brubrux Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Καλή Χρονιά σε όλους, ξεκίνησα κι εγώ τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της φωτογραφίας και όντας αρχάριος παρακαλώ για τις γνώμες των πιο έμπειρων από εμένα. Είμαι προς αναζήτηση μιας dslr και είμαι μεταξύ των: nikon d3500 ή canon 200d. Nα τονίσω οτι με ενδιαφέρει το μαζεμένο μέγεθος της μηχανής και αυτά τα 2 είναι τα 2 πιο μικρά που κυκλοφορούν στην αγορά. Όσον αφορά το μέγεθος κοίταξα και τη λύση μιας mirrorless αλλά μάλλον απέκλεισα το ενδεχόμενο λόγω ιδιαίτερα αυξημένης τιμής και μικρότερης ποικιλίας φακών καθώς και κόστος φακών στις mirrorless. Σχετικά με τα 2 παραπάνω μοντέλα έχω προβληματιστεί για τους εξής λόγους: 1) η nikon d3500 έχει μια πολύ δελεαστική προσφορά στα 450 ευρώ με σώμα και κιτ φακό 18-55 VR και 70-300 VR , ή αλλιώς με 18-105 VR φακό στα 530 ευρώ. Και εκεί ακόμα είμαι σε δίλημμα. 2) η canon 200d, είναι ελαφρώς πιο ακριβή αλλά έχει παραπάνω αναδιπλούμενη οθόνη αφής που βολέβει και στο focus αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι σοβαρό κριτήριο για να πάω προς τα εκεί. 3) μεταξύ των δύο κλείνω προς τη nikon λόγω καλύτερης προσφοράς, αλλά με προβλημάτισε ότι διάβασα ότι η canon σαν εταιρεία έχει καλύτερη οξύτητα και πιο έντονα χρώματα, χωρίς φυσικά η nikon με τα πιο φυσικά χρώματα να υστερέι, απλά θεωρώ είναι θέμα γούστου. Θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας, επειδή η πρώτη μου μηχανή θα καθορίσει και το στρατόπεδο που θα διαλέξω από δω και πέρα. Τέλος, να πω πως με ενδιαφέρει σημαντικά η φορητότητα, οπότε γι αυτό και επέλεξα αυτά τα δύο μικρότερα μοντέλα και γενικά θα ήθελα ιδανικά για αρχή να έχω ένα φακό με μεγάλο εύρος ζουμ να δω και τι μου ταιριάζει και να αποφύγω αν είναι δυνατόν για αρχή τα κουμπώματα ξεκουμπώματα. Μπορείτε να με συμβουλέψετε ή να μου προτείνετε κάτι άλλο; Να σημειώσω ότι διαθέτω budget έως 650-700 ευρώ.
Balantakos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 D3500 Σκεφτομαι να παρω και εγω, η προσφορα με τους 2 φακους ειναι μια χαρα.
Dr_73 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, brubrux είπε Μπορείτε να με συμβουλέψετε ή να μου προτείνετε κάτι άλλο; Να σημειώσω ότι διαθέτω budget έως 650-700 ευρώ. Σε αυτό το budget , φτάνεις τελείως άλλη κατηγορία. https://www.e-infin.com/eu/item/2510/nikon_d7200_digital_slr_camera_body_only_kit_box https://www.e-infin.com/eu/item/2705/tamron_18-200mm_f/3.5-6.3_di_ii_vc_lens_for_nikon_f_(b018n)
brubrux Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Τον φακό tamron που μου έδειξες τον είχα στα υπόψιν είναι η αλήθεια. Είναι καλός συγκριτικά με τους kit που δίνει η nikon σε αυτή τη μηχανή; Όσο για την d7200 το ξέρω ότι είναι σαφώς ανώτερη κατηγορία, αλλά όπως είπα και στο post μου σημαντικός παράγοντας για μένα είναι η φορητότητα. Η d7200 έχει διπλάσιο βάρος και μεγαλύτερες διαστάσεις από την d3500. Τον ξέρω ότι για κάποιον επαγγελματία ή πιο έμπειρο και απαιτητικό χρήστη, ο παράγοντας αυτός μπορεί να ακούγεται χαζός, αλλά για μένα που τώρα ξεκινώ και θέλω να αγαπήσω το χόμπυ αυτό, είναι πολύ σημαντικός, προκειμένου να μην καταλήξει η φωτογραφική σε κάποιο ντουλάπι. (Φυσικά και έχω πιάσει την d7200 στο χέρι μου σε κατάστημα και μου κάθεται κάπως βαριά και μεγάλη στο χέρι μου)... Το έξτρα budget που θα διέθετα και πιθανά θα γλιτώσω με την επιλογή ενός τέτοιου σώματος, δεν είναι πρόβλημα μιας και θα τον διαθέσω σε κάποιον prime φακό μελλοντικά, μόλις δω και τις ανάγκες μου.
Balantakos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, brubrux είπε Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Τον φακό tamron που μου έδειξες τον είχα στα υπόψιν είναι η αλήθεια. Είναι καλός συγκριτικά με τους kit που δίνει η nikon σε αυτή τη μηχανή; Όσο για την d7200 το ξέρω ότι είναι σαφώς ανώτερη κατηγορία, αλλά όπως είπα και στο post μου σημαντικός παράγοντας για μένα είναι η φορητότητα. Η d7200 έχει διπλάσιο βάρος και μεγαλύτερες διαστάσεις από την d3500. Τον ξέρω ότι για κάποιον επαγγελματία ή πιο έμπειρο και απαιτητικό χρήστη, ο παράγοντας αυτός μπορεί να ακούγεται χαζός, αλλά για μένα που τώρα ξεκινώ και θέλω να αγαπήσω το χόμπυ αυτό, είναι πολύ σημαντικός, προκειμένου να μην καταλήξει η φωτογραφική σε κάποιο ντουλάπι. (Φυσικά και έχω πιάσει την d7200 στο χέρι μου σε κατάστημα και μου κάθεται κάπως βαριά και μεγάλη στο χέρι μου)... Το έξτρα budget που θα διέθετα και πιθανά θα γλιτώσω με την επιλογή ενός τέτοιου σώματος, δεν είναι πρόβλημα μιας και θα τον διαθέσω σε κάποιον prime φακό μελλοντικά, μόλις δω και τις ανάγκες μου. Με τα λεγομενα σου, πας καρφι για D3500... Ας δουμε τι θα μας πει και κανενας αλλος εδω μεσα σχετικα με αυτες τις 2 καμερες γιατι ενδιαφερομαι και εγω. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από Balantakos
Rush13 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Sony a6000, εφοσον σε ενδιαφερει η φορητοτητα. Επισης το EVF βολευει πολυ για χρηση απο αρχαριο σε σχεση με dslr 1
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, brubrux είπε Καλή Χρονιά σε όλους, ξεκίνησα κι εγώ τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της φωτογραφίας και όντας αρχάριος παρακαλώ για τις γνώμες των πιο έμπειρων από εμένα. Είμαι προς αναζήτηση μιας dslr και είμαι μεταξύ των: nikon d3500 ή canon 200d. Nα τονίσω οτι με ενδιαφέρει το μαζεμένο μέγεθος της μηχανής και αυτά τα 2 είναι τα 2 πιο μικρά που κυκλοφορούν στην αγορά. Όσον αφορά το μέγεθος κοίταξα και τη λύση μιας mirrorless αλλά μάλλον απέκλεισα το ενδεχόμενο λόγω ιδιαίτερα αυξημένης τιμής και μικρότερης ποικιλίας φακών καθώς και κόστος φακών στις mirrorless. Σχετικά με τα 2 παραπάνω μοντέλα έχω προβληματιστεί για τους εξής λόγους: 1) η nikon d3500 έχει μια πολύ δελεαστική προσφορά στα 450 ευρώ με σώμα και κιτ φακό 18-55 VR και 70-300 VR , ή αλλιώς με 18-105 VR φακό στα 530 ευρώ. Και εκεί ακόμα είμαι σε δίλημμα. 2) η canon 200d, είναι ελαφρώς πιο ακριβή αλλά έχει παραπάνω αναδιπλούμενη οθόνη αφής που βολέβει και στο focus αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι σοβαρό κριτήριο για να πάω προς τα εκεί. 3) μεταξύ των δύο κλείνω προς τη nikon λόγω καλύτερης προσφοράς, αλλά με προβλημάτισε ότι διάβασα ότι η canon σαν εταιρεία έχει καλύτερη οξύτητα και πιο έντονα χρώματα, χωρίς φυσικά η nikon με τα πιο φυσικά χρώματα να υστερέι, απλά θεωρώ είναι θέμα γούστου. Θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας, επειδή η πρώτη μου μηχανή θα καθορίσει και το στρατόπεδο που θα διαλέξω από δω και πέρα. Τέλος, να πω πως με ενδιαφέρει σημαντικά η φορητότητα, οπότε γι αυτό και επέλεξα αυτά τα δύο μικρότερα μοντέλα και γενικά θα ήθελα ιδανικά για αρχή να έχω ένα φακό με μεγάλο εύρος ζουμ να δω και τι μου ταιριάζει και να αποφύγω αν είναι δυνατόν για αρχή τα κουμπώματα ξεκουμπώματα. Μπορείτε να με συμβουλέψετε ή να μου προτείνετε κάτι άλλο; Να σημειώσω ότι διαθέτω budget έως 650-700 ευρώ. Εαν σε ενδιαφερει σημαντικα η φορητοτητα τοτε κοιτάς σε εντελως λαθος κατηγορια. Παρε μια Olympus OMD-EM10 markii και εισαι πληρως καλυμενος. Οι φακοι και πολλοι και σε απολυτα λογικες τιμες. Εφοσον η φορητοτητα ειναι κρισιμη παραμετρος (για εμενα καλώς το σκεφτεσαι ετσι), η μικρη διαφορα σε κοστος ή ο ενας παραπανω φακος δεν μπορει να την αντικαταστησει. Σε βαθος χρονου εαν μετανιωσεις για αγορα που δεν σε βολευει στην πραξη πετας μηχανη και φακους (πουλας και αλλαζεις οποτε χανεις χρηματα) ενω ειναι πιο πιθανο και ευκολο να βρεις επιπλεον χρηματα για ενα νεο φακο και μαλιστα αυτον που πραγματικα θα χρειαζεσαι εκεινη την στιγμη. — Απαντωντας στην ερωτησή σου τωρα, η επιλογη ειναι εντελως υποκειμενικη. Οι δυο μηχανες ειναι entry level αλλα παρολα αυτα οι αισθητηρες τους ειναι ιδιαιτερα ικανοι. Η Nikon υπερεχει ελαφρα σε αποδοση του αισθητηρα της αλλα δεν ειναι και πολυ μακρια η Canon. Η Nikon εχει σαφως καλυτερο συστημα εστιασης οταν τραβας με την χρηση viewfinder ενω η Canon υπερτερει σε AF με την χρηση Live View και φυσικα σε βιντεο. Το AF εχει σημασια οταν τραβας κινουμενα θεματα ή θελεις και tracking AF σε αυτα. Οποτε ετσι οπως το βλεπω εγω η αποφαση εξαρταται απο τις δικες σου φωτογραφικες συνηθειες και θεματα φωτογραφισης και απο τις αναγκες για βιντεο (η 200D εχει και υποδοχη για εξωτερικο μικροφωνο μεταξυ αλλων). - Χρηση live view, tracking subjects με live view, video: —> 200D - Χρηση viewfinder, AF με viewfinder, οριακες συνθηκες φωτισμου ή αναγκη για το καλυτερο δυνατο dynamic range: —> D3500 - Value for money: —> Nikon D3500 Δυστυχως δεν προλαβες την Pentax K-50 που υπηρχε σε προσφορα στα 300€ σε Public & Πλαισιο. Υπαρχουν ακομη εκθεσιακα κομματια αλλα θελει ψαξιμο. - Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από SeNNinhA
Dr_73 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, brubrux είπε Το έξτρα budget που θα διέθετα και πιθανά θα γλιτώσω με την επιλογή ενός τέτοιου σώματος, δεν είναι πρόβλημα μιας και θα τον διαθέσω σε κάποιον prime φακό μελλοντικά, μόλις δω και τις ανάγκες μου. Αν σκέφτεσαι για prime, πάρε εξαρχής την d7200 με αυτόν https://www.e-infin.com/eu/item/281/nikon_af-s_dx_nikkor_35mm_f1.8_g_lens ξεκινάς με τελείως άλλης κατηγορίας εξοπλισμό . Δες δείγματα στο flickr , πριν αποφασίσεις.
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Αν σκέφτεσαι για prime, πάρε εξαρχής την d7200 με αυτόν https://www.e-infin.com/eu/item/281/nikon_af-s_dx_nikkor_35mm_f1.8_g_lens ξεκινάς με τελείως άλλης κατηγορίας εξοπλισμό . Δες δείγματα στο flickr , πριν αποφασίσεις. Πραγματικα ομως δεν ακους τους ενδιαφερομενους ακομη κι αν λενε ξεκαθαρα επανειλημένως οτι θελουν μαζεμενες διαστασεις....!!!! Ειναι εκπληκτικό. Εξαιρετικες οι D7xxx αλλα εχουν και ογκο και βαρος με διαφορα περισσοτερο απο τις D3xxx. Ποσο μαλλον οταν αυτο αποτελει κυριο κριτηριο! Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από SeNNinhA 1
udroxoos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται τραγική η διαφορά σε μέγεθος. Φυσικά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Όπως και να 'χει, φωτεινός all around φακός που θα πρότεινα για Nikon είναι ο Sigma 17-70mm f2.8-4 DC Macro OS HSM. Ευρυγώνια και φωτογραφία πορτρέτου σε έναν φακό με φοβερή οξύτητα σχεδόν σε όλο το εύρος του. Μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν "κλειδώνει" σε μια θέση, έτσι ώστε αν πχ. τον έχεις κατακόρυφα τότε μαζεύει ή προεκτείνεται.
@topos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 11 ώρες πριν, udroxoos είπε Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται τραγική η διαφορά σε μέγεθος. Φυσικά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Όπως και να 'χει, φωτεινός all around φακός που θα πρότεινα για Nikon είναι ο Sigma 17-70mm f2.8-4 DC Macro OS HSM. Ευρυγώνια και φωτογραφία πορτρέτου σε έναν φακό με φοβερή οξύτητα σχεδόν σε όλο το εύρος του. Μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν "κλειδώνει" σε μια θέση, έτσι ώστε αν πχ. τον έχεις κατακόρυφα τότε μαζεύει ή προεκτείνεται. Ειναι υπαρκτη η διαφορα στο μεγεθος (εχω d7200/d3200/d5100), τωρα στο ποσο θα δημιουργησει προβλημα στον καθενα ειναι αλλο θεμα. Στο θεμα του ts, εχει βγει και η d3500 με τον 18-55 af-p (δεν εχει vr) στα 300 ευρω.
brubrux Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και το χρόνο σας. Οι mirrorless είναι όντως πανέμορφες αλλά θα ήθελα να τις αποφύγω σε πρώτη φάση, για να μάθω σε μια παραδοσιακή μηχανή αλλά και λόγω αυξημένου κόστους σώματος-φακών σε σχέση με αυτά των dslr. Σημαντικό βρίσκω και το γεγονός της ύπαρξης μεταχειρισμένης αγοράς σε φακούς dslr nikon/canon. Επομένως το δίλημμα στη προκειμένη φάση δεν είναι μεταξύ dslr/mirrorless. Θα θυσιάσω λίγο από τη φορητότητα με μια μικρή σίγουρα dslr. Ο προβληματισμός είναι μεταξύ των δύο μοντέλων d3500 και 200d, αν όντως είναι σημαντική και χρήσιμη στην καθημερινότητα η αναδιπλούμενη οθόνη (φωτογραφία, όχι βίντεο), καθώς και η επιλογή κιτ πακέτου 18-55 και 70-300 ή ένα σε όλα 18-105. 11 ώρες πριν, udroxoos είπε Μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν "κλειδώνει" σε μια θέση, έτσι ώστε αν πχ. τον έχεις κατακόρυφα τότε μαζεύει ή προεκτείνεται. Για να είμαι ειλικρινής δε κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς.
udroxoos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, brubrux είπε Για να είμαι ειλικρινής δε κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Δες αυτό το βίντεο στο 2:30 και θα καταλάβεις
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, brubrux είπε Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και το χρόνο σας. Οι mirrorless είναι όντως πανέμορφες αλλά θα ήθελα να τις αποφύγω σε πρώτη φάση, για να μάθω σε μια παραδοσιακή μηχανή αλλά και λόγω αυξημένου κόστους σώματος-φακών σε σχέση με αυτά των dslr. Σημαντικό βρίσκω και το γεγονός της ύπαρξης μεταχειρισμένης αγοράς σε φακούς dslr nikon/canon. Επομένως το δίλημμα στη προκειμένη φάση δεν είναι μεταξύ dslr/mirrorless. Θα θυσιάσω λίγο από τη φορητότητα με μια μικρή σίγουρα dslr. Ο προβληματισμός είναι μεταξύ των δύο μοντέλων d3500 και 200d, αν όντως είναι σημαντική και χρήσιμη στην καθημερινότητα η αναδιπλούμενη οθόνη (φωτογραφία, όχι βίντεο), καθώς και η επιλογή κιτ πακέτου 18-55 και 70-300 ή ένα σε όλα 18-105. Για να είμαι ειλικρινής δε κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Οπως σου ειπα στο budget σου μια OMD-EM10ii ειναι εξαιρετική επιλογή χωρις ουσιαστικα αυξημενο κοστος σωματος φακων. Το συστημα m4/3" εχει και πολλους και φθηνους φακούς τους οποιους βρισκεις και μεταχειρισμενους. Σαφως οι Nikon/Canon εχουν μεγαλύτερο μεριδιο αλλα το m4/3" εχει τις Panasonic & Olympus που παιζουν μαζι. Εαν σε ενδιαφερει το μαζεμενο μεγεθος πρεπει να υπολογισεις το μεγεθος με τους φακους κουμπωμενους πανω οποτε η διαφορα του m4/3" με τις DSLR γινεται ακομη μεγαλυτερη υπερ του m4/3". Απο την αλλη τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα αναμεσα στις D3500 & 200D στα ανεφερα. Το θεμα επιλογης φακων ειναι σχετικο και παλι με τις αναγκες σου. ο 18-55mm (27-82mm) & 70-300mm (105-450mm) αποτελεί πιο πλήρες κιτακι που θα σε καλύψει παντου. Αλλα σημαινει οτι κουβαλάς δυο φακούς αντι για εναν οποτε το θεμα φορητοτητας παει περιπατο σε αυτη την περιπτωση αρα τζαμπα ψαχνεις για την πιο μικρη μηχανη. Οποτε το ερωτηματικό είναι: χρειάζεσαι το επιπλέον zoom του 70-300mm που στην πραξη λογω APS-C αισθητηρα ειναι 105-450mm χανοντας ομως την περιοχη 80-100mm? Ο 18-105mm (στην πράξη 27-157mm) είναι πιο all-around φακός να τον εχεις κουμπωμενο μονιμα πανω στην μηχανη. Ειναι ουσιαστικα travel lens. Αρα η επιλογη σου αφορα το ερωτημα: Χρειαζεσαι το ευρος 160-450mm εις βαρος της φορητοτητας που θεωρεις σημαντικη? Εσυ το αποφασιζεις. *** Και οι τρεις φακοί ειναι entry level φακοι ιδιας ποιοτητας. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από SeNNinhA
babisskg Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Στις 2/1/2019 στις 11:57 ΠΜ, brubrux είπε Καλή Χρονιά σε όλους, ξεκίνησα κι εγώ τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της φωτογραφίας και όντας αρχάριος παρακαλώ για τις γνώμες των πιο έμπειρων από εμένα. Είμαι προς αναζήτηση μιας dslr και είμαι μεταξύ των: nikon d3500 ή canon 200d. Nα τονίσω οτι με ενδιαφέρει το μαζεμένο μέγεθος της μηχανής και αυτά τα 2 είναι τα 2 πιο μικρά που κυκλοφορούν στην αγορά. Όσον αφορά το μέγεθος κοίταξα και τη λύση μιας mirrorless αλλά μάλλον απέκλεισα το ενδεχόμενο λόγω ιδιαίτερα αυξημένης τιμής και μικρότερης ποικιλίας φακών καθώς και κόστος φακών στις mirrorless. Σχετικά με τα 2 παραπάνω μοντέλα έχω προβληματιστεί για τους εξής λόγους: 1) η nikon d3500 έχει μια πολύ δελεαστική προσφορά στα 450 ευρώ με σώμα και κιτ φακό 18-55 VR και 70-300 VR , ή αλλιώς με 18-105 VR φακό στα 530 ευρώ. Και εκεί ακόμα είμαι σε δίλημμα. 2) η canon 200d, είναι ελαφρώς πιο ακριβή αλλά έχει παραπάνω αναδιπλούμενη οθόνη αφής που βολέβει και στο focus αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι σοβαρό κριτήριο για να πάω προς τα εκεί. 3) μεταξύ των δύο κλείνω προς τη nikon λόγω καλύτερης προσφοράς, αλλά με προβλημάτισε ότι διάβασα ότι η canon σαν εταιρεία έχει καλύτερη οξύτητα και πιο έντονα χρώματα, χωρίς φυσικά η nikon με τα πιο φυσικά χρώματα να υστερέι, απλά θεωρώ είναι θέμα γούστου. Θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας, επειδή η πρώτη μου μηχανή θα καθορίσει και το στρατόπεδο που θα διαλέξω από δω και πέρα. Τέλος, να πω πως με ενδιαφέρει σημαντικά η φορητότητα, οπότε γι αυτό και επέλεξα αυτά τα δύο μικρότερα μοντέλα και γενικά θα ήθελα ιδανικά για αρχή να έχω ένα φακό με μεγάλο εύρος ζουμ να δω και τι μου ταιριάζει και να αποφύγω αν είναι δυνατόν για αρχή τα κουμπώματα ξεκουμπώματα. Μπορείτε να με συμβουλέψετε ή να μου προτείνετε κάτι άλλο; Να σημειώσω ότι διαθέτω budget έως 650-700 ευρώ. Καλή χρονια και σε σας. Ως αρχάριος έχετε ήδη καταλήξει σε αρκετά συμπεράσματα, έχετε απορρίψει ήδη κατηγορίες ολόκληρες μηχανών και έχετε συμπεράνει πως δύο συγκεκριμένα μοντέλα μηχανών είναι αυτά τα οποία σας καλύπτουν φωτογραφικά. Αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι με ποιον τρόπο βγάλατε τα συμπεράσματα δλδ έχετε δοκιμάσει ήδη κάποιες μηχανές, δουλέψατε μ' αυτές και λέτε πως δεν σας καλύπτουν, ο λόγος μάλιστα που το αναφέρω είναι ότι διαβάζοντας τον προϋπολογισμό που διαθέτετε ( διόλου ευκαταφρονητος), διαβάζοντας τις αντιπροτασεις όσων συμμετέχουν στην συζήτηση ( αρκετά αξιόλογες) καταλήγετε να βρεθείτε σε αρκετά υποδεεστερες επιλογές. Φυσικά είναι δικαίωμα σας, αλλά εφόσον σας ενδιαφέρει η φορητοτητα, μια DSLR δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, όπως επίσης η 200D με την D3500 δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Ένας αρχάριος που κάνει τα πρώτα του βήματα μπορεί να δουλέψει και με μιρορλες και με DSLR και με bridge camera κλπ....... η 200D έχει σχέση με την D3500 μέχρι του σημείου ότι και οι δύο ανήκουν στην κατηγορία DSLR........ ναι με 600 και βάλε ευρώ αρχίζεις σοβαρά να κοιτάς και προς D7200......... σίγουρα μια Om D EM 10...... EM 5 έχουν να προσφέρουν πολύ περισσότερα σε επίπεδο φορητοτητας....... No offense...... καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσετε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα