Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι Αμερικάνοι θέλουν να φύγουν μετανάστες στην λατινική Αμερική που μας μοιάζει(τεμπελιά , διασκέδαση & ταπεραμεντο). Ο Τραμπ μάλιστα φτιάχνει τείχος για να τους μαντρώσει τους δικούς του μην φύγουν νότια. εκλαψα αδερφε,..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δεν μας είπε για ποια πολιτεία μας μιλάει, νάμαστε συγκεκριμένοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_gr1 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι Αμερικάνοι θέλουν να φύγουν μετανάστες στην λατινική Αμερική που μας μοιάζει(τεμπελιά , διασκέδαση & ταπεραμεντο). Ο Τραμπ μάλιστα φτιάχνει τείχος για να τους μαντρώσει τους δικούς του μην φύγουν νότια. Για πες μας τώρα πόσοι μένουν και παλευουν στην Αθήνα θα ήθελαν να φύγουν για επαρχία? Μπορούν να το κάνουν? Όχι και δεν χρειάζεται κανένα τοίχος, σε εγκλωβίζει η ίδια η ζωή. Για πες τι απολαμβάνουν οι Αθηναίοι από αυτά που φαντάζονται οι επαρχιώτες για την Αθήνα? 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εκατσες ένα μήνα και είδες απο μέσα όλη την Αμέρικα ;Μπράβο!!!! 1 μήνα όχι για διακοπές αλλά για δουλειά και έγραψα πάνω από 4000 χλμ οδικώς με πολύ γνωστό άνθρωπο που είναι εκεί 7 χρόνια και μου έχει πει πολλά. Κάτι είναι κι αυτό μπροστά σε άλλους που έχουν δει μια φαντασιακή Αμερική στην τηλεόραση και νομίζουν ότι είναι η γη της επαγγελίας. Μιας και είπα για τηλεόραση αν θες να δεις μια εικόνα που προσεγγίζει ρεαλιστικά το περιβάλλον και την ζωή εκεί η καλύτερα αυτής που θα συναντήσει κάποιος μέσος οικονομικά, δες Μαγκαιβερ η τις ταινίες του Στίβεν Σιγκαλ. Αν φαντάζεσαι χτυποκαρδια στο Μπερερλυ Χιλς έχεις μια ελπίδα αν καταλήξεις να βγάζεις πολλά λεφτά. Ας ξεκινήσουμε ας πούμε από το ενοίκιο σε περιοχή επιπέδου μαζωξης Μεξικανών στα 800 δολλάρια στη καλυτερη για ένα παλιόσπιτο στη κυριολεξία. Αν δεν εξελιχθείς να βγάζεις τουλάχιστον 100000 τον χρόνο, πράγμα καθόλου εύκολο, την Αμερική όπως την φαντάζεσαι ξέχασε την, θα ζεις πολύ χειρότερα από εδώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μενω 4,5 χρονια Αμερικη, στο New Hampshire (κοντα στη Βοστωνη) και μπορω να πω οτι η ζωη εδω εχει τα καλα της, εχει και τα κακα της. Σιγουρα το θεμα της οπλοκατοχης και το ποσο συνυφασμενη ειναι αυτη με το DNA τους μου τη δινει. Σιγουρα δεν υπαρχει κοινωνικο κρατος. Σιγουρα τα παντα γινονται για το κερδος (παιδεια, υγεια κλπ). Και το επισης εκνευριστικο ειναι που και αυτο (το οτι για ολα πρεπει να πληρωνεις) το θεωρουν φυσιολογικο (κι αυτο φυτεμενο στο DNA τους). Υπαρχουν και καποια καλα βεβαια. Αν θες να δουλεψεις, δουλεια θα βρεις. Αν θελεις να εξελιχθεις επαγγελματικα, κι αυτο θα γινει. Και αν εισαι καλος σε αυτο που κανεις, θα βγαλεις και λεφτα. Βισματα υπαρχουν και εδω αλλα οχι στο βαθμο που υπαρχουν στην Ελλαδα, η αξιοκρατια ειναι πιο αισθητη. Στην ποιοτητα ζωης ολα εξαρτωνται απο το που ακριβως μενεις. Ναι το Σικαγο εχει δυσκολες περιοχες αλλα 5 τετραγωνα πιο κατω ζουν πλουσιοι. Ετσι ειναι οι περισσοτερες πολεις εδω. Εγω με τη γυναικα μου ηρθαμε με 7000 ευρω συνολο (capital controls) και καταφεραμε σε 3,5 χρονια να μπορουμε να παρουμε σπιτι (με δανειο φυσικα αλλα χωρις εξοντωτικους ορους). Το βασικο μου παραπονο ως κατοικος του εξωτερικου ειναι οτι μενω μακρια απο τη χωρα που μεγαλωσα και τους ανθρωπους της. Ολα εχουν το τιμημα τους ομως. Υπαρχουν καποια πραγματα στην Ελλαδα που εδω δεν τα βρισκεις και αυτα ειναι που μου λειπουν και που, πιθανολογω, στο τελος θα με κανουν να γυρισω πιο κοντα (δεν ξερω για Ελλαδα). Οπως και να εχει, η Αμερικη ειναι η χωρα της ευκαιριας και θεωρω οτι εφοσον εχεις καποια προσοντα σε συγκεκριμενους κλαδους, μπορεις να προοδευσεις και να κανεις και λεφτα. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 12 ώρες πριν, george_gr1 είπε Για πες μας τώρα πόσοι μένουν και παλευουν στην Αθήνα θα ήθελαν να φύγουν για επαρχία? Μπορούν να το κάνουν? Όχι και δεν χρειάζεται κανένα τοίχος, σε εγκλωβίζει η ίδια η ζωή. Για πες τι απολαμβάνουν οι Αθηναίοι από αυτά που φαντάζονται οι επαρχιώτες για την Αθήνα? 1 μήνα όχι για διακοπές αλλά για δουλειά και έγραψα πάνω από 4000 χλμ οδικώς με πολύ γνωστό άνθρωπο που είναι εκεί 7 χρόνια και μου έχει πει πολλά. Κάτι είναι κι αυτό μπροστά σε άλλους που έχουν δει μια φαντασιακή Αμερική στην τηλεόραση και νομίζουν ότι είναι η γη της επαγγελίας. Μιας και είπα για τηλεόραση αν θες να δεις μια εικόνα που προσεγγίζει ρεαλιστικά το περιβάλλον και την ζωή εκεί η καλύτερα αυτής που θα συναντήσει κάποιος μέσος οικονομικά, δες Μαγκαιβερ η τις ταινίες του Στίβεν Σιγκαλ. Αν φαντάζεσαι χτυποκαρδια στο Μπερερλυ Χιλς έχεις μια ελπίδα αν καταλήξεις να βγάζεις πολλά λεφτά. Ας ξεκινήσουμε ας πούμε από το ενοίκιο σε περιοχή επιπέδου μαζωξης Μεξικανών στα 800 δολλάρια στη καλυτερη για ένα παλιόσπιτο στη κυριολεξία. Αν δεν εξελιχθείς να βγάζεις τουλάχιστον 100000 τον χρόνο, πράγμα καθόλου εύκολο, την Αμερική όπως την φαντάζεσαι ξέχασε την, θα ζεις πολύ χειρότερα από εδώ. Πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να νομίζει ότι μαθαίνει για ένα τόπο απο ταινίες και σειρές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fastnq2 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) ακυρο 😁 Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από fastnq2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Χώρα της επαγγελίας σίγουρα δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ. Εχει όμως χώρες για κάθε γούστο. Σε όλες τις χώρες όμως θες ένα πράγμα να είναι καλό για να μπορείς να ανταπεξέλθεις και αυτό είναι το οικονομικό. Απλά, καθαρά και στεγνά. Αν δεν υπάρχει αυτό τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γενικώς είτε είσαι στην Αθήνα, είτε εκτός Αθήνας είτε εκτός Ελλάδας. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ένα πράγμα. Οτι δεν έρχονται οι άλλοι στην Ελλάδα για να ζήσουν, εμείς φεύγουμε για να βρούμε τους άλλους και να ζήσουμε μαζί τους. Δεν έχω δει κανέναν Αμερικάνο, Αγγλο, Γερμανό, whatever να είπε ότι φεύγει τώρα από εκεί για να έρθει και να ζήσει και να δουλέψει στην Ελλάδα. Οταν φεύγεις από εδώ και πας κάπου δεν πας εκεί για βρεις τα ίδια, πας για να αφομοιωθείς όσο γίνεται έτσι ώστε να κερδίσεις από αυτό που αρχικά σε τράβηξε εκεί. Καλά και κακά έχει παντού. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις τι θέλεις. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
safridia Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Ελπιζω να εχεις φυγει μεχρι τωρα. Αν οχι, ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_gr1 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 16 ώρες πριν, Rabican είπε Μενω 4,5 χρονια Αμερικη, στο New Hampshire (κοντα στη Βοστωνη) και μπορω να πω οτι η ζωη εδω εχει τα καλα της, εχει και τα κακα της. Σιγουρα το θεμα της οπλοκατοχης και το ποσο συνυφασμενη ειναι αυτη με το DNA τους μου τη δινει. Σιγουρα δεν υπαρχει κοινωνικο κρατος. Σιγουρα τα παντα γινονται για το κερδος (παιδεια, υγεια κλπ). Και το επισης εκνευριστικο ειναι που και αυτο (το οτι για ολα πρεπει να πληρωνεις) το θεωρουν φυσιολογικο (κι αυτο φυτεμενο στο DNA τους). Υπαρχουν και καποια καλα βεβαια. Αν θες να δουλεψεις, δουλεια θα βρεις. Αν θελεις να εξελιχθεις επαγγελματικα, κι αυτο θα γινει. Και αν εισαι καλος σε αυτο που κανεις, θα βγαλεις και λεφτα. Βισματα υπαρχουν και εδω αλλα οχι στο βαθμο που υπαρχουν στην Ελλαδα, η αξιοκρατια ειναι πιο αισθητη. Στην ποιοτητα ζωης ολα εξαρτωνται απο το που ακριβως μενεις. Ναι το Σικαγο εχει δυσκολες περιοχες αλλα 5 τετραγωνα πιο κατω ζουν πλουσιοι. Ετσι ειναι οι περισσοτερες πολεις εδω. Εγω με τη γυναικα μου ηρθαμε με 7000 ευρω συνολο (capital controls) και καταφεραμε σε 3,5 χρονια να μπορουμε να παρουμε σπιτι (με δανειο φυσικα αλλα χωρις εξοντωτικους ορους). Το βασικο μου παραπονο ως κατοικος του εξωτερικου ειναι οτι μενω μακρια απο τη χωρα που μεγαλωσα και τους ανθρωπους της. Ολα εχουν το τιμημα τους ομως. Υπαρχουν καποια πραγματα στην Ελλαδα που εδω δεν τα βρισκεις και αυτα ειναι που μου λειπουν και που, πιθανολογω, στο τελος θα με κανουν να γυρισω πιο κοντα (δεν ξερω για Ελλαδα). Οπως και να εχει, η Αμερικη ειναι η χωρα της ευκαιριας και θεωρω οτι εφοσον εχεις καποια προσοντα σε συγκεκριμενους κλαδους, μπορεις να προοδευσεις και να κανεις και λεφτα. Όπως ακριβώς τα λες, όλα αυτά τα άσχημα που γράφεις τα είδα και εγώ, τα ειχα ακούσει και πιο πριν, αλλά ζώντας τα πραγματικά μου δημιουργήθηκε ένα πολύ άβολο αρνητικό συναίσθημα, δεν νομίζω να μπορούσα να μείνω, ίσως με τον καιρό να το συνήθιζα δε ξερω και γενικά ειμαι άνθρωπος που έχω ζησει σε διαφορες περιοχες εντός Ελλάδας ευκολα και μ αρεσει η αλλαγη. Με λίγα λόγια τα αρνητικά επισκίασαν τα οποία θετικά έβλεπα. Μεγάλο ρόλο για όποιον σκέφτεται να πάει, παίζει η σχέση που έχει με την Ελλάδα και αν είναι δεμένος με κάποιους ανθρώπους, γιατί θα του λείψει φοβερά. Αν είναι άνθρωπος που δεν γούσταρει εδώ, άσχετα με τα εργασιακά προβλήματα, και δεν έχει πολλά πολλά με οικογένεια συγγενείς φίλους πιθανώς και να προσαρμοστεί γρήγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kouniabella2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σας σε όλους και σε όλες, Ψάχνω να μετακομίσω Αμερική μόνιμα με οποιοδήποτε τρόπο καθώς θέλω να ασχοληθώ με συγκεκριμένο τμήμα (Human Resources) που με ενδιαφέρει. Φέτος παίρνω Bachelor απο κολλέγιο Business, Hospitality and Creating Events και θέλω να δω πραγματικά πως μπορώ να μεταναστεύσω Αμερική ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο με πολλές προϋποθέσεις. Θέλω να ρωτήσω, γιατί σκεφτόμουν πρώτα λόγω μη προϋπηρεσίας στον συγκεκριμένο τομέα, να ψάξω για εργασία ως internship και κάπως συνδυαστικά. 1) Πόσο εύκολο είναι να δεχθούν οι οργανισμοί για εργασία κάποιον απο Ελλάδα και να παρέχουν αίτηση για μόνιμη κατοικία; Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που θα μπορούσα να ψάξω και να βρώ πιο εύκολα απο κάπου για το συγκεκριμένο; 2)Αν π.χ με δεχόντουσαν σε κάποια εργασία intership πως θα μπορούσα να συνεχίσω για να μπορέσω να κατοικήσω μόνιμα για να αρχίσω να εργάζομαι εκεί που θα με έχουν δεχθεί (εκτός απο τα συνήθεις με γάμο και συγγενή που δεν υπάρχει); 3)Τέλος, σαν λύση σκεφτόμουν να προσπαθήσω για κάποια υποτροφία για master. Σε αυτή την περίπτωση ξέρεις κανείς τι παίζει και πάλι πως θα μπορούσα να κατοικήσω νόμιμα και μόνιμα (εκτός απο τα συνήθεις με γάμο και συγγενή); Καμία ιδέα για το πως να κατευθυνθώ; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paulJ Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Πως να είναι στην Αμερική η οικονομία ; Επεξ/σία 3 Ιουνίου από paulJ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Με τον Biden για ακόμα 3-4 χρόνια πιστεύω θα κοντράρει την Νιγηρία τα επόμενα χρόνια. 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα