Προς το περιεχόμενο

linux mate προβλημα με την εμφανιση σελιδων,εχω τρελαθει!


johnmegarythmos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα εδω και 3 ημερες δεν μπορω να συνδεθω σε οποια σελιδα θελω , δεν εχω καταλαβει τι γινεται , μια μπαινει κανονικα στο email και μια αλλες σελιδες καθολου μου βγαζει προβλημα οτι δεν υπαρχει συνδεση; και μια μπαινει κανονικα; εχω συνδεθει με καλωδιο ethernet 
εχω φτασει στο αμην λεω να κανω φορματ και επαναγκατασταση αλλα θελω να το αποφυγω. 
χωρια οτι εδω και πολυ καιρο δεν υπαρχει ενδειξη συνδεσης ιντερνετ με καλωδιο ειτε με wifi κατω δεξια στην οθονη. 

οποια σελιδα μπαινει , πχ θελω να μπω στην winkbank τιποτα, δεν καταλαβαινω τι φταιει τι να κανω; .

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε μια πολύ απλή δοκιμή. Κάνε boot με το live dvd/usb της διανομής και δες αν εχεις αναλογα φαινόμενα. Ετσι θα διαπιστώσεις αν παιζει κατι με κάποιο apt update ή αν εχεις προβλήματα με το router (γενικοτερα) ή με το hardware. 

Δοκίμασε κάτι απλό στη διανομή σου. Βάλε του static ip και καρφωτα dns (π.χ. της google ή της cloudfare) και δες συμπεριφορα. Μπορει να ειναι κατι χαζό και να σου δημιουργεί θεματάκια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πηρα τον οτε στο 13788 κεντρο βλαβων οτε και ζητησα βοηθησα διοτι ουτε και το λαπτοπ δεν συνδεοντανε στο ιντερνετ ενω ειχε συνδεθει στο wifi και ειχε φουλ παυλες δεν φορτωνε καμια σελιδα και περασα χειροκινητα τους dns και την ip και ολα καλα για το λαπτοπ. 

στο σταθερο που εχω τα λινουξ ενω προσπαθησαμε να περασουμε χειροκινητα του dns δεν εχει τα ιδια πεδια με τα windows και βαλαμε μονο ενα πεδιο και πατησα προσθηκη. αλλα τιποτα δεν αλλαξε φορτωνει μονο το email καποιες αλλες σελιδες αλλα πας να ανοιξεις μια αλλη σελιδα και γραφει δεν υπαρχει προσβαση. 

ουτε ο οτε δεν μπορουσε να με βοηθησει. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο αυτά που γράφεις τώρα το προβλημα ειναι στο router που δεν κανει καλα το dhcp και laptop/desktop με windows/linux δεν εχουν προβλημα. Με δυο λογια ειναι θεμα του router και πάλι καλα που το customer support ασχοληθηκε με τα μηχανηματα σου, γιατί "τυπικα" δεν εχουν δουλεια ΑΛΛΑ κακώς που δεν σου ειπανε για reset ή αντικατασταση router.

Θεωρώ δεδομένο οτι οταν εχεις αυτα τα προβληματα κολληματος ΔΕΝ κάνεις torrenting, απο οποιαδηποτε συσκευή του σπιτιου σου, ΣΩΣΤΑ;

Τι θα εκανα στη θεση σου; Πρώτα θα εβγαζα το router απο την πριζα για 1-2 λεπτα και θα το εβαζα πάλι. Αν λυθει μονιμα το προβλημα, τελος. Αν επανερθει μετα απο λιγη ώρα τοτε ειτε κάποια συσκευη ρουφα πολυ νετ (το torrenting που ελεγα) ή το router εχει προβλημα και οι μονες λύσεις (στην περιπτωση router) ειναι reset ή αντικατασταση. 

Αν θες τώρα να βάλεις static ip και στο linux υπάρχουν διαφοροι τρόποι. Ενδεικτικά ένας -> https://www.itzgeek.com/how-tos/linux/debian/how-to-configure-static-ip-address-in-ubuntu-debian.html

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

torrenting ναι εκανα πριν μου δημιουργηθει το προβλημα αυτο και μολις κατεβασα τα αρχεια διεγραψα τα αρχεια απο το προγραμμα για να μην χρησιμοποιει το upload. 

οποτε τωρα δεν εχω θεμα με χρηση ιντερνετ απο torrent. 

οσο για το ρουτερ μου ειπε ο οτε να το αλλαξω και απο ενα speedport entry 2i που ειχα ειδη , το αλλαξα παλι στο ιδιο εφαγα τον τοπο να βρω ρουτερ απο τα καταστηματα πολυ δυσκολο τοτε που το εψαχνα μου βγηκε η πιστη να βρω καταστημα που το ειχε . η μονη διαφορα απο το αλλο ρουτερ ειναι οτι τα led στο παλιο ειχανε εξασθενησει ενω αυτου του καινουργιου ειναι πολυ δυνατα. απο εκει και μετα δεν ξερω τι γινεται. ο αδελφος μου με το android 10  και το xiami κινητο του ειχε θεματα με το wifi τον πεταγε εξω και αλλαζα τα καναλια.  τελικα ειμαι στο 1 τωρα , παλια που ειμασταν στο 7 ,μκολλησε και δεν μπορουσα ουτε εγω να μπω και χρειαστηκε παλι να καλεσω τον οτε και μου αλλαξε καναλι, λες και αμα το ηξερα το προβλημα θα το εκανα μονος μου δεν θα περιμενα μια ωρα στο 13888, ευτυχως που βρηκα το 13788 το κεντρο βλαβων που ειναι δωρεαν απο ολους τους παροχους και απο κινητο και δεν απασχολω το σταθερο. τελος παντων γενικα στο 13788 δεν ειχε τοση μεγαλη αναμονη με το 13888 και αυτο αναλογα , αλλα γενικα βρισκω ευκολα υπαλληλο. 

μου εκανε επανεκκινηση της γραμμης εκεινος και δεν αλλαξε κατι στον υπολογιστη με τα λινουξ που ειναι με καλωδιο η συνδεση. 

τι να πω ενα χαος , ψαχνω τωρα και κατεβαζω αλλη εκδοση linux να περασω , διοτι εβαλα ενα cd με kali linux που ειχα και το ετρεξα live και μπαινει κανονικα στο ιντερνετ , αρα κατι εχω κανει εγω και δεν ξερω να το βγαλω , οποτε για φορματ βλεπω και να περασω μια καινουργια εκδοση cub linux λεω . βεβαια δεν ξερω αμα θα το αντεχει το μηχανημα διπηρηνο ειναι με 2gb ram. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...