Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να το κανω όσο πιο λιανά και συνοπτικά μπορώ. Πριν μισό μήνα περίπου πήρα το πολυπόθητο επόμενο ram stick της corsair vengeance στα 2400ΜΗΖ για να τρέξω επιτέλους dual channel σε Ryzen σύστημα που έχω και να πάω απο τα 8GB στα 16GB. Όλα μέχρι εδώ καλά αλλα εδώ ειναι που ξεκινούν τα προβλήματα μου. Από προχθές και κυρίως χθες εκει που χαζολογούσα με φίλους στο Discord και παίζοντας PRO στο steam άκουσα ξαφνικά τον ήχο των windows οταν αποσυνδέεις ένα USB περιφερειακό. Κοιτάω το χειρηστήριο κομπλέ. Κοιτάω τον εξωτερικο μου HDD , ήδη κλειστός οποτε δεν ηταν αυτό. Μιλάω κανενα 10λεπτο και βλεπω δεν μου απαντάει ο φιλος μου. Μου λεει μετά "Ρε είσαι εδώ;" Και μετά συνειδητοποιώ οτι το discord "έχασε" ορατότητα της κάμερας/μικρόφωνο που έχω (ένα αρχαίο απο την Logitech νομίζω C120 ή κάτι τέτοιο). Το ξανα κάνω enable μεσω Discord ολα κομπλε. Αυτό έγινε 2-3 φορές ξανα χωρις λογο , ΧΩΡΙΣ να κουνηθεί καν το mic/camera. Ύστερα ήθελα να δουλεψω λιγο με τον σκληρο και τον ανοιξα και έκανα κατι διεγρασίες. Χάζευα στο youtube Και ξαφνικά αποσυνδέεται ΚΑΙ το μικρόφωνο και ο σκληρος δισκος ο οποίος ξανασυνδεεται. (μου πετάει autorun τα αρχεία του σε παράθυρο). Σε ενα σημειο το κανει και με το χειρηστήριο. Έβαλα στις ρυθμίσεις των Win10 εκεί που λεει να μην κάνουν suspend τα usb devices μετα απο καιρο ή κατι τέτοιο και ναι μεν μετριάστηκε αλλα νομίζω δεν σταμάτησε γιατι οταν έπαιζα προ σημερα ξανά το έκανε (μαλλον με τα ακουστικά). Σημειωτέων το εχω παρατηρήσει όπως είπα 2-3 μέρες τώρα και παιζω pro και vampyr παιχνίδια που τα παιζω με controller. Δεν έχω ιδέα αν κακαρώνει και το mouse/keyboard οταν το κάνει γιατι δεν τα δουλεύω τοσο αυτο το καιρό. Όλο αυτό έγινε μετά που άλλαξα RAM αλλα πιο πρόσφατα με ζάλισαν τα Win10 να κανω την October Update... Πιο πριν δεν το έκαναν ποτέ. Να κάνω Revert ή φορμάτ (κατι που ψήνω εδώ και καιρό anyways). Sorry για το μακρύ πόστ, θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε τέτοιο θέμα ή άλλο θέμα με τα νεα Update των win10 ή αν είχατε το ίδιο παλιά και τι κάνατε. Ευχαριστώ. (Θα πρέπει στο signature μου κατω να έχω το build μου για αναφορά). 

Επεξ/σία από DeathStalkerGR
More info.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν τροποποιείς το hardware, το bios είναι το πρώτο που το χειρίζεται. Ίσως χρειάζεται κάποιο cmos clear, παρεμπιπτόντως έχει δει σωστά το bios τις μνήμες? Αν φυσικά το κάνεις θα επανέλθουν και όλες οι ρυθμίσεις στις εργοστασιακές, δεν ξέρω αν αυτό σε επηρεάσει κάπου. Επίσης δες αν υπάρχει bios update και τι προβλήματα λύνει (καλύτερα μην ρισκάρεις να το κάνεις αν δεν σε αφορά).

Το event viewer έχει καταγράψει κάτι τις συγκεκριμένες στιγμές που έγινε η δυσλειτουργία με το usb ?

Επεξ/σία από techartware
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν γυρίσω σπίτι θα δοκιμάσω cmos clear. Δεν με ενοχλεί που θα χάσω το ελαφρύ oc στις μνήμες. Εν τέλη άμα λάχει το ξανά κάνω. Για bios update να πω τη αλήθεια δεν το κοίταξα αλλά αν έχει και fixαρει USB θέματακια θα το βάλω. Έκανα μόνο όταν πήρα την νέα mobo για να δει εύκολα και χωρίς πρόβλημα τις oc ram. Μετά από αυτό ένα χρόνο περίπου δεν έχω ασχοληθεί με Bios update. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου θα το κοιτάξω το συντομότερο! Στο event viewer μου βγάζει ένα σφάλμα που κρασαρε το pro και μετά ένα σωρό που δεν βγάζουν νόημα για μένα. 🤣

Επεξ/σία από DeathStalkerGR
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά ! Πρέπει να το δω γιατι δεν μου βγάζει νόημα να το κανει λογο RAM... Δεν εχει λογική. Λογικά bugιά του Windows 10 update Θα'ναι δεν παιζει... Θα σας πω οταν βγαλω αποτέλεσμα ! 

Δημοσ.

Λοιπόν , έσκαψα λιγο στο event viewer και είδα αυτό. (Ανεβαίνουν φώτο.)  Στη πρώτη φώτο λεει οτι μπήκε σε υπνο επειδή εφυγα και το αφησα. Μετά στην επόμενη οτι ενεργοποιήθηκε. Ύστερα σε ενα σημείο λεει οτι εφαγε ενα error λογω bluetooth adapter. Είχα ξεχάσει οτι ειχα το bluetooth dongle μεσα, επειδη ηταν τοσο μικρο και το εβαλα πισω. Τωρα το εβγαλα και ΜΑΛΛΟΝ διορθώθηκε. Μπορεί κανεις να καταλάβει τα τελευταία errors τι σημαίνουν; Μακάρι να το εφτιαξα. :)image.png.b25d0cf62c7e172d5f3ed8456e6a9f15.png

image.png.f493267846472a904b94c0cbc6f99c01.pngimage.png.8b52217757fa8235421bf3bf27be5838.png image.png.6183730aee87f55683ff34ac81cd2183.pngimage.png.b9e8f66fc88183c49fa3ea9e4a71da30.pngimage.png.b25d0cf62c7e172d5f3ed8456e6a9f15.png 

image.png

Δημοσ.

Αυτά είναι info,,, ίσως καλύτερα να βάλεις φίλτρο στο event viewer για errors (δεξιά υπάρχει η επιλογή) , επίσης εκτός από το system , δευτερευόντως μήπως έχει error κάποια εφαρμογή, το Bluetooth το έβαλες μαζί με τις μνήμες ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...