Προς το περιεχόμενο

Μετακόμιση απο την Ελλάδα στην Αμερική

Αλεξάνδρα28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, sargus είπε

Θεωρείς Φίλιππε ότι στις ΗΠΑ η κοινωνική αλληλεγγύη είναι χειρότερη από την Αγγλία; (Ρωτάω ειλικρινά γιατί πίστευα το αντίθετο). Επίσης τι εννοείς με τον όρο "δομικός ρατσισμός";  Ευχαριστώ. 

Χμ, ήταν η προσπάθειά μου να μεταφράσω το institutional racism. Με μια ευρύτερη έννοια, το ότι ο ρατσισμός είναι εγγενής στην κοινωνία και τις δομές της. Αν π.χ. γεννηθείς μαύρος στην Αμερική, η κοινωνία σου δίνει λιγότερες ευκαιρίες για μόρφωση, η δικαιοσύνη είναι πιο αυστηρή, είναι πιο πιθανό να καταλήξεις στη φυλακή κτλ. Στο UK δεν βλέπεις αυτές τις χαώδεις διαφορές. Έχουν άλλα "ταξικά" κολλήματα μεν, με τους λόρδους και τις αηδίες, αλλά ίσως και λόγω ιστορικών συγκυριών, δε βλέπεις αυτές τις δραματικές ανισότητες.

Ως προς την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, ομολογουμένως η Αγγλία είναι πολύ πίσω από Δανίες, Σουηδίες κτλ., αλλά η αίσθησή μου είναι ότι είναι καλύτερα από τις ΗΠΑ. Τουλάχιστον -ακόμα- η κυρίαρχη λογική στην κοινωνία είναι ότι το κράτος κάτι πρέπει να κάνει για τους φτωχούς και άτυχους. Και μόνο ότι η ύπαρξη δωρεάν συστήματος υγείας για όλους είναι κάτι αυτονόητο για την Αγγλία και σοκαριστικά σοσιαλιστικό για τις ΗΠΑ, νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά.

Επίσης, παίζει ρόλο και πού ζεις σε αυτές τις χώρες. Άλλο Βοστώνη, άλλο LA, άλλο εξοχή στο Τέξας. Άλλο Λονδίνο, άλλο Μπόλτον, άλλο Μπέλφαστ...

• Like 9
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως ειπώθηκε και σε προηγούμενη σελίδα, το ιδανικό θα ήταν να τελείωνες σπουδές και μετά να πήγαινες ΗΠΑ. Γενικά, και ειδικότερα στις περιοχές που ανέφερες, είτε το κόστος ζωής είναι υψηλό (πχ Λος Άντζελες), είτε η περιοχή προσφέρει χαμηλότερη ποιότητα ζωής (πχ Νεο Μεξικό).

Ουσιαστικά δεν είναι ανάγκη να έχεις πτυχίο, αλλά η ιδέα ειναι να έχεις ένα skill το οποίο θα σε ξεχωρίζει από τους ανειδίκευτους που δουλεύουν 10ωρα για να έχουν μια απλά καλη ζωή ενώ ταυτόχρονα παρακαλάνε να μην τους κάτσει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτό προφανώς αλλάζει αν έχεις εκει ανθρώπους που είναι όντως διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν.

ΥΓ: Όλα αυτά για Αμερικανούς πολίτες και κατόχους πράσινης κάρτας. Για τους υπόλοιπους το πράγμα αλλάζει και δυσκολεύει πολύ.

Επεξ/σία από mernides
  • Like 1

Κάποιοι νομίζουν ότι διασκέδαση λέμε μόνο το "ανέβα στο τραπέζι μου κούκλα μου γλυκιά". 

Ο μεσημεριανος 2ωρος καφές μετά από τη δουλειά γυρνώντας στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να κανονίσω γιατί εκεί θα βρω 1-2-3-4 φίλους ή να ντυθώ ή να αναρωτιέμαι τι θα πω για μένα έχει ανεκτίμητη αξία. Με αποφορτίζει, μου δινει κίνητρα να εχω πιο πολυδιάστατη ζωή,με ξεαγχωνει, με κάνει να γελαω, με  κάνει να σκέφτομαι, να να να να. Τον είχα χάσει για 2 χρόνια επειδή απλά άλλαξα πόλη και όχι χώρα και μου στοίχισε παρά πολύ. Είναι κάτι που έκανα από έφηβος και το απολάμβανα πάντα. Άλλοι άνθρωποι, άλλα βιώματα, αλλά ερεθίσματα, άλλοι τρόποι σκέψεις. Μη κρίνετε με τόσο λίγα δεδομένα, είναι άσχημο. 

Τώρα περί ξενοφοβίας και φοβίας προς ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από τον οικείο... Τι να πω... Είστε ένας καλός λόγος για να φύγουμε από την Ελλάδα.

Η μετανάστευση δυστυχώς είναι μια πιθανότητα που μελετω κι εγώ. Δεν το θέλω, αλλά θα το κάνω αν και οταν το κρίνω απαραίτητο. Ελπίζω να μείνω εδώ πάντως. 

TS ζύγισε τα. Εφόσον υπάρχει η πολυτέλεια της βίζας, σε βοηθάει πολύ. Αν έχεις τον χρόνο και τα χρήματα να πας να δεις έστω.

• Like 2
  • Thanks 1

58 λεπτά πριν, mernides είπε

Όπως ειπώθηκε και σε προηγούμενη σελίδα, το ιδανικό θα ήταν να τελείωνες σπουδές και μετά να πήγαινες ΗΠΑ. Γενικά, και ειδικότερα στις περιοχές που ανέφερες, είτε το κόστος ζωής είναι υψηλό (πχ Λος Άντζελες), είτε η περιοχή προσφέρει χαμηλότερη ποιότητα ζωής (πχ Νεο Μεξικό).

Ουσιαστικά δεν είναι ανάγκη να έχεις πτυχίο, αλλά η ιδέα ειναι να έχεις ένα skill το οποίο θα σε ξεχωρίζει από τους ανειδίκευτους που δουλεύουν 10ωρα για να έχουν μια απλά καλη ζωή ενώ ταυτόχρονα παρακαλάνε να μην τους κάτσει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτό προφανώς αλλάζει αν έχεις εκει ανθρώπους που είναι όντως διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν.

ΥΓ: Όλα αυτά για Αμερικανούς πολίτες και κατόχους πράσινης κάρτας. Για τους υπόλοιπους το πράγμα αλλάζει και δυσκολεύει πολύ.

Σαφως αλλα δεν γινεται να ολοκληρωσω τις σπουδες πια δν υπαρχει καμια στηριξη απεχω 4 χρονια πια.. Και θελω αλλα τεσσερα για να τελειωσω οποτε...  Η μονη μου λυση για σχολη ειναι εκει οτι και αν ειναι :)

• Sad 1

2 λεπτά πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Σαφως αλλα δεν γινεται να ολοκληρωσω τις σπουδες πια δν υπαρχει καμια στηριξη απεχω 4 χρονια πια.. Και θελω αλλα τεσσερα για να τελειωσω οποτε...  Η μονη μου λυση για σχολη ειναι εκει οτι και αν ειναι :)

Ξέρεις πόσο κοστίζουν οι σπουδές στην Αμερική ; Η νομίζεις ότι είναι δωρεάν όπως εδώ ; 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε

Ξέρεις πόσο κοστίζουν οι σπουδές στην Αμερική ; Η νομίζεις ότι είναι δωρεάν όπως εδώ ; 

Δεν ξερω οχι δεν εχω φτασει ως εκει.. Δεν ξερω καν τις διαδικασιες μπορεί και με εξετασεις.. Μπορει με συγγενικο προσωπο και πολυ δουλεια να γινει καποια επαγγελματικη αποκατασταση δε τ ξερω σημασια εχει οτι δεν θα χω τοσα βαρυ οσα εδω απλως τ ψαχνω απο ολες τις πλευρες να δω τι ευκαιριες εχει εκει και αν θα προσαρμοστω :)

Εδώ Ελλάδα δουλεύεις κάπου;Εχεις δηλαδή ενα σταθερό εισόδημα ειτε απο δουλειά είτε από κάπου αλλού, π.χ. κάποιο ενοίκιο ακινήτου;

Ειμαι αρκετα μεγαλυτερος σου. Εχω δουλεψει απο πολυ μικρος σε παρα πολλες δουλειες. Τα πραγματα πλεον στην Ελλαδα χωρις σπουδες ειναι παρα πολυ δυσκολα. Το ιδιο δυσκολα ομως πιστευω θα ειναι οπου και αν πας χωρις σπουδες. Δεν εισαι πλεον τοσο μικρη οσο ολοι προσπαθουν να παρουσιασουν για να πας καπου που οι σπουδες δεν ειναι δωρεαν. Ελπιζω οι δικοι σου ανθρωποι να μπορουν να σε βοηθησουν στην αρχη, ειτε στο να σπουδασεις ειτε στον επαγγελματκο τομεα, περαν του χωρου διαμονης. Καλη τυχη σε οτι και αν αποφασισεις.

Ρατσισμό δεν έχω νιώσει εδώ που μένω αλλά απ'την άλλη ούτε σκουρόχρωμος είμαι ούτε μιλάω ισπανικά..

Ότι υπάρχει ρατσισμός υπάρχει και σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές είναι ακόμη πιο έντονος.

Κοινωνική αλληλεγγύη και παροχές δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια. Τα πάντα είναι κερδοσκοπικά εδώ.

Νομίζω κι εμένα θα μου ταίριαζε περισσότερο μια δυτικοευρωπαϊκή χώρα αλλά προς το παρόν και εδώ καλά είναι..

• Thanks 1

5 ώρες πριν, jmmys είπε

Εδώ Ελλάδα δουλεύεις κάπου;Εχεις δηλαδή ενα σταθερό εισόδημα ειτε απο δουλειά είτε από κάπου αλλού, π.χ. κάποιο ενοίκιο ακινήτου;

Δουλευω σε αλυσιδα καφε αλλα η εκμεταλευση ειναι μεγαλη εχω φυγει και σεζον.. Αλλα δουλευω χωρις αδειε; και δωρα με μισα μαυρα και καθόλου ξεκουραση! Ακινητο εχω χρεωμενο και γενικά ενοικια δικα μου και οχημα.. 

• Sad 1

17 ώρες πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Καλησπερα και χρόνια πολλά.. Ηθελα να αναφερω τις σκέψεις μου... Ειμαι 23 γεννηθης στην California στις ΗΠΑ αλλα ζω στην Ελλαδα απο ενός έτους .. Ο θειος μου ζει στο νεο Μέξικο και τα πρωτα μου ξαδερφια ακομη στην California.. Δυστηχως η ζωη μου εδω ειχε ασχημη τροπη σταματησα σπουδες κ αγωνιζομαι μονη μου για να συντηρω σπιτι οχημα και τα έξοδα μου εντελως μονη και μερικως χρεωμενη.. Ειχα προταση απο τον θειο μου να παω εκει και να αρχισω απτην αρχη για να φτιαξω το μελλον μου καθοτι ειμαι Αμερικανιδα .. Μου ειναι δυσκολο να παρω αυτη την αποφαση καθως δεν ξερω πως θα ναι η ζωή σε σχεση με την Ελλαδα αν θα μπορεσω να σπουδασω και να προσαρμοστω με τη γλωσσα σε καλυτερο επιπεδο απο αυτο που ειμαι... Φοβαμαι να χασω κι αλλο χρονο απτη ζωη μου ρισκαροντας μονη μου σε μια μεγαλη χωρα και ιδιως στο νεο μεξικο για αρχη.. Αξιζει να φυγω η να προσπαθω μια ζωη για επιβιωση στην Ελλαδα ; Ευχαριστώ εκ των προτερων και μονο για τον κόπο να τα διαβασετε :):)

Καλη χρονια σου ευχομαι οπως σε ολους μας με υγεια πανω απ'ολα!!!! Ενας λογος που γουσταρω το συγκεκριμενο φορουμ ειναι επειδη μοιραζομαστε τα μελη εμπειριες κλπ, 

Ειμαι 28... η Θεια μου ζουσε Αυστραλια η οποια μας αφησε πριν λιγα χρονια.. Ακομα βαραω το κεφαλι μου που δεν εφυγα επειδη τωρα θα μπορουσε να υπαρχει πιθανοτητα να εγραφα απο εκει!!! 

Οι καιροι αλλαζουν... τα πραγματα και οι ανθρωποι... καιρος ν'αλλαξεις κι εσυ..! Ενα εισητηριο δρομος ειναι... και μην στεναχωριεσαι, χειροτερα απο εδω δεν θα βρεις... καλυτερα πολυ πιθανοτερο και ειδικα οταν εχεις καποιον-καποιους να σε στηριξουν κι ας μην ειναι αναγκαιο το οικονομικο μονο... Αυτη την στιγμη σε ζηλευουν πολλα ατομα που διαβασανε το κειμενο σου παντα με την καλη εννοια ομως. Οτι κι αν κανεις εσυ θα βαλεις την τελευταια πινελια :)  Σου ευχομαι ολοψυχα οτι καλυτερο!!

• Like 3

Αλεξάνδρα, έχεις τίποτα να σε κρατάει εδώ? Κάποιον άνθρωπο? Γονείς? Αδέρφια? Χωρίς προσόντα, το να πας σε ένα ξένο μέρος να ξεκινήσεις από το μηδέν είναι επικίνδυνο....πουθενά δεν είναι εύκολη η ζωή αν στηρίζεσαι μόνο στα πόδια σου και δεν έχεις κάποιο "βύσμα" όπως το λένε και σε καμία χώρα δεν χαρίζουν χρήμα αν δεν βγάζουν από εσένα. Και χωρίς εφόδια δεν βλέπω πως θα το καταφέρεις αυτό. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος σχεδόν σε όλους τους τομείς και τουλάχιστον απ' ότι ξέρω από τη δική μου τη δουλειά, εκεί ζεις για να δουλεύεις μόνο. Αν είχες κάποια ειδίκευση θα ήταν πιο πιθανό να πετύχεις αλλά έτσι δεν βλέπω πως θα τα καταφέρεις. 

Αν είναι να πας εκεί και να είσαι στην ίδια κατάσταση, θεωρώ ότι είναι καλύτερα να το παλέψεις εδώ από το να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Τουλάχιστον όσο μπορείς να το παλεύεις...  

• Like 2

7 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε

Καλη χρονια σου ευχομαι οπως σε ολους μας με υγεια πανω απ'ολα!!!! Ενας λογος που γουσταρω το συγκεκριμενο φορουμ ειναι επειδη μοιραζομαστε τα μελη εμπειριες κλπ, 

Ειμαι 28... η Θεια μου ζουσε Αυστραλια η οποια μας αφησε πριν λιγα χρονια.. Ακομα βαραω το κεφαλι μου που δεν εφυγα επειδη τωρα θα μπορουσε να υπαρχει πιθανοτητα να εγραφα απο εκει!!! 

Οι καιροι αλλαζουν... τα πραγματα και οι ανθρωποι... καιρος ν'αλλαξεις κι εσυ..! Ενα εισητηριο δρομος ειναι... και μην στεναχωριεσαι, χειροτερα απο εδω δεν θα βρεις... καλυτερα πολυ πιθανοτερο και ειδικα οταν εχεις καποιον-καποιους να σε στηριξουν κι ας μην ειναι αναγκαιο το οικονομικο μονο... Αυτη την στιγμη σε ζηλευουν πολλα ατομα που διαβασανε το κειμενο σου παντα με την καλη εννοια ομως. Οτι κι αν κανεις εσυ θα βαλεις την τελευταια πινελια :)  Σου ευχομαι ολοψυχα οτι καλυτερο!!

Καλη χρονια ευχομαι και σε εσας.. :) εγω πρωτη φορα γραφω σε φορουμ και δεν πειρμενα ποτε τετοια ανταποκριση απο σωστες γνωμες γιατι αν ακουσω τους φιλους θα επιρεαστω συναισθηματικα και δν σε συμβουλευουν τοσο.. Οποτε ψαιρομαι που το μοιραστηκα..  Δεν θελω να φανω αχαριστη οντως πολλοι ανθρωποι το ζηλευουν και ισως εγω να μην το καταλαβαινω τοσο ακομα απλα ειναι στον ανθρωπο πως μεγαλωνει και αν νιωθει ασφαλεια για ενα τετοιο βημα αλλοι ισως να ειν πιο ετοιμοι :)

Καλημέρα και καλή Χρονιά. Σου εύχομαι να πάρεις την απόφαση να φύγεις, με την προϋπόθεση να είσαι έτοιμη να αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά και να το έχεις πάρει απόφαση. Ο φόβος της αποτυχίας είναι ακινητοποιητικός παράγοντας που μας κάνει να μην αρπάζουμε τις ευκαιρίες. Από την άλλη, οι δυσκολίες που έχεις περάσει μου φαίνεται ότι θα σου δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο να παλέψεις και να τα καταφέρεις. 

Βγες, λοιπόν, από το comfort zone σου, που από ότι φαίνεται δεν έχει πλέον να σου προσφέρει τίποτα άλλο, εκτός από το ότι το γνωρίζεις. Με βάση τα λεγόμενά σου, οι συγγενείς σου θα σε βοηθήσουν πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου και πιστεύω πως σε λίγα χρόνια θα μπεις ξανά στο νήμα να μας ευχαριστήσεις όλους που σου δώσαμε το μικρό σπρωξιματάκι που χρειαζόσουν για να ανοίξεις τα φτερά σου!

Καλή επιτυχία Αλεξάνδρα και... καλή πτήση!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...