Προς το περιεχόμενο

[NVMe SSD] Western Digital Black SSD 1TB με 199€ @ amazon.de

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και μου φαίνονται κάπως κοροϊδία οι NVMe SSDs, με λίγα σενάρια όπου υπερτερούν με διαφορά ενός καλού SATA SSD, κάποιους τους ενδιαφέρει:

1ΤΒ NVMe με μέγιστο 3400MB/s από ότι βλέπω.

199€ τελική τιμή αλλά αυτή τη στιγμή είναι Out Of Stock.

https://www.amazon.de/gp/product/B07BRCLMTS/?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Παραγγέλλουμε και όποτε θέλουμε ακυρώνουμε. Το Amazon δεν τραβάει λεφτά πριν έχει το προϊόν έτοιμο προς αποστολή.

Από Ελλάδα 255€ + μεταφορικά και βέβαια κατόπιν παραγγελίας. Ελάχιστη τιμή που έχει παίξει από Ελλάδα τα 227€ + μεταφορικά.

Καλή χρονιά!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αναμενετε 1tb nvme στα 150 και 1tb ssd sata 3 στα 90-100 ευρω σε λιγο καιρο. Λιγη υπομονη ερχονται πολυ καλες τιμες σε nand μιας και εχει λιγο καιρο που μπηκαν σε παραγωγη τα νεα εργοστασια nand στην Ταιβαν και ερχονται και δισκοι qlc που εκει θα γινει χαμος με τις τιμες αλλα δεν ξερουμε ακομα την αξιοπιστια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ειναι αν καποιος χρειαζεται ΤΩΡΑ εναν μεγαλο ssd σε vfm/gb καλη τιμη, τιμαει αυτην την προσφορα ανετα.

Σαφως οσον αφορα μελλοντικες τιμες, η "καλη μερα απ'το πρωι φαινεται", μπαρδον, η καλη χρονια απ'την πρωτοχρονια φαινεται :-)

Επεξ/σία από fagoura
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, djuan1988 είπε

Εδώ και ένα εξάμηνο πέφτουν οι τιμές και τίποτα δεν πέφτει πάντως. 

Γιατι δεν πεφτει τιποτα? 170 ειχε περσι ο 500αρης 850evo 70 εχει τωρα ο 860evo. Οι nvme ειναι ακομα πολυ ακριβοι θελουν γερη πτωση για να πεις οτι αξιζουν. Και στα 200 της προσφορας δεν τον λες καλη τιμη οταν στα 134 παιζει mx500 m2. Οι διαφορες υπαρχουν αλλα σε πολυ λιγα πραγματα βλεπεις τις διαφορες απο απλο ssd.

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, djuan1988 είπε

Εδώ και ένα εξάμηνο πέφτουν οι τιμές και τίποτα δεν πέφτει πάντως. 

Για ssd μιλας ή για πχ μπριζολες; 😛

Εχουν βουλιαξει οι τιμες, οχι απλα επεσαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Γιατι δεν πεφτει τιποτα? 170 ειχε περσι ο 500αρης 850evo 70 εχει τωρα ο 860evo. Οι nvme ειναι ακομα πολυ ακριβοι θελουν γερη πτωση για να πεις οτι αξιζουν. Και στα 200 της προσφορας δεν τον λες καλη τιμη οταν στα 134 παιζει mx500 m2. Οι διαφορες υπαρχουν αλλα σε πολυ λιγα πραγματα βλεπεις τις διαφορες απο απλο ssd.

Άλλο m.2 SATA κι άλλο m.2 NVMe βέβαια.

Σαφώς είναι ακριβοί, αλλά ίσως όχι τόσο όσο θα περίμενε κανείς βάσει της νέας τεχνολογίας και των επιδόσεων.  Περισσότερο συμφέρουν στις χωρητικότητες 240-500GB (υπάρχουν κάποιοι 500άρηδες κοντά στα 100€ που θα άξιζαν)

...εγώ έχω βάλει στον μάτι έναν Corsair Force MP510 που φαίνεται πολλά υποσχόμενος, με πολύ μεγάλο προβάδισμα endurance σε σύγκριση με άλλα συγκρίσιμα προϊόντα

Επεξ/σία από vgiozo
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vgiozo είπε

Άλλο m.2 SATA κι άλλο m.2 NVMe βέβαια.

Σαφώς είναι ακριβοί, αλλά ίσως όχι τόσο όσο θα περίμενε κανείς βάσει της νέας τεχνολογίας και των επιδόσεων.  Περισσότερο συμφέρουν στις χωρητικότητες 240-500GB (υπάρχουν κάποιοι 500άρηδες κοντά στα 100€ που θα άξιζαν)

...εγώ έχω βάλει στον μάτι έναν Corsair Force MP510 που φαίνεται πολλά υποσχόμενος, με πολύ μεγάλο προβάδισμα endurance σε σύγκριση με άλλα συγκρίσιμα προϊόντα

Ναι βρε το ξερω απλα παραλειποντας στο που ειναι μπροστα οι nvme υπαρχουν πολυ καλοι sata που κουμπωνουν σε m2 αρκετα πιο φθηνοι. Τον mp510 τον παρακολουθω και εγω εχει πολυ καλη αναλογια τιμης ανα gb κατι σαν τον sx8200 της adata και οι 500αριδες τους ισως να αξιζουν κοντα στα 100 που παιζουν. Αλλα χρειαζεται 1tb πια ειδικα οταν θελω να βαλω ενα gears of war η ενα ffxv και ειναι 150gb το καθενα. Υπομονη κανα 50αρικο ακομα να πεσουν.

Δημοσ.

Για μένα SSD 1TB και πάνω αξίζει μόνο σε laptop, για αποφυγή θορύβου και μείωση κατανάλωσης...σε σταθερό δεν θα το έλεγα, εκτός αν πέσουν πολύ οι τιμές τους (πχ 2ΤΒ κοντά στα 100€).

Ο Corsair MP510 480GB στα 105€ που βγαίνει τελική νομίζω είναι καλή τιμή και τώρα για όποιον σκέφτεται να αγοράσει 500άρη δίσκο SSD...φθηνότερος από την Pro εκδοχή των "απλών" SATA SSD Samsung.

To μόνο κακό είναι ότι συνήθως πρέπει να θυσιάσεις SATA ή PCIe θύρες στη μητρική σου, τουλάχιστον σε μητρικές εκεί κοντά στο 100άρικο...για τις πιο ακριβές υλοποιήσεις δεν ξέρω.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vgiozo είπε

Για μένα SSD 1TB και πάνω αξίζει μόνο σε laptop, για αποφυγή θορύβου και μείωση κατανάλωσης...σε σταθερό δεν θα το έλεγα, εκτός αν πέσουν πολύ οι τιμές τους (πχ 2ΤΒ κοντά στα 100€).

Ο Corsair MP510 480GB στα 105€ που βγαίνει τελική νομίζω είναι καλή τιμή και τώρα για όποιον σκέφτεται να αγοράσει 500άρη δίσκο SSD...φθηνότερος από την Pro εκδοχή των "απλών" SATA SSD Samsung.

To μόνο κακό είναι ότι συνήθως πρέπει να θυσιάσεις SATA ή PCIe θύρες στη μητρική σου, τουλάχιστον σε μητρικές εκεί κοντά στο 100άρικο...για τις πιο ακριβές υλοποιήσεις δεν ξέρω.

Με 2 m2 θύρες δεν έχουμε πρόβλημα. Hdd στο pc δεν ξανά μπαίνει. Με τα τεράστια παιχνίδια και με τον 500αρι υπάρχει πρόβλημα. Ευτυχώς οι τιμές κάθε μέρα πέφτουν και δεν θα αργήσουμε να δούμε 1tb nvme στα 150. Μέχρι τέλος Απρίλη δίνω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Guerriero4 said:

Δεν αξίζει σε αυτή την τιμή, αφού σε λίγο καιρό θα πέσουν οι τιμές.

14 hours ago, Arkin said:

Αναμενετε 1tb nvme στα 150 και 1tb ssd sata 3 στα 90-100 ευρω σε λιγο καιρο. Λιγη υπομονη ερχονται πολυ καλες τιμες σε nand μιας και εχει λιγο καιρο που μπηκαν σε παραγωγη τα νεα εργοστασια nand στην Ταιβαν και ερχονται και δισκοι qlc που εκει θα γινει χαμος με τις τιμες αλλα δεν ξερουμε ακομα την αξιοπιστια.

Αυτό το σκεπτικό είχαν και οι bitcoin users αλλά...

Τον τελευταίο μήνα υπάρχει μια αύξηση περίπου 5% στους ssd :( (όχι σε όλες τις μάρκες)

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.

Στα περισσότερα προϊόντα ssd που παρακολουθώ εγώ στο σκρουτζ οι τιμές πέφτουν σταθερά,, έστω και λίγο, αν και σημειώθηκαν αυξήσεις μετά την black friday που όμως εξισορροπήθηκαν έκτοτε.

5% αύξηση μού ακούγεται πολύ, ίσως σε τίποτα Samsung-τελευταία μοντέλα, δεν ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...