Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάτε για ακρίβεια και ανταλλακτικά κτλπ κτλπ 

Εγώ που έχω Ιάπωνα (mazda 6 1800cc) και ότι ανταλλακτικό θέλω (γνησιο πάντα μιλαμε)κοστίζει πανάκριβα + ότι είναι δυσεύρετα μερικά ανταλλακτικα τι να πω; 😐

Ήθελα να πάρω για τον πίσω προφυλακτήρα 2 ανακλαστήρες και δεν έβρισκα πουθενα!  Τα έκανα παραγγελία από εξωτερικο στα 15€ και περίμενα 20 μέρες για δύο κομματάκια πλαστικό 😣

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.

Η χοντα πουλάει ακριβότερα από τις υπολοιπες Ιαπωνικες όχι μόνο Ελλάδα αλλά και Ευρώπη, ίσως οφείλεται στο κοστος παραγωγής τους,το RnD, το εργοστάσιο που είναι Αγγλία που δεν συγκρίνεται σε λειτουργικά  έξοδα με ένα εργοστάσιο Τουρκία Πολωνία κτλ . Οι εταιρείες που κάνουν relocation τα εργοστάσια παραγωγής το κάνουν να μειώσουν το δικό τους κοστος και όχι για το κέρδος του καταναλωτή το ίδιο συμβαίνει και με τα iPhone και τόσες συσκευές.

Γενικά ο Σαρακακης έχει κακή φήμη κυριως στην έλλειψη ανταλλακτικών και στις εξωφρενικές του τιμές γι αυτό και έχασε και τη Volvo.

Θυμάμαι όταν πήγα με τον κουμπάρο μου να αγοράσει το civic του πριν από καμία 10αρια χρόνια μου είχε κάνει εντύπωση πως το 1.4 ήταν σχεδόν 3-4 χιλιάρικα πάνω απ την κατηγορία του. Το συγκεκριμένο μοντέλο στο εξωτερικό υπήρχε 3θυρο και 5θυρο ενώ Ελλάδα σαν επίσημη εισαγωγή ήρθε μόνο το 5θυρο. Ο Σαρακακης έκανε το εξής κόλπο  για να μειώσει το κοστος του,  έκανε εισαγωγή μόνο μια έκδοση που ήταν φουλ έξτρα όποτε αν ηθελες το συγκεκριμένο μοντέλο έπρεπε να αγορασεις αναγκαστικά αυτό και ας μην ηθελες ζαντες αλουμινίου, κλίμα κτλ και η μόνη επιλογή που σου άφηνε ήταν στο χρωμα προσφέροντας 2 3 βασικά χρώματα ετοιμοπαράδοτα και τα αλλά χρώματα με πολύμηνη καθυστέρηση.  Με αυτό το κόλπο αγόραζε φθηνότερα γιατί η γραμμή παραγωγής δούλευε πχ δυο ημέρες γι αυτόν φασόν χωρίς καθυστερήσεις.

Δημοσ.

Ο μέσος Έλληνας έχει δυο κολλήματα που δεν τα βλέπεις πουθενά αλλού.

Νομίζει οτι τα καλυτερα αυτοκίνητα τα φτιάχνουν μονο οι Ιάπωνες,ετσι γενικα και αοριστα,και οτι με 100αρα βενζίνη σε ενα αμάξι που κατασκευάστηκε να δουλεύει με 95αρα,παίρνει άλογα και βγάζει παραπάνω χλμ.

Εντάξει ο καθένας έχει τη γνωμη του😀

Δημοσ.

Η Honda απλά δεν ασχολείται με την ελληνική αγορά. Η mazda είχε κλείσει την αντιπροσωπεία εδώ και χρόνια και νομίζω τώρα την ξανα-ανοίγει.

Τα ανταλλακτικά είναι ακριβά τόσο λόγω τιμολογιακής πολιτικής, τόσο και γιατί είναι αυτοκίνητα που δεν κυκλοφορούν στην αγορά.  Πόσα mazda-honda βλέπεις έξω να κυλοφορούν; πολύ λίγα

Για μένα όταν αγοράζεις αυτοκίνητο, καλό είναι να παίρνεις κάποιο που βλέπεις ότι κυκλοφορεί πολύ στην αγορά. Αν κυκλοφορεί θα βρίσκεις και φθηνά ανταλλακτικά. καινούργια, συμβατά, μεταχειρισμένα κλπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε ts πήρα πρόσφατα το civic 1.5 sport στα 25.650 τιμή καταλόγου φυσικά ακατεβατα. Όταν ξεκίνησα να ψάχνω αμάξι ειχα θέσει ως άνω όριο τα  22.000. Αλλά το αμάξι είναι τόσο value for money που δεν κρατήθηκα!

Μπορεί δηλαδή εκ πρώτης να φαίνεται ακριβό, αλλά αν βάλεις κάτω τι προσφέρει, καταλαβαίνεις ότι τελικά δεν είναι καθόλου ακριβό. Το μόνο που είναι (ήταν πλέον) κοντά του ήταν το seat Leon fr 1.8 180 ps στα 22.000 περίπου, το οποίο όμως υστερουσε σε εξοπλισμό που να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής. Και δε συζηταμε τη διαφορά στην αξιοπιστία και την αντοχή στον χρόνο και τη μεταπωλητικη αξία. 

Το jazz μάλλον είναι αναλογικά πιο ακριβό από το civic για αυτά που προσφέρει. Το κοίταξα λίγο για τη γυναίκα (στο μέλλον) αλλά μάλλον είναι πολλά τα λεφτά. Βέβαια όλοι οι κάτοχοι jazz που γνωρίζω είναι υπερευχαριστημένοι και μετά από 15-20 χρόνια (που κρατάω εγώ τα αμάξια) μάλλον θα μου έχει βγει και φτηνό τελικά 😀

Επεξ/σία από sargus
Δημοσ.
13 ώρες πριν, The_Judas είπε

Η Honda απλά δεν ασχολείται με την ελληνική αγορά. Η mazda είχε κλείσει την αντιπροσωπεία εδώ και χρόνια και νομίζω τώρα την ξανα-ανοίγει.

Τα ανταλλακτικά είναι ακριβά τόσο λόγω τιμολογιακής πολιτικής, τόσο και γιατί είναι αυτοκίνητα που δεν κυκλοφορούν στην αγορά.  Πόσα mazda-honda βλέπεις έξω να κυλοφορούν; πολύ λίγα

Για μένα όταν αγοράζεις αυτοκίνητο, καλό είναι να παίρνεις κάποιο που βλέπεις ότι κυκλοφορεί πολύ στην αγορά. Αν κυκλοφορεί θα βρίσκεις και φθηνά ανταλλακτικά. καινούργια, συμβατά, μεταχειρισμένα κλπ.

Αν δεν βλέπεις mazda και honda τότε τι βλέπεις; και να συμπληρώσω τα Toyota που σε κάθε γωνιά βλέπεις μερικά yaris

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sargus είπε

Φίλε ts πήρα πρόσφατα το civic 1.5 sport στα 25.650 τιμή καταλόγου φυσικά ακατεβατα. Όταν ξεκίνησα να ψάχνω αμάξι ειχα θέσει ως άνω όριο τα  22.000. Αλλά το αμάξι είναι τόσο value for money που δεν κρατήθηκα!

Μπορεί δηλαδή εκ πρώτης να φαίνεται ακριβό, αλλά αν βάλεις κάτω τι προσφέρει, καταλαβαίνεις ότι τελικά δεν είναι καθόλου ακριβό. Το μόνο που είναι (ήταν πλέον) κοντά του ήταν το seat Leon fr 1.8 180 ps στα 22.000 περίπου, το οποίο όμως υστερουσε σε εξοπλισμό που να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής. Και δε συζηταμε τη διαφορά στην αξιοπιστία και την αντοχή στον χρόνο και τη μεταπωλητικη αξία. 

