polaki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 nonickch_ to post sou itan fovero, akoma gelao, me tin kali ennoia fusika!!! Loipon emena oi empeiries mou.... Prin 2.5 xronia otan pira ton Athlon 1400 (aftos pou zestenotan les kai ton evazes se fourno) pira kai mia SBLive 5.1. Epeidi to chipset itan tis VIA, an thimaste upirxe MEGISTO provlima kai to PC etroge tuxaia reboots kai kolimata.Fantazomai oloi edo mesa gnorizoume to provlima afto eite apo prosopiki empeiria eite apo kapoio gnosto.. Me ta polla, anakalipsa oti ftaine kai i VIA kai i SBLive (giati apti mia to VIA chipset epaize kurile me oles tis alles, alla me tin idia ennoia i SBLive epaize kurile se ola ta alla motherboards.) Tote vrika tin mia kai monadiki karta ixou pou epaize kurile (apodiksi oti kai oi alles kartes ftegane kai oxi mono i LIVE) tin opoia tin legane Turtle Beach Santa Cruz... Apistefto onoma, alla kiomos alithino. Einai i amerikaniki ekdosi mias kartas pou exoume kai do alla den thimamai pos legetai. Htan omos sxetika akrivi kai ego ixo ithela mono gia MP3 opote telika den tin pira. Energopoio loipon tin built in karta ixou tou sistimatos kai vazo tin 5.1 se allo pc, mexri pou vgainei ena PCI LATENCY PATCH to opoio otan egatestisa ola itan jet. H epomeni disaresti empeiria mou itan otan pire o aderfos mou to en logo CDROM52x to opoio kai apeviose. Kai telos, otan pira ta creative 6.1 6700 ixeia pou to subwoofer ekane afto to bam boum pou episis einai gnosto se olous pou exoun ta ixia afta, to opoio to exei paradextei i Creative kai entelos dorean mesa se 4 meres mou esteile kainourio.. Vevaia ego mexri na anakalipso ti ftaiei eixa kanei 50 uninstall tous drivers, eixa tsekarei 40 fores ta kalodia klp klp. OK.. Aptin alli exo mia Extigy, pote den eixa provlima oute me to remote tis. Creative kartes ixou palies pou tis exo akoma (milame gia kartes 6etias tora) kai kanena provlima. Oxi oti tha eprepe na uparxei provlima diladi, alla toses fores pou tis exo valei kai vgalei fantazomoun oti kati tha pathenane,alla tipota! Ousiastika eimai polu ikanopoiimenos apo ta proionta tis me dedomeno to kostos pantos. Ta de ixeia tis einai jet kata tin apopsi mou kai ta pira polu fthiana. Exo sindesei tin Extigy me to PS2 meso optical, kai pano tis ta 6700. Me kseftila xrimata exo ikanopoiitikotato ixo, kai sigxronos an thelo ti sindeo kai sto laptop pou vrisketai dipla tis.. Pantos eilikrina provlima tis 5.1 me ta XP den exo sinantisei, opote den ksero ti mporei na ftaiei.. To service pack 1 pou vazo den zitaei kan drivers an den kano lathos opote to provlima exei lithei mia gia panta! sto diko mou pc pantos pou exo tin audigy den eida kanena provlima...
kgian Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Πάντως εγώ είμαι ευχαριστημένος απο την creative.. Είχα 2 SB16 και τώρα μια Live (όχι την 5.1, την απλή). Καμία δεν μου παρουσίασε ποτέ πρόβλημα, ούτε στην λειτουργία ούτε στην εγκατάσταση. Επίσης είχα και ένα cdrom και μια banshee. Το πρώτο τα έπαιξε στους 13 μήνες. Η banshee τα έπαιξε στα 2,5 χρόνια. Έστειλα mail στην creative ιρλανδίας για αντικατάσταση της κάρτας γραφικών στα 2 χρόνια και 8 μήνες και μου την άλλαξαν χωρίς δεύτερη κουβέντα σε 1 εβδομάδα. Οπότε είπα κάτσε να δοκιμάσω και με το cd.. Σχεδόν 3 χρόνια αφότου το πήρα μου το αντικατέστησαν και αυτό απευθείας! Τώρα δουλεύουν όλα μια χαρά! Η εταιρία έχει τρομερή πολιτική αντικατάστασης χαλασμένων κομματιών και για αυτό την προτιμώ! Α, έχω και τα ηχεία τα πρώτα 4.1 που είχε βγάλει, πολύ ευχαριστημένος!
FELIX Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 kgian, ti mas 8ymises me tis vodoo kai tis banshee!!! kales epoxes tote...
StavrosD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Μου κάνει εντύπωση που δεν ανάφερε κανένας τις "μαιμούδες" διαφημήσεις της creative. Είχα αγοράσει παλιότερα μια SoundBlaster AWE64 Gold (90.000 δρχ. είχα σκάσει τότε). Έλεγε 64voices synth, waveguide technology, direct sound, full duplex ktl. Αφού όμως την αγόρασα κάπου στο on-line help είδα ότι οι 32voices ήταν software, και ανα πάσα στιγμή μόνο ένα από τα waveguide (32 voices), direct sound και full duplex μπορούσε να λειτουργήσει. Είπε κανείς τίποτα; Μετά με την audigy. Αν θυμάμαι καλά διαφημιζόταν για κάρτα 24bit/96KHz (αν βρείτε τις αρχικές διαφημήσεις θα καταλάβετε τι εννοώ. Πλέον τις έχουν εξαφανίσει). Μόνο που δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει κανείς κάτι τέτοιο, επειδή αυτή είναι η μέγιστη συχνότητα δειγματοληψίας στις ψηφιακές εξόδους. Όσο για εγγραφή στα 24bit, δεν θυμάμαι να είχα καταφέρει πολλές φορές (ίσως μόνο με το wavelab). Όσο για επιδόσεις, δεν συζητάμε ότι ήθελε τουλάχιστον Duron 800 (και πάλι κλίπαρε ο ήχος, σύμφωνα με το http://www.tomshardware.com) Και φυσικά οι πολυδιαφημισμένοι ASIO drivers. Νόμιζα ότι δεν μπορούσα να βάλω μικρό latency λόγω επεξεργαστή. Αγότερα όμως που πήρα μια Terratec DMX 6Fire 24/96 η οποία ακόμα και στα 24bit/96KHz με latency 10msec δεν ακούγεται το παραμικρό κλικ, κατάλαβα ότι η creative είναι μόνο για παιχνίδια. Πάμε και στην κάρτα γραφικών (είμα μαζόχας, ήθελα και τρίτη μαλ#### για να καταλάβω ότι θα είναι μούφα κάτι creative. Πήρα μια κάρτα με το Savage4. Κορυφαίες επιδόσεις, αλλά κάθε 4-7 λεπτά στα 3D παιχνίδια κόλαγε ασύστολα (άλλες φορές έκανε reboot μόνο του το PC, άλλες φορές κόλλαγε όπως ήταν). Απο εδώ και πέρα, creative ίσως να βάλω στο μηχάνημά μου άμα μου την δώσουν τζάμπα, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο.
cronos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Σειρά μου να πώ και γώ μερικές άσχημες εμπειρίες σχετικά με την εν λόγω εταιρία. Η επαφή μου ξεκίνησε το '96 με μια soundblaster 16. Το πρόβλημα που είχα με τη συγκεκριμένη κάρτα ήταν ότι δεν μπορούσα να παίξω παιχνίδια τα οποία έτρεχαν σε dos περιβάλλον. Και δεν ήταν ότι έτρεχαν έστω χωρίς ήχο, δεν μπορούσε να κάνει εγκατάσταση. Μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν βρίσκει κάρτα ήχου. Αργότερα έμαθα ότι η SB είχε σοβαρό πρόβλημα ασυμβατότητας με το mobo μου και τον Cyrix επεξεργαστή που είχα τότε. Στην συνέχεια άλλαξα το σύστημα, άλλαξα και την κάρτα ήχου σε μια live 5.1. Και εκεί λοιπόν πρόβλημα της κάρτας με το VIA chipset του mobo. Είχε μερικά γρατζουνίσματα στον ήχο σε ταινίες αλλά και σε παιχνίδια. Με το PCI Latency Patch διορθώθηκε σε ένα βαθμό το πρόβλημα. Ένα άλλο πρόβλημα ήταν με ένα ζευγάρι ηχεία της creative. Τα ηχεία αυτά είναι και καλά για περιφερειακό ήχο, τα βρήκα φθηνά και τα πήρα. Μετά από λίγο καιρό σταμάτησε να παίζει το ένα από τα δύο. Το κακό είναι ότι τα κατασκευάζουν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην ανοίγουν με τίποτα, να πείς θα επέμβω και θα διορθώσω κάτι. Τελικά αν κάτι δε πάει καλά σε ένα σύστημα το πιθανότερο είναι να φταίει μια SB. Από τη στιγμή που όλες οι νέες motheboards κυκλοφορούν με ενσωματωμένη κάρτα ήχου, ποιός ο λόγος να πειραματίζεται κανείς με προϊλοντα της creartive?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.