Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά σε όλους σας!!

Έχω ένα Sony Vaio VGN-N31Z κοντά 10ετιας,κάποια στιγμή του είχα βάλει bios password τον οποίο δεν θυμάμαι.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει παράκαμψη του;

Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια.

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 τρόποι, ο μπρουτάλ τρόπος είναι να βραχυκυκλώσεις τα pin του bios chip SDA,SCL και συνήθως δουλεύει στα περισσότερα, ειδικά σε ορισμένα παλιά thinkpad. Ο σωστό τρόπος είναι να το βάλεις πάνω σε προγραμματιστή και να βρείς το σημείο που είναι το password ωστε να το μάθεις και να το αλλάξεις απο μέσα μετα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, rayven18 είπε

Υπάρχουν 2 τρόποι, ο μπρουτάλ τρόπος είναι να βραχυκυκλώσεις τα pin του bios chip SDA,SCL και συνήθως δουλεύει στα περισσότερα, ειδικά σε ορισμένα παλιά thinkpad. Ο σωστό τρόπος είναι να το βάλεις πάνω σε προγραμματιστή και να βρείς το σημείο που είναι το password ωστε να το μάθεις και να το αλλάξεις απο μέσα μετα

Επειδη ειμαι ερασιτεχνης τι προτινεις να κανω; Νομιζω το οτι να το ανοιξω και να βραχυκλωσω τα pins μου ειναι ποιο ευκολο.

Επεξ/σία από ssns
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω εαν θα δουλέψει για το δικό σου γιατί το κάθε μηχάνημα έχει διαφορετικό bios αναλόγος τον κατασκευαστή, πάντα υπάρχει περίπτωση απλά να καταστρέψεις το bios και να θέλει επαναπρογραμματισμό. Θα πρέπει να βρείς το chip επάνω στην πλακέτα, να δείς το όνομα που γράφει επάνω του, και με ένα γρήγορο google search θα δείς ποιο pin είναι το SDA-SCL. Τα βραχυκυκλώνεις ΜΟΝΟ με την cmos επάνω και τίποτε άλλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...