Το jazz μάλλον είναι αναλογικά πιο ακριβό από το civic για αυτά που προσφέρει. Το κοίταξα λίγο για τη γυναίκα (στο μέλλον) αλλά μάλλον είναι πολλά τα λεφτά. Βέβαια όλοι οι κάτοχοι jazz που γνωρίζω είναι υπερευχαριστημένοι και μετά από 15-20 χρόνια (που κρατάω εγώ τα αμάξια) μάλλον θα μου έχει βγει και φτηνό τελικά 😀

Πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις φωτογραφίες στο αντίστοιχο νήμα. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, sargus είπε

το οποίο όμως υστερουσε σε εξοπλισμό

Γιατι δεν λες ποιος είναι αυτός ο φοβερός εξοπλισμός που δεν τον έχει το leon και μας τον κρατάς κρυφό? ( btw προ Οκτώβρη 26.500 είχε το 3θυρο leon cupra που συγκρίνεται με το τάπερ όχι το μικρό 1.5)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έπαθες εσύ; Θιχτηκες;  Είναι συγγενής σου το λεον και το προσβαλαμε η έτσι τέλος πάντων νομίζεις;  Ρε τι γίνεται...

Επεξ/σία από sargus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, tempes είπε

Αν δεν βλέπεις mazda και honda τότε τι βλέπεις; και να συμπληρώσω τα Toyota που σε κάθε γωνιά βλέπεις μερικά yaris

Δεν μίλησα για toyota,. Για mazda και honda αναφέρθηκα και δεν είναι μάρκες με υψηλές πωλήσεις.

https://www.autotriti.gr/newcars/bestseller/Index.asp

https://www.newsauto.gr/specials/i-protathlites-ton-poliseon-tou-2017/

Το θέμα είναι να μπορείς να βρεις εύκολα και φθηνά ανταλλακτικά, καινούργια ή μεταχειρισμένα. Αν δεν κυκλοφορεί πολύ στην αγορά ένα αυτοκίνητο οι τιμές ανεβαίνουν.

-- - - - - - -

Αν μιλάμε για αμάξι με 25.000 ευρώ, οι επιλογές είναι άπειρες. Μπορώ να σου βρω και μεταχειρισμένη Cayenne με 10.000 ή και Cayman με 25.000 με λίγα χιλιόμετρα. Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τα αυτοκίνητα που αγοράζει ο μέσος πολίτης.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sargus είπε

Τι έπαθες εσύ; Θιχτηκες;  Είναι συγγενής σου το λεον και το προσβαλαμε η έτσι τέλος πάντων νομίζεις;  Ρε τι γίνεται...

Σιγά μην απαντούσες.. το υπεροπλο χοντα με το φανταστικό εξοπλισμό που δεν έχουν ούτε οι AMG 

Δημοσ.

Ψυχραιμία παιδιά. Και το leon μια χαρά αμάξι είναι ( seat έχω εξαλλου) . Και εγώ αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε Honda 1,5 182 ps και σε Leon fr 1,8 180 ps το honda θα επερνα ακόμα και για τη διαφορά των κυβικών. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, amagawd είπε

Σιγά μην απαντούσες.. το υπεροπλο χοντα με το φανταστικό εξοπλισμό που δεν έχουν ούτε οι AMG 

Παιδάκι μου είσαι χαζό; Ποιος τα λέει αυτά που λες; Φαντασιώνεσαι πράγματα. 

Τέλοσπάντων, για τους άλλους, το λεον είναι μια χαρά αμάξι, και για αυτό ήρθε 2ο στην τελική μου λίστα. Το σιβικ είχε κάποια παραπάνω πράγματα εξοπλιστικά (δε θυμάμαι τώρα τι και πως, είχα φτιάξει excel τότε-σίγουρα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, θερμ. καθίσματα, συναγερμό, μπρος-πίσω αισθητήρες, αυτόματοι καθαριστήρες-φώτα,  navigation, apple car play & android auto ) και δικαιολογούσε τη διαφορά των 3,5-4 χιλιάδων. Και το λεον όμως πλήρες ήταν για τα γούστα μου. Εγώ διάλεξα σιβικ γιατί:

1. το λεον είναι παλιό μοντέλο και αντικαθίσταται φέτος

2. είναι παραπάνω κυβικά (ασφάλειες, τεκμήρια, τέλη)

3. είναι αρκετά ζημιάρικα τα σεατ. Έχω το Toledo mk2 που είναι ίδιο με το leon mk1. Η αδερφή μου έχει το ibiza mk4. Ένα θα σου πω: το μηχανικό μας τον κάλεσα στο γάμο μου...😂

4. είναι πιο ενδιαφέρον (για άλλους άσχημο) σχεδιαστικά το σιβικ. Αλλά και το λεον είναι πολύ όμορφο.

Δε θυμάμαι άλλα τώρα αλλά υπάρχουν και άλλα.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, sargus είπε

Φίλε ts πήρα πρόσφατα το civic 1.5 sport στα 25.650 Αλλά το αμάξι είναι τόσο value for money

Μπορεί δηλαδή εκ πρώτης να φαίνεται ακριβό, αλλά αν βάλεις κάτω τι προσφέρει, καταλαβαίνεις ότι τελικά δεν είναι καθόλου ακριβό.

15-20 χρόνια (που κρατάω εγώ τα αμάξια) μάλλον θα μου έχει βγει και φτηνό τελικά 😀

Στο τελος θα μας πεις οτι ειναι και επενδυση..!!!

Καταρχας καλοριζικο και απροβληματιστο..!

Εγω δεν θα μπορουσα να ελεγα αυτα που λες πιο πανω..

Απο που θα γλυτωσεις χρηματα??? Καιει 3λ/100χλμ??? Εχεις αστειο ποσο στα τελη πχ 20ευρω??? Εχεις μκροχρονια εγγυηση χωρις προυποθεσεις??? Εχει φθηνα ανταλλακτικα???

Με τοσα ηλεκτρονικα πανω.. στα τοσα χρονια θα σου εχει φαει αλλα τοσα..

Ενα ακριβο αυτοκινητο δεν ειναι αυτοκινητο εξυπηρετησης αλλα χομπυ-σουαρε!!!

• Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι ήταν πολύ απλό αυτό που είπα.

Στα 15-20 χρόνια κατοχής, ένα άλλο αμάξι 2-3 χιλιάρικα φθηνότερο που μπορεί να σου βγάλει ζημιές 5-6 χιλιάρικα παραπάνω, είναι τελικά ακριβότερο από το Honda που έχει ακριβότερη τιμή πώλησης. Σκέψου ότι στο αμάξι που έδωσα φέτος (Seat toledo mk2) έδωσα στα 19 χρόνια κατοχής πάνω από 10.000 ευρώ σε βλάβες. Πρόσεξε: μόνο βλάβες!! όχι σερβις, λάστιχα και άλλα φυσιολογικά αναλώσιμα!! Παράλληλα ένας φίλος μου με toyota δεν έδωσε πάνω από 1.000 για τα ίδια περίπου χρόνια. Δε λέω ότι θα συμβαίνει πάντα και ότι κάθε μάρκα είναι εγγύηση, αλλά όπως και να το κάνουμε η ιστορία της Honda έχει δείξει ότι μάλλον θα σου βγει αξιόπιστο.

Πέρα από αυτά, φυσικά και κανένα αμάξι (εκτός τα επαγγελματικά) δεν είναι επένδυση αλλά μόνο χάσιμο χρημάτων. Δε χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα για να κάνουμε κάποιο ποιντ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...