OXTROS Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Καλή χρόνια, και άνοιξα το παροπλισμένο iPhone 6 μου μετά από κανα τρίμηνο για να κάνω την ετήσια συντήρηση 😬 Και τι βλέπω Παναγία μου, με το που το άνοιξα στην μαύρη οθόνη με το μηλαρακι, η αριστερή πλευρά έχει χριστουγεννιάτικο theme.. Για κάποιο λόγο σαν τα pixels να είναι ανοιχτά τα περισσότερα είναι άσπρα, αλλά έχουμε και κόκκινα και μπλε Πως να έγινε αυτό από την ακινησία 2-3 μηνών; Την τελευταία φορά που το έσβησα ήταν όλα μια χαρά.. Ετρεξα καμία ώρα pixel burn βιντεάκι αλλά τίποτα..
HateMe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Που το είχες παρατήσει; Μήπως έγινε απ την υγρασία ; (Παίζει να λέω μαλακίες αλλά έτσι μου φαίνεται στο μάτι)
OXTROS Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Όχι καμία υγρασία φίλε μου, μέσα σε συρτάρι κομοδίνου
saruman123 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Για pixel δεν είναι. Σαν να έχει τρέξει κάτι υγρό και να έχει εισχωρήσει μέσα.
OXTROS Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Παιδιά τα pixel που έχουν μείνει έτσι, δυναμώνουν και χαλαρώνουν ανάλογα με την ένταση της φωτεινότητας, σβηστή η οθόνη ΔΕΝ φαίνεται εντελώς τίποτα, και σε χαμηλή φωτεινότητα σχεδόν εξαφανίζεται το effect..
tsilitheo1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Τα μαυρα στίγματα στην φωτογραφία στο πανω bezel τι ειναι;;. Επιμενω σε κολλα digitizer που απλωσε ισως λογω παρατεταμενης εκθεσης σε ζεστη... Στο πανω bezel φαίνεται σαν μαυρα στιγματα αλλα στην οθονη λογω backlight φαίνεται ετσι. Οσο χαμηλωνεις το backlight εξαφανιζεται. Κολλημενα πιχελς θα φαινοντουσαν ανεξαρτητως φωτεινοτητος.... Απλα η γνωμη μου
OXTROS Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γύρο από το ακουστικό εννοείς και στην πάνω αριστερή γωνία κάτι μαύρες κηλίδες..; Αντικατοπτρισμός από κάτι στην φωτό που έβγαζα.. παίζει να είναι το φωτιστικό από πάνω μου.. Αν είναι κόλλα όπως λέμε δεν θα έπρεπε με σβηστή οθόνη να δείχνει κάτι έστω άχνα με κόντρα φως; Εφόσον πέφτει η ένταση στο backlight, και τα pixels που έχουν κολλήσει, δεν φωτίζονται τόσο.. άνοιξα και μέσα και κανένα σημάδι υγρασίας στυλ νερό, και τα στικερς μια χαρά είναι και όλα οκ εκτός από κατι Οι βάσεις με τον κόκκινο κύκλο που είναι στο σασί, έχουν κεραμίδι χρωμα, αλλά οι υπόλοιπες έχουν ασημί, δεν ξέρω αν είναι από default αυτό, αλλά ακριβώς από πάνω τους βρίσκεται και το σημείο πρόβληματος της οθόνης. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2019 από OXTROS
OXTROS Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Περίεργα πράγματα.. δεν μπορώ να καταλάβω πως μέσα σε συρτάρι έγινε αυτό αν τελικά σχετίζεται με το πρόβλημα της οθόνης, ή ήταν κάτι άλλο, που συνέβη κάπου κάπως κάποτε και τελικά δεν σχετίζεται με το πρόβλημα της οθόνης
SeNNinhA Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, OXTROS είπε Περίεργα πράγματα.. δεν μπορώ να καταλάβω πως μέσα σε συρτάρι έγινε αυτό αν τελικά σχετίζεται με το πρόβλημα της οθόνης, ή ήταν κάτι άλλο, που συνέβη κάπου κάπως κάποτε και τελικά δεν σχετίζεται με το πρόβλημα της οθόνης Υγρασια υπαρχει παντα στην ατμοσφαιρα. Ο αερας μεταφερει υδρατμούς πάντα. Αυτο που συμβαινει πολλες φορες ειναι η υγροποιηση αυτων των υδρατμών. Γιατι; Διοτι πεφτει η θερμοκρασία του. Ειναι ακριβως το φαινομενο που θολωνει ενα τζαμι ή ενας καθρεπτης απο τα χνώτα μας σε κρυες συνθηκες. Ο αερας μεταφερει τοσο μεγαλυτερη υγρασια στην μαζα του οσο μεγαλυτερη θερμοκρασια εχει (οπως λιώνεις περισσοτερη ζαχαρη σε ζεστο νερο). Οταν κρυώσει ο αερας τοτε αναγκαστικα αφηνει μια ποσοτητα υγρασιας στην επιφανεια οπου εφαπτεται. Ειναι η υγροποιηση των υδρατμων που ελεγα πιο πανω. Αυτο μπορει να συμβει στον αερα που υπαρχει μεσα στο κινητο οταν αυτο αφεθει μεσα σε ενα συρταρι για καιρο σε σχετικα χαμηλή θερμοκρασια (χαμηλοτερη απο την θερμοκρασια του αερα που περιεχει). Γι αυτο και τις ηλεκτρονικες συσκευες τις αποθηκευουν με φακελακια απορροφησης της υγρασιας μεσα στα κουτια. Ειναι μια μεγαλη πιθανοτητα να συνεβει αυτο. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το δωσεις άμεσα για ενα καλο καθαρισμο (οσο γινεται) απο τις οποιες οξειδωσεις μπορει να εχουν συμβει. Μπορει να μην σου σωσει την οθονη αλλα θα σου δωσει παραταση χρονου στο υπολοιπο τηλεφωνο. Η οθονη μπορει να στρωσει εν μερη με μια καλη ξηρανση ωστε να απομακρυνθει οποια πιθανη υγρασια εχει διεισδυσει αναμεσα σε LCD & γυαλι. 1
OXTROS Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Τι να πω.. το σπίτι μου έχει γενικά πρόβλημα ξηρότητας και όχι υγρασίας.. θα δοκιμάσω με το θερμοποστολο να ζεστάνω την οθόνη να δω αν τελικά είναι υγρασία αυτό μέσα, αλλά χλωμό πολύ το κόβω. Δεν με νοιάζει κ πολύ για το κινητό αφού το έχω για back up κινητό αλλά λόγο ότι είναι σε jailbreak untethered έκδοση θα ήθελα να σωθεί Καλή ξήρανση εννοείς σακουλάκι ρύζι 2-3 μέρες;
HateMe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Άρα δίκιο είχα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά καλό είναι να μαθαίνω μερικά πράγματα
SeNNinhA Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, OXTROS είπε Τι να πω.. το σπίτι μου έχει γενικά πρόβλημα ξηρότητας και όχι υγρασίας.. θα δοκιμάσω με το θερμοποστολο να ζεστάνω την οθόνη να δω αν τελικά είναι υγρασία αυτό μέσα, αλλά χλωμό πολύ το κόβω. Δεν με νοιάζει κ πολύ για το κινητό αφού το έχω για back up κινητό αλλά λόγο ότι είναι σε jailbreak untethered έκδοση θα ήθελα να σωθεί Καλή ξήρανση εννοείς σακουλάκι ρύζι 2-3 μέρες; Οχι. Θερμο αερα σαφεστα με ανοιγμα του τηλεφωνου. Τα ριζια κανουν μονο για προληψη στην καλυτερη περιπτωση...! Εαν εχει παντως οδειδωσεις μην περιμενεις. Δωστο σε service για καθαρισμο. Οι οξειδωσεις προχωρουν και καποια στιγμη απλα θα παραδωσει πνευμα ασχετα με την οθονη. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από SeNNinhA
OXTROS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Οχι θερμο αερα σαφεσταταμε ανοιγμα του τηλεφωνου. Τα ριζια κανουν μονο για προληψη στην καλυτερη περιπτωση...! Εαν εχει παντως οδειδωσεις μην περιμενεις. Δωστο σε service για καθαρισμο. Οι οξειδωσεις προχωρουν και καποια στιγμη απλα θα παραδωσει πνευμα ασχετα με την οθονη. Και πως να δοκιμάσω να στέγνωσω την οθόνη δλδ? Αν κ 90% δεν έχει γίνει αυτό από υγρασία στο συρταρι Δεν πάω σε service να δώσω 50-100 ευρώ όταν δεν έχω καταλάβει εγώ πρώτα τι πρόβλημα έχω, στα περισσότερα κατάστημα όταν τους βάλεις δύσκολα σε κάνουν μεροκάματο. Το ίδιο κινητό είχε πρόβλημα με το chip φόρτισης πριν κανα χρόνο και όλοι μου έλεγαν 120 ευρώ. Τελικά το έφτιαξα με 70 με ένα παιδί από εδώ μέσα. Το οξυδωσεις δεν είναι σίγουρο, τα στικερ υγρασίας όλα είναι άσπρα, το μόνο που δείχνει κάτι είναι οι 2 βάσεις που έχω στην φωτό άνωθεν αλλά αυτές είναι οι 2 βάσεις που κρατάνε τα κουμπιά του ήχου όποτε κάποια στιγμή ίσως μπήκε παλαιότερα καμία υγρασία από εκεί, μέσα στο συρτάρι δεν παίζει να χύθηκε κάτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα