Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StigmaX είπε

Αυτή η Ευρώπη άλλα κι άλλα τα ψαχνει. Το νταβατζιλικη του 30% πως και δεν το κυνηγάει ακόμα;

Ελεύθερη Αγορά είσαι ότι θες κάνεις . Σε κυνηγάνε μόνο αν δεν πληρώνεις φόρους 

• Like 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οπότε και εγώ κόβω και το επιπλέον νταβατζηλίκη και τα κατεβάζω όλα... Ναι ξέρω τα πνευματικά δικαιώματα μπλα μπλα μπλα.... 

• Confused 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, telis είπε

Οπότε και εγώ κόβω και το επιπλέον νταβατζηλίκη και τα κατεβάζω όλα... Ναι ξέρω τα πνευματικά δικαιώματα μπλα μπλα μπλα.... 

Άσχετο... 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, StigmaX είπε

Αυτή η Ευρώπη άλλα κι άλλα τα ψαχνει. Το νταβατζιλικη του 30% πως και δεν το κυνηγάει ακόμα;

2 ώρες πριν, cominno είπε

Κλασικό νταβατζιλίκι apple και άλλη μια απόδειξη ότι το desktop δεν θα πεθάνει ποτέ...οι αγορές δεν θα γίνονται στο mobile όπως είναι η τάση για τα υπόλοιπα, παρά μόνο το research...

Ο καθένας το βλέπει όπως θέλει. Η Apple δημιούργησε μια αγορά από το πουθενά. Δημιούργησε ένα νέο οικοσύστημα, ξοδεύει δις για να το εξελίξει και να πουλήσει όσες περισσότερες iOS συσκευές μπορεί σε όλο τον κόσμο, και αυτό σημαίνει όσο γίνεται περισσότερους πελάτες για τον κάθε iOS developer. Επίσης αναλαμβάνει αν εισπράξει τα χρήματα σου, και να στα καταθέσει στην τράπεζά σου όσο εσύ κάθεσαι και γραφεις τον κώδικά σου. Επομένως, δικαιούται να εισπράξει το μερίδιο της...

Να θυμήσω ότι στα SMS, ο operator (πχ Cosmote, Vodafone, MTN) κρατά το 50-60% της αξίας του μηνυματος (πχ του 1€)

23 λεπτά πριν, ethereum είπε

μηπως ξερει κανείς αν αυτο συμβαίνει και με άλλους δημιουργούς περιεχομένου ή εταιρίες που πουλάνε μέσω itunes , παίρνουν τέτοιες τεράστιες προμήθειες ?

Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια σύγχυση, να διευκρινήσω το εξής: η πληρωμή μέσω iTunes είναι προαιρετική, αν το προϊόν "καταναλώνεται" και έξω από συσκευές iOS. Αν δηλαδή το περιεχόμενο το βλέπεις, το ακούς ή το παίζεις και εκτός iOS (πχ web, TV), δικαιούσαι να το χρεώσεις και εκτός iTunes. Δεν μπορείς να το διαφημίζεις όμως μέσα στην εφαρμογή σου. Φυσικά, για λόγους ευκολίας, όλοι χρησιμοποιούν και το in-app purchase του  iTunes.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nikosgalis είπε

Ο καθένας το βλέπει όπως θέλει. Η Apple δημιούργησε μια αγορά από το πουθενά. Δημιούργησε ένα νέο οικοσύστημα, ξοδεύει δις για να το εξελίξει και να πουλήσει όσες περισσότερες iOS συσκευές μπορεί σε όλο τον κόσμο, και αυτό σημαίνει όσο γίνεται περισσότερους πελάτες για τον κάθε iOS developer. Επίσης αναλαμβάνει αν εισπράξει τα χρήματα σου, και να στα καταθέσει στην τράπεζά σου όσο εσύ κάθεσαι και γραφεις τον κώδικά σου. Επομένως, δικαιούται να εισπράξει το μερίδιο της...

Να θυμήσω ότι στα SMS, ο operator (πχ Cosmote, Vodafone, MTN) κρατά το 50-60% της αξίας του μηνυματος (πχ του 1€)

Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια σύγχυση, να διευκρινήσω το εξής: η πληρωμή μέσω iTunes είναι προαιρετική, αν το προϊόν "καταναλώνεται" και έξω από συσκευές iOS. Αν δηλαδή το περιεχόμενο το βλέπεις, το ακούς ή το παίζεις και εκτός iOS (πχ web, TV), δικαιούσαι να το χρεώσεις και εκτός iTunes. Δεν μπορείς να το διαφημίζεις όμως μέσα στην εφαρμογή σου. Φυσικά, για λόγους ευκολίας, όλοι χρησιμοποιούν και το in-app purchase του  iTunes.

Το πιο πλήρες κι εύστοχο σχόλιο, εμπεριστατωμένη απάντηση.

Πόσο άσχετοι είστε για να λέτε "νταβατζιλικι" την προμήθεια 30%;

Τα πράγματα είναι απλά: όταν το Netflix ξεκίνησε την πορεία του, ΔΕΧΤΗΚΕ την προμήθεια στην APPLE με αντάλλαγμα την είσοδο σε μια αγορά που δεν είχε.

Τώρα που εδραιώθηκε στην αγορά αυτή, παίρνει ένα ρίσκο απογαλακτισμού από την APPLE, με στόχο να αυξήσει τα δικά του έσοδα. Δεν παύει όμως να είναι ρίσκο!

Αν τους βγει, καλώς. 

Αν όχι, μην πέσετε απ'τα σύννεφα εάν ξανά αλλάξουν γνώμη κι επιτρέψουν εκ νέου την συνδρομή μέσω iTunes.

-Λήξη μαθήματος στοιχειωδών εννοιών επιχειρηματικότητας-

ΥΓ  Το σχόλιο "γιατί δεν τους κυνηγάει η Ευρώπη" απαντήθηκε στο προηγούμενο μάθημα,... ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!

• Like 4
  • Thanks 4
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, nikosgalis είπε

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, veider είπε

Για να μην ανοιγω καινουργιο θέμα θελω να κανω μια γρηγορη ερωτηση σχετθκα μα το Netflix.

Το internet που εχω σπιτι δυστηχως κλειδωνει σε  ταχυτητα  4,5 με 4.7 . Αν βαλω Netflix θα μπορω να δω σαν ανθρωπος ή θα κάνει  διακοπές συνέχεια?

Εγώ που είμαι με 12 βλέπω σε 1080, μερικές φορές που ίσως έχω χαμηλότερο πέφτει στα 720.

Αλλά και με 5 που έχει τύχει να είμαι όταν είναι και άλλοι συνδεδεμένοι μια χαρά βλέπω χωρίς κόλλημα.

Δεν θα σου κολλάει γιατί θα σου ρυθμίζει την ποιότητα ανάλογα με το ίντερνετ. Ίσως απλά να μην σου δίνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα

Όπως και να έχει, εφόσον υπάρχει δυνατότητα δωρεάν μήνα, κάνε αυτό και βλέπεις πως θα είναι.

Επεξ/σία από panossar95
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, p_akritidis είπε

Το πιο πλήρες κι εύστοχο σχόλιο, εμπεριστατωμένη απάντηση.

Πόσο άσχετοι είστε για να λέτε "νταβατζιλικι" την προμήθεια 30%;

Τα πράγματα είναι απλά: όταν το Netflix ξεκίνησε την πορεία του, ΔΕΧΤΗΚΕ την προμήθεια στην APPLE με αντάλλαγμα την είσοδο σε μια αγορά που δεν είχε.

Τώρα που εδραιώθηκε στην αγορά αυτή, παίρνει ένα ρίσκο απογαλακτισμού από την APPLE, με στόχο να αυξήσει τα δικά του έσοδα. Δεν παύει όμως να είναι ρίσκο!

Αν τους βγει, καλώς. 

Αν όχι, μην πέσετε απ'τα σύννεφα εάν ξανά αλλάξουν γνώμη κι επιτρέψουν εκ νέου την συνδρομή μέσω iTunes.

-Λήξη μαθήματος στοιχειωδών εννοιών επιχειρηματικότητας-

ΥΓ  Το σχόλιο "γιατί δεν τους κυνηγάει η Ευρώπη" απαντήθηκε στο προηγούμενο μάθημα,... ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!

Δεν ειπε κανείς να μην πάρει το μερίδιο της,αλλα γνώμη μου 30% ειναι πάρα πολλά.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, veider είπε

Για να μην ανοιγω καινουργιο θέμα θελω να κανω μια γρηγορη ερωτηση σχετθκα μα το Netflix.

Το internet που εχω σπιτι δυστηχως κλειδωνει σε  ταχυτητα  4,5 με 4.7 . Αν βαλω Netflix θα μπορω να δω σαν ανθρωπος ή θα κάνει  διακοπές συνέχεια?

Φυσικά απλός θα σου ανεβοκατεβάζει για κάτι δευτερόλεπτα-λεπτάκια την ποιότητα (480-720-1080 δλδ)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, veider είπε

Θα βλέπεις απροβλημάτιστα 1080P .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, p_akritidis είπε

Αν τους βγει, καλώς. 

Δεν νομίζω να είναι το γεγονός ότι έχει εδραιωθεί στην αγορά.

Η Apple ετοιμάζει ανταγωνιστική υπηρεσία του Netflix και θα κάνει έναρξη σε λίγους μήνες από τώρα, εκεί είναι το όλο θέμα.

Υπάρχει λόγος που τη πειράζει τώρα το 30%, θέλει να τη "τιμωρήσει" που μπαίνει στα χωράφια της.

https://www.theverge.com/2018/10/23/18015656/apple-tv-streaming-service-launch-2019-amazon-video-netflix-competitor

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
2 ώρες πριν, aris1986 είπε

Άρχισαν να ξυπνάνε σιγά σιγά. Ειδικά το Netflix που μπαίνει μέσα κάθε χρόνο, τώρα που θα βγεί και το Disney channel και πάρει όλα τα marvel σουξου μουξου υπερήρωες την βλέπω να είχαμε να λέγαμε κάποτε υπήρχε ένα Netflix...

Το συμπέρασμα ότι το Netflix μπαίνει μέσα Κάθε χρόνο από που βγήκε??? .... έλεος 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ktm13 είπε

Το συμπέρασμα ότι το Netflix μπαίνει μέσα Κάθε χρόνο από που βγήκε??? .... έλεος 

Αναφορά σε κείμενο

The only problem is that Netflix's business model is somewhat suspect. A recent report from Bloomberg revealed that Netflix Inc., currently valued at $78bn, had a "negative free cash flow of $2.1 billion in the 12 months ended June 30 and is on the hook to pay more than $13 billion in the next three years for its entertainment programming." To put it simply: Netflix is in a ton of debt, and is continuing to build up more debt in order to pay for its content.

https://screenrant.com/does-netflix-make-money/

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Δεν ειπε κανείς να μην πάρει το μερίδιο της,αλλα γνώμη μου 30% ειναι πάρα πολλά.

Η ίδια κουβέντα γίνεται για τις χρεώσεις του booking για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, για το σκρουτζ στα μέρη μας κ.ο.κ. 

Η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες σου δίνουν πρόσβαση σε μια μερίδα αγοραστών με ένα αντίτιμο, καμία όμως από αυτές δεν εξαναγκάζει τον άλλο να την χρησιμοποιήσει, ο καθένας μπορεί να κρίνει αν τον συμφέρει η όχι. Εκτός αν μιλάμε για μονοπωλιακές καταστάσεις που εδώ δεν φαίνεται να ισχύει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, aris1986 είπε

Ειδικά το Netflix που μπαίνει μέσα κάθε χρόνο, τώρα που θα βγεί και το Disney channel και πάρει όλα τα marvel σουξου μουξου υπερήρωες την βλέπω να είχαμε να λέγαμε κάποτε υπήρχε ένα Netflix...

Ευτυχώς που είδαμε και μία άρτια οικονομοτεχνική ανάλυση στο insomnia για την επικείμενη χρεωκοπία του  Netflix αφού μπαίνει μέσα κάθε χρόνο. Κρίμα..........

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...