voltmod Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Η Microsoft μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί διστακτική στην χρήση της υποδοχής USB-C για την φόρτιση των προϊόντων Surface. Το πρότυπο USB-C επιτρέπει πολύ πιο γρήγορες μεταφορές δεδομένων, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις φορτίσεις συσκευών, χωρίς μάλιστα να εξαρτάται από ειδικά κατασκευασμένους φορτιστές που η αντικατάσταση τους μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει μια θύρα USB-C που χρησιμοποιεί μαγνήτες που επιτρέπουν στον χρήστη να συνδέει εύκολα το καλώδιο στη θύρα φόρτισης, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, ενώ παράλληλα συγκρατούν το καλώδιο στη θέση του. Το σύστημα φαίνεται να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον σημερινό, «proprietary» Surface Connector της Microsoft, και με το παλαιότερο σύστημα Magsafe της Apple. Με ένα τέτοιο σύστημα με μαγνήτες, είναι δύσκολο να υποστεί ζημιά η υποδοχή στην συσκευή αν ο χρήστης ασκήσει περισσότερη πίεση από όση απαιτείται ή αν κατά λάθος πατήσει το καλώδιο "τραβώντας" το βύσμα βίαια από την υποδοχή. Επιπλέον, το νέο σύστημα της Microsoft φαίνεται πως είναι συμβατό με το πρότυπο USB-C. Αν και υποδηλώνεται ότι τόσο το βύσμα στο καλώδιο όσο και η υποδοχή στη συσκευή είναι «μαγνητικά», θα λειτουργεί και με απλά καλώδια USB-C. Η Microsoft κατέθεσε την αίτηση, που μόλις δημοσιεύτηκε, για να κατοχυρώσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Μάϊο του 2018, οπότε είναι πολύ πιθανό οι επόμενες συσκευές Surface να κάνουν χρήση του νέου «μαγνητικού συστήματος». Techradar Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
aris1986 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Α μπράβο magsafe αυτό σκέφτηκα πριν καν διαβάσω την είδηση. Αλήθεια γιατί δεν υπάρχει ακόμα το magsafe? Γιατί το κατήργησαν; Κόστιζε πολύ στην κατασκευή και άμα ανεβαζαν και άλλο τις τιμές θα έχαναν οι μέτοχοι;🤨 1
akatsim Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Χαχαχα Γεματο ειναι το aliexpress με usb μαγνητικα-αποσπωμενα. 9
what_if Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 χαχαχαχαχαχ νταξει οι κινεζοι ειναι πλεον τα πτανακια τους ,πηγαν την αντιγραφη σε αλλο επιπεδο ,την κατοχυρωνουν κ απο πανω
alex-gate-7-1925 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 50 λεπτά πριν, akatsim είπε Χαχαχα Γεματο ειναι το aliexpress με usb μαγνητικα-αποσπωμενα. Μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Οι κινέζοι βγάζουν αποσπώμενο μαγνητάκι. Δηλαδή πάντα έχεις κουμπωμένο στην θύρα usb το ανταπροτράκι να προεξέχει και το οποίο έχει τις ίδιες πιθανότητες να "βγει", όπως με ένα απλό USB καλώδιο. Δεν έχει καμία μα καμία σχέση. 1 1
Voodooman Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 37 λεπτά πριν, alex-gate-7-1925 είπε Μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Οι κινέζοι βγάζουν αποσπώμενο μαγνητάκι. Δηλαδή πάντα έχεις κουμπωμένο στην θύρα usb το ανταπροτράκι να προεξέχει και το οποίο έχει τις ίδιες πιθανότητες να "βγει", όπως με ένα απλό USB καλώδιο. Δεν έχει καμία μα καμία σχέση. Εδώ και 2+ χρόνια που τα χρησιμοποιώ σε όλες τις συσκευές μου δεν μου έχει φύγει ούτε μία φορά από καμία. Ίσα ίσα που χρειάζεται ο ειδικός εξολκέας για να βγουν. Ιδίως από την στιγμή που συνειδητοποίησα ότι επιτρέπουν και την μεταφορά δεδομένων, δεν το έβγαλα ποτέ. Είναι άσχημο και προσθέτει όγκο, αλλά ξεχνάς τις φθορές στις θύρες, έχω χαλάσει ήδη ένα τάμπλετ στην USB, για αυτό ξεκίνησα να τα αγοράζω. Καιρός ήταν να κάνουν από κατασκευής κάτι τέτοιο στις θύρες. 5
vastegial_74 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Voodooman είπε Εδώ και 2+ χρόνια που τα χρησιμοποιώ σε όλες τις συσκευές μου δεν μου έχει φύγει ούτε μία φορά από καμία. Ίσα ίσα που χρειάζεται ο ειδικός εξολκέας για να βγουν. Ιδίως από την στιγμή που συνειδητοποίησα ότι επιτρέπουν και την μεταφορά δεδομένων, δεν το έβγαλα ποτέ. Είναι άσχημο και προσθέτει όγκο, αλλά ξεχνάς τις φθορές στις θύρες, έχω χαλάσει ήδη ένα τάμπλετ στην USB, για αυτό ξεκίνησα να τα αγοράζω. Καιρός ήταν να κάνουν από κατασκευής κάτι τέτοιο στις θύρες. Έχεις να προτείνεις κάτι καλό και δοκιμασμένο; είναι πολλές οι επιλογές... 1
PCharon Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Voodooman είπε Εδώ και 2+ χρόνια που τα χρησιμοποιώ σε όλες τις συσκευές μου δεν μου έχει φύγει ούτε μία φορά από καμία. Ίσα ίσα που χρειάζεται ο ειδικός εξολκέας για να βγουν. Ιδίως από την στιγμή που συνειδητοποίησα ότι επιτρέπουν και την μεταφορά δεδομένων, δεν το έβγαλα ποτέ. Είναι άσχημο και προσθέτει όγκο, αλλά ξεχνάς τις φθορές στις θύρες, έχω χαλάσει ήδη ένα τάμπλετ στην USB, για αυτό ξεκίνησα να τα αγοράζω. Καιρός ήταν να κάνουν από κατασκευής κάτι τέτοιο στις θύρες. Τα ίδια κι εγώ. Έχοντας χαλάσει πολλές συσκευές μόνο και μόνο επειδή πιέστηκε κατά λάθος το καλώδιο την ώρα της φόρτισης και χάλασε η θύρα φόρτισης, με το που το είδα στο αλί το παράγγειλα εντός λεπτών. Το έβαλα στο κινητό μου και κυριολεκτικά ξένοιασα. Αναρωτιέμαι γιατί αυτά δεν τα φτιάχνουν από τις μάνες τους εδώ και τόσα χρόνια. 1
Jeiko_22 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Η Apple το είχε στις συσκευές Macbook μια δεκαετία νωρίτερα... 1 1
deenoo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 56 λεπτά πριν, Jeiko_22 είπε Η Apple το είχε στις συσκευές Macbook μια δεκαετία νωρίτερα... Και μετά το κατήργησε.... 3
akatsim Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Jeiko_22 είπε Η Apple το είχε στις συσκευές Macbook μια δεκαετία νωρίτερα... Η αππλ ειχε δικο της ανταπτορα εδω μιλαμε για usb που μπαινει μεσα στη συσκευη. Απλα μαγνητικο δεν ειναι δυσκολο, αλλα οταν μπαινει μεσα ειναι πιο ζορικο.
Dr.Richard Axel Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, PCharon είπε Τα ίδια κι εγώ. Έχοντας χαλάσει πολλές συσκευές μόνο και μόνο επειδή πιέστηκε κατά λάθος το καλώδιο την ώρα της φόρτισης και χάλασε η θύρα φόρτισης, με το που το είδα στο αλί το παράγγειλα εντός λεπτών. Το έβαλα στο κινητό μου και κυριολεκτικά ξένοιασα. Αναρωτιέμαι γιατί αυτά δεν τα φτιάχνουν από τις μάνες τους εδώ και τόσα χρόνια. Στο micro usc δεν υπάρχει fastcharge και εντάξει δουλεύει...στο usb c είναι εντελώς άχρηστα.
Retromaniac Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ανάθεμα τελικά αν σε αυτό το site διαβάζει κανείς προσεκτικά τις ειδήσεις. Ειδικά δε όταν θα έπρεπε να του κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν κάτι που πιστεύει ότι ήδη υπάρχει, να γίνεται πατέντα. Λοιπόν η πατέντα εδώ είναι ότι το usb-c χρησιμοποιείται κανονικά από οποιοδήποτε usb-c καλώδιο χωρίς να κάνεις κάτι. Και το ίδιο με το μαγνητικό καλώδιο. Το οποίο με έξυπνο τρόπο "ξεκλειδώνει" όταν έλκεται. Δηλαδή αφορά τον μηχανισμό και όχι το ότι ειναι μαγνητικη. Δεν έχει πατεντάρει την μαγνητική φόρτιση λοιπόν αλλά κάποιον συγκεκριμένο μηχανισμό που χρησιμοποιεί. Περισσότερα μαζί με εικόνες εδώ. https://mspoweruser.com/microsoft-patents-a-clever-magnetic-usb-c-surface-connector/ Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από Retromaniac 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα