Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.

Πρώτη μέρα του έτους και εγώ ασχολούμαι με τις εργασίες της σχολής. :P

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί. Μας δίνεται ένα json αρχείο και με βάση αυτό πρέπει με Flask(Python Framework) & MongoDB να δημιουργήσω κάποιες λειτουργίες GET, POST, DELETE.

Έχω πιάσει στο περίπου τι πρέπει να κάνω αλλά με δυσκολεύει το setup του environment. Κατέβασα τη Mongo, την εγκατέστησα(άρχισα να την τρέχω μέσω cmd), κατέβασα και το Studio 3T που μας ζήτησαν, έβαλα το json σε βάση που δημιούργησα(μέσα στο Studio 3T) και τώρα πρέπει να χτίσω με Flask το API. Κατέβασα το PyCharm και έκανα από το terminal install κάποια packages(pymongo, flask,flask-restful). Επίσης, έκανα και venv(δεν έχω καταλάβει γιατί).

Τώρα, πώς συνδέω τη βάση με τη Python ώστε να μπορώ να τεστάρω τον κώδικα και εάν παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα για το κάθε endpoint(για τη κάθε GET, POST method); Στο YouTube που είδα πολύ το κάνουν μέσω του Postman στο οποίο όμως χρησιμοποιούν URLs για να "τραβάνε" δεδομένα από τη βάση(?) αλλά δε ξέρω τι  και πώς.

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από Asevastos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.

Πρώτη μέρα του έτους και εγώ ασχολούμαι με τις εργασίες της σχολής. :P

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί. Μας δίνεται ένα json αρχείο και με βάση αυτό πρέπει με Flask(Python Framework) & MongoDB να δημιουργήσω κάποιες λειτουργίες GET, POST, DELETE.

Έχω πιάσει στο περίπου τι πρέπει να κάνω αλλά με δυσκολεύει το setup του environment. Κατέβασα τη Mongo, την εγκατέστησα(άρχισα να την τρέχω μέσω cmd), κατέβασα και το Studio 3T που μας ζήτησαν, έβαλα το json σε βάση που δημιούργησα(μέσα στο Studio 3T) και τώρα πρέπει να χτίσω με Flask το API. Κατέβασα το PyCharm και έκανα από το terminal install κάποια packages(pymongo, flask,flask-restful). Επίσης, έκανα και venv(δεν έχω καταλάβει γιατί).

Τώρα, πώς συνδέω τη βάση με τη Python ώστε να μπορώ να τεστάρω τον κώδικα και εάν παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα για το κάθε endpoint(για τη κάθε GET, POST method); Στο YouTube που είδα πολύ το κάνουν μέσω του Postman στο οποίο όμως χρησιμοποιούν URLs για να "τραβάνε" δεδομένα από τη βάση(?) αλλά δε ξέρω τι  και πώς.

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

Τα δεδομενα δεν τα τραβαει απο τη βαση το postman αλλα απο τα endpoints (αυτα τραβανε απο τη βαση) που εχεις φτιαξει στο flask, πχ localhost:3000/api/users.

Το postman ειναι το καλυτερο εργαλειο για το τεσταρισμα των endpoints.

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.

@asevastos

Just in case, εκτός και αν σου ζητάνε να χρησιμοποιήσεις python 2, να χρησιμοποιήσεις python 3.6 ή 3.7

Για το virtualenv διάβασε εδω. Για το flask και το REST σου πρότεινα να το πάρεις λίγο με τη σειρά για να τα καταλάβεις τι γίνεται. Για να σας έχουν βάλει τέτοια εργασία, υποθέτω ότι γνωρίζεις τα βασικά του HTTP (GET, POST κτλ) και ότι έχεις υλοποιήσει τουλάχιστον ένα απλό web application (πχ μία form που τη συμπληρώνεις και βάζει στοιχεία σε μία βάση)

Αν θες ένα φρεσκάρισμα για τα HTTP verbs κτλ, δες εδώ. Για flask + REST ξεκίνα με αυτό που είναι όσο πιο απλό γίνεται και μετά κοιτάς για το δικό σου. Αφού πάρεις πρέφα πως γίνεται low-level η δουλειά, μπορείς να αρχίσεις να κοιτάς και για flask-rest και για πιο high level βιβλιοθήκες. Αν τυχόν έχεις χρόνο και όρεξη για το κάτι παραπάνω, ένα από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να προσθέσεις documentation για το API που έφτιαξες μέσω πχ swagger: https://realpython.com/flask-connexion-rest-api/

Δημοσ.

Ωραία παιδιά, ευχαριστώ για τις βοήθειες σας. Το βρήκα. 

pmav99 τα έπιασα λίγο από την αρχή με σύντομα tutorials και ξεκαθάρισαν αρκετά. Ευχαριστώ. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...