Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα φόρουμ, Θέλω να καταλάβω πως λειτουργεί ακριβώς το DDNS σε συνδυασμό με το port forwarding. Από το μέχρι τώρα ψάξιμο έχω τα εξής (και θα ήθελα να μου πείτε αν τα κατάλαβα καλά βασικά) Έχουμε δυναμικές IP στο σπίτι μας / στο γραφείο μας που αλλάζουν κάθε τόσο. Για να μπορούμε να συνδεθούμε απομακρυσμένα σε κάποιο δίκτυο / συσκευή, θα πρέπει να γνωρίζουμε την IP. Εκεί έρχεται και μπαίνει στη ζωή μας το DDNS.( ; ) Συσκευές όπως NAS, Router, NVR, έχουν μια ρύθμιση που λέγεται DDNS και έχουν διάφορους Providers. (παράδειγμα noip) Σετάρουμε ένα domain host στο noip (ή καπου αλλού) και «του λέμε» όταν κάποιος «χτυπάει» αυτό το URL να τον στέλνεις στην τάδε IP. Όμως για να ξέρει ποια είναι η IP κάθε φορά, έχουμε σετάρει πρώτα τα στοιχεία του account μας μέσα στην εκάστοτε συσκευή. Νομίζω μέχρι εδώ τα έχω πιάσει σωστά. Σωστά; By default όταν μπαίνω στην URL μου ανοίγει το interface του router μου. Κι εκεί έρχεται το port forwarding που δε καταλαβαίνω και πολύ. Αν εχω 5 συσκευες στο δίκτυο μου, η IP μου είναι 123.456.78.89, δίνω σε κάθε συσκευη άλλη πόρτα που θα «ακούει»; Δηλαδή για το ρούτερ θα είναι 123.456.78.89:80 για το nas πχ 123.456.78.89:150 για μια ip camera 123.456.78.89:100 κλπ; Παίζουν συγκεκριμένες πόρτες σε συγκεκριμένες συσκευες; Κι αυτό γίνεται μέσα από το router, σωστά; Επίσης, τι θα γινόταν αν ήθελα να εχω άλλο domain / συσκευη; Πχ Cameradomain.noip.com Routerdomain.noip.com Όταν πατάω κάθε domain πως θα του πω να βλέπει άλλη συσκευή αφού είναι στο ίδιο account κι αφού μέσα στις συσκευές εχω τα ίδια στοιχεία ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα