Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικά αλλά έχω στεναχωρηθεί αρκετά.

Μισο μέρος του δήμου μου(και παραπάνω) έχει εξοπλιστεί με οπτικές ίνες ενώ εγώ στο εξωτερικό μέρος δεν έχω ουτε vdsl.Ιντερνετ 5 mbps στις καλές μέρες.Εργάζομαι με το ίντερνετ και δεν λέω μου αρκεί και αυτό που έχω αλλά προς θεού ένα fiber θα απογείωνε το επίπεδο δουλειάς/ψυχαγωγείας μου.

Δεν ξέρω που να απευθυνώ,κάνω πάμπολλες αιτήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος αλλά τίποτα.Έστειλα τις προάλλες email στον δήμαρχο του εν λόγω δήμου και η απάντησή του είναι ότι εξαρτάται 100% μόνο απο τον πάροχο τηλεφωνίας/επικοινωνιών.(Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό βέβαια.)Ξέρει κανείς που μπορώ να μιλήσω για αυτό το θέμα?Στον χάρτη ουσιαστικά όλες οι γύρω περιοχές έχουν οπτική είναι και είναι λες και μας έχουν κουτσουλίσει μόνο εμάς.

Τι μπορώ να κάνω απο μέρος μου?

Δημοσ.

Κάπου διάβασα ότι μπορεί να τους "πιέσει"?Εξάλλου παραπάνω απο τον μισό δήμο τον έχουν ήδη εξοπλίσει με οπτική ίνα.

Αυτό με την κεραία δεν νομίζω να λειτουργεί καλά.Ο πιο κοντινός φίλος ζει 10 λεπτά απόσταση με τα πόδια.Πόσο μάλλον δεν θέλω να φανταστώ τι διακοπές θα έχει το wireless.

Στις 1/1/2019 στις 7:59 ΠΜ, divo είπε

Καλη χρονια.

Σε ποιο δημο εισαι?

Βασικα ο δημαρχος  δεν μπορει να κανει τιποτα και πολλα. Εσυ απο την αλλη αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι  να βαλεις κεραια σε καποιο σπιτι φιλου σου  που εχει fiber και να παρεις απο εκει. 

Δημοσ.

Λογικά θα λυθεί κάποια στιγμή εντός του '19. Έχουν σκάψει σχεδόν παντού, καμπίνες ήδη έχουν στηθεί και υποθέτω είναι θέμα μηνών να αρχίσει η διαθεσιμότητα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Turbani είπε

Κάπου διάβασα ότι μπορεί να τους "πιέσει"?

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....
Να σου θυμήσω ότι έχουμε εκλογές τον Μάϊο ;;;; :D :D :D  

Δημοσ.
15 hours ago, Turbani said:

Είμαι στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.
Κάπου διάβασα ότι μπορεί να τους "πιέσει"?Εξάλλου παραπάνω απο τον μισό δήμο τον έχουν ήδη εξοπλίσει με οπτική ίνα.

Αυτό με την κεραία δεν νομίζω να λειτουργεί καλά.Ο πιο κοντινός φίλος ζει 10 λεπτά απόσταση με τα πόδια.Πόσο μάλλον δεν θέλω να φανταστώ τι διακοπές θα έχει το wireless.

αν φτιαξεις link με οπτικη επαφη παιζει τελεια.

β.για το δημαρχο θα πω Once upon a time ή ωραιο το παραμυθι αλλα δεν εχει δρακο. σιγουρα ο δημαρχος θα ασχοληθει να πιεσει για οπτικες...

Δημοσ.
15 ώρες πριν, elorant είπε

Λογικά θα λυθεί κάποια στιγμή εντός του '19. Έχουν σκάψει σχεδόν παντού, καμπίνες ήδη έχουν στηθεί και υποθέτω είναι θέμα μηνών να αρχίσει η διαθεσιμότητα.

Έχουν σκάψει στο παραδίπλα Καφαο αλλα σε εμας δεν έχουν βάλει ακομη.(Το ξέρω οτι με το να γκρινιάζω δεν αλλάζει τίποτα αλλά θέλω να το βγάλω απο μέσα μου αχαχαχα)

3 ώρες πριν, poulinos είπε

αν φτιαξεις link με οπτικη επαφη παιζει τελεια. 

β.για το δημαρχο θα πω Once upon a time ή ωραιο το παραμυθι αλλα δεν εχει δρακο. σιγουρα ο δημαρχος θα ασχοληθει να πιεσει για οπτικες...

Τι λινκ?Να βάλω 10-12 wifi repeaters στις ταρατσες δηλαδη? 😜

Δημοσ.
1 minute ago, Turbani said:

Έχουν σκάψει στο παραδίπλα Καφαο αλλα σε εμας δεν έχουν βάλει ακομη.(Το ξέρω οτι με το να γκρινιάζω δεν αλλάζει τίποτα αλλά θέλω να το βγάλω απο μέσα μου αχαχαχα)

Τι λινκ?Να βάλω 10-12 wifi repeaters στις ταρατσες δηλαδη? 😜

αν εχεις οπτικη επαφη με καποιον που εχει vdsl ή fiber μπορεις να το κανεις απευθειας με Link.μπορουν να παιξουν σε αρκετη αποσταση αλλα προυποθετει οπτικη επαφη.αυτο εννοουσε ο divo πιο πανω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά δεν νομίζω να ακολουθήσω γιατί δεν υπάρχει οπτική επαφή.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω ποιες περιοχές είναι stand-by για εργασίες οπτικών ινών απο τους τηλεφωνικούς παρόχους?Κάποιον χάρτη ή κάτι?

Στην wind τα τελευταία νέα είναι του 2016(Άλλο πάλι τουτο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα... Σιγα σιγα μπαινουν και οι οπτικες ινες... Με καθυστερηση λιγο απο αυτο που ειχαν πει στην αρχη... Μπες στην ΕΕΤΤ...Θα πρεπει να δεις σε πια καμπινα ανηκεις και ποιος εχει αναλαβει την τοποθετηση... ΠΧ.. WIND, COSMOTE, VODAFONE...Και μετα να παρεις αυτους τηλεφωνο... Για να τους ρωτησεις ποτε περιπου θα εγκατασθσουν οπτικη ινα...

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Σιγα σιγα μπαινουν και οι οπτικες ινες... Με καθυστερηση λιγο απο αυτο που ειχαν πει στην αρχη... Μπες στην ΕΕΤΤ...Θα πρεπει να δεις σε πια καμπινα ανηκεις και ποιος εχει αναλαβει την τοποθετηση... ΠΧ.. WIND, COSMOTE, VODAFONE...Και μετα να παρεις αυτους τηλεφωνο... Για να τους ρωτησεις ποτε περιπου θα εγκατασθσουν οπτικη ινα...

Πως μπορω να δω σε ποια καμπινα ανηκω?Μπηκα στο σαιτ που λες αλλα χαθηκα λιγο να σου πω την αληθεια

8 λεπτά πριν, divo είπε

Αν μπου πεις νουμερο καφαο....

Η wind εχει ναλαβει να φτιαξει τη καμπινα με οπτικη. Και σε μενα το ιδιο ισχύει. Βεβαια εμένα θα επρεπε να ειναι ετοιμη για εμπορικη διαθεση μετα απο μια παραταση το Q1 18. φτασαμε στο Q1  του 19 και ακομα ειμαι στην αναμονη.  Και εξω απο το σπιτι μου περναει οπτικη ινα που παει σε καμπινες Οτε. Μηπως να την εκοβα να το συνδεσω 😜ς? 

Καταλαβα,για να σου ειπαν εσενα Q1 2018 και ακομη να μην εχει ερθει φαντασου εμενα που δεν μου ειπαν και τιποτα.

ΕΛΛΑΔΑ=ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ εποχη σε τεχνολογια.Θα πεθανω και ακομη ετσι θα ειμαστε.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, divo είπε

θελω περιοχη π.χ. μοσχατο και καφαο. το καφαο το βρίσκεις: 

α)αν ακολουθησεις τα καλωδια που ερχονται εξωτερικα στο σπιτι σου, αν δεν ειναι πολυκατοικια. φτανεις μεχρι το πρωτο κουτι του οτε (στον τοιχο) που εχει γραμμενα νουμερα πανω π.χ. 308/24 το 308 ειναι το καφαο

β) αν ειναι πολυκατοικια το γραφει στην εισοδο εκει που ειναι ολα τα καλωδια του τηλεφωνου. παλι με την ιδια λογικη 308/24....το 308.

Προσπάθησα να βρω καποιον αριθμο επανω στο καφαο αλλα χωρις καμια τυχη.Ξερεις περιπου που πρεπει να βρισκεται αυτος ο αριθμος?

Δημοσ.
16 hours ago, divo said:

Αν μπου πεις νουμερο καφαο....

Η wind εχει ναλαβει να φτιαξει τη καμπινα με οπτικη. Και σε μενα το ιδιο ισχύει. Βεβαια εμένα θα επρεπε να ειναι ετοιμη για εμπορικη διαθεση μετα απο μια παραταση το Q1 18. φτασαμε στο Q1  του 19 και ακομα ειμαι στην αναμονη.  Και εξω απο το σπιτι μου περναει οπτικη ινα που παει σε καμπινες Οτε. Μηπως να την εκοβα να το συνδεσω 😜ς? 

μα ρε παιδια μια μικρη παρακαμψη θα κανουμε :P

9 hours ago, Turbani said:

Προσπάθησα να βρω καποιον αριθμο επανω στο καφαο αλλα χωρις καμια τυχη.Ξερεις περιπου που πρεπει να βρισκεται αυτος ο αριθμος?

παμε απο την αρχη.

αν μενεις σε πολυκατοικια πανω απο 3-4 διαμερισματα πρεπει να εχεις κατανεμητη στο ισογειο ή στο υπογειο που θα πρεπει να γραφει καποια νουμερα πχ kk 345 45,46.το καφαο ειναι το 345. ο κατανεμητης ειναι σαν ντουλαπακι.μπορει να ειναι ψηλα και πανω απο την εισοδο.

αν εισαι πολυκατοικια με 2-3 διαμερισματα ή μονοκατοικια πρεπει να εχεις χωνευτη οπου απο εκει θα υπαρχει ενα καλωδιο του οτε χρωματος ασπρο -γκρι τι στο καλο ειναι αυτο το χρωμα το οποιο αν το ακολουθησεις θα φτανει σε ενα μεταλλικο η πλαστικο κουτι που θα γραφει καποιο κκ.υπαρχει περιπτωση να βρεις και 2-3 ενδιαμεσα κουτια μερι να φτασεις στο αρχικο.θα καταλαβεις οτι εισαι στο αρχικο γιατι θα φευγει ΜΑΥΡΟ καλωδιο προς την γη και θα μπαινει μεσα στην γη.επισης εχει και μεταλλικο σωληνα για να μην χτυπηθει. για περισσοτερα δες αυτο που εχω φωτο απο κατανεμητη/box κτλ. 

εναλλακτικα ψαχνεις να βρεις το καφαο κοντα σου.σε ενα δυο στενα αποσταση θα πρεπει να το βρεις.τωρα και να μην βρεις το δικο σου και να βρεις το γειτονικο πιστευω οτι δεν θα αλλαξει κατι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

μα ρε παιδια μια μικρη παρακαμψη θα κανουμε :P

παμε απο την αρχη.

αν μενεις σε πολυκατοικια πανω απο 3-4 διαμερισματα πρεπει να εχεις κατανεμητη στο ισογειο ή στο υπογειο που θα πρεπει να γραφει καποια νουμερα πχ kk 345 45,46.το καφαο ειναι το 345. ο κατανεμητης ειναι σαν ντουλαπακι.μπορει να ειναι ψηλα και πανω απο την εισοδο.

αν εισαι πολυκατοικια με 2-3 διαμερισματα ή μονοκατοικια πρεπει να εχεις χωνευτη οπου απο εκει θα υπαρχει ενα καλωδιο του οτε χρωματος ασπρο -γκρι τι στο καλο ειναι αυτο το χρωμα το οποιο αν το ακολουθησεις θα φτανει σε ενα μεταλλικο η πλαστικο κουτι που θα γραφει καποιο κκ.υπαρχει περιπτωση να βρεις και 2-3 ενδιαμεσα κουτια μερι να φτασεις στο αρχικο.θα καταλαβεις οτι εισαι στο αρχικο γιατι θα φευγει ΜΑΥΡΟ καλωδιο προς την γη και θα μπαινει μεσα στην γη.επισης εχει και μεταλλικο σωληνα για να μην χτυπηθει. για περισσοτερα δες αυτο που εχω φωτο απο κατανεμητη/box κτλ. 

εναλλακτικα ψαχνεις να βρεις το καφαο κοντα σου.σε ενα δυο στενα αποσταση θα πρεπει να το βρεις.τωρα και να μην βρεις το δικο σου και να βρεις το γειτονικο πιστευω οτι δεν θα αλλαξει κατι

Παω για εξερευνηση σημερα θα σε ενημερωσω.

Δημοσ.
50 minutes ago, Turbani said:

Παω για εξερευνηση σημερα θα σε ενημερωσω.

κατι θα βρεις δεν γινεται.ειναι λιγες οι περιπτωσεις που σε κατανεμητη/box δεν θα βρεις νουμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...