Προς το περιεχόμενο

Μετακόμιση απο την Ελλάδα στην Αμερική

Αλεξάνδρα28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα και χρόνια πολλά.. Ηθελα να αναφερω τις σκέψεις μου... Ειμαι 23 γεννηθης στην California στις ΗΠΑ αλλα ζω στην Ελλαδα απο ενός έτους .. Ο θειος μου ζει στο νεο Μέξικο και τα πρωτα μου ξαδερφια ακομη στην California.. Δυστηχως η ζωη μου εδω ειχε ασχημη τροπη σταματησα σπουδες κ αγωνιζομαι μονη μου για να συντηρω σπιτι οχημα και τα έξοδα μου εντελως μονη και μερικως χρεωμενη.. Ειχα προταση απο τον θειο μου να παω εκει και να αρχισω απτην αρχη για να φτιαξω το μελλον μου καθοτι ειμαι Αμερικανιδα .. Μου ειναι δυσκολο να παρω αυτη την αποφαση καθως δεν ξερω πως θα ναι η ζωή σε σχεση με την Ελλαδα αν θα μπορεσω να σπουδασω και να προσαρμοστω με τη γλωσσα σε καλυτερο επιπεδο απο αυτο που ειμαι... Φοβαμαι να χασω κι αλλο χρονο απτη ζωη μου ρισκαροντας μονη μου σε μια μεγαλη χωρα και ιδιως στο νεο μεξικο για αρχη.. Αξιζει να φυγω η να προσπαθω μια ζωη για επιβιωση στην Ελλαδα ; Ευχαριστώ εκ των προτερων και μονο για τον κόπο να τα διαβασετε :):) 

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Όντας συνομίληκος με όνειρα για μετακόμιση Νεα Υόρκη θα σου δώσω μια συμβουλή.

Οι ηλικίες 20-27 ειναι οι καλύτερες για να πάρεις τετοια ρίσκα.

Εαν περάσεις τα 30 και έχεις τις διπλάσιες υποχρεώσεις απ'οτι τώρα θα το μετανιώσεις και ειναι κρίμα.

Να ξέρεις πως οι οικονομίες σου σε αυτήν την ηλικία ξαναμαζεύονται εαν πάει κάτι στραβά.Άλλωστε κάθε αρχή και δύσκολη 😉

Εγω δηλώνω ΥΠΕΡ.

• Like 5

2 ώρες πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Καλησπερα και χρόνια πολλά.. Ηθελα να αναφερω τις σκέψεις μου... Ειμαι 23 γεννηθης στην California στις ΗΠΑ αλλα ζω στην Ελλαδα απο ενός έτους .. Ο θειος μου ζει στο νεο Μέξικο και τα πρωτα μου ξαδερφια ακομη στην California.. Δυστηχως η ζωη μου εδω ειχε ασχημη τροπη σταματησα σπουδες κ αγωνιζομαι μονη μου για να συντηρω σπιτι οχημα και τα έξοδα μου εντελως μονη και μερικως χρεωμενη.. Ειχα προταση απο τον θειο μου να παω εκει και να αρχισω απτην αρχη για να φτιαξω το μελλον μου καθοτι ειμαι Αμερικανιδα .. Μου ειναι δυσκολο να παρω αυτη την αποφαση καθως δεν ξερω πως θα ναι η ζωή σε σχεση με την Ελλαδα αν θα μπορεσω να σπουδασω και να προσαρμοστω με τη γλωσσα σε καλυτερο επιπεδο απο αυτο που ειμαι... Φοβαμαι να χασω κι αλλο χρονο απτη ζωη μου ρισκαροντας μονη μου σε μια μεγαλη χωρα και ιδιως στο νεο μεξικο για αρχη.. Αξιζει να φυγω η να προσπαθω μια ζωη για επιβιωση στην Ελλαδα ; Ευχαριστώ εκ των προτερων και μονο για τον κόπο να τα διαβασετε :):)

Μοναξιά και δώ μοναξιά και κεί.

Αν δεν είσαι κρατικοδίαιτη φύγε αύριο κιόλας, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε εξαθλιωμένο πολυπολιτισμικό γερμανικό προτεκτοράτο και θα παλεύεις για τα προς το ζήν παρέα με καραβιές φτηνών λαθρομεταναστών.

• Like 9
  • Thanks 6
  • Confused 3
  • Sad 3

47 λεπτά πριν, Thesoundmakergr είπε

Εαν περάσεις τα 30 και έχεις τις διπλάσιες υποχρεώσεις απ'οτι τώρα θα το μετανιώσεις και ειναι κρίμα.

Να ξέρεις πως οι οικονομίες σου σε αυτήν την ηλικία ξαναμαζεύονται εαν πάει κάτι στραβά.Άλλωστε κάθε αρχή και δύσκολη 😉

Εγω δηλώνω ΥΠΕΡ.

Συμφωνώ μέχρι κεραίας!

• Like 2

50 λεπτά πριν, Thesoundmakergr είπε

Εγω δηλώνω ΥΠΕΡ.

Ξέρω αρκετους παντως χωρις υπηκοοτητα 30+ που πηγαν και ειναι μια χαρα παντως

• Like 1

2 ώρες πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Όταν άλλοι δίνουν αγώνα για να πάρουν πράσινη κάρτα για Αμερική, χωρίς να έχουν κανέναν να τους στηρίξει, εσύ το σκέφτεσαι ακόμη?

Δηλώνεις ότι εδώ παλεύεις μόνη σου και αναρωτιέσαι μήπως είναι χειρότερα εκεί που έχεις ανθρώπους πρόθυμους να σε στηρίξουν?

• Like 4

Είσαι τόσο τυχερή που δεν το καταλαβαίνεις, πολλοί θα σκότωναν για να ήταν στην δική σου θέση τώρα. Μην το σκέφτεσαι καν, το βήμα είναι μεγάλο και δύσκολο αλλά σφίξε τα δόντια και φύγε χτες. Σε λίγα χρόνια θα γελάς με το γεγονός που το σκεφτόσουν κιόλας. 

• Like 10

Εγώ θα αλλάξω το κλίμα ......αλλά σίγουρα δεν θέλω να αλλάξω την γνώμη σου(αν μπορεί να γίνει αυτό).

Πρέπει να πω ότι δεν έχω πάει ποτέ Αμερική αλλά σε αρκετά μέρη στην Ευρώπη.

Αν μιλάγαμε για Ευρώπη θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις μιας και οι αποστάσεις από Ελλάδα είναι συγκριτικά μικρότερες απ' ότι Ελλαδα-Αμερική και κάποιες χώρες ειναι κοντα στις Ελληνικες εικόνες!

Θα σου πω καποια παραδείγματα ως την μοναδική εμπειρία που έχω σχετικά με την ζωή εκεί.Το Πάσχα ο αδερφός μου με την γυναίκα του και την κόρη του πήγαν ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Νέα Υόρκη για περίπου 20 μέρες.Ζει εκεί περίπου 3-4 χρόνια ο αδερφός της νύφης μου με την οικογένειά του,Αμερικανός πολίτης και αυτός,και πήγαν να τους δουν.Οταν τους ρώτησα πώς είναι η ζωή εκεί μου είπαν και οι δύο ότι για διακοπές 20-30 μέρες καλά ειναι,χωρίς να δουλεύεις,αλλά για να μείνουν μόνιμα δεν θα το έκαναν ποτε,βλέποντας πως ζει ο αδερφός της νύφης μου δηλαδή δουλεια-υπνο,ύπνο-δουλεια!Η διασκέδαση είναι μηδαμινή σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε στην Ελλάδα και κυρίως είναι μια βόλτα στο φαστ φουνταδικο ή σε κάποιο πάρκο και τέλος!Η απογοήτευση που είχαν σχετικά με τον τρόπο ζωής ήταν τέτοια που δεν ήθελες και πολύ για να το δεις στα μάτια τους και στον τρόπο που μίλαγαν για την USA.

Ένα αλλο γεγονός ήταν ξάδερφος που έφυγε και πήγε και αυτός σε μια πολιτεία της Αμερικής (δεν θυμάμαι ποια)για δουλειά αλλά και αυτός μετά από κάποια χρόνια ήρθε πάλι πίσω στην Ελλάδα για πάντα,αν μπορείς να το πεις ποτέ αυτό!

Τρίτη εμπειρία είναι ενός κολλητού που αφού πήγε Αμερική για μεταπτυχιακά παντρεύτηκε στο Αμέρικα έγινε ένας από τους πιο καλούς καθηγητές του Πανεπιστημίου του με κύρος και μάλλον καλά χρήματα αλλά κυρίως προοπτική για το μέλλον και όταν έρχεται Ελλάδα κάποιες φορές μου λέει οτι(σύμφωνα με αυτά που σου έγραψα πιο πάνω)ότι είναι δύσκολο γι'αυτόν να επιστρέψει Ελλάδα και να αρχίσει από την αρχή!!!

Για να κλείσω,πρέπει να πω ότι όλα έχουν να κάνουν με το πώς έχουμε συνηθίσει να περνάμε τον χρόνο μας και τι τρόπο ζωής προτιμάμε....Πολυ σημαντικό για μένα είναι επισης το αν έχεις μεγαλώσει επαρχία ή όχι!!

Τέλος, αν κρίνω εγώ από τον εαυτό μου θα μου ήταν πολύ δύσκολο να φύγω από ένα μέρος όπως η Ελλάδα για να πάω ΜΟΝΙΜΑ κάπου αλλού αν και ξαναλέω ότι λατρεύω τα ταξίδια!

• Like 2

Πραγματικά δεν περιμενα τετοια ανταποκριση ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τις διαβαζω ολες με προσοχη καθως δν εχω καποια σωστη συμβουλη απτους γύρω μου.. Ολοι συμφωνουν με τις αρχικες γνωμες που μου δωσατε το να χα φυγει εχτες... Εχω και διαμονη και ολα στην αρχη κ καθοδηγιση χωρις βεβαια να χω συνηθισει αυτους τους ανθρωπους... Απλως εκει απτο μηδεν χωρις εναν δικο σ άνθρωπο και χωρις να μπορεις να παρεις ανασα απο τη δουλεια οπως πολλοι περιγραφουν δεν ξερω αν θα ισχυει κ για μενα το ιδιο και αν θα προσαρμοστω με τις συνηθειες που δεν ξερω πως ειναι στο μεξικο και στη καλιφορνια.. Εδω παιρνεις ενα μηχανακι κ πα; τη βολτα σου να σ φυγει η καταθλιψη... Μηπως εκει απτη καταθλιψη φτάσουμε παχυσαρκοι των mac Donalds φοβαμαι :'D  οχι ενταξει... Πρεπει να τι ψαξω πολυ καλα και συντομα να καταλαξω...  Ευχαριστώ πολυ πολυ! 

• Like 1

Αν δεν έχεις τελειώσει κάποια σχολή / πανεπιστήμιο είναι δύσκολο να βγάλεις πράσινη κάρτα ως ανειδίκευτη εργάτρια. Επίσης από όσο γνωρίζω είναι παράνομο να εργάζεσαι με Β1/Β2 visa, πρέπει να έχεις ή πράσινη κάρτα ή άλλης μορφής μόνιμη διαμονή.

Αν καταφέρεις με κάποιο τρόπο να ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο, να προτιμήσεις το Νέο Μεξικό από την Καλιφόρνια, η τελευταία είναι πανάκριβη με υψηλούς φόρους και διοικείται από πολιτικούς που έχουν λάθος προτεραιότητες (κοινονική μέριμνα για παράνομους μετανάστες και άστεγους). Το Νέο Μεξικό έχει και χαμηλότερη φορολογία και φθηνό κόστος ζωής γενικότερα, η Αριζόνα που πέφτει και κοντά είναι ακόμα καλύτερη.

• Like 1
  • Thanks 1

δεν υπαρχει συγκριση αμερικης-ελλαδας.σαφως και το βιοτικο επιπεδο του αμερικανου ειναι κλασεις ανωτερο

αν ημουν στην θεση σου (και στην ηλικια σου) θα ειχα φυγει χθες

• Like 3

39 λεπτά πριν, Αλεξάνδρα28 είπε

Πραγματικά δεν περιμενα τετοια ανταποκριση ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τις διαβαζω ολες με προσοχη καθως δν εχω καποια σωστη συμβουλη απτους γύρω μου.. Ολοι συμφωνουν με τις αρχικες γνωμες που μου δωσατε το να χα φυγει εχτες... Εχω και διαμονη και ολα στην αρχη κ καθοδηγιση χωρις βεβαια να χω συνηθισει αυτους τους ανθρωπους... Απλως εκει απτο μηδεν χωρις εναν δικο σ άνθρωπο και χωρις να μπορεις να παρεις ανασα απο τη δουλεια οπως πολλοι περιγραφουν δεν ξερω αν θα ισχυει κ για μενα το ιδιο και αν θα προσαρμοστω με τις συνηθειες που δεν ξερω πως ειναι στο μεξικο και στη καλιφορνια.. Εδω παιρνεις ενα μηχανακι κ πα; τη βολτα σου να σ φυγει η καταθλιψη... Μηπως εκει απτη καταθλιψη φτάσουμε παχυσαρκοι των mac Donalds φοβαμαι :'D  οχι ενταξει... Πρεπει να τι ψαξω πολυ καλα και συντομα να καταλαξω...  Ευχαριστώ πολυ πολυ! 

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα... ένα εισιτήριο. Εισαι πολύ νέα ακόμη. Στη χειρότερη..

Ήλθον, είδον και απήλθον

• Like 4

ότι τώρα συγκρίνουμε ελλάδα-αμέρικα.

και μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερα εδώ επειδή εκεί δεν έχει διασκέδαση.

εντάξει το τερματίσαμε.

• Like 17
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...