Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια ... ηθελα λιγο τα φωτα σας .. . Θελω να φερω αμαξι απο Βουλγαρια, ειμαι Ιδ. Υπαλληλος και γνωστης συνεργειου ,, φορολογικα πως μπορω να ανταπεξελθω? μου ειπαν οτι πρεπει να βγαλω VIES ο εκτελωνιστης . Ρωτησα το λογιστη δεν ξερει τιποτα. Σκευτομαι να παρω ενα Opel Corsa με 3000ευρω.. Αν χρειστει να φερω και δευτερο και τριτο μετα τι γινεται? Τελικα μπορω να εχω η οχι VIES.. Ευχαριστω

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dimitriseas είπε

καλησπερα παιδια ... ηθελα λιγο τα φωτα σας .. . Θελω να φερω αμαξι απο Βουλγαρια, ειμαι Ιδ. Υπαλληλος και γνωστης συνεργειου ,, φορολογικα πως μπορω να ανταπεξελθω? μου ειπαν οτι πρεπει να βγαλω VIES ο εκτελωνιστης . Ρωτησα το λογιστη δεν ξερει τιποτα. Σκευτομαι να παρω ενα Opel Corsa με 3000ευρω.. Αν χρειστει να φερω και δευτερο και τριτο μετα τι γινεται? Τελικα μπορω να εχω η οχι VIES.. Ευχαριστω

Καλησπέρα, αν δεν απατωμαι vies θα χρειαστείς αν κάνεις αγοραπωλησια με τιμολόγιο είτε από επιχείρηση, είτε σαν επιχείρηση. Αν κάνεις σαν ιδιώτης δε νομίζω ότι χρειάζεται/γίνεται. Αυτά για μεταχειρισμένο που έχει ταξινομηθεί ήδη Ε.Ε. Αλλά δεν είμαι λογιστής οπότε καλύτερα να απευθυνθείς σε ειδικό, ή να ρωτήσεις σε γραφεία που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο εκτελωνιστης μου είπε πήγαινε στο λογιστή και κάνε εγγραφή στο vies. Ο λογιστής μου λέει Αφού κρατάς βιβλία δε γίνεται... Θα φρικαρω

Επεξ/σία από dimitriseas
Δημοσ.
22 ώρες πριν, dimitriseas είπε

Ο εκτελωνιστης μου είπε πήγαινε στο λογιστή και κάνε εγγραφή στο vies. Ο λογιστής μου λέει Αφού κρατάς βιβλία δε γίνεται... Θα φρικαρω

Εγώ πάλι έχω μπερδευτεί με αυτά που γράφεις...

Τι ακριβώς σημαίνει το "κρατάς βιβλία" που σου είπε ο εκτελωνιστής, τι "βιβλία" είναι αυτά?

Τι σχέση έχουν τα "βιβλία" αυτά με την ιδιότητα σου ως ιδιωτικού υπαλλήλου(και γνώστη συνεργείου!?!?!?) που έγραψες πριν?

Τι ακριβώς εννοείς όταν ρωτάς πως θα ανταπεξέλθεις "φορολογικά" αγοράζοντας 1 ή 2 ή 3 αυτοκίνητα?

Τι σχέση μπορεί να έχει η εγγραφή στο vies με κάποιον που ΔΕΝ είναι επαγγελματίας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνωμη τώρα το είδα. Δεν κρατάω βιβλία λαθος διατυπωση. Θέλεις να μου πεις ότι δε γίνεται να κάνω vies αν δεν κρατάω βιβλία ε. Σαν ιδιώτης μπορώ να αγοράζω αυτοκίνητα και να τα ξαναπουλαω? Υπάρχει κάποιο όριο?

Επεξ/σία από dimitriseas
Δημοσ.

Φιλε γίνε πιο σαφής για να λάβεις τυχόν απαντησεις.

Πες οτι ειμαι ιδιώτης, ΑΛΛΑ θέλω να κανω εμπόριο αυτοκινήτων.

Γι'αυτο σου ανέφεραν περι λογιστή. Ή θα κανεις έναρξη, ΚΑΔ εφορία εμπορια αυτοκινήτων, θα εγγραφεις στο VIES και θα φέρνει αυτοκινητα ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ, το οποιο θα αποδίδεις εδώ οταν τα πουλήσεις. Εννοείται πως χρειάζεσαι εκτελωνιστή.

Αν παλι ρωτάς πως να πουλήσεις "μαύρα" αυτοκίνητα, δηλ να φερνεις ενα απο Βουλγαρία και να το πουλας, γινεται μονον ως ιδιώτης. Δηλ ΘΑ πληρώνεις το ΦΠΑ που αναλογεί, θα εκτελωνίζεις, θα βγάζεις πινακίδες και μετά θα μεταβιβάζεις σε οποιον θες. (για να μη φαινεται εμπόριο)

Δημοσ.

Πολύ καλή απάντηση και σε βρίσκω ενημερωμένο. Κοίταξε είμαι ιδιώτης. Μένω Κοζάνη. Θελω να φέρω αυτοκινητα από Βουλγαρία και να τα πουλάω σε φίλους. Έχω ένα προσωπικό συνεργείο και δεν κρατάω βιβλία εννοειται. Μου εχουν πει καπιοι φιλοι οτι ενδιαφερονται. Θα γινόμουν πιο συγκεκριμένος αλλά δεν ξέρω από λογιστικά-φορολογικά.  Εσύ μου λες τώρα ότι η κάνω έναρξη βιβλίων στην εφορία για να πάρω το vies Η τα πουλάω στη μαύρη και πληρωνω το ΦΠΑ εκει μόνο. .. Έχω δικαίωμα να κάνω έναρξη σαν ιδ. Υπάλληλος? Δε θέλω να έχω επιπτώσεις στη δουλειά μου. Το κάνω σα χόμπυ γιατί μ αρέσουν τ αυτοκινητα. Ευχαριστώ και παλι

Δημοσ.

Δικαίωμα να κάνεις έναρξη επαγγελματος εμπορίας αυτοκινήτων έχεις,τα υπόλοιπα είναι ακριβώς όπως τα περιέγραψε ο φίλος kanesaxo πιο πάνω.

Τώρα αν σε συμφέρει επαγγελματικά ή μαύρα, εκεί θέλει ψάξιμο τι σε συμφέρει καλυτερα μιας και δεν θέλεις να αφήσεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.

Άρα να ασχοληθώ να τα φέρνω στη μαύρη είναι μονόδρομος.  Τουλάχιστο για αρχη.  .  

Για να κάνω έναρξη πρέπει να παραιτηθώ από τη δουλειά ε... δε μπορω παράλληλα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι βρε,φυσικά και μπορείς. Δεν σου απαγορεύει κανείς να κάνεις 2 και 3 δουλειές νόμιμα δηλωμένες στην εφορία.

Θα μου πεις ποιος το κάνει αυτό. Άλλο καπέλο.

Απλα σαν ερασιτέχνης να το πω δεν μπορείς να αγοραζεις πολλά αμάξια στο όνομα σου σαν ιδιώτης,μπλέκει η εφορία,για να τα πουλάς.Εκτός αν τα δηλωνεις σε εταιρία.

Οποτε ή το κάνεις επάγγελματικα με έναρξη,ή αγοραζεις κάνα δυο αμάξια το χρονο,τα εκτελωνιζεις και τα πουλάς,και οτι βγαλεις, αν βγαλεις.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
Spoiler

Ωραία ως εδώ.  Μπορώ δηλαδή να πάω στην εφορία και να πω θα κανω έναρξη βιβλίων για αγορά και πώληση αυτοκινήτων. Αυτό πόσο θα κοστίσει,? Η το άλλο αν δεν ανοίξω βιβλία  και φέρω 15-20 αυτοκίνητα και δεν τα δηλώσω στην εφορία που θα το καταλάβουν . Έχει κάποιο όριο? 

Επίσης έχω και άλλες απορίες. 

1. Μπορώ να κάνω εκτελωνισμο στο όνομα μου και όταν βρω πελάτη να το γράφω κατευθείαν Σ αυτόν? 

2. Σαν ιδιώτης πρέπει να πάρω τιμολόγιο από το Βούλγαρο? Αφού δεν κρατάω βιβλία τι να το κάνω. Και αν ναι τι μίνιμουμ αξία.

Ωραία ως εδώ.  Μπορώ δηλαδή να πάω στην εφορία και να πω θα κανω έναρξη βιβλίων για αγορά και πώληση αυτοκινήτων. Αυτό πόσο θα κοστίσει,? Η το άλλο αν δεν ανοίξω βιβλία  και φέρω 15-20 αυτοκίνητα και δεν τα δηλώσω στην εφορία που θα το καταλάβουν . Έχει κάποιο όριο?  Επίσης έχω και άλλες απορίες.  1. Μπορώ να κάνω εκτελωνισμο στο όνομα μου και όταν βρω πελάτη να το γράφω κατευθείαν Σ αυτόν?  2. Σαν ιδιώτης πρέπει να πάρω τιμολόγιο από το Βούλγαρο? Αφού δεν κρατάω βιβλία τι να το κάνω. Και αν ναι τι μίνιμουμ αξία.

Δημοσ.

Αν κάνεις έναρξη επαγγέλματος θα πρέπει να πληρώνεις και ΤΕΒΕ αν δε κάνω λάθος.

Σαν ιδιώτης πως ακριβώς θα φέρεις 15 αυτοκίνητα; Απαξ και κάνεις την αγορά πρέπει να βγει άδεια κυκλοφορίας άρα κατευθείαν έχεις ένα αυτοκίνητο στο όνομα σου. Επίσης την πληρωμή του όπως και να την κάνεις (μετρητά,κατάθεση) η κίνηση θα φανεί. Αν εσύ πχ έχεις στην άκρη 15.000€ μαύρα σε καμία περίπτωση δε θα μπορέσεις να φέρεις με τη μια 3 αυτοκίνητα των 5000€.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις ώστε να μη μπλέκεις με αγορές είναι να κάνεις το μεσάζοντα, δηλαδή να βρίσκεις ένα αυτοκίνητο να το συμφωνείς με τον ενδιαφερόμενο, να αναλαμβάνεις όλες τις διαδικασίες (εκτελωνισμός, μεταφορά προς τον αγοραστή) και να κρατάς μια προμήθεια μαύρα.

Άλλη λύση να πάρεις ένα αυτοκίνητο κανονικά στο όνομά σου και να το βγάλεις για πώληση σε μια μεγαλύτερη τιμή σαν ιδιώτης.

Δημοσ.

Όχι δε θέλω να φέρω με τη μια 15 αυτοκίνητα.  Να έχω 1-2 για πώληση και επιπλέον αν μου ζητάει κάνεις να το γράφω κατευθείαν στο όνομα του. Είναι απαραίτητο το ΤΕΒΕ αν ανοίξω βιβλία για αγοραπωλια αυτοκινήτου? Εγώ είμαι στο ΙΚΑ ασφαλισμένος πως θα γίνει αυτό. Θέλεις να μου πεις ότι δε γίνεται να τα φέρνω να τα εκτελωνιζω και μετά όταν είναι να το πάρει κάποιος να το βγάζω πινακίδες να μη φαίνομαι εγώ στο συγκοινωνιών.  

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με την έναρξη επαγγέλματος, ένας λογιστής σίγουρα θα μπορέσει να σε διαφωτίσει. Μπορείς σαν ιδιώτης να έχεις 1-2 για πώληση εφόσον το εισόδημά σου επιτρέπει την κατοχή τους βάσει τεκμηρίων.

Όχι δε γίνεται έτσι απλά να τα εκτελωνίζεις χωρίς να είναι στη δικαιοδοσία κάποιου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...