honeyed_bee Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα Στην Ομαδάρα εδώ πέρα!!! Επειδή στο παρελθόν με έχετε σώσει με τις προτάσεις και ιδέες, σκέφτηκα να ρωτήσω την γνώμη του φόρουμ για μια αγορά που σκοπεύω να κάνω σύντομα. Είμαι λοιπόν έτοιμος να πατήσω την σκανδάλη και να αγοράσω ένα από αυτά τα δύο καινούργια Gaming Laptop: a) Dell G5 5587 (i9-8950HK/16GB/1TB + 256GB/GeForce GTX 1060/FHD/Linux) https://www.skroutz.gr/s/16756834/Dell-G5-5587-i9-8950HK-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1060-FHD-Linux.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share b) Lenovo Legion Y520-15IKBN (i7-7700HQ/16GB/2TB + 256GB/GeForce GTX 1050 Ti/FHD/W10) https://www.skroutz.gr/s/11494230/Lenovo-Legion-Y520-15IKBN-i7-7700HQ-16GB-2TB-256GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share 1.Ποιο από τα δύο προτείνετε; 2.Εναλλακτική πρόταση υπάρχει; Συμπληρώνω πως το laptop θα το χρησιμοποιήσω για χρήση γραφείου κυρίως, για χαλαρό gaming, και ενίοτε για επεξεργασία video και εικόνας χωρίς τρελές απαιτήσεις. Επέλεξα να αγοράσω gaming laptop μιας και τα θεωρώ ποιοτικότερα και επειδή ψάχνω ένα δυνατό μηχάνημα που θα το ευχαριστηθώ γενικότερα χωρίς πολλούς περιορισμούς. Περιμένω εναγωνιώς τις απαντήσεις σας!!! Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου από honeyed_bee Παράθεση
mphxths Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Απο αυτα τα 2 , προφανως καλυτερο ειναι το 1ο.Εναλλακτικη στο θεμα που ειναι sticky πανω πανω στην κατηγορια ΦΟΡΗΤΑ.
honeyed_bee Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, mphxths είπε Απο αυτα τα 2 , προφανως καλυτερο ειναι το 1ο.Εναλλακτικη στο θεμα που ειναι sticky πανω πανω στην κατηγορια ΦΟΡΗΤΑ. Στο budget αυτό υπάρχει κάτι καλύτερο λες;
mphxths Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε Στο budget αυτό υπάρχει κάτι καλύτερο λες; Ποιο ειναι το μπατζετ ακριβως?το ενα ειναι στα 1700 και το αλλο στα 1100...
honeyed_bee Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα αγοραστεί με τιμολόγιο οπότε το budget είναι 800-1400 ευρώ max. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από honeyed_bee
LeonS3 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα από εμένα. Ημουν στην θέση σου να αγοράσω είτε φορητό είτε gaming pc και κατέληξα σε μια επιλογή της MSI, πιο συγκεκριμένα στο GP-73 Leopard 8RD. Είδα χαρακτηριστικά και με κλειστά μάτια το πήρα με την προοπτική 3d rendering και gaming. Όταν είδα όμως τον επεξεργαστή να χτυπάει 95αρια(βαθμούς Κελσίου) και να κάνει throttle εκεί τα έπαιξα! Επομενως επικοινώνησα με την MSI και προσπαθώ ακόμα και σήμερα να διορθώσω αυτό το πρόβλημα. Εν ολίγοις, να έχεις στο νου σου ότι το DELL που έχεις βάλει σαν επιλογή έχει ακόμα πιο “καυτό” επεξεργαστή από το δικό μου και υποθέτω ότι θα σου κάνει Throttle για πλάκα. Στην θέση σου δεν θα είχα μόνο 2 επιλογές αλλά 5-6 ώστε να υπάρξει αναζήτησή και στο τέλος η καλύτερη επιλογή. Αυτα από εμένα καλές εορτές και χρόνια πολλά!!
honeyed_bee Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, LeonS3 είπε Καλησπέρα από εμένα. Ημουν στην θέση σου να αγοράσω είτε φορητό είτε gaming pc και κατέληξα σε μια επιλογή της MSI, πιο συγκεκριμένα στο GP-73 Leopard 8RD. Είδα χαρακτηριστικά και με κλειστά μάτια το πήρα με την προοπτική 3d rendering και gaming. Όταν είδα όμως τον επεξεργαστή να χτυπάει 95αρια(βαθμούς Κελσίου) και να κάνει throttle εκεί τα έπαιξα! Επομενως επικοινώνησα με την MSI και προσπαθώ ακόμα και σήμερα να διορθώσω αυτό το πρόβλημα. Εν ολίγοις, να έχεις στο νου σου ότι το DELL που έχεις βάλει σαν επιλογή έχει ακόμα πιο “καυτό” επεξεργαστή από το δικό μου και υποθέτω ότι θα σου κάνει Throttle για πλάκα. Στην θέση σου δεν θα είχα μόνο 2 επιλογές αλλά 5-6 ώστε να υπάρξει αναζήτησή και στο τέλος η καλύτερη επιλογή. Αυτα από εμένα καλές εορτές και χρόνια πολλά!! Δεν κατάλαβα τον λόγο που λαπτοπ με I9 επεξεργαστή θα ζεσταθεί περισσότερο από laptop με I7... Που το βασίζεις;
mphxths Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε Δεν κατάλαβα τον λόγο που λαπτοπ με I9 επεξεργαστή θα ζεσταθεί περισσότερο από laptop με I7... Που το βασίζεις; Αρχικα χαιρομαι που εχεις καταλαβει οτι θα ζεσταθει Ειναι το 1ο βημα... Το 2ο βημα για να καταλαβεις οτι θα ζεσταθει περισσοτερο απο εναν i5/i7 ειναι κυριως οι συχνοτητες.Ο i9 σε turbo mode χτυπαει 4.80GHz.Δεν ειναι αστειες αυτες οι ταχυτητες. Γενικως τα φορητα με τουμπανα επεξεργαστες (i5/i7/i9) εχουν την ταση να υπερθερμαινονται οταν εκτελουν απαιτητικες διεργασιες.Αλλα περισσοτερα αλλα λιγοτερα αναλογως την κατασκευη τους , το συστημα ψυξη τους , την εργασια (αν απασχολουν cpu / gpu / και τα 2 καθως και τι επεξεργαστη φορανε. Πρεπει να παιξεις σε πολυ ακριβα φορητα για να πεις οτι ειναι φτιαγμενο σωστα και δεν υπερθερμαινεται ενα φορητο. Προσωπικα εχω φορητο με τον i7-7700hq και η υπερθερμανση ηταν γεγονος.Ειδικα τα καλοκαιρια.Το χειμωνα που πεφτει καπως η θερμοκρασια περιβαλλοντος ειναι πιο χαλαρη η φαση.Παντως επειδη ειμαι αγχωτικος τυπος , εχω ξηγηθει "undervolting" και δεν ασχολουμαι πλεον να κοιταω καθε τρεις και λιγο θερμοκρασιες. Aπο την αλλη αν ειχα τα λεφτα σιγουρα θα χτυπαγα φορητο με i9 αλλα θα ζουσα μια ζωη με το αγχος Ισως να εψαχνα καλυτερα το φορητο που θα επαιρνα να εχει καλο συστημα ψυξης. Παντως για το φορητο που κοιτας πολλοι εχουν θεματα υπερθερμανσης ακομα και με configurations με i7.Δες εδω και εδω. Ισως δηλ δεν εχει καλο συστημα ψυξης/μελετημενο σασι..τι να πω... Kαι μην ξεχναμε..υπερθερμανση = throttling... Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2018 από mphxths 1
honeyed_bee Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, mphxths είπε Αρχικα χαιρομαι που εχεις καταλαβει οτι θα ζεσταθει Ειναι το 1ο βημα... Το 2ο βημα για να καταλαβεις οτι θα ζεσταθει περισσοτερο απο εναν i5/i7 ειναι κυριως οι συχνοτητες.Ο i9 σε turbo mode χτυπαει 4.80GHz.Δεν ειναι αστειες αυτες οι ταχυτητες. Γενικως τα φορητα με τουμπανα επεξεργαστες (i5/i7/i9) εχουν την ταση να υπερθερμαινονται οταν εκτελουν απαιτητικες διεργασιες.Αλλα περισσοτερα αλλα λιγοτερα αναλογως την κατασκευη τους , το συστημα ψυξη τους , την εργασια (αν απασχολουν cpu / gpu / και τα 2 καθως και τι επεξεργαστη φορανε. Πρεπει να παιξεις σε πολυ ακριβα φορητα για να πεις οτι ειναι φτιαγμενο σωστα και δεν υπερθερμαινεται ενα φορητο. Προσωπικα εχω φορητο με τον i7-7700hq και η υπερθερμανση ηταν γεγονος.Ειδικα τα καλοκαιρια.Το χειμωνα που πεφτει καπως η θερμοκρασια περιβαλλοντος ειναι πιο χαλαρη η φαση.Παντως επειδη ειμαι αγχωτικος τυπος , εχω ξηγηθει "undervolting" και δεν ασχολουμαι πλεον να κοιταω καθε τρεις και λιγο θερμοκρασιες. Aπο την αλλη αν ειχα τα λεφτα σιγουρα θα χτυπαγα φορητο με i9 αλλα θα ζουσα μια ζωη με το αγχος Ισως να εψαχνα καλυτερα το φορητο που θα επαιρνα να εχει καλο συστημα ψυξης. Παντως για το φορητο που κοιτας πολλοι εχουν θεματα υπερθερμανσης ακομα και με configurations με i7.Δες εδω και εδω. Ισως δηλ δεν εχει καλο συστημα ψυξης/μελετημενο σασι..τι να πω... Kαι μην ξεχναμε..υπερθερμανση = throttling... Από ότι κατάλαβα στα παιχνίδια με απαιτήσεις ζεσταίνεται... Υπό φυσιολογική λειτουργία(browsing, office, επεξεργασία εικόνας και βίντεο και χαλαρό gaming) θα ζεσταίνεται πάλι; Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2018 από honeyed_bee
mphxths Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε Από ότι κατάλαβα στα παιχνίδια με απαιτήσεις ζεσταίνετα... Υπό φυσιολογική λειτουργία(broswing, office, επεξεργασία εικόνας κσι βίντεο) θα ζεσταίνεται πάλι; Πολυ λιγοτερο απο οτι σε παιχνιδια.Παιζει σημαντικο ρολο η θερμοκρασια περιβαλλοντος.Γιατι καθοριζει ως εναν βαθμο την θερμοκρασια idle.Και αρχιζει να ανεβαινει απο αυτην . Επεξεργασια εικονας και βιντεο θα ζορισουν το φορητο αλλα θεωρω οχι σε σημειο ανησυχιας.Μετα ερχονται τα παιχνιδια που χρησιμοποιουν κυριως gpu και λιγοτερο cpu.Τελος εχουμε 3d renders/photogrammetry softwares που χρησιμοποιουν στο τερμα cpu+gpu.Ε εκει γινεται λιγο σφαγη. Και ολα αυτα επειδη βαζουν στον ιδιο "χαλκο" επεξεργαστη και καρτα γραφικων , οποτε αν ενα απο τα δυο ζεσταθει , μεχρι να φτασει η θερμοτητα στο φαν και να την στειλει εξω , εχει ζεστανει το δευτερο.Τωρα τελευταια κυκλοφορουν φορητα με πιο βελτιστο συστημα ψυξης , με 2 φανς αντι 1 και αλλα τετοια... Προσωπικα "βοηθαω" την λειτουργια του φορητου μου με διαφορες μαλακιες του στυλ να βαζω στο μπροστα μερος απο κατω κατι που να ανασηκωνει το φορητο ελαφρα ωστε να διευκολυνω την εξοδο του αερα απο τις σχαρες που ειναι στο κατω μερος (εφοσον δουλευω σε εξωτ. πληκτρολογιο/ποντικι/οθονη και το φορητο καθεται στην ακρη) , κανοντας undervolting οπως ξαναειπα και καποια στιγμη θα το ανοιξω για παστες και καθαρισμο. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2018 από mphxths
honeyed_bee Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, mphxths είπε Πολυ λιγοτερο απο οτι σε παιχνιδια.Παιζει σημαντικο ρολο η θερμοκρασια περιβαλλοντος.Γιατι καθοριζει ως εναν βαθμο την θερμοκρασια idle.Και αρχιζει να ανεβαινει απο αυτην . Επεξεργασια εικονας και βιντεο θα ζορισουν το φορητο αλλα θεωρω οχι σε σημειο ανησυχιας.Μετα ερχονται τα παιχνιδια που χρησιμοποιουν κυριως gpu και λιγοτερο cpu.Τελος εχουμε 3d renders/photogrammetry softwares που χρησιμοποιουν στο τερμα cpu+gpu.Ε εκει γινεται λιγο σφαγη. Και ολα αυτα επειδη βαζουν στον ιδιο "χαλκο" επεξεργαστη και καρτα γραφικων , οποτε αν ενα απο τα δυο ζεσταθει , μεχρι να φτασει η θερμοτητα στο φαν και να την στειλει εξω , εχει ζεστανει το δευτερο.Τωρα τελευταια κυκλοφορουν φορητα με πιο βελτιστο συστημα ψυξης , με 2 φανς αντι 1 και αλλα τετοια... Προσωπικα "βοηθαω" την λειτουργια του φορητου μου με διαφορες μαλακιες του στυλ να βαζω στο μπροστα μερος απο κατω κατι που να ανασηκωνει το φορητο ελαφρα ωστε να διευκολυνω την εξοδο του αερα απο τις σχαρες που ειναι στο κατω μερος (εφοσον δουλευω σε εξωτ. πληκτρολογιο/ποντικι/οθονη και το φορητο καθεται στην ακρη) , κανοντας undervolting οπως ξαναειπα και καποια στιγμη θα το ανοιξω για παστες και καθαρισμο. Μου φαίνεται θα αγοράζω κανένα desktop με όλα αυτά που διαβάζω.
mphxths Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, honeyed_bee είπε Μου φαίνεται θα αγοράζω κανένα desktop με όλα αυτά που διαβάζω. Ετσι ειναι με τα φορητα...μιλαμε για μηχανηματα σε μικρο χωρο.Λογικο ειναι να ασχολουμαστε με το αν ζεσταινονται , ποσο ζεσταινονται , γιατι ζεσταινονται , τι να κανουμε να μην ζεσταινονται κλπ. Με τα desktops ειναι αλλιως , δεν ασχολουμαστε με τετοια θεματα.Η καθε κατηγορια Η/Υ εχει τα υπερ και τα κατα.Αναλογως και τις αναγκες επιλεγει καποιος και μετα απλα αντιμετωπιζει την κατασταση
honeyed_bee Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, mphxths είπε Ετσι ειναι με τα φορητα...μιλαμε για μηχανηματα σε μικρο χωρο.Λογικο ειναι να ασχολουμαστε με το αν ζεσταινονται , ποσο ζεσταινονται , γιατι ζεσταινονται , τι να κανουμε να μην ζεσταινονται κλπ. Με τα desktops ειναι αλλιως , δεν ασχολουμαστε με τετοια θεματα.Η καθε κατηγορια Η/Υ εχει τα υπερ και τα κατα.Αναλογως και τις αναγκες επιλεγει καποιος και μετα απλα αντιμετωπιζει την κατασταση Ποιο laptop θα μου πρότεινες; Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2018 από honeyed_bee
mphxths Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε Ποιο laptop θα μου πρότεινες; Ρωτα στο sticky , δεν ξερω ποια αξιζουν τα λεφτα τους και ποια οχι.Απο σπεκς οκ να σου πω αν καποιο αξιζει ή οχι .Απο κατασκευη , απο value for money κλπ...δεν εχω ολοκληρωμενη εικονα οποτε δεν μπορω να σου πω και να σε παρω στον λαιμο μου.
honeyed_bee Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, mphxths είπε Ρωτα στο sticky , δεν ξερω ποια αξιζουν τα λεφτα τους και ποια οχι.Απο σπεκς οκ να σου πω αν καποιο αξιζει ή οχι .Απο κατασκευη , απο value for money κλπ...δεν εχω ολοκληρωμενη εικονα οποτε δεν μπορω να σου πω και να σε παρω στον λαιμο μου. Ποιο sticky πρε μπήχτη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα