Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 3/1/2019 στις 10:57 ΠΜ, SeNNinhA είπε

Tο θεμα επιλογης φακων ειναι σχετικο και παλι με τις αναγκες σου. ο 18-55mm (27-82mm) & 70-300mm (105-450mm) αποτελεί πιο πλήρες κιτακι που θα σε καλύψει παντου. Αλλα σημαινει οτι κουβαλάς δυο φακούς αντι για εναν οποτε το θεμα φορητοτητας παει περιπατο σε αυτη την περιπτωση αρα τζαμπα ψαχνεις για την πιο μικρη μηχανη. Οποτε το ερωτηματικό είναι: χρειάζεσαι το επιπλέον zoom του 70-300mm που στην πραξη λογω APS-C αισθητηρα ειναι 105-450mm χανοντας ομως την περιοχη 80-100mm? Ο 18-105mm (στην πράξη 27-157mm) είναι πιο all-around φακός να τον εχεις κουμπωμενο μονιμα πανω στην μηχανη. Ειναι ουσιαστικα travel lens.

Αρα η επιλογη σου αφορα το ερωτημα: Χρειαζεσαι το ευρος 160-450mm εις βαρος της φορητοτητας που θεωρεις σημαντικη? Εσυ το αποφασιζεις.

*** Και οι τρεις φακοί ειναι entry level φακοι ιδιας ποιοτητας.

πολύ σωστη και ψύχραιμη προσεγγιση και σε ευχαριστώ για τις 2 τελευταιες βδομαδες εχω πελαγωσει με την αγορά μηχανης.

Στις 5/1/2019 στις 12:08 ΠΜ, babisskg είπε

Καλή χρονια και σε σας. Ως αρχάριος έχετε ήδη καταλήξει σε αρκετά συμπεράσματα, έχετε απορρίψει ήδη κατηγορίες ολόκληρες μηχανών και έχετε συμπεράνει πως δύο συγκεκριμένα μοντέλα μηχανών είναι αυτά τα οποία σας καλύπτουν φωτογραφικά. Αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι με ποιον τρόπο βγάλατε τα συμπεράσματα δλδ έχετε δοκιμάσει ήδη κάποιες μηχανές, δουλέψατε μ' αυτές και λέτε πως δεν σας καλύπτουν, ο λόγος μάλιστα που το αναφέρω είναι ότι διαβάζοντας τον προϋπολογισμό που διαθέτετε ( διόλου ευκαταφρονητος), διαβάζοντας τις αντιπροτασεις όσων συμμετέχουν στην συζήτηση ( αρκετά αξιόλογες) καταλήγετε να βρεθείτε σε αρκετά υποδεεστερες επιλογές. Φυσικά είναι δικαίωμα σας, αλλά εφόσον σας ενδιαφέρει η φορητοτητα, μια DSLR δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, όπως επίσης η 200D με την D3500 δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία. 

Ένας αρχάριος που κάνει τα πρώτα του βήματα μπορεί να δουλέψει και με μιρορλες και με DSLR και με bridge camera κλπ....... η 200D έχει σχέση με την D3500 μέχρι του σημείου ότι και οι δύο ανήκουν στην κατηγορία DSLR........ ναι με 600 και βάλε ευρώ αρχίζεις σοβαρά να κοιτάς και προς D7200......... σίγουρα μια Om D EM 10...... EM 5 έχουν να προσφέρουν πολύ περισσότερα σε επίπεδο φορητοτητας....... 

No offense...... καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσετε. 

Σας ευχαριστώ κι εσας για τον χρόνο σας. Δεν ειπα ποτε οτι δε με καλυπτουν άλλα ανώτερα μοντέλα. Ισα ισα ξερω οτι ειναι ανωτερα. Απο θεμα βαρους και ογκου μονο τα απερριψα.

Εκτιμω τις γνωσεις σας στο αντικειμενο και θα ηθελα να μου εξηγησετε αν μπορειτε, το σημειο που συγκρινετε τα 2 μοντελα και λετε οτι δεν εχουν καμια σχεση. Ξερω οτι οι δυο αυτες μαρκες δεν βγαζουν ποτε ισαξια μοντελα λογω ανταγωνισμου. παντα οι σειρες μοντελων της νικον και canon δεν ειναι ποτε ολοιδιες (π.χ. entry level). Ξερω οτι η 200d εν προκειμενω ειναι λιγο πιο πανω απο την d3500. Αλλα περα από τα οφθαλμοφανες προτερημα της περιστρεφομενης Touch οθονης τι αλλο εχει που ειναι τοσο σημαντικο ωστε να μην συγκρινονται οι συγκεκριμενες 2. Να πω οτι το θεμα του βιντεο δε με αφορα καθολου. Δν γνωριζω και γι αυτο και σας ρωταω.

Ευχαριστω ολους οσους μπηκαν στον κοπο να απαντησουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα και ειδα απο κοντα καποιες καμερες στα media markt ... εχω μια απορια, γιατι το live feed της D3500 ειναι ''laggy'' και οχι smooth real time?

Οπως π.χ στην a6000 για παραδειγμα.

-

Επισης και εγω θα ηθελα να μαθω @babisskg 200d vs d3500 , αν μπορεις να εξηγησεις λιγο παραπανω.

Ημουν ετοιμος να παρω την 3500 αλλα οταν την ειδα απο κοντα το live feed με χαλασε πολυ..

Και λεω να μαζεψω μερικα γιουρια παραπανω για 200D.

Επεξ/σία από Balantakos
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Balantakos είπε

Πηγα και ειδα απο κοντα καποιες καμερες στα media markt ... εχω μια απορια, γιατι το live feed της D3500 ειναι ''laggy'' και οχι smooth real time?

-

Επισης και εγω θα ηθελα να μαθω @babisskg 200d vs d3500 , αν μπορεις να εξηγησεις λιγο παραπανω.

Ημουν ετοιμος να παρω την 3500 αλλα οταν την ειδα απο κοντα το live feed με χαλασε πολυ..

Η Nikon εχει εντελως αλλο σχεδιασμο απο την Canon οσον αφορα το AF και το live view. Σε λειτουργια viewfinder το AF της Nikon εχει σαφεστατο προβαδισμα ενω ομως δεν ειναι σχεδιασμενη στην πράξη για live view mode το οποιο μπηκε εκ των υστερων σε αυτες, σε αντιθεση με την Canon που σε αυτο τον τομεα ειναι κατα πολυ καλυτερη γιατι λειτουργει εντελως διαφορετικα ο αισθητηρας και το συστημα της. Στο ειπα και πριν. Αποφασιζεις με τι θελεις κατα κυριο λογο να φωτογραφιζεις. Viewfinder ή Live View? Nikon ή Canon. Οι mirrorless ουτως ή αλλως στερουνται καθρεπτη οποτε φακος και αισθητηρας ειναι σχεδιασμενοι εξ αρχης για liee view mode. Εννοειται οτι και η σχεδιαση των φακων της Nikon εχει σημασια για αυτη την υστεριση. Η υστερηση που λες (εαν την καταλαβαινω καλα) λογικα στην πραξη ωφειλεται στην λειτουργια του επεξεργαστη που πρεπει να κανει πολλα πραγματα ταυτοχρονα ενω το συστημα δεν ειναι βελτιστοποιημενο για κατι τετοιο.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, brubrux είπε

πολύ σωστη και ψύχραιμη προσεγγιση και σε ευχαριστώ για τις 2 τελευταιες βδομαδες εχω πελαγωσει με την αγορά μηχανης.

Σας ευχαριστώ κι εσας για τον χρόνο σας. Δεν ειπα ποτε οτι δε με καλυπτουν άλλα ανώτερα μοντέλα. Ισα ισα ξερω οτι ειναι ανωτερα. Απο θεμα βαρους και ογκου μονο τα απερριψα.

Εκτιμω τις γνωσεις σας στο αντικειμενο και θα ηθελα να μου εξηγησετε αν μπορειτε, το σημειο που συγκρινετε τα 2 μοντελα και λετε οτι δεν εχουν καμια σχεση. Ξερω οτι οι δυο αυτες μαρκες δεν βγαζουν ποτε ισαξια μοντελα λογω ανταγωνισμου. παντα οι σειρες μοντελων της νικον και canon δεν ειναι ποτε ολοιδιες (π.χ. entry level). Ξερω οτι η 200d εν προκειμενω ειναι λιγο πιο πανω απο την d3500. Αλλα περα από τα οφθαλμοφανες προτερημα της περιστρεφομενης Touch οθονης τι αλλο εχει που ειναι τοσο σημαντικο ωστε να μην συγκρινονται οι συγκεκριμενες 2. Να πω οτι το θεμα του βιντεο δε με αφορα καθολου. Δν γνωριζω και γι αυτο και σας ρωταω.

Ευχαριστω ολους οσους μπηκαν στον κοπο να απαντησουν.

Δεν είμαι σε καμία περίπτωση υπέρ ή κατά οποιασδήποτε λύσης, αν θέλετε όμως μπορούμε να διαλέξουμε μαζί μηχανή ή αν προτιμάτε σύστημα βάζοντας κάτω ένα ένα τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν και φυσικά αποδεχομενοι και τις απόψεις όλων, ειδικά αν έχουν εμπειρία από την χρήση κάποιων μηχανών. Για την ιστορία η EOS 200D είναι μια καλά καμουφλαρισμενη 800D όπως και η 100D που χρησιμοποιουσα ήταν με την σειρά της μια EOS 750D μείον κάποια χαρακτηριστικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Balantakos είπε

-

Αν σε ενδιαφερει το liveview εισαι σε πολυ λαθος κατευθυνση αν κοιτας προς nikon μερια. Ετσι και αλλιως δεν θα γινει ποτε οσο smooth (και χρηστικο) ειναι στις mirrorless, αλλα στην nikon δεν το παλευουν κιολας, τοσα χρονια το εχουν εξελιξει ελαχιστα, στις canon ανεκαθεν ηταν καλυτερο, με το dual pixel af εχουν και γρηγορη εστιαση και με τους (καλους) stm φακους ειναι και αθορυβη.

Γενικα μην σε ξεγελαει οτι η d3500 ειναι ''καινουριο'' μοντελο, ειναι ενα rebrand, στο rebrand, στο rebrand, με μικρο προσθηκες στην πορεια που ετσι και αλλιως οι περισσοτερες mirrorless εχουν απο τα πρωτα μοντελα, το μεγαλυτερο major update της d3xxx σειρας ηταν απο την d3100 στην d3200. 

Η 200d απο την αλλη για τα δεδομενα της canon ειναι ενα σχετικα καινουριο προιον, που ειναι αμεσα ανταγωνιστικο (και βαση τιμης και γενικων specs) με τις παλιοτερες d5300 και a6000 (και οχι με τις d3xxx) με ολες να εχουν τα συν και τα πλην τους. Αλλα γενικα αυτα τα 3 μοντελα ειναι που θα σε πανε σχετικα μακρια, μεχρι να πεις θελω κατι καλυτερο (80D-D7500-a6500).

Επεξ/σία από Razor333
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια...σημερα πηρε το ματι μου και την 750D σε προσφορα στα 375.57€ στον κωτσοβολο...καμια γνωμη?

Διαβασα στο skroutz καποια σχολια για σκοτεινο viewfinder και οχι τοσο καλες νυχτερινες (για τις νυχτερινες λογικα φταιει ο κιτ φακος?).

- Απο οτι φαινεται αποφευγω nikon, γιατι θα δουλευω και viewfinder & το live view...(οχι οτι εχω καποιο θεμα με την μαρκα).

Επεξ/σία από Balantakos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Balantakos είπε

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια...σημερα πηρε το ματι μου και την 750D σε προσφορα στα 375.57€ στον κωτσοβολο...καμια γνωμη?

Διαβασα στο skroutz καποια σχολια για σκοτεινο viewfinder και οχι τοσο καλες νυχτερινες (για τις νυχτερινες λογικα φταιει ο κιτ φακος?).

- Απο οτι φαινεται αποφευγω nikon, γιατι θα δουλευω και viewfinder & το live view...(οχι οτι εχω καποιο θεμα με την μαρκα).

Έχοντας δει αρκετές φωτογραφίες του αδερφού μου με το συνδυασμό Canon 750D + φακό 50mm f1.8 θεωρώ ότι αυτή η μηχανή είναι μια κλάση παραπάνω από προγενέστερα μοντέλα όπως η 700D και πολύ καλή αγορά. Δε θα ήθελα να ανεβάσω κάποια από αυτές, γιατί είναι όλες πορτραίτα. Ωστόσο το παρακάτω είναι δείγμα με αυτή τη μηχανή και τον κιτ φακό 18-55 και μάλιστα αυτόν που δεν έχει σταθεροποίηση:

butterfly2.jpg

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε

Έχοντας δει αρκετές φωτογραφίες του αδερφού μου με το συνδυασμό Canon 750D + φακό 50mm f.18 θεωρώ ότι αυτή η μηχανή είναι μια κλάση παραπάνω από προγενέστερα μοντέλα όπως η 700D και πολύ καλή αγορά. Δε θα ήθελα να ανεβάσω κάποια από αυτές, γιατί είναι όλες πορτραίτα. Ωστόσο το παρακάτω είναι δείγμα με αυτή τη μηχανή και τον κιτ φακό 18-55 και μάλιστα αυτόν που δεν έχει σταθεροποίηση:

H 750D ειναι σαφεστατα καλυτερη απο την 700D. Ηταν οντως ενα βημα βελτιωσης για την Canon αυτο το μοντελο. Ειναι στο επίπεδο της Nikon D5300 στην πραξη με τον αισθητηρα της D5300 να εχει βεβαια το προβαδισμα σε Low Light και Dynamic Range. Ειναι μια καλη επιλογη.

• Like 1
Δημοσ.

Η τιμή που αναφέρεις για την 750D είναι αρκετά καλή περίπτωση αρκεί να μην είναι εκθεσιακή. Η μόνη ουσιαστική διαφορά με την 200D πέρα από το μέγεθος, είναι ο επεξεργαστής που είναι μία γενιά πίσω με ότι αυτό συνεπάγεται (πιθανές διαφορές σε jpg, λιγότερα fps, διαφορές στο video κτλ).

Κατά τ'άλλα, ισχύουν όλα αυτά που γράφουν και τα παιδιά παραπάνω. Η Nikon υπερτερεί ελαφρώς σε dynamic range, η Canon σε video και liveview, ενώ επίσης οι 200D/750D/800D είναι στην αντίστοιχη κατηγορία με τις 5300/5600. Μια άλλη πιθανή διαφορά είναι τα jpeg που βγαίνουν από τις μηχανές, όπου η Canon για κάποιους βγάζει πιο καλά το χρώμα του δέρματος αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.

Κάτι επιπλέον που μπορεί να σε ενδιαφέρει καθώς ψάχνεις και τη φορητότητα είναι ο συνδιασμός που μπορείς να έχεις με την 200D και έναν prime pancake φακό. Δες τον 24mm και τον 40mm της Canon. Σε συνδιασμό με μια μηχανή όπως η 200D έχεις ένα πολύ φορητό πακέτο με δυνατότητες DSLR.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 2/1/2019 στις 11:57 ΠΜ, brubrux είπε

Καλή Χρονιά σε όλους,

ξεκίνησα κι εγώ τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της φωτογραφίας και όντας αρχάριος παρακαλώ για τις γνώμες των πιο έμπειρων από εμένα. Είμαι προς αναζήτηση μιας dslr και είμαι μεταξύ των: nikon d3500 ή canon 200d. Nα τονίσω οτι με ενδιαφέρει το μαζεμένο μέγεθος της μηχανής και αυτά τα 2 είναι τα 2 πιο μικρά που κυκλοφορούν στην αγορά. Όσον αφορά το μέγεθος κοίταξα και τη λύση μιας mirrorless αλλά μάλλον απέκλεισα το ενδεχόμενο λόγω ιδιαίτερα αυξημένης τιμής και μικρότερης ποικιλίας φακών καθώς και κόστος φακών στις mirrorless.

Σχετικά με τα 2 παραπάνω μοντέλα έχω προβληματιστεί για τους εξής λόγους:

1) η nikon d3500 έχει μια πολύ δελεαστική προσφορά στα 450 ευρώ με σώμα και κιτ φακό 18-55 VR και 70-300 VR , ή αλλιώς με 18-105 VR φακό στα 530 ευρώ. Και εκεί ακόμα είμαι σε δίλημμα.

2) η canon 200d, είναι ελαφρώς πιο ακριβή αλλά έχει παραπάνω αναδιπλούμενη οθόνη αφής που βολέβει και στο focus αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι σοβαρό κριτήριο για να πάω προς τα εκεί.

3) μεταξύ των δύο κλείνω προς τη nikon λόγω καλύτερης προσφοράς, αλλά με προβλημάτισε ότι διάβασα ότι η canon σαν εταιρεία έχει καλύτερη οξύτητα και πιο έντονα χρώματα, χωρίς φυσικά η nikon με τα πιο φυσικά χρώματα να υστερέι, απλά θεωρώ είναι θέμα γούστου. Θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας, επειδή η πρώτη μου μηχανή θα καθορίσει και το στρατόπεδο που θα διαλέξω από δω και πέρα.

Τέλος, να πω πως με ενδιαφέρει σημαντικά η φορητότητα, οπότε γι αυτό και επέλεξα αυτά τα δύο μικρότερα μοντέλα και γενικά θα ήθελα ιδανικά για αρχή να έχω ένα φακό με μεγάλο εύρος ζουμ να δω και τι μου ταιριάζει και να αποφύγω αν είναι δυνατόν για αρχή τα κουμπώματα ξεκουμπώματα. Μπορείτε να με συμβουλέψετε ή να μου προτείνετε κάτι άλλο; Να σημειώσω ότι διαθέτω budget έως 650-700 ευρώ.

Θα σου πρότεινα κάτι σαν την canon 80d ή την Sony A6400 ως μεταχειρισμένες...με λίγο ψάξιμο μπορείς να τις βρεις πλέον στα 600-700 € (που είναι και το budget σου) πιστεύω αξίζει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...