Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαθέτω ένα hp 15-ac170nb laptop (https://support.hp.com/us-en/product/hp-15-ac100-notebook-pc-series/8499326/document/c04958287).

Πριν μερικές μέρες μετά από κακοκαιρία/κεραυνό το μηχάνημα δεν ξανά άναψε... Ο δίσκος και η ram δοκιμάστηκαν και παίζουν κανονικά (και η οθόνη λογικά).

Δοκίμασα να βγάλω μπαταρία/κουμπί 12 δευτερόλεπτα και πάει λέγοντας αλλά τίποτα, δοκίμασα βάλε βγάλε μπαταρία bios αλλα πάλι τίποτα...

Έκαψε μητρική λέτε? 

Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί ο φορτιστής?

Ρώτησα σε ένα servive εδώ στην περιοχή μου (το οποίο τυχαίνει να αναλαμβάνει και τις εγγυήσεις για Thinkpad) και μου είπε ότι επισκευάζεται η μητρική και αυτοί το αναλαμβάνουν με κόστος που κυμαίνεται από 50 έως 100 ευρώ. Επίσης μου είπαν ότι δεν συμφέρει η καινούργια γιατί είναι πολύ ακριβή... 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Netr0nic είπε

Διαθέτω ένα hp 15-ac170nb laptop (https://support.hp.com/us-en/product/hp-15-ac100-notebook-pc-series/8499326/document/c04958287).

Πριν μερικές μέρες μετά από κακοκαιρία/κεραυνό το μηχάνημα δεν ξανά άναψε... Ο δίσκος και η ram δοκιμάστηκαν και παίζουν κανονικά (και η οθόνη λογικά).

Δοκίμασα να βγάλω μπαταρία/κουμπί 12 δευτερόλεπτα και πάει λέγοντας αλλά τίποτα, δοκίμασα βάλε βγάλε μπαταρία bios αλλα πάλι τίποτα...

Έκαψε μητρική λέτε? 

Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί ο φορτιστής?

Ρώτησα σε ένα servive εδώ στην περιοχή μου (το οποίο τυχαίνει να αναλαμβάνει και τις εγγυήσεις για Thinkpad) και μου είπε ότι επισκευάζεται η μητρική και αυτοί το αναλαμβάνουν με κόστος που κυμαίνεται από 50 έως 100 ευρώ. Επίσης μου είπαν ότι δεν συμφέρει η καινούργια γιατί είναι πολύ ακριβή... 

ξεκινας απο το τροφοδοτικο

μετρησε το να δουμε για αρχη

https://www.youtube.com/watch?v=-jbD2bXtZqU&t=11s

Δημοσ.

Εαν ήτανε φορτισμένη η μπαταρία του και πάλι δεν άνοιγε, τότε ίσως να κάηκε κάποιο mosfet προστασίας στην αρχή της μητρικής και να φτιάχνεται κάτω απο 50 ευρώ που σου είπαν. Αλλα ξεκίνα απο τον φορτιστή να δείς εαν είναι λειτουργικός και αν είναι, δες πώς συμπεριφέρεται το λαπτοπ όταν τον συνδέεις (λαμπάκια κλπ)

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κανόνισα μετά την πρωτοχρονιά να δανειστώ ένα πολυμετρο για να μετρήσω όπως δείχνει και στο βίντεο (τώρα δεν διαθέτω δυστυχώς).

@rayven18 σε περίπτωση που πάρω κανονικές τιμές απ τον φορτιστή που σημαίνει ότι δουλεύει κανονικά, αυτό το mosfet που λες που πρέπει να πάω για να το τσεκάρω/αλλάξω? Πιστεύω πως και αυτοί εκεί στο κατάστημα αυτό θα εννοούσαν με την κατώτερη τιμή στα 50, απλά επειδή είναι μαγαζί το βαράνε παραπάνω...

Δημοσ.

Για να σου πώ να πάς σε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορώ, δεν θέλω να διαφημίσω κάνεναν 😁 Γενικά τέτοια ανταλλακτικά κοστίζουν λεπτά του ευρώ, οπότε να ξές οτι πάντα πληρώνεις την τεχνογνωσία. Μπορεί να μήν έχει κάν θέμα η πλακέτα στην τελίκή και να είναι ο φορτιστής

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rayven18 είπε

Για να σου πώ να πάς σε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορώ, δεν θέλω να διαφημίσω κάνεναν 😁 Γενικά τέτοια ανταλλακτικά κοστίζουν λεπτά του ευρώ, οπότε να ξές οτι πάντα πληρώνεις την τεχνογνωσία. Μπορεί να μήν έχει κάν θέμα η πλακέτα στην τελίκή και να είναι ο φορτιστής

Ναι σωστά κουβέντα κάνουμε απλά ώσπου να μετρήσω με το πολύμετρο σε λίγες μέρες για να σιγουρευτώ.

Βρίσκομαι σε νησί εξάλλου όποτε δεν πιστεύω ότι και να μου έλεγες κάνα κατάστημα θα έπεφτε εδώ 😊

Θα ενημερώσω μετά τις μετρήσεις και αναλόγως θα δω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...