Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμος και αλλαγη ψυκτικου υγρου σε Raijintek Triton

papajohnnnn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας καλη χρονια!

Εχω την Raijintek Triton εδω και τρια χρονια. Ειμαι απο τους τυχερους, δεν εχει ραγισει ή σπασει η αντλια ακομη. Θελω ν’ αλλαξω το υγρο απο μεσα επειδη σιγουρα θα εχουνε δημιουργηθει βακτηρια. Οποτε αδειαζε εκανα refill. Θελω να την αδειασω εντελως, να φυγει το μπλε χρωμα που εχει ειχε μεσα και να καθαριστει και το ψυγειο οπως επισης και οι σωληνες του.

Ποιος ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος για να το κανω και να μην παει κατι στραβα;

Επεξ/σία από papajohnnnn
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η triton ήταν η πρώτη μου υδροψυξη και ακόμα την έχω, αν θες να κάνεις καλή δουλειά αλλάζεις τελείως τους σωλήνες με καινουργιους,νωμιζω πως η διατομή είναι 13/10 mm. ξεβιδώνεις τις βίδες στην βάση του block και καθαρίζεις με απιονισμενο-απεσταγμενο νερό και τέλος αγοράζεις ένα έτοιμο υγρό για να έχει και τα κατάλληλα στοιχειά κατά της διάβρωσης των μετάλλων και των μικροοργανισμών και θα είναι σαν καινούργιατώρα αν θες ποιο εύκολο τρόπο αδειάζεις ξεπλένεις με απιονισμενο η απεσταγμένο και γεμίζεις πάλι με έτοιμο υγρό εμπορίου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, christos12 είπε
η triton ήταν η πρώτη μου υδροψυξη και ακόμα την έχω, αν θες να κάνεις καλή δουλειά αλλάζεις τελείως τους σωλήνες με καινουργιους,νωμιζω πως η διατομή είναι 13/10 mm. ξεβιδώνεις τις βίδες στην βάση του block και καθαρίζεις με απιονισμενο-απεσταγμενο νερό και τέλος αγοράζεις ένα έτοιμο υγρό για να έχει και τα κατάλληλα στοιχειά κατά της διάβρωσης των μετάλλων και των μικροοργανισμών και θα είναι σαν καινούργιατώρα αν θες ποιο εύκολο τρόπο αδειάζεις ξεπλένεις με απιονισμενο η απεσταγμένο και γεμίζεις πάλι με έτοιμο υγρό εμπορίου.

Ευχαριστω πολυ! Υπαρχει καποιο ελληνικο καταστημα που να εχει διαθεσιμο ψυκτικο υγρο και σωληνες σε καλη τιμη αμεσα διαθεσιμες;

Το εψαξα λιγο και θελει διαβρωσεις για να μπει 13/10 σωληνα επειδη της raijintek ειναι 12,5x9,5. Πφφ θα τις αφησω οπως ειναι για να μην μπλεκω και απλα θα της καθαρισω με απιονισμενο νερο

Επεξ/σία από papajohnnnn

δεν έχει θέμα με το μισό χιλιοστό μπαίνει κανονικά απλός σφίγγουν λίγο δυσκολότερα τα fittings. εγώ προσωπικά τα παίρνω από eshop γιατί είναι και δίπλα μου και έχει τα πάντα.

https://www.e-shop.gr/xspc-pvc-tube-13-10-mm-clear-2m-p-PER.816361

θα βρεις και πάρα πολλά υγρά στην ενότητα της υδροψυξης να διαλέξεις ότι θέλεις. μετά το απιονισμενο και πριν γεμίσεις κανονικά ρίξε λίγο από το κανονικό υγρό και ξέπλυνε για να είσαι 100% σίγουρος.οι σωλήνες είναι καθαρά εμφανισιακο το θέμα και αν δεν σε ενοχλούν μην τους αλλάζεις καθόλου

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, christos12 είπε

δεν έχει θέμα με το μισό χιλιοστό μπαίνει κανονικά απλός σφίγγουν λίγο δυσκολότερα τα fittings. εγώ προσωπικά τα παίρνω από eshop γιατί είναι και δίπλα μου και έχει τα πάντα.

https://www.e-shop.gr/xspc-pvc-tube-13-10-mm-clear-2m-p-PER.816361

θα βρεις και πάρα πολλά υγρά στην ενότητα της υδροψυξης να διαλέξεις ότι θέλεις. μετά το απιονισμενο και πριν γεμίσεις κανονικά ρίξε λίγο από το κανονικό υγρό και ξέπλυνε για να είσαι 100% σίγουρος.οι σωλήνες είναι καθαρά εμφανισιακο το θέμα και αν δεν σε ενοχλούν μην τους αλλάζεις καθόλου

Θ αγορασω αυτα τα δυο. Μια απορια εχω για τον καθαρισμο του ψυγειου και της αντλιας. Αδειαζω το προηγουμενο υγρο και μετα βαζω απιονισμενο νερο και κουναω ψυγειο και αντλια και τα αδειαζω μετα; Κατι διαβαζα στο ιντερνετ για λευκο ξυδι. Δεν θελω να κανω πειραματα :) .

μετα παιρνω τα 100 ml του concentrate τα αδειαζω στην αντλια και μετα ποσα ml απιονισμενο βαζω; Νερο απο αφυγραντηρα κανει;

6D48F7D9-17FB-4D11-A423-3F4848EFB988.jpeg

Επεξ/σία από papajohnnnn

μην βάλεις ξύδι γιατί το block είναι επινικελωμένος χαλκός  και θα σου το διαβρώσει ,ξύδι μπαίνει μόνο όταν έχεις block από καθαρό χαλκό.θα σου προτινα για υγρό να πάρεις έτοιμο του λίτρου ώστε να μην χρειαζεται να κάνεις προσμίξεις και να σου περισσέψει κιόλας για να συμπληρώνεις όταν χρειαζεται

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, christos12 είπε

μην βάλεις ξύδι γιατί το block είναι επινικελωμένος χαλκός  και θα σου το διαβρώσει ,ξύδι μπαίνει μόνο όταν έχεις block από καθαρό χαλκό.θα σου προτινα για υγρό να πάρεις έτοιμο του λίτρου ώστε να μην χρειαζεται να κάνεις προσμίξεις και να σου περισσέψει κιόλας για να συμπληρώνεις όταν χρειαζεται

Αυτο που θα κανω ειναι να βαλω σ’ενα αδειο μπουκαλι 1,5 λιτρου τα 100ml και μετα να σημπληρωσω με απιονισμενο μεχρι να φτασει το 1 λιτρο. Επειδη θα κοντινο τους νεους σωληνες για να ειναι σχεσον τεντα δεν θα χρειαστει να βαλω ολο το ανεμιγμενο υγρο, σωστα Περισσοτερο το κανω λογο κοστους, δεν θελω να δωσω πανω απο 20 ευρω.

Ευχαριστω για τη βοηθεια

Επεξ/σία από papajohnnnn

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανονικά θα έπρεπε να βάλεις απεσταγμενο νερό και όχι απιονισμενο ,ειναι το wfi(water for injection) που έχουν σε κάποια φαρμακεία.

για αυτό σου πρότεινα έτοιμο υγρό του λίτρου να μην μπλέκεις με τετια ,το απιονισμενο είναι καλό μόνο για καθαρισμό λόγο χαμηλού κόστους

Επεξ/σία από christos12
  • Like 1

2 ώρες πριν, christos12 είπε

κανονικά θα έπρεπε να βάλεις απεσταγμενο νερό και όχι απιονισμενο ,ειναι το wfi(water for injection) που έχουν σε κάποια φαρμακεία.

για αυτό σου πρότεινα έτοιμο υγρό του λίτρου να μην μπλέκεις με τετια ,το απιονισμενο είναι καλό μόνο για καθαρισμό λόγο χαμηλού κόστους

Θα παρω και απο τα δυο και απιονισμενο και απεσταγμενο. Θελω να κανω λιγο χημεια για τη φαση να νιωσω extreme overclocker 😂😂. Επισης δεν εχει ετοιμο υγρο αμεσα διαθεσιμη οποτε προτιμησα το 100ml το οποιο ειναι αμεσα διαθεσιμο και η εταιρια ειναι αξιοπιστη. Γραφει οτι γινεται αναμειξη με απιονισμενο νερο, τωρα δεν ξερω αν κανανε λαθος στη μεταφραση στο eshop

καταρχας γιατι εισαι απο τους τυχερους και δεν εχει ραγισει; Μούφα είναι η Raijintek ? Δεν γνωρίζω και για αυτο ρωτάω.

Για καθαρισμό θα σου πρότεινα σε χλιαρό νερό να βάλεις κιτρικό οξύ 2 μεγαλες κουταλιες τις σουπας σε 1lt νερό θα λάμπει. 

Για το υγρό μετά, μια καλή και φτηνή λύση είναι παραφλού αυτοκινήτου (g12) σε αναλογια 30% παραφλου 70% απιονισμένο νερό (αυτό για το σίδερο).

Το νερό από αφυγραντήρα δεν είναι απιονισμένο. Είναι αποχλωριομένο. Είναι ιδανικό να ποτίζεις τριανταφυλλιές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις, στο ηδη υπαρχον υγρο, μπορω να συμπληρωσω απιονισμενο???

Θα καθυστερησω λιγο την διαδικασια επειδη δεν εχω χρονο.

Επεξ/σία από papajohnnnn

Oταν γράφει κάποιος αυτό "δεν θελω να δωσω πανω απο 20 ευρω." απλά δεν πρέπει να έχει υδρόψυξη στον υπολογιστή του.......από εκεί και πέρα όσα υγρά δεν είναι έτοιμα και θέλουν αραίωμα, αυτό γίνεται ΜΟΝΟ με απιοσταγμένο νερό, ΑΠΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΤΕ μόνο για ατμοσίδερα....δεν θα στο αναλύσω γιατί, αλλά μην ακούσεις τον κάθε ένα που επειδή έβαλε μια ΑΙΟ πάνω το παίζει ειδικός με την λογική του δεν παθαίνει τίποτα, αλλιώς πειραματίζεσαι με wfi, απιονισμένο, παραφλού, πορτοκαλάδα και red bull, αλλά....

Εκανε leak η μαλακια, και αγορασα αεροψυξη!!!

Δεν ξαναμπαινω στο λουκι με refill υγρου κλπ

Πηρα Be quiet rock pro tf και ειμαι 10 βαθμους κατω.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΥΔΡΟΨΥΞΗ!!!ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!!!

Στις 4/1/2019 στις 1:46 ΜΜ, aorus είπε

Oταν γράφει κάποιος αυτό "δεν θελω να δωσω πανω απο 20 ευρω." απλά δεν πρέπει να έχει υδρόψυξη στον υπολογιστή του.......από εκεί και πέρα όσα υγρά δεν είναι έτοιμα και θέλουν αραίωμα, αυτό γίνεται ΜΟΝΟ με απιοσταγμένο νερό, ΑΠΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΤΕ μόνο για ατμοσίδερα....δεν θα στο αναλύσω γιατί, αλλά μην ακούσεις τον κάθε ένα που επειδή έβαλε μια ΑΙΟ πάνω το παίζει ειδικός με την λογική του δεν παθαίνει τίποτα, αλλιώς πειραματίζεσαι με wfi, απιονισμένο, παραφλού, πορτοκαλάδα και red bull, αλλά....

Γιατι ποσα πρεπει να δωσει για να κανει refill?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...