Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Ναι ειμαι Αμερικανιδα πολίτης με διαβατηριο και ολα και διαμονη για αρχη τουλαχιστον... 

Είναι μια ευκαιρία που ελάχιστοι την έχουν και πάρα πολλοί θα την ήθελαν.

Καλύτερα να πας και μακάρι να εξελιχθούν όλα καλά.

Αλλά ακόμη και αν δεν μείνεις ευχαριστημένη και θεωρήσεις ότι είναι καλύτερα εδώ μπορείς να επιστρέψεις.

Καλύτερα αυτό παρά να αναρωτιέσαι σε όλη σου τη ζωή μήπως έχασες την ευκαιρία που σου δόθηκε.

• Like 1
  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και εγώ είμαι υπέρ του έξω, αρκεί να υπάρχει έστω μια προοπτική για κάτι καλύτερο από entry level job. Αν είναι να πας για να δουλέψεις στα McDonald's πχ, θα έλεγα να το σκεφτείς καλά. Γιατί με έξοδα για διαβίωση, εφορία, ασφάλιση και συνταξιοδοτικό δε θα μένει τίποτα αν δουλεύεις σε McJob. Θέλεις ετήσιο εισόδημα μια 50αρα για να είσαι οριακά καλά, ανάλογα την πολιτεία βέβαια, Καλιφόρνια πιθανόν αρκετά περισσότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οσον αφορα την διασκεδαση θα μπορουσα να απαντησω οτι και οι τσιγγανοι διασκεδαζουν περισσοτερο απο εμας με κλαρινα,γλεντια κτλ παρολα αυτα κανεις μας δεν παει να γινει τσιγγανος 😂 

edit θελω να πω οτι κριτηριο για το ποια ζωη θα διαλεξουμε δεν μπορει να ειναι η διασκεδαση

Επεξ/σία από georgeγ
  • Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, georgeγ είπε

οσον αφορα την διασκεδαση θα μπορουσα να απαντησω οτι και οι τσιγγανοι διασκεδαζουν περισσοτερο απο εμας με κλαρινα,γλεντια κτλ παρολα αυτα κανεις μας δεν παει να γινει τσιγγανος 😂 

edit θελω να πω οτι κριτηριο για το ποια ζωη θα διαλεξουμε δεν μπορει να ειναι η διασκεδαση

είναι το νούμερο ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούν όσοι είναι υπέρ του "μένω ελλάδα."

αυτές είναι οι προτεραιότητες μας βλέπετε και τα κριτήρια μας.

τίποτα δεν είναι τυχαίο παιδιά.

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

ότι τώρα συγκρίνουμε ελλάδα-αμέρικα.

και μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερα εδώ επειδή εκεί δεν έχει διασκέδαση.

εντάξει το τερματίσαμε.

Δεν νομιζω να προσπαθω να πεισω κανεναν διότι δεν εχω μετρο συγκρισης...ειμαι μονο 23 και ολα μου τα χρονια τα εχω περασει στην Ελλαδα γιατι υπαρχουν τα φορουμ για να μου πει καποιος αν θα τα σωστο και ευκολη η προσαρμοση :) επειδη ειναι και μηνυμα μη παρεξηγησετε το υφος μου :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Αλεξάνδρα28 είπε

Δεν νομιζω να προσπαθω να πεισω κανεναν διότι δεν εχω μετρο συγκρισης...ειμαι μονο 23 και ολα μου τα χρονια τα εχω περασει στην Ελλαδα γιατι υπαρχουν τα φορουμ για να μου πει καποιος αν θα τα σωστο και ευκολη η προσαρμοση :) επειδη ειναι και μηνυμα μη παρεξηγησετε το υφος μου :)

δεν αναφερόμουν σε εσένα.

Δημοσ.

Στην τελική τι εχεις να χάσεις; Έχεις εδώ κάποια σταθερή κερδοφόρα δουλεια που αν την αφήσεις μετα δεν την ξαναβρισκεις;Εκεί ναι θα το σκεφτόμουν πολύ να φύγω εξωτερικο χωρίς σίγουρη δουλειά εκεί.

Αν όχι τοτε κανένα πρόβλημα,πας εκεί για ενα ή δυο χρόνια και αν δεν σου αρεσει γυριζεις.

Μεγαλο ρολο παίζει και που ακριβώς θα πας. Οι ΗΠΑ είναι τεράστια χώρα και ακόμα και πολιτείες όπως Καλιφόρνια και Νεο Μεξικο είναι σαν κράτη,όπου έχει πόλεις και πόλεις.

Δημοσ.

Επισης ας ειμαστε και λιγο ανθρωποι... Εχουμε πληξει οι νεοι απο προβληματα απτα δεκατεσσερα και εχουμε φυγει απο τα 18 χρεωμενοι με τα χρεη των γονιων μας... Σαφως και αυτο σε ριχνει στη πιεση και στη καταθλιψη και καθε ανθρωπος εχει την αναγκη να ειναι διπλα σε ανθρωπους και να ξεσκαει απο αυτες τις σκοτουρες.. Ως τωρα ουτε βγαινω ουτε διασκεδαζω συλλεγω απλως πληροφοριες και δεν θελω να περασουν αλλα μιζερα χρονια...  Αυτο δεν απευθεινεται σε ολα τα μηνυματα προφανως και ευχαριστω ολους παλι κ παλι! :)

5 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

δεν αναφερόμουν σε εσένα.

Ναι αλλα απαντησατε με βαση το δικο μου φορουμ με συγχωρειτε αν δεν πηγαινε για μενα.. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς στην Ελλάδα για καμιά 10ετία ακόμη θα βράζουμε στο ζουμί μας , συνυπολόγισε το και πάρε την απόφαση που θεωρείς καλύτερη για εσένα.

Οτι στο εξωτερικό δεν ξέρουν να ζουν ενώ εμείς εδώ περνάμε καλά είναι αστείο. Αρκεί να δεις από που φεύγει ο κόσμος για μετανάστευση και που πηγαίνει.

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΣΟΥ , να σου καταστρέψουν την ζωή.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ.

Το καλό που σου προσφέρει αυτή η χώρα είναι η δωρεάν εκπαίδευση. Προσωπικά θα προσπαθούσα να τελείωσω μια σχόλη στην ελλάδα και μετα να κυνηγήσω ενα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Εαν αποφασίσεις να σπουδάσεις εκεί απο όσο γνωρίζω είναι πανάκριβα τα δίδακτρα. Στη θέση σου θα έβαζα τα δυνατά μου να πάρω ενα πτυχίο εδώ και μετα θα μετακόμιζα.

• Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

23;;;;;

Φύγε χτες.

• Like 1
Δημοσ.

Ο αδερφός μου έφυγε με τα ρούχα που φόραγε για Αμερική πριν λίγα χρόνια και τώρα έχει δικιά του εταιρεία και εγώ πασχίζω να βρω σταθερό εισόδημα.  Είναι utah.

• Like 1
Δημοσ.

Πηγαινε 2 χρονια να δεις πως ειναι και γυρνας αν ειναι χαλια (που δεν παιζει). Στην τελικη μολις 25 θα εισαι αν γυρισεις. Παλι ολο το μελλον μπροστα σου θα ειναι. Εγω ειμαι 34 και θα πηγαινα οπως ειμαι αυτη την στιγμη με τις πυτζαμες αν ειχα συγγενεις εκει ή φιλους.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Καλησπερα και χρόνια πολλά.. Ηθελα να αναφερω τις σκέψεις μου... Ειμαι 23 γεννηθης στην California στις ΗΠΑ αλλα ζω στην Ελλαδα απο ενός έτους .. Ο θειος μου ζει στο νεο Μέξικο και τα πρωτα μου ξαδερφια ακομη στην California.. Δυστηχως η ζωη μου εδω ειχε ασχημη τροπη σταματησα σπουδες κ αγωνιζομαι μονη μου για να συντηρω σπιτι οχημα και τα έξοδα μου εντελως μονη και μερικως χρεωμενη.. Ειχα προταση απο τον θειο μου να παω εκει και να αρχισω απτην αρχη για να φτιαξω το μελλον μου καθοτι ειμαι Αμερικανιδα .. Μου ειναι δυσκολο να παρω αυτη την αποφαση καθως δεν ξερω πως θα ναι η ζωή σε σχεση με την Ελλαδα αν θα μπορεσω να σπουδασω και να προσαρμοστω με τη γλωσσα σε καλυτερο επιπεδο απο αυτο που ειμαι... Φοβαμαι να χασω κι αλλο χρονο απτη ζωη μου ρισκαροντας μονη μου σε μια μεγαλη χωρα και ιδιως στο νεο μεξικο για αρχη.. Αξιζει να φυγω η να προσπαθω μια ζωη για επιβιωση στην Ελλαδα ; Ευχαριστώ εκ των προτερων και μονο για τον κόπο να τα διαβασετε :):)

Μετακομισα πριν 3 χρονια απο Ελλαδα Αμερικη και δεν το εχω μετανοιωσει. Νομιζω οτι αξιζει με τα χιλια το οποιο ρισκο εχει αυτη η αποφαση.

Οτι χρειαστεις μπορεις να ρωτησεις αν και εφοσον εχεις οικογενεια CA Και εχεις γεννηθει εδω, λογικα θα ειναι πολυ πιο ευκολο να κανεις αυτο το βημα (απο αποψη εργασιακου καθεστωτος).

Μπορει η Αμερικη να μην εχει παντου την ιδια διασκεδαση/νυχτερινη ζωη με ελλαδα, ομως με ενα καλο μισθο μπορεις παντα να ερχεσαι ελλαδα για διακοπες!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...