panashetos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Θα ήθελα να ρωτήσω, πως μπορώ να φτιάξω ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, με κάποιο δωρεάν πρόγραμμα. Πρόθεσή μου να είναι ένα λογοτεχνικό περιοδικό με ποίηση, πεζογραφία κ.λ.π. και εικόνες. Ευχαριστώ
panashetos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Ευχαριστώ φίλε micos000, αλλά είπαμε πανάσχετος....που να τα βρώ εγώ με τ΄αγγλικά...
accipio Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Συμφωνώ για το Scribus, πολύ δυνατό δωρεάν πρόγραμμα για στήσιμο ηλεκτρονικών εγγράφων που μπορεί να δώσει ένα "επαγγελματικό" αποτέλεσμα. Τόσο η έκδοση 1.4.7 όσο και η 1.5.4 υποστηρίζουν ελληνικό μενού (αν και όχι πλήρως εξελληνισμένο, δηλ. κάποιες εντολές είναι στα αγγλικά) και, φυσικά, υποστηρίζουν ελληνικό συλλαβισμό. Μπορείς να βρεις πολύ καλά tutorials στο youtube, που καλύπτουν τα βασικά του προγράμματος (π.χ. εδώ). Επειδή προφανώς δεν έχεις ξανασχοληθεί με τέτοιο πρόγραμμα, αρχικά θα σου φανεί δύσκολο, αλλά λίγο να ασχοληθείς πιστεύω ότι θα δεις πως δεν είναι και τόσο δύσκολο. Η λογική -και το δυνατό στοιχείο- αυτού του προγράμματος (και των ομοίων του) είναι ότι τα πάντα (κείμενο, εικόνες) μπαίνουν μέσα σε πλαίσια που φτιάχνει ο χρήστης, δηλ. δεν υπάρχει συνεχής ροή κειμένου όπως σε έναν κλασικό επεξεργαστή κειμένου. Η άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το Word, που κι αυτό μπορεί να σε καλύψει ακόμα και για στήσιμο ηλεκτρονικού περιοδικού.
panashetos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω να το φτιάξω.
kormos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, panashetos είπε Θα ήθελα να ρωτήσω, πως μπορώ να φτιάξω ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, με κάποιο δωρεάν πρόγραμμα. Πρόθεσή μου να είναι ένα λογοτεχνικό περιοδικό με ποίηση, πεζογραφία κ.λ.π. και εικόνες. Ευχαριστώ 3 ώρες πριν, panashetos είπε Ευχαριστώ φίλε micos000, αλλά είπαμε πανάσχετος....που να τα βρώ εγώ με τ΄αγγλικά... Όντως οι πληροφορίες είναι πολύ λεπτομερής... Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι, αγγλικά θες να μάθεις ή να δημιουργήσεις ηλεκτρονικό περιοδικό; Γενικά κοινότητες ή εφαρμογές με πλήρης ελληνική γλώσσα δεν θα βρεις αν θες ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Δες αυτά που έχουν αναφέρει, προσπάθησε και επέστρεψε με τυχόν απορίες... Εναλλακτικά θα σου συνιστούσα να αναθέσεις το «έργο» σε κάποιον ώστε να σου παραδώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. ΜΦΧ
micos000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, kormos είπε Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι, αγγλικά θες να μάθεις ή να δημιουργήσεις ηλεκτρονικό περιοδικό; Μάλλον αναφέρεται στο site που είναι στα Αγγλικά και δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς είναι το πρόγραμμα.
panashetos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα φίλοι, κι ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Είν΄η αλήθεια ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω απολύτως τα ξενόγλωσσα σάιτ. Η ιδέα για κάποιον ειδικό να αναλάβει το κομμάτι αυτό, είναι πολύ καλή, φθάνει να είναι κατά το δυνατόν οικονομικός, γιατί για χόμπι πρόκειται, μιας και μου αρέσει η συγγραφή. Αλλά είμαι στα 60 και δεν έχω την δυνατότητα να ακριβοπληρώνω τα χόμπι μου. Αν υπάρχει κάποια πρόταση, δεκτή ασμένως . Ευχαριστώ και καλή χρονιά με υγεία παιδιά !
micos000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μπορείς να δοκιμάσεις με το scribus καθώς είναι δωρεάν και να δεις κανένα video tutorial στο youtube. Αν το μάθεις θα μπορείς να κάνεις όμορφα έντυπα. Αλλιώς μπορείς να γράψεις απευθείας στο word και να κάνεις εκεί ότι μπορείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα