Joshua21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, dimitriseas είπε Όχι δε θέλω να φέρω με τη μια 15 αυτοκίνητα. Να έχω 1-2 για πώληση και επιπλέον αν μου ζητάει κάνεις να το γράφω κατευθείαν στο όνομα του. Είναι απαραίτητο το ΤΕΒΕ αν ανοίξω βιβλία για αγοραπωλια αυτοκινήτου? Εγώ είμαι στο ΙΚΑ ασφαλισμένος πως θα γίνει αυτό. Θέλεις να μου πεις ότι δε γίνεται να τα φέρνω να τα εκτελωνιζω και μετά όταν είναι να το πάρει κάποιος να το βγάζω πινακίδες να μη φαίνομαι εγώ στο συγκοινωνιών. Για να κάνεις νόμιμα εμπόριο αυτοκινήτων πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία, με ότι συνεπάγεται αυτό(να έχεις νομίμως τη χρήση κάποιου χώρου, να θεωρήσεις βιβλία, να πληρώνεις ΤΕΒΕ, τέλος επιτηδεύματος, λογιστή κτλ). Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος και ταυτόχρονα ασκείς ελεύθερο επάγγελμα. Το ΤΕΒΕ ναι, εφόσον κάνεις έναρξη στην εφορία είναι απαραίτητο να το πληρώνεις, και μάλιστα η βάση υπολογισμού του τι θα πληρώνεις θα είναι το άθροισμα του εισοδήματος από τη μισθωτή απασχόληση και από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος. Επίσης γίνεται να τα φέρνεις να τα εκτελωνίζεις εσύ και μετά όταν είναι να το πάρει κάποιος να βγάζει πινακίδες στο όνομα του, μόνο που θα φαίνεται το όνομα σου παντού, ακόμα και στο συγκοινωνιών. Μόνο αν ένα αυτοκίνητο αγοραστεί απευθείας στο όνομα του πελάτη σου από το εξωτερικό δεν θα φαίνεσαι πουθενά εσύ. Για περισσότερες λεπτομέρειες καλύτερα να απευθυνθείς σε λογιστή.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Θεωρητικά μπορεί να φέρνει 1-2 αμαξια το μήνα,να τα εκτελωνιζει,τα περναει Κτεο,και τα παρκαρει σε δικο του ιδιωτικό χώρο,χωρίς να βγάλει πινακίδες.Τα βγάζει στη πώληση,και ο αγοραστής παει μηχανολογικό,πληρώνει τα παραβολα για πινακιδες,πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας και φεύγει. Τώρα αν θα βγάλει κάτι σαν κέρδος ή αν θα βρει τόσο γρήγορα αγοραστή,άγνωστο.
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, jmmys είπε Θεωρητικά μπορεί να φέρνει 1-2 αμαξια το μήνα,να τα εκτελωνιζει,τα περναει Κτεο,και τα παρκαρει σε δικο του ιδιωτικό χώρο,χωρίς να βγάλει πινακίδες.Τα βγάζει στη πώληση,και ο αγοραστής παει μηχανολογικό,πληρώνει τα παραβολα για πινακιδες,πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας και φεύγει. Ούτε για αστείο... 12-24 αυτοκίνητα το χρόνο - ειδικά με τον συγκεκριμένο τρόπο - είναι ξεκάθαρα εμπόριο, σίγουρα θα έχει πρόβλημα με την εφορία. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από Joshua21
dimitriseas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οποτε το αφηνουμε το σεναριο εναρξης βιβλιων. Σε λογιστή θα πάω εννοείται. Θα φέρω ενα corsa να δω την όλη διαδικασία και αν το πουλήσω και δω ότι αξίζει θα πάω να φέρω άλλο. Αλλιώς μένω με το corsa σα 2ο αμάξι έτσι κ αλλιώς 135 ευρώ τέλη έχει. Δε θέλω να έχω 5 αμάξια ταυτόχρονα να πουλάω 2 να παίρνω αλλά δύο. Υπάρχει κάποιος νόμος να με περιορίζει να αλλάζω κάθε μήνα αμάξι ας πούμε? Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από dimitriseas
nik0laus Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σπάσαμε όλα τα κοντέρ. Ιδιωτικός υπάλληλος που διατηρεί "γιάφκα" συνεργείο θέλει να το μετατρέψει-αναβαθμίσει σε "μαύρη" κάθετη μονάδα ... Αλληλούια Θεός, θεός Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από nik0laus
dimitriseas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, nik0laus είπε Σπάσαμε όλα τα κοντέρ. Ιδιωτικός υπάλληλος που διατηρεί "γιάφκα" συνεργείο θέλει να το μετατρέψει-αναβαθμίσει σε "μαύρη" κάθετη μονάδα ... Αλληλούια Θεός, θεός Εσύ έμπορος είσαι . Τρομοκρατική οργάνωση δε λες καλύτερα. Γιάφκα λίγο λες Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από dimitriseas
ManFromEarth Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Στις 31/12/2018 στις 5:14 ΜΜ, dimitriseas είπε καλησπερα παιδια ... ηθελα λιγο τα φωτα σας .. . Θελω να φερω αμαξι απο Βουλγαρια, ειμαι Ιδ. Υπαλληλος και γνωστης συνεργειου ,, φορολογικα πως μπορω να ανταπεξελθω? μου ειπαν οτι πρεπει να βγαλω VIES ο εκτελωνιστης . Ρωτησα το λογιστη δεν ξερει τιποτα. Σκευτομαι να παρω ενα Opel Corsa με 3000ευρω.. Αν χρειστει να φερω και δευτερο και τριτο μετα τι γινεται? Τελικα μπορω να εχω η οχι VIES.. Ευχαριστω Στις 1/1/2019 στις 9:48 ΜΜ, dimitriseas είπε Πολύ καλή απάντηση και σε βρίσκω ενημερωμένο. Κοίταξε είμαι ιδιώτης. Μένω Κοζάνη. Θελω να φέρω αυτοκινητα από Βουλγαρία και να τα πουλάω σε φίλους. Έχω ένα προσωπικό συνεργείο και δεν κρατάω βιβλία εννοειται. ... 1 ώρα πριν, dimitriseas είπε Οποτε το αφηνουμε το σεναριο εναρξης βιβλιων. Ρε φιλε, θελεις που θελεις να κανεις την παρανομια, εχεις και το θρασος να ρωτας πληροφοριες ετσι αερα πατερα;; Τι αλλο θα δουμε εδω μεσα... 1
1988panos2171 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 38 λεπτά πριν, dimitriseas είπε Οποτε το αφηνουμε το σεναριο εναρξης βιβλιων. Σε λογιστή θα πάω εννοείται. Θα φέρω ενα corsa να δω την όλη διαδικασία και αν το πουλήσω και δω ότι αξίζει θα πάω να φέρω άλλο. Αλλιώς μένω με το corsa σα 2ο αμάξι έτσι κ αλλιώς 135 ευρώ τέλη έχει. Δε θέλω να έχω 5 αμάξια ταυτόχρονα να πουλάω 2 να παίρνω αλλά δύο. Υπάρχει κάποιος νόμος να με περιορίζει να αλλάζω κάθε μήνα αμάξι ας πούμε? To καλυτερο που μπορείς να κάνεις. Παίρνεις ένα για εσένα που σημαίνει ότι το χεις ελέγξει πάρα πολύ καλά και το βγάζεις για πώληση με λίγο μεγαλύτερη τιμή χωρίς να σε καίει το πότε θα φύγει. Αυτοκίνητο και κάθε μέρα μπορείς να αλλάζεις που λέει ο λόγος, ωστόσο αν εσύ το παίρνεις 5000€ και το πουλάς 6000€ στην υπευθυνη δήλωση αγοραπωλησίας αν γράφεις το ποσό των 6000€ και κάθε μηνα καταφέρνεις να πουλάς ένα αυτοκίνητο με κέρδος 1000€ τότε σε ένα χρόνο θα χεις 12.000€. Όταν σε πάρουν πρέφα θα σε φορολογήσουν για αυτό το ποσό αλλά δεν ξέρω αν θα τους νοιάξει στο πως τα έβγαλες (δηλαδή άτυπο εμπόριο χωρίς απόδοση ΦΠΑ). Επίσης να ξέρεις ότι αν στο car.gr βλέπουν συνέχεια το ίδιο νούμερο σε διαφορετικές αγγελίες σε μπανάρουν καθώς θεωρούν ότι κάνεις εμπόριο οπότε πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό εμπόρου με συνδρομή.
dimitriseas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Ρε φιλε, θελεις που θελεις να κανεις την παρανομια, εχεις και το θρασος να ρωτας πληροφοριες ετσι αερα πατερα;; Τι αλλο θα δουμε εδω μεσα... Σε ανάγκασε κάνεις να τα διαβάζεις? Έχουμε καεί εντελώς. 1
ManFromEarth Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, dimitriseas είπε Σε ανάγκασε κάνεις να τα διαβάζεις? Έχουμε καεί εντελώς. τι σημασια εχει αν διαβαζω εγω ή οχι; εισαι ενα αρχιλαμογιο - που δεν εχει ιδεα κιολας - και ψαχνεις να βρεις online πληροφοριες για το πώς θα κανεις τις παρανομες συναλλαγες σου. και αντι να ντρεπεσαι πας να βγεις και απο πανω. λυπαμαι τους "φιλους" σου που θελεις να βγαλεις και φραγκα στην πλατη τους πουλωντας τους αυτοκινητα. 1
dimitriseas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε To καλυτερο που μπορείς να κάνεις. Παίρνεις ένα για εσένα που σημαίνει ότι το χεις ελέγξει πάρα πολύ καλά και το βγάζεις για πώληση με λίγο μεγαλύτερη τιμή χωρίς να σε καίει το πότε θα φύγει. Αυτοκίνητο και κάθε μέρα μπορείς να αλλάζεις που λέει ο λόγος, ωστόσο αν εσύ το παίρνεις 5000€ και το πουλάς 6000€ στην υπευθυνη δήλωση αγοραπωλησίας αν γράφεις το ποσό των 6000€ και κάθε μηνα καταφέρνεις να πουλάς ένα αυτοκίνητο με κέρδος 1000€ τότε σε ένα χρόνο θα χεις 12.000€. Όταν σε πάρουν πρέφα θα σε φορολογήσουν για αυτό το ποσό αλλά δεν ξέρω αν θα τους νοιάξει στο πως τα έβγαλες (δηλαδή άτυπο εμπόριο χωρίς απόδοση ΦΠΑ). Επίσης να ξέρεις ότι αν στο car.gr βλέπουν συνέχεια το ίδιο νούμερο σε διαφορετικές αγγελίες σε μπανάρουν καθώς θεωρούν ότι κάνεις εμπόριο οπότε πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό εμπόρου με συνδρομή. Αυτό θέλω να κάνω. Να παίρνω για μένα και να το πουλάω χωρίς να με καιει ποτε θα φυγει. Και το κάνω από χόμπυ όπως είπα και πιο πάνω γιατί μ αρέσει το μαστορεμα. Κάπου εκεί υπολογίζω τα ποσά. Γύρω στα 4 να το παίρνω να το πουλάω 4.5 να βγάζω κάνα 300ρι. Κάπως ετσι θα το μονταρω. Ευχαριστώ πολύ. Για το car.gr δε νομίζω να βάζω μια φορά στο τόσο μια αγγελία. Σιγά πόσα θα δώσω πια. Μακάρι βέβαια να φεύγουν αλλά θα δειξει 4 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε τι σημασια εχει αν διαβαζω εγω ή οχι; εισαι ενα αρχιλαμογιο - που δεν εχει ιδεα κιολας - και ψαχνεις να βρεις online πληροφοριες για το πώς θα κανεις τις παρανομες συναλλαγες σου. και αντι να ντρεπεσαι πας να βγεις και απο πανω. λυπαμαι τους "φιλους" σου που θελεις να βγαλεις και φραγκα στην πλατη τους πουλωντας τους αυτοκινητα. Εξυπηρέτηση θα κανω Αν βγάζω 300 ευρώ και αυτοί γλυτώνουν 1.500 Εσύ τι ζόρι τραβας. Δε σε έβρισα. Μην ασχολείσαι μην αρχίσω τα γαλλικα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις