SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα Είχα παλαιότερα λογαριασμούς και στις 2 τράπεζες απλά επειδή εχω χρόνια να συναλλαγώ και με τις 2 μιας και τα τελευταία χρόνια ειμαι στην πειραιώς , θα ήθελα να μου πείτε γενικά σαν τράπεζα στις συναλλαγές τοσο μέσω χρεωστικής κάρτα για αγορές απο το internet αλλα και γενικότερα που έχεις τα χρήματα σου στη τράπεζα τι γίνεται με την εξυπηρέτηση γενικά και τις συναλλαγές σαν τράπεζες. Παρακαλώ μονο να απαντήσουν μονο οσοι έχουν εμπειρία απο τις συγκεκριμένες τράπεζες και μην αναλωθούμε πήγαινε σε αλλη και σε καμία απο τις 2 κτλπ ή μην έχεις συναλλαγές με τράπεζες και αλλα τέτοια. Ευχαριστώ και καλή χρονιά 1
kogba Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω λογαριασμό και στην Ευrobank και στην Εθνική και στην Πειραιώς ( η Alpha μου ξέφυγε) . Ανάμεσα στις δύο, Eurobank. Επεξεργασία: η Εθνική έχει και νοοτροπία Δημοσίου, με όλα τα καλά και τα άσχημα και το e-banking της είναι λίγο δύστροπο σε ορισμένα σημεία. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από kogba 3 2
mezger Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Η Εθνική έχει δωρεάν και άμεσο e-mail alert για κάθε χρέωση κάρτας, δηλαδή πληρώνεις και μέχρι να φύγεις από το ταμείο έχει έρθει η ειδοποίηση. Η Eurobank έχει επίσης δωρεάν e-mail alerts, αλλά έρχονται όταν εκκαθαριστεί η συναλλαγή (1-2 μέρες μετά), τουλάχιστον σε πιστωτική που έχω (αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό σε χρεωστική δεν το γνωρίζω). Επίσης η Εθνική έχει ξεχωριστό application για να παίρνεις νούμερο εξυπηρέτησης στο κατάστημα που θες και να βλέπεις ποιο νούμερο εξυπηρετεί εκείνη τη στιγμή. Ταυτόχρονα βέβαια έχει και τον περισσότερο κόσμο με διαφορά, ειδικά τελευταίες μέρες του μήνα που μπαίνουν συντάξεις κλπ. Τέλος η Εθνική δεν έχει ελάχιστη χρεωση για αγορές σε συνάλλαγμα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχετικά οικονομικά και για μικροαγορές, σε αντίθεση π.χ. με την Πειραιώς (δε θυμάμαι πως χρεώνει η Eurobank). 1 1
SB_1957 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, SPANK είπε Καλημέρα Είχα παλαιότερα λογαριασμούς και στις 2 τράπεζες απλά επειδή εχω χρόνια να συναλλαγώ και με τις 2 μιας και τα τελευταία χρόνια ειμαι στην πειραιώς , θα ήθελα να μου πείτε γενικά σαν τράπεζα στις συναλλαγές τοσο μέσω χρεωστικής κάρτα για αγορές απο το internet αλλα και γενικότερα που έχεις τα χρήματα σου στη τράπεζα τι γίνεται με την εξυπηρέτηση γενικά και τις συναλλαγές σαν τράπεζες. Παρακαλώ μονο να απαντήσουν μονο οσοι έχουν εμπειρία απο τις συγκεκριμένες τράπεζες και μην αναλωθούμε πήγαινε σε αλλη και σε καμία απο τις 2 κτλπ ή μην έχεις συναλλαγές με τράπεζες και αλλα τέτοια. Ευχαριστώ και καλή χρονιά Eurobank ανεπιφύλακτα. Έχω και στην Εθνική και στην Αλφα, αλλά της Eurobank είναι μακράν η καλύτερη εξυπηρέτηση και το καλύτερο ebanking, προς το παρόν! 2 1
lightsout Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα και καλή χρονιά, Σε σχέση με την Εθνική, η Eurobank είναι πιο ευέλικτη τράπεζα, με καλύτερη εξυπηρέτηση και σαφέστατα με πολύ καλύτερο e-banking. Δυστυχώς η Εθνική έχει ξεμείνει σε άλλη δεκαετία. 5 2
malmsteen1984 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στο θεμα ebanking η εφαρμογη της εθνικης θυμιζει 90's. Αντιθετα της eurobank ειναι η πιο συγχρονη και καλοστημενη. Απο εξυπηρετηση λιγο πολυ ολοι ιδιοι ειναι. Με εξαιρεση οτι η εθνικη εχει και τις πληρωμες των συνταξεων οποτε εκεινες τις ημερες γινεται χαμος. Σιγουρα χειροτερη απο αποψης κεφαλοποιησης ειναι η πειραιως οποτε δεν εχεις θεμα με εθνικη και eurobank σ'αυτο το θεμα Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από malmsteen1984 1 1
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Κλείνω μαλλον προς eurobank να πω την αλήθεια απλα στην εθνική ( δεν ξέρω αν εχει σημασία ) μπαίνουν πρώτα τα χρήματα σε οτιδήποτε πριν απο τις αλλες τράπεζες , βέβαια αυτο δεν ξέρω αν παίζει ρόλο σε κάτι 1
Πανος999 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 39 λεπτά πριν, mezger είπε Η Εθνική έχει δωρεάν και άμεσο e-mail alert για κάθε χρέωση κάρτας, δηλαδή πληρώνεις και μέχρι να φύγεις από το ταμείο έχει έρθει η ειδοποίηση. Η Eurobank έχει επίσης δωρεάν e-mail alerts, αλλά έρχονται όταν εκκαθαριστεί η συναλλαγή (1-2 μέρες μετά), τουλάχιστον σε πιστωτική που έχω (αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό σε χρεωστική δεν το γνωρίζω). Επίσης η Εθνική έχει ξεχωριστό application για να παίρνεις νούμερο εξυπηρέτησης στο κατάστημα που θες και να βλέπεις ποιο νούμερο εξυπηρετεί εκείνη τη στιγμή. Ταυτόχρονα βέβαια έχει και τον περισσότερο κόσμο με διαφορά, ειδικά τελευταίες μέρες του μήνα που μπαίνουν συντάξεις κλπ. Τέλος η Εθνική δεν έχει ελάχιστη χρεωση για αγορές σε συνάλλαγμα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχετικά οικονομικά και για μικροαγορές, σε αντίθεση π.χ. με την Πειραιώς (δε θυμάμαι πως χρεώνει η Eurobank). Εγω γιατι δεν εχω κατι τετοιο? Πρεπει να παω να το ζητησω??
Ρεkλα Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λιγο πολυ στα ειπανε, η αληθεια ειναι οτι το νεο UI της δεν μου αρεσει αλλα τεσπα. Απλα για να εισαι ενημερος, τον Οκτωβρη ανακοινωσαν: Αναφορά σε κείμενο Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 30.11.2018 τροποποιείται το Τιμολόγιο Τραπεζικών Εργασιών για τις χρεωστικές κάρτες: - Εφαρμογή χρέωσης επανέκδοσης PΙΝ - Εφαρμογή χρέωσης επανέκδοσης κάρτας (λόγω απώλειας, φθοράς, κλοπής) - Εφαρμογή χρέωσης 5ετούς ανανέωσης κάρτας Ενημερωθείτε αναλυτικά στο Τιμολόγιο Τραπεζικών Εργασιών Που σημαινει οτι πλεον θα χρεωνει €6 τις καρτες. Προσωπικα με ξενερωσε, αλλα λογικα θα ακολουθησουν και οι αλλες τραπεζες, οποτε ερχεται μια η αλλη. Δευτερον, στα capital με εσωσε γιατι απο καρτα alpha δεν μπορουσα να κανω αγορα, ενω απο eurobank περασε κανονικα (βεβαια στα €40 χρεωσε εξτρα προμηθεια €2,5, αλλα ηταν υπηρεσια που επρεπε να ανανεωθει οποτε τι να κανεις.) Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από Ρεkλα 1
Silverage Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η εθνική δεν έχει ελάχιστη χρέωση σε συνάλλαγμα οπότε βολεύει για μικροπράγματα. Απο εξυπηρέτηση στα καταστήματα δυστυχώς δεν τα πάει τόσο καλά. Έχω μείνει πιο ευχαριστημένος απο την eurobank όταν χρειάστηκε. Το ebanking είναι σχετικό. Και οι δύο καλές είναι, εγώ επειδή χρησιμοποιώ πολύ της εθνικής μου φαίνεται πιο εύκολο απο της eurobank αλλά εξαρτάται. Επίσης η εθνική κάθε τέλος του μήνα έχει το χάλι με τους παππούδες και τις συντάξεις. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από Silverage 1 1
malmsteen1984 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, SPANK είπε Κλείνω μαλλον προς eurobank να πω την αλήθεια απλα στην εθνική ( δεν ξέρω αν εχει σημασία ) μπαίνουν πρώτα τα χρήματα σε οτιδήποτε πριν απο τις αλλες τράπεζες , βέβαια αυτο δεν ξέρω αν παίζει ρόλο σε κάτι τι εννοείς?? @Ρεkλα όλες χρεώνουν πλέον. το έχουν ανακοινώνει όλες εδώ και μήνες. το καρτέλ καλά κρατεί.
SB_1957 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, SPANK είπε Κλείνω μαλλον προς eurobank να πω την αλήθεια απλα στην εθνική ( δεν ξέρω αν εχει σημασία ) μπαίνουν πρώτα τα χρήματα σε οτιδήποτε πριν απο τις αλλες τράπεζες , βέβαια αυτο δεν ξέρω αν παίζει ρόλο σε κάτι Μπαίνουν πρώτα από τί? Γιατί οι συντάξεις π.χ. μπαίνουν παντού την ίδια μέρα, δεν έχει να κάνει με την τράπεζα αλλά με τον φορέα που κάνει τις πληρωμές!
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, malmsteen1984 είπε τι εννοείς?? @Ρεkλα όλες χρεώνουν πλέον. το έχουν ανακοινώνει όλες εδώ και μήνες. το καρτέλ καλά κρατεί. Θέλω να πω οτι σε μισθοδοσίες , επιδόματα κτλπ ( οσο αφορά το δημόσιο τουλάχιστον που ειμαι ) τα χρήματα μπαίνουν πχ σήμερα στην εθνική και μετα απο 1 2 ημέρες στις αλλες τράπεζες
SB_1957 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, SPANK είπε Θέλω να πω οτι σε μισθοδοσίες , επιδόματα κτλπ ( οσο αφορά το δημόσιο τουλάχιστον που ειμαι ) τα χρήματα μπαίνουν πχ σήμερα στην εθνική και μετα απο 1 2 ημέρες στις αλλες τράπεζες Για μισθοδοσία δημοσίου δεν ξέρω, δεν είχαμε ποτέ, αλλά με τις συντάξεις των γονιών κανένα πρόβλημα και καμιά καθυστέρηση.
Zazula Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Εθνική επειδή έχει (α) εφαρμογή απ' την οποία παίρνεις αριθμό προτεραιότητας στο σμάρτφον και σε ενημερώνει και για πόση ουρά υπάρχει σε άλλα κοντινά υποκαταστήματα, (β) πολύ περισσότερα υποκαταστήματα διευρυμένου ωραρίου σε σχέση με τη Eurobank: Golden Hall + https://www.nbg.gr/el/i-bank/i-bank-store. Στο ebanking τεράστιο συν το ότι οι πληρωμές προς το κράτος (βεβαιωμένες ΑΑΔΕ, ασφαλιστικές εισφορές κλπ) μπορούν να γίνουν μέχρι και την τελευταία ώρα της τελευταίας μέρας και να μετρήσουν εμπρόθεσμες κανονικά. Η ιστορία για τις «ουρές στα ταμεία της Εθνικής» έχει πλέον πάρει μυθικές διαστάσεις άδικα. Ο λόγος είναι επειδή τεράστιες αναμονές έχω φάει σε Eurobank (υποκαταστήματα με πολλή κίνηση κι έχουν συστηματικά μόνο ένα ταμείο ανοιχτό — παίρνω παρέα όποιον θέλει να τον πάω σε μερικά να δει τη γλύκα), για όποιον ξέρει (και είναι γενικώς στον δρόμο) υπάρχουν υποκαταστήματα χωρίς συνταξιούχους (π.χ. λαχαναγορά, εμπορικά κέντρα νωρίς το πρωί κ.ά.) και —το σημαντικότερο— στην Εθνική με το app που μου δίνει χαρτάκι περιμένω το πολύ κάνα πεντάλεπτο. 6 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα