@topos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Πρότεινα σε μια φίλη που δουλεύει αποκλειστικά office να κάνει την μεταβαση. Τώρα έχει 120gb οπότε κάποιος 240αρης θα της είναι υπεραρκετος.Επιπλεων μιας και το λάπτοπ είναι 10ετιας δεν βρίσκω τον λόγο να δωσει παραπάνω από ένα ~35αρη για αυτό το μηχάνημα. Οπότε ποιον θα προτείνατε από αυτους? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigergreg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Τον πιο φτηνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-pbu240gs25ssdr-burst-240gb-25-sata-3-p-PER.323119 εχω βαλει 2 -οταν ηταν τοτε πολυ πιο ακριβοι μαλιστα, μα απο τους σχετικα φθηνους- τωρα το μελλον θα δειξει για τις αντοχες τους...παντως μεχρι τωρα πανε ολα καλα 😋 Και ο Western -αν ειναι ο ιδιος- φαινεται να ειναι καταρχην σχετικα ενταξει περιπτωση / review: https://www.hardwaresecrets.com/wd-green-240-gib-ssd-review/ https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds240g2g0a-240gb-green-25-sata-3-p-PER.304890 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-pbu240gs25ssdr-burst-240gb-25-sata-3-p-PER.323119 εχω βαλει 2 -οταν ηταν τοτε πολυ πιο ακριβοι μαλιστα, μα απο τους σχετικα φθηνους- τωρα το μελλον θα δειξει για τις αντοχες τους...παντως μεχρι τωρα πανε ολα καλα 😋 Και ο Western -αν ειναι ο ιδιος- φαινεται να ειναι καταρχην σχετικα ενταξει περιπτωση / review: https://www.hardwaresecrets.com/wd-green-240-gib-ssd-review/ https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds240g2g0a-240gb-green-25-sata-3-p-PER.304890 Πέρα από το έξτρα 5 ευρώ wd green(λίγο λίγο ίσως φτάσουμε και στους mx500/860evo στο 50ευρω), αυτό που δεν μου πολυκαθετε σωστά είναι πως δίνει 2 χρόνια εγγύηση και λιγότερο mtbf.. Οπότε εφόσων δεν προτάθηκε ο adata u650/intenso μαλλων στον Patriot μας βλέπω.. Από ταχύτητες ούτως η άλλως θα μας κόβει το sata (αποκλείετε να έχει sata 3 το συγκεκριμένο μηχανημα). Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2018 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Ισως παρακινει το ονομα WD -> λες ξεκινανε κατι και στους SSD, οποτε θα το εχουν προσεξει καπως εξτρα και για καλη αρχη, χιχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Τον παρελαβα πριν λιγο, μπηκα disk manager->ntfs εμφανιστηκε σωστα, αλλα εχει πολυ χαμηλες ταχυτητες (μικροτερες απο μηχανικο)-> Το hd sentinel δεν βλεπει καποιο προβλημα-> Μηπως κανω εγω κατι λαθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Καλα μηχανικος δισκος σε λαπτοπ εκεινης της εποχης δεν παιζει, δυστυχως, να πιασει +140mb/sec... Εισαι σιγουρος ομως, οτι ειναι Sata II? H και αν ειναι, οτι τον βλεπει κανονικα, σαν Sata II (κι οχι Ι)? Καποια παλιοτερα, chipset τοτε (π.χ. Nvidia) ηταν προβληματικα: στο να δουν full σωστα τους σημερινους SSD 😣 Τελος παντων αν δεν ειναι λογω hardware / chipset το θεμα, μετα το ψαχνεις σε drivers, ρυθμισεις, λειτουργικο, κλπ κλπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Καλα μηχανικος δισκος σε λαπτοπ εκεινης της εποχης δεν παιζει, δυστυχως, να πιασει +140mb/sec... Εισαι σιγουρος ομως, οτι ειναι Sata II? H και αν ειναι, οτι τον βλεπει κανονικα, σαν Sata II (κι οχι Ι)? Καποια παλιοτερα, chipset τοτε (π.χ. Nvidia) ηταν προβληματικα: στο να δουν full σωστα τους σημερινους SSD 😣 Τελος παντων αν δεν ειναι λογω hardware / chipset το θεμα, μετα το ψαχνεις σε drivers, ρυθμισεις, λειτουργικο, κλπ κλπ... Γενικα εννοουσα για μηχανικους. Και δυστηχως δεν εχω σταθερο να τον βαλω οποτε ηταν συνδεδεμενος σε usb 3.0 εξωτερικη θηκη (δοκιμασα 2 που εχω σε 2 διαφορετικα λαπτοπ με ιδια αποτελεσματα). Τωρα τον κανω clone και θα ξαναμετρησω οταν μπει καρφωτος σε sata3.. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 786gb μετα... Εγινε το clone και μπηκε σε λαπτοπ με b980 sata3 (για δοκιμη να μου φυγει η απορεια με usb 3.0/sata 2) και εαν και τα reads εμφανιζοντε φυσιολογικα τα writes συνεχιζουν να ειναι χαμηλα. Κατεβασα το patriot ssd toolbox, ολα οκ εμφανιζοντε εκτος απο "ΑPM" που ειναι κοκκινισμενο(?). Του εκανα ενα "optimization", προσπαθησα και για firmware update, αλλα για καποιο λογο δεν με αφηνει (μηπως εξαιτιας οτι ειναι το λειτουργικο μεσα?). Οι μετρησεις ειναι απο κατω-> Υ.Γ Εδω που φτασαμε δεν παιδευομαι τοσο για τις ταχυτητες -μιας και εχω ηδη αναφερει πως τελικα θα μπει σε sata 1 η 2- αλλα με απασχολει μηπως αυτα ειναι ενδειξη "ελλατωματικου" δισκου. Επιπλεων σκεφτομαι και την αγορα ενος 1tb ssd στο κοντινο μελλον και ηθελα να δω τι γινετε με τους patriot, αλλα σιγουρα θα τους αποφυγω -εαν δεν κανω εγω κατι λαθος-. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Moderators Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) APM = advanced power management. Με Windows 10 το προσπαθείς; Δοκίμασε 1) να τελειώσουν όλες τις background @@ριες που εκτελούν μετά την πρώτη εγκατάσταση (updates, telemetries κλπ κλπ), 2) να το αφήσεις idle ένα βράδυ (μη μπει σε sleep όμως) για να κάνει ο controller τα δικά του (trim κλπ) και ξαναδοκίμασε. Επίσης δοκίμασε και με άλλο πρόγραμμα, πχ ATTO ή HD tune ή ο,τι σου βρίσκεται. Το disk usage είναι 0% ή κανει spikes πριν ξεκινήσεις το τεστ? Αν δεν είναι σχεδόν 0% μόνιμα σημαίνει ότι ακόμα "τον δουλεύουν" τα Windows... Δεν είναι λογικό το read να είναι κάτω από το write, κάτι συμβαίνει, πιθανότατα τα Windows σου σαμποτάρουν το νούμερο edit, το έβαλα κι εγώ μια να δω τι παίζει με το προγραμματάκι αυτό 🤪 Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από GeorgeMan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Επέλεξε High Performance από τα Power Options να τσιμπήσει κάτι στο write. Τρέξε πάλι Crustal Disk mark Επίσης τσέκαρε στο Device Manager-->στους δίσκους κάνε δεξί κλικ και ιδιότητες δες αν είναι τσεκαρισμένη η 1η επιλογή. Τσέκαρε και την 2η. Τρέξε άλλη μία Crustal Disk mark. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Επέλεξε High Performance από τα Power Options να τσιμπήσει κάτι στο write. Τρέξε πάλι Crustal Disk mark Επίσης τσέκαρε στο Device Manager-->στους δίσκους κάνε δεξί κλικ και ιδιότητες δες αν είναι τσεκαρισμένη η 1η επιλογή. Τσέκαρε και την 2η. Τρέξε άλλη μία Crustal Disk mark. Ξέχασα να αναφέρω, έτρεξα και το as SSD και μου βγάλε κόκκινα -k. Το ψάξα λίγο και βρήκα ότι ήθελε reallingment, του το κάνα κ αυτό κ πλέων δουλεύει με τις αναμενόμενες ταχύτητες. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπον πηρα στα χερια μου το λαπτοπ c2d (hp dv6500), κανω clone τον δισκο, τον βαζω μεσα. Κανει post κανονικα αλλα αντι να ξεκινησει να φορτωνει τα win εμαφανιζει μονο ενα "j" σε "περιβαλλων" dos. Κανενα κουμπι δεν πατιετε εκτος απο το caps lock που εχει λαμπακι.. Καμια ιδεα? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, @topos είπε Λοιπον πηρα στα χερια μου το λαπτοπ c2d (hp dv6500), κανω clone τον δισκο, τον βαζω μεσα. Κανει post κανονικα αλλα αντι να ξεκινησει να φορτωνει τα win εμαφανιζει μονο ενα "j" σε "περιβαλλων" dos. Κανενα κουμπι δεν πατιετε εκτος απο το caps lock που εχει λαμπακι.. Καμια ιδεα? Δεν έγινε σωστά το clone. Καλύτερα κάνε μία καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού (win7 ή win 10) καθότι αν το έχει τόσα χρόνια έτσι μάλλον είναι και αυτό ταλαιπωρημένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ήθελα να αποφύγω την όλη ταλαιπωρία αλλά εκεί καταληξα τελικά (Εγκατεστησα τα win10 που και εκεί βγήκανε και άλλα θέματα.) Υ.γ Πάντως εκεί που το υπολόγιζα να με απασχολούσε κανένα μισαωρακι+ τον χρόνο που θα κάνε το clone , μου βγήκε πάνω από 10ωρακι.. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα