχεις περάσει μου φαίνεται ότι θα σου δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο να παλέψεις και να τα καταφέρεις. 

Βγες, λοιπόν, από το comfort zone σου, που από ότι φαίνεται δεν έχει πλέον να σου προσφέρει τίποτα άλλο, εκτός από το ότι το γνωρίζεις. Με βάση τα λεγόμενά σου, οι συγγενείς σου θα σε βοηθήσουν πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου και πιστεύω πως σε λίγα χρόνια θα μπεις ξανά στο νήμα να μας ευχαριστήσεις όλους που σου δώσαμε το μικρό σπρωξιματάκι που χρειαζόσουν για να ανοίξεις τα φτερά σου!

Καλή επιτυχία Αλεξάνδρα και... καλή πτήση!

Ευχαριστω παρα πολυ παλι που γραφετε τοσα ναι με βοηθατε πολυ και ειναι οντως ετσι.. Αλλα τα σκεφτομαι συνεχεια κ συνεχεια ξεροκεφαλη χαχαχα ευχαριστώ ❤️

• Like 1

9 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Χμ, ήταν η προσπάθειά μου να μεταφράσω το institutional racism. Με μια ευρύτερη έννοια, το ότι ο ρατσισμός είναι εγγενής στην κοινωνία και τις δομές της. Αν π.χ. γεννηθείς μαύρος στην Αμερική, η κοινωνία σου δίνει λιγότερες ευκαιρίες για μόρφωση, η δικαιοσύνη είναι πιο αυστηρή, είναι πιο πιθανό να καταλήξεις στη φυλακή κτλ. Στο UK δεν βλέπεις αυτές τις χαώδεις διαφορές. Έχουν άλλα "ταξικά" κολλήματα μεν, με τους λόρδους και τις αηδίες, αλλά ίσως και λόγω ιστορικών συγκυριών, δε βλέπεις αυτές τις δραματικές ανισότητες.

Το στηρίζεις κάπου αυτό ή απλά επαναλαμβάνεις αυτά που παπαγαλίζουν τα ΜΜΕ;

Όπως γράφτηκε πιο πάνω, στις ΗΠΑ όποιος έχει όρεξη για δουλειά προκόβει, όποιος δεν έχει καταφεύγει σε άλλες λύσεις. Εκτός κι αν ξέρεις πολλούς μαύρους που τους πήραν σηκωτούς από την 9 to 5 δουλειά τους μόνο και μόνο επειδή είναι μερικές αποχρώσεις πιο σκούροι από τον κο. Goldberg που δουλεύει στο διπλανό γραφείο από αυτούς.

Συμφωνώ πάντως πως στο UK δεν βλέπεις τόσες ανισότητες. Ο Mohinder από την Ινδία έχει ίσες πιθανότητες με τον Usman από τη Νιγηρία και με τον James από το Brighton να προσληφθούν στα McDonalds, ενώ στις ΗΠΑ λόγω affirmative action (= ρατσισμός με τη βούλα του κράτους) θα προτιμήσουν τον μαύρο ή τον Μεξικανό για να πετύχουν το επιθυμητό diversity. 

• Like 4
  • Thanks 1

Διαβάζω ανοησίες περί διασκέδασης... λες και κάποιος ο οποίος βρίσκεται σε αυτήν την θέση τον απασχολούν τα πανηγύρια. Αγαπητή Αλεξάνδρα η συμβουλή μου είναι να τα μαζέψεις και να φύγεις για την Αμερική ΜΟΝΟ αν έχεις συγκεκριμένες προτεραιότητες στην ζωή σου, πίστη στις δεξιότητες σου και πρόθεση να δουλέψεις πολύ σκληρά. Η Αμερική απο κάποιους θεωρείται άλλος πλανήτης, είναι δύσκολη χώρα και δεν ζούμε στα 70's... Εκεί πας για να εξελιχθείς, να Αμερικανοποιηθείς και να μείνεις για πάντα. Δεν είναι Ευρώπη. Θα σε ανταμείψει αλλά και θα σε πικράνει.

• Like 1
  • Thanks 2

Η μετανάστευση είναι μία επένδυση.

Χάνεις το κοινωνικό και συναισθηματικό κεφάλαιο της χώρας καταγωγής, πολύ συχνά και μεγάλο μέρος του οικονομικού σου, και πας ελπίζοντας σε μία άλλη χώρα να τα εξαργυρώσεις όλα σε οικονομικό.

Για κανένα μετανάστη δεν είναι τίποτα εύκολο. Εδώ υπάρχει κόσμος που πάει με υποτροφιάρες να κάνει μεταπτυχιακάρες διετείς και δυσκολεύεται. Εσύ πας να βαράς μίνιμουμ 40ωρα την εβδομάδα, από ό,τι καταλαβαίνω.

Η γνώμη μου είναι να πάψεις να είσαι ανειδίκευτη, και μετά να ζυγίσεις τα περί μετανάστευσης. Αφού έχεις περάσει το Ν όριο φοίτησης της σχολής σου, μπορείς να δίνεις όσα μαθήματα θες του αντίστοιχου εξαμήνου κάθε εξάμηνο. Δε θα χρειαστείς 4 χρόνια ακόμα αν είναι να το πας ζεστά. Ανάλογα πόσο το πας το γράμμα, μπορείς να τελειώσεις στα 2-2,5 mashάροντας τις εξεταστικές σεπτέμβρη.

Και δύο απαντήσεις επί δύο λέξεων που έχουν ακουστεί.

Διασκέδαση: Κανείς εδώ δεν εννοεί νομίζω μπουζούκια. Εννοεί το γενικότερο κλίμα και vibe που αποπνέει ο τόπος, το κοινωνικό και συναισθηματικό κεφάλαιο που τον συνοδεύει, την άνεση των καιρικών συνθηκών 9 μήνες το χρόνο, την κουζίνα ακόμα.

Εισιτήριο: Ναι οκ, στη χειρότερη να χάσει 1 πήγαινελα. Αλλά ποιος ο λόγος να χάσει ακόμα και αυτά τα 1000+ ευρώ, αν είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα τα βρει σκούρα;

Κοντολογίς, έχεις στρωμένη τη ζωή σου κουτσά στραβά εδώ. Τέλειωσε τις δωρεάν σπουδές σου, ψάξε για δουλειά στον τομέα σου 2-3-4 μήνες και μετά ζύγισέ τα.

• Like 2

Καλησπέρα.

Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι που θα σου δωσουν συμβουλή, δεν γνωριζουν για τη ζωή στις ΗΠΑ (όπου σε κάθε πολιτεία, και σε κάθε πόλη τα πράγματα ειναι εντελως διαφορετικά), για να σου δωσει ομως κάποιος μια κατευθηνση χρειάζεται να ξέρει 2 βασικά πράγματα:

Σπίτι θα υπάρχει να μείνεις; H πρόταση του θείου, τι ακριβως περιλαμβάνει; Κατοικία και εργασία, μόνο κατοικία; 

7 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Η μετανάστευση είναι μία επένδυση.

Χάνεις το κοινωνικό και συναισθηματικό κεφάλαιο της χώρας καταγωγής, πολύ συχνά και μεγάλο μέρος του οικονομικού σου, και πας ελπίζοντας σε μία άλλη χώρα να τα εξαργυρώσεις όλα σε οικονομικό.

Για κανένα μετανάστη δεν είναι τίποτα εύκολο. Εδώ υπάρχει κόσμος που πάει με υποτροφιάρες να κάνει μεταπτυχιακάρες διετείς και δυσκολεύεται. Εσύ πας να βαράς μίνιμουμ 40ωρα την εβδομάδα, από ό,τι καταλαβαίνω.

Η γνώμη μου είναι να πάψεις να είσαι ανειδίκευτη, και μετά να ζυγίσεις τα περί μετανάστευσης. Αφού έχεις περάσει το Ν όριο φοίτησης της σχολής σου, μπορείς να δίνεις όσα μαθήματα θες του αντίστοιχου εξαμήνου κάθε εξάμηνο. Δε θα χρειαστείς 4 χρόνια ακόμα αν είναι να το πας ζεστά. Ανάλογα πόσο το πας το γράμμα, μπορείς να τελειώσεις στα 2-2,5 mashάροντας τις εξεταστικές σεπτέμβρη.

Και δύο απαντήσεις επί δύο λέξεων που έχουν ακουστεί.

Διασκέδαση: Κανείς εδώ δεν εννοεί νομίζω μπουζούκια. Εννοεί το γενικότερο κλίμα και vibe που αποπνέει ο τόπος, το κοινωνικό και συναισθηματικό κεφάλαιο που τον συνοδεύει, την άνεση των καιρικών συνθηκών 9 μήνες το χρόνο, την κουζίνα ακόμα.

Εισιτήριο: Ναι οκ, στη χειρότερη να χάσει 1 πήγαινελα. Αλλά ποιος ο λόγος να χάσει ακόμα και αυτά τα 1000+ ευρώ, αν είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα τα βρει σκούρα;

Κοντολογίς, έχεις στρωμένη τη ζωή σου κουτσά στραβά εδώ. Τέλειωσε τις δωρεάν σπουδές σου, ψάξε για δουλειά στον τομέα σου 2-3-4 μήνες και μετά ζύγισέ τα.

Δυστηχως οι σπουδες ειναι ειν θεωρητικες γ να δινω και να φευγω ειναι εργαστηριακες γιατι σπουδαζα γραφιστικη στα τει... Οπιτε θελει παρακολουθιση και δν γινεται να μην δουλευω διοτι συντηρω παρα πολλα έξοδα... Η σχολη απαιτει να εισαι εκει απο τις 7 το πρωι μεχει αργα τ απογευμα εως και 19:30-20:00... Επομενως θα πρεπει κ να ασχοληθεις μετα οπιτε 0 χρονος.. Εκτος αυτου τ πληθος φοιτητων ειναι τοσο στα τει αθηνας π αναγκαζονται στη διετια μη εμφανισης σου να σε διαγραψουν δν ειναι σαβ τη κρητη και τη Λάρισα πχ.. Επομενως καμια ελπιδα κ δν ειναι κ ενα επαγγελμα στη τελικη με μελλον γ την Ελλαδα.. Τα χαρτια αυτα πλεον ειναι καμμενα γιατι εχω περασει τη καθημερινοτητα σε αλλο σταδιο. Στα δυο τελευταια π γραψατε εχετε απολυτο δικιο ακριβως ατμυτα εννοουσα απο κει κ περα θα τα ζυγισω ολα.. :)

1 λεπτό πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Δυστηχως οι σπουδες ειναι ειν θεωρητικες γ να δινω και να φευγω ειναι εργαστηριακες γιατι σπουδαζα γραφιστικη στα τει... Οπιτε θελει παρακολουθιση και δν γινεται να μην δουλευω διοτι συντηρω παρα πολλα έξοδα... Η σχολη απαιτει να εισαι εκει απο τις 7 το πρωι μεχει αργα τ απογευμα εως και 19:30-20:00... Επομενως θα πρεπει κ να ασχοληθεις μετα οπιτε 0 χρονος.. Εκτος αυτου τ πληθος φοιτητων ειναι τοσο στα τει αθηνας π αναγκαζονται στη διετια μη εμφανισης σου να σε διαγραψουν δν ειναι σαβ τη κρητη και τη Λάρισα πχ.. Επομενως καμια ελπιδα κ δν ειναι κ ενα επαγγελμα στη τελικη με μελλον γ την Ελλαδα.. Τα χαρτια αυτα πλεον ειναι καμμενα γιατι εχω περασει τη καθημερινοτητα σε αλλο σταδιο. Στα δυο τελευταια π γραψατε εχετε απολυτο δικιο ακριβως ατμυτα εννοουσα απο κει κ περα θα τα ζυγισω ολα.. :)

Στην ηλικία σου είμαι, μη μου μιλάς στον πληθυντικό. 😛

Η γραφιστική είναι ένας κλάδος με γιγάντια ζήτηση σε Ευρώπη και Αμερική, πάντως. Δες μήπως αντί να ζητήσεις εισοδηματική ενίσχυση για την Αμερική, να ζητήσεις για να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου στην Ελλάδα. Φθηνότερα θα πάει, είναι κάτι που έχεις αρχίσει, και σε 3 χρόνια θα είσαι σε θέση να έχεις entry level job στον τομέα σου.

• Thanks 2

9 λεπτά πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Δυστηχως οι σπουδες ειναι ειν θεωρητικες γ να δινω και να φευγω ειναι εργαστηριακες γιατι σπουδαζα γραφιστικη στα τει...

Η γραφιστική έχει μέλλον παντού, όπως σου είπαν και σε αντίθεση με ιατρική, νομική κ.λπ. που το πτυχίο είναι απαραίτητο, αυτό που χρειάζεσαι είναι γνώση των γραφιστικών προγραμμάτων και ένα καλό portfolio με εργασίες.

Αυτά μπορείς να τα κάνεις και μόνη σου, καθώς υπάρχουν άπειρα βοηθήματα στο ιντερνετ, αρκεί να έχεις διάθεση να ασχοληθείς και να αφιερώσεις τον λίγο ελεύθερο χρόνο σου σε αυτά.

Σίγουρα το πτυχίο είναι ένα επιπλέον προσόν, αλλά σ' αυτό το επάγγελμα αυτό που μετράει είναι το ταλέντο και η καλή γνώση υπολογιστή και γραφιστικών προγραμμάτων.

• Like 1

Πριν  απο  8 χρονια  επεστρεψα Ελλαδα με  την  προοπτικη  του  οτι  εφυγα απο  Αμερικη  και  ηρθα  για  να  βοηθησω την  χωρα μου.8 Χρονια  μετα ειμαι  απελπισμενος  και  μετανιωμενος  που  ηρθα  πισω.Εχασα  τα μύρια,και  δεν εννοω τα λεφτα,ολα  πήγαν  στο  βρόντο.
Σηκω  και  φυγε απο  εδω δεν υπάρχει μελλον και  το περισσοτερο  προοπτικη και  παιδεια για  να  αλλαξει  ο  τοπος.Εχεις πολυ  περισσοτερη προοπτικη σε μια  χωρα που  μπορει  να  σε κρατησει προσηλωμενη  στο  να  δημιουργησεις και  να  αναπτυχθεις!ορεξη  για  δουλεια  και  θα  πετυχεις.
παρε το  ρισκο  και  φυγε χωρις  ενδοιασμους.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα προσπαθήσω να τα γράψω συνοπτικά γιατί είναι τεράστιο θέμα.

• Λόγω της ηλικίας σου που είναι μικρή, υπάρχουν πολλές ανοχές για δοκιμές. Και να "χάσεις" 2-3 χρόνια, δεν τρέχει και κάτι. Αν ήσουν 30+ θα σου έλεγα να κάτσεις στα αυγά σου
  • Αμερική παίζει μηδενική ανεργία. Αξίζει να πας όταν θες πραγματικά να δουλέψεις και δεν κοιτάς το ωράριο. Αν απλά δουλεύεις για να βγάζεις κάποια λεφτά, τότε η ποιότητα ζωής σου είναι χειρότερη απο της Ελλάδος και η πιθανότητα να μείνεις αστεγος είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με την Ελλάδα
  • Περι οικονομικών, ο βασικός μισθός σαν αριθμός δεν λεει τίποτα απολύτως. Σημασία έχει πόσα παίρνει ο υπόλοιπος κόσμος, και πόσα παραπάνω εσύ απο τον υπόλοιπο κόσμο. Οι τιμές / ενοίκια κλπ διαμορφώνονται βάσει προσφοράς ζήτησης. Όταν όλοι βγάζουν πολλά, οι τιμές είναι αυξημένες κοκ
  • Έχε κατα νου πως στην Ελλάδα ότι και να πάθεις , η υγεία είναι τσάμπα. Στην Αμερική πληρώνεις πανάκριβη ασφάλεια και κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο για το πιο απλό πράγμα έχει από 1000$ να πληρώσεις απο την τσέπη σου
  • Καλύτερη αποκατάσταση σαφέστατα έχει όποιος έχει μια καλή μόρφωση ή εξειδίκευση σε κάτι. Αν πας χωρίς καμία εξειδίκευση, είναι μάλλον δύσκολα τα πράγματα.
  • Για συγγενείς και τύπους που θέλουν να σε βοηθήσουν πάντα κράτα μικρό καλάθι. Στα λόγια όλοι καλοί είναι είναι. Στις πράξεις ελάχιστοι. Μικρό καλάθι λοιπόν για να μην απογοητευτείς.
  • Αν δεν έχεις μανα / πατέρα /  αδέρφια στην Ελλάδα με καλές σχέσεις, ακόμα ένα + για να μην μείνεις στην Ελλάδα.
  • Έχε πάντα κατά νου στη ζωή σου, πως το μεγαλύτερο εφόδιο, είναι οι κοινωνικές επαφές / γνωριμίες. Χωρίς αυτές δεν πας πουθενά. Έχε το κατα νου και προσάρμοσε το πλάνο της ζωής σου ανάλογα.

Εν ολίγοις, πήγαινε, κράτα μικρό καλάθι για το τι θα συναντήσεις και θα ζήσεις και αν τελικά δεν πάνε καλά τα πράγματα γύρνα πίσω. Και η ηλικία σου το επιτρέπει και στο τέλος της ημέρας θα γυρίσεις ωριμότερη και με περισσότερες εμπειρίες (που αυτό είναι το μέγιστο που μετράει στη ζωή).

*έχε κατά νου πως η κατάσταση στην Ελλάδα για να αλλάξει χρειάζονται τουλάχιστον 10 χρόνια (στο ελάχιστο), οπότε μη νομίζεις πως θα χάσεις και καμιά ευκαιρία.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 7

11 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Έχε κατα νου πως στην Ελλάδα ότι και να πάθεις , η υγεία είναι τσάμπα. Στην Αμερική πληρώνεις πανάκριβη ασφάλεια και κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο για το πιο απλό πράγμα έχει από 1000$ να πληρώσεις απο την τσέπη σου

Στις ΗΠΑ όποιος έχει ασφάλεια έχει απείρως καλύτερες παροχές υγείας απο οτι ένας ασφαλισμενος Ελλάδα.

1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Η γραφιστική έχει μέλλον παντού, όπως σου είπαν και σε αντίθεση με ιατρική, νομική κ.λπ. που το πτυχίο είναι απαραίτητο, αυτό που χρειάζεσαι είναι γνώση των γραφιστικών προγραμμάτων και ένα καλό portfolio με εργασίες.

Αυτά μπορείς να τα κάνεις και μόνη σου, καθώς υπάρχουν άπειρα βοηθήματα στο ιντερνετ, αρκεί να έχεις διάθεση να ασχοληθείς και να αφιερώσεις τον λίγο ελεύθερο χρόνο σου σε αυτά.

Σίγουρα το πτυχίο είναι ένα επιπλέον προσόν, αλλά σ' αυτό το επάγγελμα αυτό που μετράει είναι το ταλέντο και η καλή γνώση υπολογιστή και γραφιστικών προγραμμάτων.

Εχω και πορτοφολιο και σε ειδικο σχολειο ημουνα και εχω τελειωσει τ πρωτο ετος αλλα γνωριζω γιατι και θειοι μου ειναι γραφιστας και εχει μείνει χρονια ανεργος οπως και πολλοι αλλοι ενταξει δουλειες εχω κανει και χωρις το πτυχιο δεν ειναι αυτο το ζητουμενο.. Ειναι βεβαιο οτι χωρις στηριξη πολυετης σχολη δεν μπορω να ολοκληρωσω δυστηχως.. Επομενως το ξαταριπτω και με ταλεντο θα βρω τις σπουδε; δοξα το θεο δουλευω απτα δεκαεπτα παρα πολυ και σίγουρα επαγγελματικα υα το βρω πιστευω.. 

45 λεπτά πριν, Fuel7 είπε

Πριν  απο  8 χρονια  επεστρεψα Ελλαδα με  την  προοπτικη  του  οτι  εφυγα απο  Αμερικη  και  ηρθα  για  να  βοηθησω την  χωρα μου.8 Χρονια  μετα ειμαι  απελπισμενος  και  μετανιωμενος  που  ηρθα  πισω.Εχασα  τα μύρια,και  δεν εννοω τα λεφτα,ολα  πήγαν  στο  βρόντο.
Σηκω  και  φυγε απο  εδω δεν υπάρχει μελλον και  το περισσοτερο  προοπτικη και  παιδεια για  να  αλλαξει  ο  τοπος.Εχεις πολυ  περισσοτερη προοπτικη σε μια  χωρα που  μπορει  να  σε κρατησει προσηλωμενη  στο  να  δημιουργησεις και  να  αναπτυχθεις!ορεξη  για  δουλεια  και  θα  πετυχεις.
παρε το  ρισκο  και  φυγε χωρις  ενδοιασμους.

Και ο πατερας μου καπως ετσι κατελειξε... Και αυτα σκεφτομαι απλα εγω ηλπιζα να προσπαθω με την μελλοντικη μου οικογένεια αλλα μαλλον θα φτασουμε ολοι μαζι στην απελπισια και εφοσον υπαρχει αυτη η ευκαιρια μαλλον πρεπεθ να το κανω.. Ευχαριστώ :)

29 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Θα προσπαθήσω να τα γράψω συνοπτικά γιατί είναι τεράστιο θέμα.

• Λόγω της ηλικίας σου που είναι μικρή, υπάρχουν πολλές ανοχές για δοκιμές. Και να "χάσεις" 2-3 χρόνια, δεν τρέχει και κάτι. Αν ήσουν 30+ θα σου έλεγα να κάτσεις στα αυγά σου
  • Αμερική παίζει μηδενική ανεργία. Αξίζει να πας όταν θες πραγματικά να δουλέψεις και δεν κοιτάς το ωράριο. Αν απλά δουλεύεις για να βγάζεις κάποια λεφτά, τότε η ποιότητα ζωής σου είναι χειρότερη απο της Ελλάδος και η πιθανότητα να μείνεις αστεγος είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με την Ελλάδα
  • Περι οικονομικών, ο βασικός μισθός σαν αριθμός δεν λεει τίποτα απολύτως. Σημασία έχει πόσα παίρνει ο υπόλοιπος κόσμος, και πόσα παραπάνω εσύ απο τον υπόλοιπο κόσμο. Οι τιμές / ενοίκια κλπ διαμορφώνονται βάσει προσφοράς ζήτησης. Όταν όλοι βγάζουν πολλά, οι τιμές είναι αυξημένες κοκ
  • Έχε κατα νου πως στην Ελλάδα ότι και να πάθεις , η υγεία είναι τσάμπα. Στην Αμερική πληρώνεις πανάκριβη ασφάλεια και κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο για το πιο απλό πράγμα έχει από 1000$ να πληρώσεις απο την τσέπη σου
  • Καλύτερη αποκατάσταση σαφέστατα έχει όποιος έχει μια καλή μόρφωση ή εξειδίκευση σε κάτι. Αν πας χωρίς καμία εξειδίκευση, είναι μάλλον δύσκολα τα πράγματα.
  • Για συγγενείς και τύπους που θέλουν να σε βοηθήσουν πάντα κράτα μικρό καλάθι. Στα λόγια όλοι καλοί είναι είναι. Στις πράξεις ελάχιστοι. Μικρό καλάθι λοιπόν για να μην απογοητευτείς.
  • Αν δεν έχεις μανα / πατέρα /  αδέρφια στην Ελλάδα με καλές σχέσεις, ακόμα ένα + για να μην μείνεις στην Ελλάδα.
  • Έχε πάντα κατά νου στη ζωή σου, πως το μεγαλύτερο εφόδιο, είναι οι κοινωνικές επαφές / γνωριμίες. Χωρίς αυτές δεν πας πουθενά. Έχε το κατα νου και προσάρμοσε το πλάνο της ζωής σου ανάλογα.

Εν ολίγοις, πήγαινε, κράτα μικρό καλάθι για το τι θα συναντήσεις και θα ζήσεις και αν τελικά δεν πάνε καλά τα πράγματα γύρνα πίσω. Και η ηλικία σου το επιτρέπει και στο τέλος της ημέρας θα γυρίσεις ωριμότερη και με περισσότερες εμπειρίες (που αυτό είναι το μέγιστο που μετράει στη ζωή).

*έχε κατά νου πως η κατάσταση στην Ελλάδα για να αλλάξει χρειάζονται τουλάχιστον 10 χρόνια (στο ελάχιστο), οπότε μη νομίζεις πως θα χάσεις και καμιά ευκαιρία.

Σιγουρα οχι δεν χανω ευκαιριες τα χω δει δεν ειμαι απτα ατομα που τρέφονται απο γονεις οποτε ξερω ηδη αρκετα για εδω.. Το μονο λυπηρο ειναι που οντως δεν εχω μια εξιδικευση σε κατι.. Αλλα ο θειος με διαβεβαιωνει οτι θα εχω αποκατασταση και επαγγελματικη κ οτι μπορω οπουδήποτε να παω σε σχολειο.. Η ξαδερφη μου ειναι δασκαλα και ισχυριζονται οτι θα με κατατοπισουν.. Οπως πολυ σωστα ειπατε ολοι λενε λογια και δεν ξερω μεχρι ποσο θα ισχυουν... :)

4 λεπτά πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Εχω και πορτοφολιο και σε ειδικο σχολειο ημουνα και εχω τελειωσει τ πρωτο ετος αλλα γνωριζω γιατι και θειοι μου ειναι γραφιστας και εχει μείνει χρονια ανεργος οπως και πολλοι αλλοι ενταξει δουλειες εχω κανει και χωρις το πτυχιο δεν ειναι αυτο το ζητουμενο.. Ειναι βεβαιο οτι χωρις στηριξη πολυετης σχολη δεν μπορω να ολοκληρωσω δυστηχως.. Επομενως το ξαταριπτω και με ταλεντο θα βρω τις σπουδε; δοξα το θεο δουλευω απτα δεκαεπτα παρα πολυ και σίγουρα επαγγελματικα υα το βρω πιστευω.. 

Ο θείος σου ήταν άνεργος στην Αμερική?

Για την στήριξη πολυετών σπουδών θα σου πω το εξής:

Ο γιος μου τελείωσε οικονομικά, αλλά δεν τον ενδιέφερε και ενώ σπούδαζε ασχολιόταν με ό,τι ήταν σχετικό με animation γιατί ήθελε να δουλέψει σε εταιρία computer games.

Τέλειωσε το στρατιωτικό του μετά τις οικονομικές σπουδές και πήγε δύο χρόνια σε ιδιωτική σχολή ενώ δούλευε, απλά για να μπει σε ένα πρόγραμμα, να μάθει δηλαδή να τελειώνει μια εργασία με συγκεκριμένα απαιτούμενα σε συγκεκριμένο χρόνο. Το επίπεδο της σχολής/κολέγιο, παρόλο που συνεργάζεται με πανεπιστήμιο του εξωτερικού, δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που μαθαίνουν έξω! Και αυτά που είχε μάθει μόνος του ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που είχε το πρόγραμμα σπουδών.
Το portfolio που έκανε όσο ήταν στη σχολή δεν τον βοήθησε καθόλου. Βρήκε δουλειά στο εξωτερικό, στην εταιρία που ήθελε, και τον προσέλαβαν χωρίς προϋπηρεσία, γιατί τους αρεσαν πάρα πολύ τα video που είχε κάνει μόνος του με τα προγράμματα που είχε μάθει μόνος του!

Το ταλέντο σε συνδυασμό με την αγάπη και το πάθος τια το αντικείμενο και κυρίως την επιμονή και την προσπάθεια που κατέβαλε για να μάθει όσα έμαθε ανταμείφθηκαν!

Αν λοιπόν κι εσύ αγαπάς την γραφιστική και δεν βρέθηκες στη σχολή γιατί έτυχε αλλά ήταν προτεραιότητα και προσωπική επιλογή θα τα καταφέρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...