Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Α κατάλαβα υποστηρίζουν μόνο τα νεότερα μοντέλα, λογικό.

Επειδή κάτι χάνω, αυτός ο κωδικός αλλάζει ανά διαστήματα?

Δηλαδή αν περαστεί χεράτα στο 7390 θα πρέπει ο χρήστης να τον αλλάζει συνεχώς?

Ο κωδικός που ζητάμε να μας τον δώσουν και τον βάζουμε εμείς, δεν αλλάζει ποτέ, εκτός των παρακάτω περιπτώσεων:

1. Σε βλάβη της γραμμής κι εφόσον γίνει reset αυτής στο DSLAM. Το έπαθα, αλλά ζήτησα και μου έδωσαν νέο κωδικό.
  2. Αν για Χ λόγους βάλεις πάνω στην γραμμή της συσκευή του παρόχου (στη θέση της δικής σου). Στην περίπτωση αυτή καλό πρώτα να απενεργοποιήσεις την τηλεφωνία από το μενού της ή να περάσεις και σε αυτήν τον κωδικό που έχεις και μετά να την συνδέσεις στην γραμμή, ώστε να μη γίνει ακύρωση του κωδικού.
28 λεπτά πριν, skiabox είπε

Υπάρχουν κάπου αναλυτικές οδηγίες για το πως θα κάνω την ppp κλήση; 

Στον οδηγό που έδωσα παραπάνω, στο βήμα 4 ακολουθείς το 2 (PPPoE) και στα στοιχεία σύνδεσης βάζεις τα γενικά του ΟΤΕ (username:otenet@otenet.gr και password:otenet). Προϋπόθεση να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή PPPoE Passthrough στο Speedport (που εξαρχής είναι).

Πληροφοριακά ένα μέλος πουλά το 3490 που έχει το v.7 firmware και παίζει η VoIP τηλεφωνία. Απλά υστερεί από τα μοντέλα της σειράς 7xxx στο ότι δεν έχει θύρα RJ11 για σύνδεση απλών αναλογικών συσκευών ή DECT βάση για ασύρματα τηλέφωνα.

Μόνο μέσω IP τηλεφωνικών συσκευών γίνεται χρήση της τηλεφωνίας ή κάποια SIP εφαρμογή σε υπολογιστή, tablet ή κινητό.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ.Οπότε μόλις πάρει Internet το router κοτσάρω πάνω το Cisco SPA112 Phone Adapter και είμαι έτοιμος έτσι;

Δημοσ.

Σωστά. Ενδέχεται να χρειαστεί port forward των RTP θυρών που έχει εξαρχής το SPA ή θα ορίσεις εσύ. Μέσω αυτών γίνεται η ομιλία και θα το διαπιστώσεις τότε.

Αν κάνεις κι εσύ κλήση ΡΡΡ ή δηλώσεις στο Speedport σε DMZ τον δικό σου router, δεν χρειάζεται port forwarding και στο Speedport, παρά μόνον στον δικό σου router προς την ΙΡ του SPA. Σε άλλη περίπτωση απλά θα γίνει το ίδιο άνοιγμα των θυρών και στο Speedport προς την WAN IP του δικού σου router.

Δημοσ.

Ωραία όλα!

Το τεστ στην πράξη βέβαια θα γίνει τον Ιούνιο.

Εχουμε κάποια πρόταση για το καλώδιο ethernet που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δεδομένου ότι θα είναι εξωτερικό;

Δημοσ.

Δεδομένου ότι το φιλαράκι έχει τραβήξει γραμμή μέχρι τον 1ο όροφο (όπου του έστησα ένα access point) δεν υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτούμε το ότι έχει καλυφθεί η μισή απόσταση;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 31/12/2018 στις 9:59 ΜΜ, jkoukos είπε

Το SPA122 θα σε καλύψει μια χαρά όσον αφορά την τηλεφωνία. Αλλά δεν κατάλαβα τι ρόλο παίζουν τα τετραγωνικά του σπιτιού, καθώς αν και είναι ταυτόχρονα router (αν θέλεις το δουλεύεις έτσι) εν τούτοις δεν έχει ασύρματο δίκτυο.

Νομίζω ότι μου φθάνει το SPA112.

Τι να την κάνω την ethernet θύρα που έχει το SPA122;

Δημοσ.

Εχε υποψη οτι ο οτε εχει σταματησει να δινει κωδικους τηλεφωνιας. Τουλαχιστον στη δικια μου περιοχη απο το φθινοπωρο δε δινουν.  Καποια στιγμη τον δινανε παλαιοτερα αλλα μετα το ξανακοψανε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, M@dB0x είπε

Εχε υποψη οτι ο οτε εχει σταματησει να δινει κωδικους τηλεφωνιας. Τουλαχιστον στη δικια μου περιοχη απο το φθινοπωρο δε δινουν.  Καποια στιγμη τον δινανε παλαιοτερα αλλα μετα το ξανακοψανε. 

Αυτό έχει καμία σχέση με το τρέχων thread;

Εκανα φορητότητα τον αριθμό σε modulus και σε όποια συσκευή έχει internet μπορώ με ένα client program να σηκώνω το τηλέφωνο όταν με καλούν (από το κινητό για παράδειγμα).

Απλά με το SPA112 θα το σηκώνω από ένα κανονικό ασύρματο τηλέφωνο που έχω στο εξοχικό.

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
3 ώρες πριν, M@dB0x είπε

Πριν από 3-4 μέρες τον πήρα πάλι. Μάλλον έπεσες σε κάποιον ανενημέρωτο. Δοκίμασε ξανά μπας και πέσεις σε κάποιον σχετικό ή ζήτα να μιλήσεις με προϊστάμενο.

• Like 1
Δημοσ.

Τα έβαλα όλα σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες στο spa112 αλλά τίποτα.

Δεν ανάβει το λαμπάκι.

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση για να μην παιδεύεσαι είναι να πάρεις ένα μεταχειρισμενο fritzbox να κάνεις την δουλειά σου,  θα πάθεις πλάκα με τις δυνατότητες που έχει,  άσε που θα έχεις τηλεφωνικό κέντρο με αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...