Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!!

3 "ψιλοάσχετες" ερωτήσεις μεταξύ τους, για να μην ανοίγω 3 διαφορετικά νήματα.

1) Έχω ένα site σε codeigniter. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνω αλλαγές που θέλω? Στο live site? Αν κατεβάσω τοπικά το site  και κάνω αλλαγές σε αρχεία και βάση και το ξαναανεβάζω, τότε πιθανές αλλαγές που θα έχουν γίνει από χρήστες, θα χαθούν. Γενικά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος? (εννοείτε παίρνω backup πάντα).

2) Που μπορώ να βάλω στο codeigniter μια function που έχω φτιάξει, ωστέ να μπορώ να την καλώ από όπου θέλω μέσα στην σελίδα. Έχω διαβάσει οτί πρέπει να μπεί στο helpers κάπως, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.

Δηλαδή αν η function μου είναι του στυλ

function test($id){
$test_id = $id * 2;
return $test_id;
}

να μπορώ να την βάλω κάπου ωστε όπου θέλω μέσα στο site να καλώ π.χ. test(24) ; και να παίρνω απάντηση.

3) Φτιάχνω και μία εφαρμογή για τον αδερφό μου με  php,  που θα την χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ αυτός. Κάτι σαν πελατολογιο. Θέλει όμως να έχει πρόσβαση από παντού, βάζοντας έναν κωδικό να μπαίνει και να βλέπει/προσθέτει/τροποποιεί τα δεδομένα του. Η εφαρμογή είναι έτοιμη. Απλά για να μην μπώ στην διαδικασία να έχει user account με login κλπ, αν απλά στο folder της σελίδας στο cpanel βάλω κωδικό, ωστέ οταν πάει να μπει στο url, να πετάει μήνυμα ο browser να βάλει κωδικό για να συνεχίσει, είμαι οκ? Δουλεύει, το έχω δοκιμάσει, απλά αν είναι εντάξει από θέμα ασφάλειας αυτό ο τρόπος ρωτάω.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, killer76 είπε

το έχω δοκιμάσει, απλά αν είναι εντάξει από θέμα ασφάλειας αυτό ο τρόπος ρωτάω.

Όχι δεν είσαι οκ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...